Канадки мили и красиви посрещат есента щастливи - 18

• 23 984
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
здравейте мили мами!

Бързам да споделя с вас хубавата новина - от 1-ви септември 2007 си имаме щерка Катерина! Роди се нормално, но ни задържаха в болницата почти 2 седмици (малкото човече имаше няколко епизода с посиняване и всички се изпошашкахме). Сега сме добре и вече вкъщи Simple Smile))

Честита радост и на Кивито! Да ти е живо и здраво детенцето и само радости да ви носи!

# 61
Кивито -  и моите гърди са като рани, но започват да се оправят постепенно. На мен в болницата консултантите по хранене (lactation consultants) ми казаха да мажа единствено кърма (може и вазелин, но има и мнения против това) върху зърната и да ги оставям колкото е възможно повече "на въздух".  Дано това да ти помогне поне малко, знам колко е болезнено....
Освен това постоянно ме следяха за постановката на тялото и как държа малката. Това наистина се оказва много важно. Ако мога да помогна с нещо, не се притеснявай да ми пишеш.

# 62
Напоследък май влизам в Канадската тема само, за да поздравявам- дано все така да ни върви:
Кивито, пупон, Dunn да са ви здрави4ки беб4етата и много да ви радват.
Целувки за бебешките дупета х х х х х х

# 63
Честита дъщеричка на Dunn !
Да расте здрава и щастлива и много да ви радва
! newsm07

# 64
  • Canada
Като сме започнали с бебешките новини... ето още една от Монреал:
heureuse е родила на 14.09 сутринта един голям и красив юнак - бебе Габриел. Бебчо е засукал добре още 1-ия час, а тя се възстановява успешно.

Честити ви дечица, Dunn и heureuse!

Да ви са живички и здравички, и да растат спокойни и щастливи деца!

# 65
  • Vaudreuil Canada
Честита дъщеричка Dunn!
Да е много усмихнато, здраво и щастливо дете за радост на мама и тати.

Честит син heureuse!
Здраве, щастие и късмет да го съпътстват в живота.

# 66
Честит малък господин  на  heureuse!
&
 Честита малка госпожица на Dunn!

Много да спинкат, да слушкат и папкат, както и да ви радват във всеки един миг!

# 67
Брей, колко много септемврийчета са се народили!

Честита дъщеричка на Dunn и честит син на heureuse !
Нека растат здрави, послушни и да имат безгрижно детство.

# 68
  • Canada
Честит син, Heureuse!

Честита дъщери4ка, Dunn!

Да са ви живи и здрави, да растат весели и послушни!

# 69
Да наистина темата ни се напълни с много нови бебчета smile3501

Честит син, Heureuse!
Да расте здрав и послушен и много да ви радва !

stork-boy

# 70
Честито и от мен на Heureuse и Пупон!
Да са ви живи и здрави дечицата! Много усмивки по техните и вашите лица!
   ylinfant

# 71
Ехееееееееееееееееее браво много бебчета много сладурчета Hug Hug
Честит син, Heureuse!

Честита дъщери4ка, Dunn!

Да са ви живи и здрави, да растат весели и послушни и само да Ви радват
!
newsm30  ylinfant Misc Baby Bottle newsm32 newsm07  ura

# 72
Честито на всички мами за новите бебчета. Не е за вярване колко много честитки има все път в темичката.

Аз да си поплача при вас, че нашето очаквано преместване във Ванкувър няма да се състои на този етап. Бяхме с крак и половина там, но прословутите канадски работодатели и странната им идея за работна етика и лоялност ни изиграха лоша шега. Ще си поближем раните сега пък ще помислим искаме ли го наистина отново. Аз лично в момента нямам желание да се боря отново. Но и се чувствам кофти как една мечта ми беше отнета. Вероятно поради собствената ни грешка да преговаряме с 2 фирми едновременно, нищо че те сами ни поощриха.
Както и да е. Исках само да дам нашият update по темата.

# 73
Кивито: за разранени зърна на мен ми препоръчаха да ги мажа с някакъв мехлем който продаваха в аптреката на болницата - уж имаше ефект, но като че ли повече помогна мазането с кърма. Казват също, че е добре да почваш да кърмиш от гърдата която по-малко боли. По отношение на позицията на кърмене, мисля че мен това ме спаси. Няколко дни се гърчих на 1 стол с изправен гръб и крака на пода с възглавници за подложка и така Ирина се научи да се "закача" правилно, че да не ме разранява и сега мога и права да я храня (не че е удобно)  Grinning Успех и пиши как върви!!

Честито на Dunn i heureuse! Весели и сладки бебета да ви носят много и все приятни изненади   bouquet

# 74
Здравейте и от нас. Ние ви позабравихме, за което искрено се извиняваме  Heart Eyes Днес не съм на работа. Играя го болна. Понастинала съм и реших да си почина в къщи. Малката е на разходка с баба си, та ми остана миг свободно време да прегледам любимия стар форум!

Ехей, колко много дечица са се народили! Колко нови мами са се присъединили към нас докато ни нямаше!

ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ МАМИ И ТАТКОВЦИ

Около нас едно и също. Гушкаме се много след работа. Сега се чувствам по-значима в живота на дъщеря ми, защото като ме види вечер се залепя за мен и ме гушка, гушка... Припка да си поиграе и пак се връща да ме гушка! На мама слънчицето  Hug Е, нарича ме "тати", но не всичко е розово в живота  Laughing Важното е, че все така радостно ме вика и се обръща към мен, нищо че малко бърка понятията  Laughing

Кърменето не отказва, макар че не мисля, че има нещо вече. Обича да съм на разположение, нищо че почти не суче. Иначе хапва на корем, да е жива и здрава. Вече има предпочитания, понеже опитва и от нашата храна, подбрана разбира се. Мамините пюрета не се тачат вече, особено когато ние вечеряме с други, доста по-интересни неща.

Със зъбите сме много назад в надпреварата. Едва преди няколко дни излезе 4ти. Но това не пречи да гризка бисквити, меки плодове, доматки, сиренце, кашкавал и т.н.

Друго какво да разкажа около нас? Определено ми липсват разходките с мами и бебета, но сега ходейки на работа се чувствам на мястото си и ми е приятно. Пък сбирките ги оставяме за някоя събота и неделя. Така че ако се организирате, моля обаждайте ми се, понеже не гарантирам, че ще прочета съобщение във форума. От пустата работа ми спряха достъпа до форуми и чатове, че и имейли даже. А в къщи, както работещите знаят, няма време за форумстване. В къщи провеждаме занятие "гушкане" през всяка свободна минута  Hug

Относно позициите за кърмене бих посъветвала да оставите тялото си да намери най-подходящата позиция. Позицията с изправен гръб и крака на столче на мен лично хич не ми беше удобна. Наведена над бебето ми беше по-добре, макар че точно тази позиция се отрича. Освен това пробвайте позицията "футболна топка" (май така се наричаше). Много ми беше удобна в началото. Даже така разнасях бебето на ръце из къщи.
Успех!

И една молба. Ходилите в Доминиканската република, моля потвърдете дали за притежатели на български паспорти са необходими някакви допълнителни визи, освен нормалните туристически визи, които се плащат на място - $10? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт