"Приемни семейства с трудов договор"???

• 197 160
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ходих в нашите социални и от там ми казаха, че мога да избирам само възрастта, относно пола - може би, но в никакъв случай физическото състояние на детето. И тъй като в нашия дом тук са останали почти само деца с някъкви увреждания - "да съм си правила сметката".

Ирина това е от методологията за прилагане на наредбата за приемна грижа:

"3.3. Приоритетни групи деца за настаняване в професионални приемни семейства

Наредбата за условията и реда за кандидатстване, подбор и утвърждаване на приемни семейства и настаняване на деца в тях определя следните групи деца, които приоритетно се настаняват в професионални приемни семейства[4]:

- деца до 3-годишна възраст;

- деца с увреждания;

- деца – жертви на насилие;

- деца, спрямо които е приложена мярка „полицейска закрила”, след изтичане на срока й;

- деца при условията на заместваща приемна грижа.

Определянето на приоритетни групи деца за професионална приемна грижа не означава, че това са единствените възможни настанявания. В професионални приемни семейства могат да бъдат настанявани и деца, които не попадат в приоритетните групи, но имат нужда от приемно семейство. Същото правило се отнася и за настаняване на деца от приоритетните групи в доброволни приемни семейства. Водещ принцип в определянето на приемното семейство (доброволно или професионално) трябва да бъдат нуждите на детето и възможностите на приемното семейство да ги посрещне, а не типът на приемната грижа."

Всичко останало е свободна интерпретация на социалния работник с който си разговаряла.

# 631
Здравейте отново  Hug
Момичета, моята майка реши да стане професионален приемен родител.Вече си подаде заявленето, както и бланките от поръчителите. Казаха, че началото на февруари щял да почне курса, та сега чака да й се обадят. Но искам да ви питам за медицинското, за кога трябва? Дали сега преди да почне курса или след завършване и одобряване от тяхна страна за приемен родител? Тя го е започнала сега и почти е готово, трябва само в туб и психо да отиде. Но нали има 30 дневен срок на валидност.Тя позвъни да пита, но за съжаление жената, която е приела документите й е в отпуска, много мила жена, а другите й  колежки са от типа " не ме закачай" - С това не искам да ги обидя разбира се.И така, моля кажете ми кога се дава медицинското, защото ако е сега докато мине курса ще е невалидно. А все пак ако не трябва сега, да не го прави два пъти.Ще съм ви благодарна за информацията. А аз съм щастлива защото все пак това детенце отчасти ще е и в нашата къща-имам в предвид ще си играе с нашите деца, ще контактуват и тн. Хубав ден ви желая на всичките!

# 632
  • София
Медицинското се подава заедно със заявлението, свидетелството за съдимост, удостоверението че в момента срещу лицето не се водят дела... тоест в началото заедно със всички документи. Поне в нашето ОДЗ е така, ако някой знае друга практика да каже.

# 633
  • София
за осиновяване в нашето ОДЗ ни посъветваха да си извадим срочните документи към края на проучването

# 634
Благодаря ви за бързите отговори момичета Hug
Даа, майка ми подаде всичко освен медицинското.Но на 21 става месец, от изследванията за спин и всички останали.Ще трябва пак да звънем за да видм какви са изискванията тук за медицинското, дали предварително или след това. Иначе започвам да се чувствам много добре в тази тема.Защото когато майка си вземе момиченцето предполагам че ще имаме нужда от доста съвети, ще имаме въпроси. Изобщо нямам търпение този момент да дойде по скоро.Лека вечер на всички!

# 635
Медицинското се подава в началото, заедно с другите документи

# 636
 smile3511 bash smile3511 Две каки на по 16 и вече сме чисти като боляри-вече няма нищо за крадене,само дето не сме детска педагогическа стая и няма оправия smile3511Човек като имал какво още да учи,просто го учи! ....ми тя първата си беше скромна направо ,само си вземаше някакви дребни пари-докъм 50-60 лв.,а тази направо еминала като торнадо,че и нагла,5 дни ни лъга,че не е,най-после в полицията изпя,и пред нас пак отрича,луднахме просто."Големи деца,големи ядове.Малки деца бели кахъри"          Иначе малката не могат да я разделят двете госпожи коя да я праща на конкурси  Laughing

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 23:00 от cvete.di

# 637
cvete.di ,наистина много неприятно.
Не зная  кой би се справил, вероятно тези деца на 16 и с  проблемно поведение би трябвало да  бъдат по-плътно подпомагани от психолози , социални работници, въобще всички, които биха успели да внесат корекции в поведението им.Защото иначе рушат и собствения си живот.

За  малката- тя е слънчице златно и ти си го знаеш!

# 638
Цвете, останах като гръмната! Ужасна работа!

Светкавица, да, така е. Със игурност това помага ... но екипите от специалисти не могат да са до тия деца във всеки момент от ежедневния им режим. А ценности се градят с години. Липсата им се компенсира още по-дълго, ако някога се компенсира. Истината е, че не трябва да се стига до продължителна институционализация на тия деца - всеки месец, всеки ден, прекаран там, е голяма крачка назад.

Представям си какво ще й коства на Цветето и на семейството й да се възстановят емоционално от тая дивотия ... в битов план се оправят все някога нещата, но усещането, че нямаш сигурност в собствения си дом и че са ти посегнали хора, на които исках да дадеш любов ... отвратителна история, наистина. Много, много съжалявам.

Встарин от темата: моята мома се справя доста добре в училище. Сигурно помните как рИвах миналата година, ама животът ме опроверга. Чете, пише, справя се чудесно. Не е отличничката на класа  Laughing, ама ние не го и очакваме това от нея. Важното е да е грамотна и щастлива. А тя определено се чувства прекрасно на училище, има много пирятели. Класната й казва, че е в центъра на събитията, че показва невероятни организаторски дарби и че науми ли си нещо, върти - суче, ама си го докарва на нейната. Laughing Да не й е уруки, голяма маймуна се извъди.

# 639
И аз да се включа с коментар за проблемните деца.Свекървата също има проблеми с голямата , тя е на 14год, вземала системно пари, пуши когато намери удобен случай.Явно навлиза в трудна възраст, а пък и при тях работата е друга, буквално децата преди да ги вземат свекърите са живяли както си знаят , тя-каката се е грижила сама за своите малки братчета, докато майка им е била на смъртно легло!Ужасна работа!Свекърва ми много се ядосва тъй като е малко педант на тема възпитание, от социалните редовно пращат психолог напоследък.Свекървата и направи един ден-"терапия" , един ден прекаран в дом за изоставени деца,тоест няколко часа, за да види как живеят децата там, един вид да и послужи за пример и да се осъзнае малко.Май има ефект, от тогава не съм чувала оплаквания Peace

# 640
  • София
Цвете, много съжалявам за случващото се с вас!
От къде намираш сили, не знам. Hug

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 16:12 от Lindt

# 641
Направо незнаем къде сме,вече цяла седмица,днес се разделихме.Поне е отишла най-после където я настаниха,че се позабави 5-6 часа от уговореното и се изпопретиснихме къде е. Смазана съм.Тя цяла седмица отрича,държа се все едно нищо не е станало,супер нагла е.Такъв човек не съм срещала никога в живота си.Толкова нагла,че на въпроса ми - няма ли да се извиниш на тръгване,отговори няма защо #2gunfireРаботиха с нея много хора.Успя да заблуди целия екип,че е светица,направо всички ни изуми.И сега тръпна къде е,и какво става..... Praynig   / Добре,че малката ни е слънце,но сега и тя е много шашната милата/   Сладка хапка ,може би ще се видим за конкурса отново Hug Тези конкурси и трескава подготовка на малката сега ме радват и крепят.

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 21:06 от cvete.di

# 642
Цвете, ще чакам да се обадите!

# 643
smile3511 bash smile3511 Две каки на по 16 и вече сме чисти като боляри-вече няма нищо за крадене,само дето не сме детска педагогическа стая и няма оправия smile3511Човек като имал какво още да учи,просто го учи! ....ми тя първата си беше скромна направо ,само си вземаше някакви дребни пари-докъм 50-60 лв.,а тази направо еминала като торнадо,че и нагла,5 дни ни лъга,че не е,най-после в полицията изпя,и пред нас пак отрича,луднахме просто."Големи деца,големи ядове.Малки деца бели кахъри"          Иначе малката не могат да я разделят двете госпожи коя да я праща на конкурси  Laughing
Sad, о, цвете, съжалявам.

Дано нещата малко по малко си дойдат по местата (ако въобще е възможно). Трудни деца , с трудна съдба.
Прегръдка за теб spoko

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 20:48 от аистенок

# 644
Здравейте мами!От известно време се ровя из интернет във връзка за приемната грижа.С мъжа ми сме решени да приемем едно детенце,ако разбира се ни одобрят.Бих искала да посетя един дом за изоставени деца,но дали ще ме пуснат.Не е ли забранено за външни хора просто да влизат и да разглеждат.Бих искала да ходя определени дни и да обръщам внимание на няколко деца,да играем,да пеем детски песнички но това ми се струва невъзможно.Така ли е в действителност?

Общи условия

Активация на акаунт