Декупаж (салфетна техника)- 7

• 43 869
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Разгледах красотите ви и се запалих по това изкуство. Вчера взех салфетки и реших да пробвам. Понеже имам една 3.5 л. кутия Ц200 реших първо да си направя красиво шишенце, в което да отсипя лепило. Шишенцето е малко, пласмасово, бяло от айрян. Изрязах си мотивчета и... от тук започнаха проблемите. Първо намазах салфетката с лепило и тя започна да се къса още докато я мажех с четката. Отрязах нов мотив и намазах шишето, но при поставяне на салфетката, тя пак се накъса. Изчистих всичко и намазах пак шишето, но този път оставих лепилото почти да исъхне и тогава сложих салфетката. После минах с лепило и върху нея и се получи, обаче... като слагам лепило върху гладкото, пласмасово шишенце, лепилото става на капки и като исъхне тези капки, които са извън салфетката личат. Има ли някакъв начин да не става на капки?
Сега искам да украся една метална кутия от кафе. Кутията е червена с надписи. От предишни теми разбрах, че мога да не я боядисвам, а да залепя първо бяла салфетка и върху нея да правя декупажа. Моля, ако някой е пробвал така, да ми каже дали става и има ли някакви тънкости.

# 211
моби, Fancy N, благодаря за хубавите думи   bouquet

Stillness, аз не мажа повъхността преди да сложа салфетката, а направо си придържам мотива и върху него мацам лепилото.

# 212
Ще ме бият вече, че не може да се вземе думата от мен днес... Embarassed
Stillness, С-200 се разрежда с малко вода. Аз слагам мотива от салфетката /най-горния слой само/ върху повърхността и тогава върху салфетката започвам да разнасям внимателно лепилото, от центъра към периферията. Пластмасата, понеже е много гладка, затова е по-трудничко...За кутията с надписите-съмнявам се, че 1 слой салфетка ще ги заличи newsm78 Можеш да боядисаш с латекс, ако имаш...Някои облепят с бинт и тогава лепят салфетката, обаче пак трябва да боядисаш върху бинта-това се прави и за да не е толкова гладка самата повърхност... Peace
изчезвам... Embarassed

# 213
  • София
Stillness, Получават се такива капки, понеже тази пластмаса седи леко мазна и лепилото се пързаля по нея. Мисля, че с декупажно лепило няма да имаш този проблем. Или пък може да намажеш първо шишето с нещо - боя, грунд, да облепиш с марля... newsm78 Аз лично поставям салфетката на сухо и отгоре минавам с лепило (със средно мека плоска четка). Правила съм и по начина, който описваш първо с един слой от бялото на салфетката - става  Peace За червена кутия с надписи, обаче, се съмнявам да покрие само салфетката, мисля, че ще трябва да се боядиса Thinking

Фанси, понеже и лака е потъмнял на места, първо мисля да ги тонирам леко тук-таме с по-тъмно кафяво, да боядисам елементите светли, след което отгоре да залепя нови и накрая кракле. Само трябва да се снабдя с двуфазно, че моето е еднофазно и няма да стане.
Между другото, пробвах еднофазното отгоре вместо с боя, да го мина с акрилен лак - напука се, но понеже лака е по-рядък, пукнатините станаха  Sick

Писали сме едновременно  Sunglasses  Изчезвам и аз до утре вечер.
Хубав уикенд (прекрасна българска дума) на всички   bouquet

# 214
  • Добрич
Фанси, къде тръгна? Я, какво хубаво си говорим тук!  Wink Hug Радвам се, че си получила пратката. Хехехех  Hug
Добре дошли на Дива Нова и на Stillness!
Дива нова, така наречените ти описа са страхотни като за начало! Браво! Продължавай в същия дух! Купата много ми хареса!  Peace
Моби, чакаме идеята ти да се реализира за прикриване на изгорялото и да видим крайния резултат!  Hug
Stillness, става на капчици лепилото, защото е много гладка повърхността. За стъкло се продава такъв медиум, който корегира гладкостта, но за пластмаса не знам дали би могло да се приложи.  newsm78 Пробвай др. път направо да залепиш мотива, като предварително си намазала само повърхността на кутията или там на каквото работиш и после придържаш мотива и започваш да изтегляш въздуха отвътре навън с четка или пръсти. На мен ми е по-лесно с пръсти, но трябва да се внимава много.  Wink За Ц-200 вече Фанси ти е обяснила. За надписите, бих те посъветвала да си я боядисаш, че да не си отваряш много работа.  Wink
Риа,   Hug

П.П. Писали сме заедно с Моби!  Hug

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 11:39 от kadrokosa

# 215
Благодаря ви много, момичета! Живея в малък град и няма от къде да си намеря специално лепило или боички. Довечера ще я боядисам с латекс и утре ще пробвам да я украся с декупаж.
Тъй като съм начинаеща и не ми се иска да пробвам върху мебелите в къщи, а намерих само няколко кутии за проба, сетих се, че имам излишък от непотребни дискове и дискети. Чудя се, дали няма да стане върху тях?  newsm78

# 216
  • Добрич
имам излишък от непотребни дискове и дискети. Чудя се, дали няма да стане върху тях?  newsm78

Аз ти предлагам да отидеш до близкия магазин за левче и да си избереш нещо подходящо. Определено ще намериш доста неща!  Wink

Къде са Кампарито, Миражчето, Ати?  newsm78 Отдавна не са писали!  Sad

# 217
Момичета, тук съм и ви чета през цялото време. Mr. Green
Но днес имам първокласничка и напоследък съм се посветила на подготовката за това и  нямам време да се занимавам с декупаж.  Simple Smile
Похвалвам ви всички за вашите  декупажни рожби!Поименно не мога, защото ужасно ми се спи и ще сгафя някъде.
Добре дошли на новите зарибени!Или по-скоро заболели... Mr. Green
За да се закове тема с линковете трябва да се говори с модератор, но не вярвам да ни огрее.Можем да ги качим или в общият ни сайт, където и без това има малко качени или в библиотеката; т.е. в  първата закована тема в Хоби.
За албуми със салфетки за размяна направо ви казвам ,че няма да стане.Не ми се вярва да ни уйдисат на акъла за такова нещо. Rolling Eyes
За тях само в общия ни сайт. Всеки да си качва салфетките ,които са му за размяна и ще се разбираме тук на лични.И аз ще се включа в размяната, но не знам кога, защото не знам как ще се организирам сега с децата. Rolling Eyes

Stillness,декупаж може да се прави върху всичко. Wink

Ето тук можеш да видиш моят опит за декупаж върху CD. Пускала съм ги и друг път.Ползвам ги за подложки под чашите. Mr. Green

# 218
Благодаря ви много. Аз си купих две рамки за снимки от магазин за 1 лев, но ще пробвам и с дискове.
Кампари, много са ти красиви подложките, а тази 3D роза е невероятна. Шишетата също много ми харесаха и онази кутия, всъщност всичко много ми хареса.  Simple Smile Вашите красоти са способни да зарибят всеки.   bouquet

# 219
Моа ли, така набързо, да питам "готвачките" как пекат стъклените съдове? Пускате ли вентилатор? Щото по опаковката пише печете на толкоз градуса толкоз минути и се чудя къде бих могла да стъпя накриво. Облепих с хартия от обувки като Диди една еднолитрова гарафа и ще трябва да я сложа на най- долното възможно място или пък легнала. Да има някъде "подводни камъни"?
Дива нова, и аз ти харесах много чашата- една такава весела  Simple Smile

# 220
  • Пазарджик-Панагюрище
Новобранките,БРАВО,продължавайте в същия дух newsm74.sissak бюрото и на мен много ми хареса и на orkud кутиите newsm51.wel столчето е страшно свежарско. smile3525.Моби толкова съжалявам за купичките smile3518,гледай ги оправи нещо Peace.
Кмпарито е права май може всичко да се декупажира.ПО този повод аз през ноща си разкрасих едни ботушки от изкуствена кожа.Лепих с декупажен лак на Марабу.Станаха страхотно,но като ги обух и декупажния лак се напука на гънките  и цветята взеха да се отлепят.Сутринта търках,белих и махнах мотивите.След това изрязах нови и лепих с безцветно лепило за кожа и текстил цветенцата.После лакирах с текстилен медиум.И ето какво стана:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168809&photo=24
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168809&photo=25
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168809&photo=26
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168809&photo=27

# 221
  • Пазарджик-Панагюрище
Кампари пропуснала съм да видя дисковете.Този с цветето е невероятен newsm10

# 222
Бях чела някъде , че вместо лепилото за декупаж може да се използва белтък от яйце  smile3529

# 223
  • Бургас
Моа ли, така набързо, да питам "готвачките" как пекат стъклените съдове? Пускате ли вентилатор? Щото по опаковката пише печете на толкоз градуса толкоз минути и се чудя къде бих могла да стъпя накриво. Облепих с хартия от обувки като Диди една еднолитрова гарафа и ще трябва да я сложа на най- долното възможно място или пък легнала. Да има някъде "подводни камъни"?
Дива нова, и аз ти харесах много чашата- една такава весела  Simple Smile
Аз ги пек на вентилатор . Ако може по-добре не я слагай легнала, защото може да залепне.

Кампари, честита ти първокласничка, да е жива и здрава и дано и хареса в училище smile3529
Добре дошли на новозаразените Ill diva nova , чудно начало - чакаме още
Да похваля Моби - супер изглеждат купичките - жалко за крайния резултат. За да не ми се случи това винаги програмирам фурната, защото иначе ще подпаля къщата като забравя

wel , много сладко столче

Радвам се че са пристигнали салфетките, аз ще чакам в понеделник

# 224
  • Добрич
Чигес, аз пека моите неща без вентилатор, по простата причина, че печката няма такъв.  Mr. Green Хехех До сега съм нямала подводни камъни, но внимавам да не ги слагам легнали, както е писала Радина и да не са плътно един до друг самите предмети, ако са повечко.  Wink
Кампари, и аз да ти честитя първокласничката и да й пожелая много да й се хареса в училище, да попадне на свястни учители и да се сдобие с много нови знания!  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт