Февруарчето щом ревне, мама бързо ще го вземе

• 11 926
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Anim, мен времето на срещата ме устройва, но къде ще е? Дано не изникне нещо непредвидено, реших да имам по-сериозен принос към семейния бюджет и съм се захванала с едни преводи напоследък Crazy

А що се отнася до лепенките- горещо подкрепям и преди време доста ги ползвах... но в един момент любимият ми намекна, че и ние спираме по тротоарите, когато няма подходящо място за паркиране... т.е. че меря с двоен аршин  Blush Което не ми пречи да се ядосвам, когато се наложи да търча с количката почти по средата на платното.

# 166
  • София
Ами парка Заимов newsm78 аз съм била само на една среща и се събрахме в горния край на парка откъм Лиляна Димитрова. Ако искате пак там Grinning

# 167
  • offshore & overseas
Да се включа и аз "набързичко" по въпроса за ГЛУТЕНА:

Струва ми се, че малко или повечко се скандира в този форум и често нещата звучат като на митинг  superuu, или най-малкото твърде демагогски. umnikuu

Аз също по принцип много внимавам, но вече взех и да се дразня от прекалените натяквания за хранителни алергии... Все си мисля, че не може да гледаш дете (в частност, бебе) и да си в постоянен стрес какво ще стане, ако... newsm50

Дразня се и от отношението към педиатрите и към лекарите изобщо, като към хора, които нищо не разбират и не трябва да им се вярва. А тогава кой разбира? Как' Пепа от Каспичан perhaps?!!!  #Crazy

Дотук беше  offtopic

Сега малко по темата: аз също захраних с глутен (по-конкретно бисквитена каша на Milupa). Може би защото всички останали каши ми се струват пълна гнЪссс  Sick, а може би просто от раздразнение. Та нали все пак не всички, а само единици, са предразположени към тези алергии?! Пък и не смятам, че децата са малки, специално за тази процедура.

Както и да е, поради алергенния х-р на глутенЧО се поразрових тук там и открих, че алергията към него, при бебетата наричана още цьолакия, не се проявява чрез обрив, а по-съвсем различен начин (напр. с разстройство и повръщане). Да не говорим, че (на друго място прочетох) има разлика м/у хранителна алергия и непоносимост към определен вид храна. Първото е опасно за живота и се предизвиква дори от минимално количество храна, а второто се получава при прекаляване с конкретна храна и е по-скоро неприятно, отколкото опасно (Anim-ски, това може би е причината за петиното обривче)...

Справка по темата за цьолакията, библиотеката на Кърмаческия подфорум:

Цьолакия

Разбира се, нека всеки живее според своята истина, но аз не бих се поддала на всякакви манипулации...  Hug Peace Heart Eyes

Аре, блъвнах си блънята и няма да чуйте от мен повече известно време...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 168
  • София
Мяуче  Hug
Аз вече изфирясвам на тема хранене Crazy ....а не беше толкова отдавна с Криси, когато за нищо не съм се притеснявала.

Аре, блъвнах си блънята и няма да чуйте от мен повече известно време...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Туй не е желателно да го осъществяваш  Naughty

Ще дойдеш ли на срещата, или да ви изненадам с Кали некой път в градинката Laughing

# 169
  • offshore & overseas
Аз започнах един всепоглъщаш и сравнително спешен проЙект, поради което и горната блъвня.  #Cussing out

Та всеки желаещ е  welcome да мЪ изненадва в "наЩа" градинка-гадинка. А нЕкои дори ми имат лелефоните (те си знаят кои са). Само да отбележа, че трбе да идвате с КРАН или поне със слон  261uu, щот по друг начин не мож мЪ измъкна от къщи...

Щот за срещата съм по-скоро пас, но ще видим, де... Heart Eyes

Имам и еднА замисъл за слатинското равно пОле, ама и това е в сферата на плановете... ooooh!

# 170
  • Bapнa
eleinbg, cvetelinka, В какво се състоеше ларингитът при бебоците ви ? Вики днес се събуди с пресипнал глас, няма никакви сополи, нито температура, нито кашляне, кихане .... Но гласа му е много странен и дрезгав ... Давах цял ден осцилококцинум, ше го видя утре как е ... Някакви препоръки от вас ?

# 171
  • София
eleinbg, cvetelinka, В какво се състоеше ларингитът при бебоците ви ? Вики днес се събуди с пресипнал глас, няма никакви сополи, нито температура, нито кашляне, кихане .... Но гласа му е много странен и дрезгав ... Давах цял ден осцилококцинум, ше го видя утре как е ... Някакви препоръки от вас ?
Преси, съветът ми е ако утре няма промяна, да отидеш да го чуе доки. Николай първо беше с температура, после сополи и чак след два дни му падна гласа - както ти го описваш беше дрезгав и като плачеше не се чуваше из целия квартал. На нас ни изписаха Кларитин, което е антихистамин за ларингита, а освен него Хустагил за кашлицата и Виброцил за хремата.
Цвети сигурно няма да може да ти отговори, тъй като е морска  Laughing
П.С. Между другото, морският въздух се отразявал добре на ларингита - утре сутрин грабвай шефа и отивайте да дишате йодни пари   Peace и спрете временно сладоледа  Wink

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 19:46 от eleinbg

# 172
  • София
Подкрепям напълно постинга на Ели Peace
И само нещо ще добавя .., ако е ларингит гърлото е зачервено надолу не само сливици и около тях, и боли доста. Така,че на лекар да го погледне, ти едва ли ще можеш да му видиш гърлото добре. Сополи също няма да видиш, ако се стичат в гърлото....никога не съм имала температура. Морският въздух облекчава, затова при липса на такъв се правят инхалации, ден-два изключително навън и в комбинация с лекарства ще е о'к Peace

Щот за срещата съм по-скоро пас, но ще видим, де... Heart Eyes

Нещо и моето идване май се проваля Rolling Eyes Утре сутрин ще знам със сигурност

# 173
Бау!  Laughing
Мяу, сега да не се уплашиш от това "бау" и да вземеш да не додеш  Naughty Чакаме ви с нетърпение да си реализирате плановете и да покорите слатинските възвишения!
Преси,  Цвети е на морето, тъй, че няма скоро да ти отговори. Но при тях ларингитът беше без пресипналост или температура, а само с доста дълбока кашлица. Не знам на тях какво им предписаха, но при всички случаи е по-добре да ви види педи, отколкото тук да гадаем какво е и как да го цериш.
За стикерите по колите - на мен мъжо ми изнамери отнякъде едни по-различни - цветни и с много оригинални надписи от сорта на  "Вие сте паркирали колата си в платното за детски колички",  "Докато махате този стикер, вероятно ще разберете какво значи някой да застане на пътя ви" ,  "Този стикер спаси Вашата кола от: одиране на боята с пирон, ритане на ламарината, спадане на 4 бр. гуми, счупване на огледало", "Вие може да не сте идиот, но постъпвате като такъв" и други. Няколко пъти вече "санкционирам" нарушители и смея да твърдя, че един вече го превъзпитахме с Цветиот третия път.
Мацки, кво стана последно със срещата? Те утре го дават да се разваля от сутринта времето. Тия наш`те срещи прословути станаха, че все не може да се натутаме и да измислим кое къде.

...по въпроса за ГЛУТЕНА:
Струва ми се, че малко или повечко се скандира в този форум и често нещата звучат като на митинг  superuu, или най-малкото твърде демагогски. umnikuu
Аз също по принцип много внимавам, но вече взех и да се дразня от прекалените натяквания за хранителни алергии... Все си мисля, че не може да гледаш дете (в частност, бебе) и да си в постоянен стрес какво ще стане, ако... newsm50
Дразня се и от отношението към педиатрите и към лекарите изобщо, като към хора, които нищо не разбират и не трябва да им се вярва. А тогава кой разбира? Как' Пепа от Каспичан perhaps?!!!  #Crazy ....
Миме, напълно съм съгласна, че във форума взприемането на глутена е малко на стадния принцип. И много малка част се интресуват от конкретна информация. За педиатрите - също си права. За нищо ги немат тук "у наше село".

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 22:27 от jas.min

# 174
  • Bapнa
Мерси за отговорите  Hug Ще видя утре как е и ако преценя, ще идем на лекар - иначе е весел, днес изобщо не е плакал, което е странно ( последните няколко дни беше доста по-крив), не е сънлив, вечерта заспа без проблеми  newsm78 ... Подозирам, че е намръзнал през нощта - постоянно се отвива и от днес вече спим в чувалче  Crossing Arms

# 175
Благодарско за отговорите момичета и на теб Скайче благодарско за отговорите по всички въпроси Hug Инфото ще ми е много полезно.
Ние цялото семейство сме с проблеми от зъби. Мен ми извадиха кътник и сега имам проблем с него, според мене има останало парче зъб, но док твърди че е костта. На тати снощи му извадиха мъдрец и днес е ни жив ни умрял, а бебо цяла нощ се кисели и плака и днес също. Лудница някаква.
За лепенките идеята страшно ми хареса че и тук спират където им падне но мисля че няма да има ефект за жалост.Трябва един паяк и да ги вдига и глоба за да се научат. Naughty
За храната както си писала Мяу паниката е тотална и става един пълен хаос. Ние днес ядохме телешко със зеленчуци и ни излязоха 2 пъпки на бузата като ухапано от комар. Може да е алергична реакция или ухапано не знам. По повод алергиите аз се притеснявам защото имаме генетична обремененост. Баба ми е с алергия към домашния прах, която при майката е преминала към месо, а при мен се изродила към метал (освен злато). А и тати е с алергия към животни и непоносимост към прясно мляко. Та за това се притеснявам за Алекс и се чудя какво да давам и с кое да изчаквам и с кое не. И алергията понякога е страшна на наши приятели детето е на 2 и половина и е още на кърма и само някой пюрета, не може да яде нищо друго. Получава няколко алергични шока и сега е и с астма вследствие на шоковете. При тях баща му е с алергии, та затова и аз се притеснявам. Да чукна до сега на дърво няма  нищо. За това мисля скоро да пробвам да дам мляко макар малко да ме е страх.
Пожелавам бързо оздравяване на болните бебоци. Да се оправят колкото се може по бързо.
Хайде правете срещата докато е хубаво временцето и да гледаме снимки.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 22:46 от Mish

# 176
Вижте на какво попаднах преди малко http://bebemania.atsdb.org/
може да е интересно

# 177
Mish изчакай с млечните, щом мъжа ти е с непоносимост към тях.. Алергиите не се израждат. Просто когато имаш генетична обремененост, незнаеш към какво ще се развие.. При родители с алергии се препоръчва много бавно и постепенно захранване.. априори на Ники при първата реакция към гроздовия сок, му изби една пъпка, като ухапано на бузката. После се появиха и ситни около нея.. като четох това за насищането на организма и това което бях чела за соковете (но незнам зашо си затворих очите и реших, че пресен гроздов сок от домашна асма няма да е проблем) та предполагам, че не е била точно алергична реакция, а му е дошла висока концентрацията.. та за това се е обринал.. при това пресен сок казват след 8м, а как да преработя гроздовия, винце ли да му дам.. Mr. Green Аз месни пюрета не бих купила готови.. как смяташ че това месо издържа толкова времев тоя буркан.. на вакум само ли? четох мнения и на един лекар който пише тук във форума.. Казва че готови пюрета, само плодови би препоръчал.. другите по добре домашни.. идея нямам как се пюрира месо обаче..
Аз за сега съм въвела зеленчуци и малко плодови пюренца.. и бисквита с гултен.. след 26-ти ще въведа и каши - оризова и елда, месото или на 7,5 или на 8м. После на 9м. жълтък, на 10м. пшенични и овесени.. млечни ще въведа след 1г. и нито ден по рано..тук съм бетон..

# 178
Да, Миш, в твоя случай и аз бих изчакала с млякото, а и с други храни. Вие специално по-добре  карайте по-бавничко.

# 179
  • София
..... идея нямам как се пюрира месо обаче.. ..

Като всичко останало Grinning Вариш и после с пасатора докато стане на конци, след това добавям малко от зеленчуковото пюре и пак пасирам. Като  купените е гладко Laughing

Общи условия

Активация на акаунт