Отговори
# 120
Айде и аз на отчет след прегледа. Добре сме си още, ще се носим още един ден, а пък утре пак ме вика доки и ще решаваме какво да правим с бебка. Ей вижда му се вече края  Joy
Анири стискам палци и за теб, че се прочухме вече  smile3532

Честито синче на TotkaPetrova. Жив и здрав и повечко до слушка.   bouquet

# 121
  • София
Дайте някой съвет за това повръщане, че се побърквам вече.
На моята приятелка (синът й е 2м по-голям от Емко) й бяха казали да повдигне малко дюшечето на бебо като спи, за да не повръща. Можеш също да го кърмиш преди още да е огладнял съвсем, за да не суче толкова лакомо. Друго не се сещам. Thinking

# 122
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Айде и аз на отчет след прегледа. Добре сме си още, ще се носим още един ден, а пък утре пак ме вика доки и ще решаваме какво да правим с бебка. Ей вижда му се вече края  Joy
Анири стискам палци и за теб, че се прочухме вече  smile3532

Ние с теб ще сме посестрими по съдба до финала май. Wink

А днес как те гледаха? Ехограф, гинекологичен, тонове?
/Чудя се какво да очаквам/изисквам утре от докторицата./

# 123
Честито на всички нови човечета!!!
На мамите - бързо възстановяване!!!

На нас ни остана много малко и ще се видим с "големия" човек  Party

На всички вас много много радост и късмет!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 124
Здравейте аз се завърнах от преглед. Party
За сега няма нищо обезпокоително.Бебчо си е добре, само дето малко вече му е тясно каза доки.Все още нямало признаци, че ще раждам. Crossing Arms
Брави то няма нищо лошо да се роди на 09.09.,ама нали и сина ми е тогава и да не му разваля празника. WinkЕ то 09 мина и сега вече има зелена светлина да излиза. PeaceСтига сега то да не се заинати и да каже няма да излизам............... Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 125
Веси и аз до скоро се кълчих и лакирах, ама знаеш ли какво е удоволствието да оставиш на таткото да го направи вместо теб. А ти като отиваш утре в болницата не трябва ли да си без лак. Аз съм махнала всичко по себе си, педикюр, маникюр, за всеки случаи, да няма изненади. Че за тези които са за секцио задължително трябва да са без лак.

Катрин, хич даже не ми е удоволствие да оставя таткото да ме лакира  Sick веднъж пробвахме, ама той като почна да маже във всички посоки и реши че с едно топване ще лакира и десеттте пръста  Naughty ... а за секциото съм чувала, ама на краката ще си го оставя лака /че специално си го купих и лакирах/, пък да видим  Thinking ще се ориентират докитата по пръстите на ръцете  Mr. Green

Честито на Тотка Петрова   bouquet

# 126
mileta,
Я кажи малко повече как се кърмите - по режим или без, имаш ли излишни количества кърма и много силно ли тече. При някои жени кърмата тече супер силно и бебето се дави и гълта много въздух. Ако ти е такъв случаят, може да пробваш да лягаш по гръб и да слагаш бебо на корема ти да суче, така гравитацията ще му помага малко да не му се излива толкоз брутално в устата.
Също ако е такъв случаят, трябва да даваш само една гърда да я изсуква докрай или както Ваня ти е казала да пробваш да даваш по-начесто.
Помага и да го държиш малко повече изправен след кърмене и да му повдигнеш леко матрачето откъм главата. Има и други неща, които се сещам, ама ти кажи първо това с многото кърма и силната струя ли е проблемът и пак ще говорим.  Peace

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 13:07 от basilisk

# 127
Ехааааааааааааа  Hug Hug Hug

Честити бебчета на Моренка, Кокошчица и Тотка! Да са най-вече здрави и много послушни!

Аз нямам с какво да се похваля. Ни тапи-мапи, ни контракции, нищооооооооооо  Crossing Arms А искаааааааам!

Катринко, и мойте ребра са така натъртени, че не знам къде да се дяна и как да легна. А като се разшава ниско долу, направо имам чувството, че ръчичките му се подават от изхода  Tired

Целувки на всички от мен

# 128
  • София
Честито на Тотка Петрова! Да ти е жив и здрав сина и много да ви слушка!

Галенце, чакам отчет и стискам палци  Praynig
Сега съм си заплюла 11.09.07г., 05.03ч. Mr. Green Мисля, че си го бива като вариант? Wink

Joy както казва тигър, страхотнена идея! Хайде, изпълнявайте плана този път с Инчето, а пък аз си заплювам 11 в 11.11 часа  Laughing
Илиянче, пожелавам ти този край да е изненадващо близо  Wink
Милета, говори ли с педиатър? Как повръща, на фонтан или млякото просто изтича обратно навън? Оригва ли се добре? Как наддава? Единственият съвет, който мога да ти дам при толкова информация е след хранене да го държиш изправен по-дълго, за да си сигурна, че се е оригнал добре. Иначе имам голям опит с повръщането, но се надявам при вас да не е нашия проблем.
А , Базилиск ме е изпреварила  Simple Smile

# 129
Здравейте  Hug

Честито на новите мамита  Морена, Кокошчица и Тотка Петрова  Hug
И на татковците! да са ви живи и здрави бебоците!

emuk за болничния и майчинството говорихме, че ако вашето счетоводство е много изпълнително и ги е пратило в НОИ в началото на следващия месец - т.е. септември, до 30 дена т.е. началото на октомври трябва да си получим тези за август, уж майчинството било с предимство и можело и по-рано, ама аз още нищо нямам за август.

Хекси мерси за упътването, ща имаме стикери  Laughing

tedi_i точно си говорехме, че това са признаците  Wink - никви признаци нямат мамите и на другия ден - родили!

Аз имам едни такива - бебето ми натиска един кокал долу в ляво, гадничко е - все едно се е подпряло там, като се обърна на другата страна, след малко почва десния да ми натиска. Много ми е странно, може би му е тясно и не може да се намести за излизане  newsm78
Ама нали в петък съм на преглед, ще чакам до тогава...

И аз мислех да питам дали може да се ражда с лак на краката, ама вие вече сте разнищили темата Simple Smile

До скоро, хубав ден! и Heart Eyes

# 130
  • София
Честито на щастливите майчета, Моренка, Кокошчица и Тотка. Честита радост и на развълуваните татковци. Да са ви живи и здрави дечицата!

Ние днес бяхме на мерене при педиатърката. Моят цокльо е качил 550 г. за 13 дни след изписването и вече е закръглил на 3 кг. И Пепи връща често след сукане, но количеството е нормално. Дани много повръщаше чак до 8 месец, но беше на адаптирано мляко и за този проблем купувахме специално антирефлуксно АМ. За кърмено бебе освен това, което са казали момичетата, се сещам само за по-често оригване и задължително спане на едната страна, за да не се задави и леко повдигнато матраче. Проблемът с повръщането е много неприятен, но ако съществува почти нищо не може да се направи докато мускулчето на стомаха не се затвори само. При Дани повръщането спря от раз в 8 месец. Дано при вас не се касае за рефлукс.

# 131
Моренски, честита дъщеричка  Hug
честито и на кокошчица и на тотка Simple Smile
да са здрави и послушни мъничетата ви  Wink

за лака на ноктите на краката - мен нали бебка ме изненада, та си бях с лакирани нокти на краката, но нищо не ми казаха, даже въобще не са ми гледали ноктите, може би по ръцете си следят
беба ревна та ви оставям

хекси, мерси за инфото за стикерите  Wink

# 132
Имам въпрос към тези, които са вещи по храненето с адапте. Може би Ани ще знае най-добре, че тя вече е вряла и кипяла в тез неща.  Wink
1. Как да избегна образуването на пяна и мехурчета? При кърмата ги няма, а адаптето се доста пени и мехурчи и ме е страх да не спомага за предизвикване на колики.
2. За приготвянето на адапте-то. На упътването пише в 60 мл вода да се сложат 2 лъжички прахче. Да, ама после общото количество в бутиклата нараства до към 70-75 мл. Това дали е нормално или аз нещо бъркам в приготовлението и трябва някакси общо да ги докарам до 60 мл?  newsm78

kali, честито за чудесното наддаване на Пепи! Ние сме на контрола в сряда, дано и моят е качил поне 100-200 гр от миналата седмица.  Praynig

# 133
И да кажа, че съм супер във възторг от новините за новите многодетни мами Морена и Тотка и за бебката на Коки.  Честито!  Hug Hug Hug

# 134
Олеееее, да ме няма един ден и Моренка, Кокошчица и Тоти родили  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
ЕХ, да са ви живи и здрави мъничетата и вие да се възстановявате бързо  Hug
Момичета, мерси за инфото за Кекса;)
Ше се консултираме с Доки тогаз  Rolling Eyes
Ани, абе не, че ше я затворя в къщи ... ше си излизаме тука из нашия двор на вилата, ама сред хора малко ме е страх докат не навърши 40 дни  newsm78 не знам ... въпреки, че мисля към края на Септември като направим месец да се смъкнем до Дружба, че е спокоен район, а и колегите ми са там и доста авери и ше им се покажем тогава живот и здраве:)
Пък знам ли, може и към морската да я понеса по-рано!
Ама ше ти дзвънна задължително ако слизаме надолу  Peace
Сега сме се курдисали и двете с нея тука на монитора, че не исках да я оставям сама  Heart Eyes
И зяпаме  Mr. Green
Преди малко се хранихме и така звучно се оригна, че ме досмеша и й викам:
- Браво, възпитаното бебе на мама  Mr. Green
и наща като ми изпраска една усмивка до уши, ше кайш ме разбра какво й казвам  Mr. Green

Какво, какво още щях да казвам .... на, забрайх  newsm78
А, да, за пъпа ... леле, момичета, добре, че сте вие, че то нащо като падна и по-рядко го почистваме със спирт (2 пъти дневно някъде) ... ама май ше почнем пак. Не за друго, ами направо почервенява от това щипане милата и такъв рев му дърпа, че ми е терсене да й причинявам това  ooooh!

Лилеби, аз смятах да раждам без упойки и тинтири-минтири, ама като ме опчнаха контракциите и доки ми вика:
- Стига се прай на герой, дай ше пернем една епидурална, хем ще станат поносими болките, хем ше имаш сили да напъваш и по-бързо ще родиш  Peace
Та, наистина. Нищо страшно нямаше! Определено ми олекотиха болките, че бях започнала да се изтощавам и да се изпотявам от болка по време на контракциите и докато чакахме пълното разкритие. Така бях пушка като се качих на родилната маса и яко напъвах, понеже имах сили и наща перличка се появи на 20тата минута  Peace Така че, спокойно:) Важното е (пак казвам) анестезиолога да е добър. А в майчин дом е просто превъзходна и като ЧОВЕК и като специалист. Не знам как се казваше, ще питам Доки, че да си я запомня. Но след като ми сложи упойката беше през цялото време до мен, базикахме се на родилната маса, държеше ми ръката и ми вдъхваше кураж през цялото време. Просто беше невероятна наистина!

Айде, това е от нас засега, че сърчицето ми заспа и ще ходя да я слагам в легълцето  Heart Eyes

Целувкиииии Hug  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт