Отговори
# 120
Благодаря на всички които ме приветстват с "Добре дошла" , даже гледам че и отпред при мигащите цифрички сме се появили Simple Smile Heart Eyes
Rosita
Аз мисля, че никога не е късно, или рано да се кръсти детето Simple Smile Peace
Ние кръстихме Бояна малко преди да навърши годинка.
БОДЛИВКА Много добре си обяснила смисъла на кръщенето. Peace
А за това кога да стане и т.н.всеки решава сам.Мен ме кръщаваха на 7г./в Рилския манастир/.Имаше още едно дете на моята възраст и него го бяха съблякли голо.Спомням си,че категорично отказах да си сваля гащите/за наще съм била дете,но аз имах вече притеснения  Laughing/те разбира се не настояха.
Дарина я кръстихме почти преди година/на 17-ти септември -Вяра,Надежда и Любов/ в"нашия" манастир Св.Мина.Там ходех да паля свещ и преди да забременея и бременна с патериците, и след това.

Съгласна съм , че никога не е рано или късно , разбира се ! Всеки сам решава кога и къде. А и ние ако бяхме решили някъде , където е по - далече , сигурно още щяхме да отлагаме , защото нямаме кола. А и зависи детето кога е родено, защото доста от родителите предпочитат да е през лятото . Добре , че празника Успение Богородинчно е през лятото Grinning
Ако не беше през лятото сигурно пак щеше да решим да е на този ден newsm78 ама щеше да е по- трудно  ако е студено , дрехи сваляй , слагай , може би нямаше цялата да я събличаме , незнам.. Thinking

БОДЛИВКА - защо с патериците ?

# 121
mimito-dobri4koto,  привет. bye

petenceto, ами знам ли. В Бълария въобще не му липсвах, когато излизаше с баба му и дядо му или си стоеше с тях. Даже вечер баба му го приспиваше по-бързо от мен. Да не говорим, че ако не тръгнем в желаната от него посока ни маха и казва чао.  Но ще разправям пак (надявам се) февруари.

Telma, много ти е разумно момичето!

Решили сме да не кръщаваме Борил. Искаме сам да направи своя избор.
По принцип всичката суетня около религиозни обичаи ме дразни. На вярващия не му трябват институции, обреди и много приказки по въпроса, за да е такъв. Считам, че този който е над нас, бди над всички деца - кръстени или не. Също бди и над възрастните "неверници" стига те да са добри хора.

Иначе съм покръстена на 18г, кръстницата ми е една от най-добрите приятелки. Разбира се присъстваха и родителите ми. Толкова. Самото събитие беше запомнящо се не заради самата церемония, а от речта на  попа след нея.
...още един поглед върху кръщането.

# 122
  • София
Привет и от мен  Laughing  Иво е на 1 г. и 8 м.
Някой знае ли, след като свърши платеното майчинство (2г.), неплатеното 6 месеца ли е или 12месеца? До 01.01.2007г. бащата на детето е можел да прехвърли на майката чрез декларация неговите 6 месеца и така да станат 12 месеца. Интересуваме ние заварено положение ли сме?

# 123
7of9, това със забавачницата звучи чудесно! Емма искам да я дам на ясла точно заради игрите и общуването с други деца. Все си мисля, че там работят педагози и , че ги учат на разни полезни неща. Емма си е все така добричка. Благодаря, че попита!  Hug Обаче малко я поразглезих и сега си нося последствията. Вземам мерки, че иначе....... Сложих няколко нови снимки в албумчето.

# 124
  • София

mimito-dobri4koto, welcome welcome welcome

И аз съм в двоумежи дали да го кръстя Мъри и май ще го направя докато има още топли дни.

mama Megiwelcome welcome welcome

Не знам за въпроса ти, но можеш да попиташ във форум "Майки - бъдещи и настоящи". Там има една тема "Майчинството - счетоводно". Задаваш си въпроса и има майки счетоводителки, много отзивчиви, те ще ти кажат най-новото по тези въпроси.

За нас - днес ни станаха изследванията най-накрая и на любимата дата на Мъри ще тръгваме и ние на ясла. И да поздравя всички които не се съдират от рев по случая newsm10 newsm10 newsm10

mishlentze, наистина страхотна снимка, много ми хареса. Дай да я видим и голяма, плийззз!

# 125
Решили сме да не кръщаваме Борил. Искаме сам да направи своя избор.
По принцип всичката суетня около религиозни обичаи ме дразни. На вярващия не му трябват институции, обреди и много приказки по въпроса, за да е такъв. Считам, че този който е над нас, бди над всички деца - кръстени или не. Също бди и над възрастните "неверници" стига те да са добри хора.

Иначе съм покръстена на 18г, кръстницата ми е една от най-добрите приятелки. Разбира се присъстваха и родителите ми. Толкова. Самото събитие беше запомнящо се не заради самата церемония, а от речта на  попа след нея.
...още един поглед върху кръщането.
[/quote]
------------
Да , наистина - всеки както си реши , то си е като вътрешна потребност у човека . И ако ще го прави някой от суетност, или само дори щото такъв бил обичая... Whistling... по-добре да не си прави труда въобще Simple Smile
Много вярно е , че на вярващия не му е притрябвало да се влачи по църквите , защото Бог е в нас и навсякъде около нас...и бди над всички добри хорица и над всички децица , защото всички деца са чисти душици - няма на света лошо дете ! Hug
А колкото до самото кръщене - и при нас най-запомнящото се беше речта на попа Rolling Eyes , само че при нас беше преди самата церемония  Rolling Eyes И ако не бях попитала "свещи няма ли да трябват" , щяха да се сетят посредата на кръщенето - като им затрябват ... newsm78 Ама и церемонията не беше зле , пък и Мимито не плака , беше й любопитно , даже като я потопиха във водата пак не се разрева , както прават повечето малчугани  Wink

mishlentze , и на мене много ми хареса снимката ви , много са хубави ! Hug

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 01:22 от mimito-dobri4koto

# 126
  • София
добро утро!
днес ни беше първи ден да я заведа на ясла незакусвала ... да видим там дали ще яде Thinking други майки споделиха опита си, че първия ден (поне) не ядели нищо на закуска и гладували до обяд ooooh! ... милото ми ... дано се отпусне и за яденето там  Praynig
Незнам обаче как ще се организирам като почна работа, аз сутрин си обичам да закусвам  (обикновено след нея) и няма да е много добра идея да ям пред нея закуска ... дали няма да направим 2 закуски сутрин - и у нас и в яслата Thinking Я кажете, мамите с опит как сте процедирали?!
mishlentze, ти от първия ли ден ги заведе за закуската там? Различни ясли - различна политика ... При нас имам чувството, че е доста бавен процеса на адаптиране, който прилагат, затова реших, че е време днес и за по-дълго да е там  Naughty А, между другото, линка, който си дала не ми се отваря, но аз все пак ти виждах преди аватара  Peace Иначе, ти от кога ще почваш работа?
mimito-dobri4koto, много хубаво обяснение си дала за смисъла на кръщането  Peace Много ми беше интересно да чуя и други мнения по въпроса  Peace
Ние още не сме кръстили Вики, но си мисля, че идното лято е време да направим нещо по въпроса. Мъжът ми също не обича 'тази мода'  и винаги прави кисела физиономия като му намекна (въпреки, че е 'многократен' хаджия) ... ама има време - ще му и натвърдя  Mr. Green
7of9, в какъв смисъл си използвала думата 'покръстена'? newsm78 Преди в каква вяра си била? Прости невежството ми ... но съм чула за покръстване и християнизация на българския народ ...това старата дума за 'кръщаване' ли е или има и друг смисъл? До колкото знам в исторически смисъл има малко и насилствено значение, ама ...  newsm78

# 127
ЧЕСТИТО ВЛИЗАНЕ В 8-МИЯ МЕСЕЦ НА ДЕС!   bouquet Много цунки на тумбачето, да кажеш после на консултацията какво са казали, как се развива мацката! Peace
Стефан вече реве по-малко на яслата, а вчера дори си е омел чинията на обед! bowuu Досега наистина стачкуваше и не искаше да яде там, но аз реших да не му се връзвам и да го оставя да гладува, докато прояде. И прояде. Вече реве някак примирено, само като го оставям или вземам наобед. През останалото време си е кротък. Ако почне и да се заиграва с децата, ще го пиша успех!
мишленце, направо сте страхотни. Ти си като фотомодел (професионален), отдавна съм го забелязала, пък за малките нямам думи. Пу пу пу, да са ти живи и здрави!  bouquet

# 128
Добро утро и от мен!

Втори ден на ясла  ooooh! Удържах го да не плаче докато не го въведоха в групата. Там естествено се разрева, но все пак е постижение като се има предвид, че доста от децата плачат още от тротара  Cry

galita, аз Калоян го водя незакусвал (е днес хапна едно бананче, щото го видя и си поиска). Учителката е казала, че вчера е ял и щом вкъщи не е искал нищо значи не е бил умрял от глад  Mr. Green Аз по принцип не закусвам, а него ще си го водя да закусва в градината, но как ще се оправим с времето - незнам  Crazy Сега уж майка ми помага и пак закъснявам за работа. Засега не  е проблем, ама ако стане система  newsm78

mama Megi, добре дошла! За въпроса ти - мисля че не сме заварено положение, но все пак попитай в "Майчиното счетоводство".

За кръщенето - мисля да правя, ама още не можем да се организираме  Embarassed Исках да е тази есен, ама май-ще е следващата пролет  Joy

Мишленце, наистина снимката е страхотна и с удоволствие бих я видяла в по-голям формат  Peace

ей, ДЕС, 8ми месец, а? Ами то времето лети и малко остана  Hug

# 129
Аз пак да в занимая с яленските ни неволи. Извинявам се ако не ви се чете само за това, но на този етап само това ни е в главите.
Та вчера отивам към 4 и виждам Бояна яхнала една кола и се вози из стаята, тя почти веднага ме фиксира и взе да пищи от радост и дда подскача върху количката, но продължи да си се вози. Лелите ме видяха след малко и дойдоха да отворят и в недуомение питат на кое дете съм майката, щото нито едно не ми обърна внимание видимо  Joy аз я соча Бояна , а тя се провиква "не мамо гайкааам" и трябваше да я почакам малко да се наиграйка  Laughing
Обаче тази сутрин отвън на пейката имаше 2 момченца, които много плачеха за майките си и тя ги гледа, дледа и въпреки обясненията ни ревна и тя, но по-скоро мрънкаше - ябе натъжи си се. Но лелите казаха, че бързо ги успокоявали.
7of9 Мерси! И аз мисля, че е доста разумна особенно на моменти, но тази сутрин не успяхме само с обяснения  Rolling Eyes
За всичко принципно се разбираме с много обяснения. Само като чуе ела да ти обясня и идва с наострени уши да слуша разказ за еди какво си...
galita аз от първия ден и на другата и на тази ясла я оставих за закуска и за цял ден там - яде си от самото начало без проблеми - винаги ми казват, че всичко изяждала.
Аз лично не закусвам и нямам точно твоя проблем, но пък обмислям да започна да закусвам и то с Бояна в къщи, защото не искам да яде всеки ден козунац, кифли и филии. Просто ще предупреждавам лелите, че е яла и  да и дадат примерно само сокче, ако иска. Пък незнам как ще е в действителност. Другия вариант е да си взимаш закуската с теб на работата и там да закусваш  Rolling Eyes

mama Megi
привет и от мен! Доколкото знам неплатеното майчинство е 12 месеца, но по-добре питай точно в "Майчинството - счетоводно".

Лек ден ви желая момичета!

Ей браво на Калоян и на Стефан - хайде още по-добре утре да бъде!
Честито на Дес и от мен   bouquet Нещо съм пропуснала, че пак мацка чакате  Sunglasses   bouquet

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 09:34 от Telma

# 130
  • там където ме зове сърцето!!!
Telma, разказвай -на мен ми е интересно! Hug

Дес , лети си времето (е от страни е още по бързо) ,  ....честито и от мен   bouquet

mama Megi, добре дошла  !  bouquet

mishlentze, и на мен много ми хареса снимката ! Hug

# 131
Здравейте и от мен!

Браво на всички малки "ученици"! Дано са спокойнички и весело да си изкарват с приятелчетата в яслите  Hug

Деска, честито месече на теб! Още малко ти остана!  Hug

Орхидейка, как върви "младоженския" живот?  Joy Ей, много ми е кеф да те виждам такава весела  Hug Hug Hug

mimito-dobri4koto, mama Megi, добре дошли и от мен!  Hug

Покрай нас няма нищо ново. Вчера ходих да поръчам поканите за сватбата. Следващата седмица вече тръгвам за рокли за мен и Али. И така!

Гушки на всички и весел ден!

# 132
Виличка мила  мерси за сега вичко е под чехъл Joy Joy Joy Joy JoyНо за децата само ядове Лейдито е станала голяма пакостница само се чуди  каква беля да направи ooooh! ooooh! CrazyБатко то пък си е скрил джиесема но аз го намерих Rolling Eyes Crossing Armsи то блокиран  сега зацепих защо Незнаел къде е #2gunfire #Cussing outах само да ми падне  #Crazy #2gunfire #Cussing outа лошото е че незнам къде ми е пук кода ooooh! ooooh! ooooh! Tired

# 133
Здравейте
Аз съм Светла и съм новак тука - като гледам всички вие колко публикации имате...
Моето гардже се казва Мария - роди се на 27.01.2006г - 3,400 кг./52 см.
Миналия месец на именния и ден и направихме кръщене в Поморие в манастира "Св. Георги" - беше много послушна и не плака , затова продължавам да я наричам  Mimito-dobri4koto
А по въпроса с яслите - и аз съм малко резервирана - не ми се пуска още , ама нали майчинството е до 2 години... Пък тя е много кротка и добричка , даже да я ударят - не посяга , всички играчки си дава на децата , усмивки , целувки... А когато крещят и пищят децата - нашта почва да хленчи и да плаче...Незнам дали е готова да ходи на ясла...Пък аз свеки ден я извеждам да играе с деца , не я държа в къщи...
А пък и в яслите до нас ми казаха, че могат да я вземат чак юли 2008г, защото сме 2006 набор , а тая година приемали набор 2005...Защото имали само една група ясла , а останалите групи са детска градина , а за градина е малка още... Така е - много деца - малко ясли ...
Здравей и добре дошла от мен.Имам едно въпросче.В първа поликлиника в Бургас ли си раждала?Защото аз родих на същата дата в 14.30 часа.Да не се окажем,че сме били в една стая.Другите толкова набързо ги изписаха,че не успях да взема никакви координати.

# 134
Упс забравих,добре дошла и на мама Меги.
Как сте КРАСИВИ?Простете ми за това,че не се включвам,но правим си зимнина.Чушки,домати и други и нямам никакво време.Важното е,че ви чета и много ви се радвам. Hug

Общи условия

Активация на акаунт