Още месец или два с малките слънца НОЕМВРИ ще сме у дома

• 12 005
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Eй, ама чудна темичка сте заформили с тия разкъсвания. Shocked Като родим това ще ни е най-малкия дерт, смятам аз. Аз за раждането вече въобще не ща да мисля - какво било, що било и какво можело да стане. Нито ще сме първите, нито последните. Я си мислете за хубави неща и стига с тия страхове.
m_face, ами тя жената сигурно със желание го е шила това нещо за внучето, не й троши хатъра, пък после ако щеш го ползвай. То на тия години трудно можеш да промениш на човек разбиранията. Нали не ти е в къщата и на главата, ти на това се радвай.
Айде раздадох правосъдието, взимайте си чадър ако излизате!  Hug

Някой ме пита какъв Лансинох съм взела, не ми се рови назад, за да си припомня - от 10 гр. взех, но ако се наложи, ще взема още. Доколкото знам е много икономичен за ползване, пък и ще трябва само в началото, докато гърдите загрубеят достатъчно и спрат да се разраняват.

Лилииии, айде сега и рокличка! Не ми спомняй какви роклички видях там, че сърцето ме боли! Като поотрасне госпожицата, и това ще й взема, че много ще се разглезим отсега с тия фешън-покупки  Grinning

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 12:46 от tsetseto

# 241
  • Варна
Eхе какъв чадър при нас - 25 градуса слънце пече - след малко излизам да хапна и да затвърдя луничките.

А на мен освен всичко друго и това - за разкъсването и шиенето долу след това - ми беше една от основните причини да избера секцио. А като гледам какъв корем съм отпрала - нищо чудно да е бебе гигант Crazy - но ...... днес ще разбера как вървим с мерките.

Я кажете за тези колани за след секцио - много противоречиви мнения чета - ползвали ли сте

# 242
(ушила ми подлуган - дето не го знам какво е и не го и ща
Joy
m_face, като разбереш какво е това, да ни информираш и нас  Laughing
Така са повечето родители, ама ще свикнат. И мойто свеки в началото ми носеше непотребни вещи, ама като вижда, че стои прибрано в някой шкаф и не влиза въобще в употреба, сама взе все по-често да пита какво ми трябва, откъде да го вземе, не предпочитам ли направо пари да ми даде и така - разбрахме се.
Че и с майка ми не беше кой знае колко по-различно положението, ама хайде тя си ме знаеше отначало каква съм претенция и по-рядко се е проявявала и пък и нея мога да я спра предварителнои по по-нетактичен начин Laughing  да не купува боклуци, без да се засегне много, нали все пак ми е родна майка, друго си е.
Е, не става за всичко да им диктуваш и налагаш мнението си. Все пак и за тях са радост покупките за внуците и това, че не съвпадат вкусовете, какво да правим -  със сигурност нямат желание само да отбият номера, ами и те избират или майсторят с любов и желание. Така че се налагат и компромиси.
За залъгалките - имах няколко. Но обикновено бебетета си харесват една и друга не искат. Да видиш каква драма е като я загубиш и нямаш резервна от същия вид  Laughing Че и същата да е, тя като е нова си е по-различна  Wink Не всички са така, разбира се, пък може да се окаже, че и не иска залъгалка. Моето дете, започна да използва такава след 7-8 месец и така до годинка и половина  ooooh!

# 243
Ам... трябва да се поровия по въпроса наистина.Ако все пак се реша на вагинално заради повече деца,дали да искам да ме срежат предварително (как се наричаше тая интервенция -  newsm78) или пък да рискувам и ... да се поразккъсам пък да ме шият после...
Вие какво знаете по въпроса?

А иначе Сладур,нали ти казвам - снощи му обясних,че ако продължава да ме оставя с лоши спомени от бременноста - второ нема да види   Laughing (поне от мен!  Crossing Arms )

Айде довечера ще пиша,че ... отивам до Свищов да записвам втора специалност  ooooh!  докато се чудех кво да правя...сега  Tired 

Арабела - аз знам,че каквото и да е столчето за кола , трябва да е наобратно. Така е най-защитено   Peace

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 12:55 от ProstoAz

# 244
За лягането на бебето - аз се пробвах да държа Иво легнал настрани, но той си беше със собствено мнение по въпроса още от родилното. Така че го оставих да си лежи по гръб и да си върти главата сам, когато си пожелае. Сменяше посоката на гледане на няколко дни. Според мен няма опасност от задавяне при повръщането, като спи на гръб, първо защот оглавата е настрани, второ - ако не става въпрос за леко преливане на няколко капки от ъгълчето на устата, повечето бебета повръщат на струйка, която хвърчи напред и даже може да не нацапа личицето.
Столчето за кола до 1 годинка винаги се закрепя с гръб към движението - независимо дали е с аутофикс система (на поставка) или обикновено. На самото столче има указания как точно се монтира. Трябва да е стегнато вързано и да не мърда, след като се върже с коланите на колата.
Залъгалки имах две - на Авент, за възраст до 3 месеца - каучукови. Много е удобно, защото можеш едната да я държиш само вкъщи, а другата да е за в количката. Или пък ако непрекъснато изпускаш неща по земята като мен, не се притесняваш, че бибата е пак за стерилизация, а детето реве неутешимо. Ако имат капачета е най-добре, не се прашат и не се цапат, когато не ги ползваш. Между другото подлоганът може да ти се окаже много полезен, не го отказвай с лека ръка  Mr. Green Това е най-общо казано чаршаф със зашито вътре непромокаемо парче, да го подлагаш под бебето при преобуване например, за да не мокри това, върху което си го сложила. Може да ти влезе в употреба вечер при банята, да го слагаш под хавлията. Бебетата винаги имат навик да пишкат след баня и да омокрят всичко наоколо. После ще видите, че найлонът ви е пръв приятел - за повивалника, за банята, при преобуване навън, за постилане върху пода, ако къпете бебето извън банята...

Моят лекар ми каза, цитирам, никакви колани след секцио и тем подобни глупости. Аз му вярвам, така че не съм носила.

# 245
  • София
Здравейте момичета Hug
Влизам само да ви се обадя и изчезвам - сега реших, че тъй като времето е страхотно, ще изпера всички дрешки и неща, които сме взели....Вчера ни докараха и сглобиха легълцето и шкафа-вана, та сега нямам търпение да подредя всичко...Какво да ви разправям-луда работа. Не ми се мисли как ще ги изгладя тия малки дрешки, но...както казват "Мерака е по-силен от рака" Grinning
    За коланите за след раждане да ви споделя - водих го тоя разговор с моята доки съвсем скоро - нали ви бях споменала, че моята приятелка роди - та тя искаше да знае нещо по въпроса и аз попитах доки. Ами доки каза, че поне първите 45 дни е абсолютно противопоказно според нея - такава беля може да си докара човек с тоя колан, че да се чуди от къде му е дошло после - например някой сериозен кръвоизлив. А като миват 45 дни - то вече няма и смисъл от тях - коремчето се прибира само. Просто по нейното мнение не е никак хубаво за матката и за нормалното й възстановяване. Но това си е мнение на моята лекарка - аз лично смятам определено да я слушам, защото за мен нейното мнение е особено миродавно. Но все пак - всеки сам си знае и си решава Peace
   Хайде, отивам да пера, ура-ура Joy

# 246
  • София
Аз бързам да се похваля - мъжо поръчал велоергометър и довечера трябва да ни го донесат  Simple Smile
Навън май захладня нещо и се е раздухало - ще вземат да познаят тия синоптици и още днес ще завали.

# 247
Здравейте! От тази думичка - "разкъсване"-направо тръпки ме побиват, звучи много болезнено. Когато раждах, ,аз нямах "разкъсване" ,  а "разрязване" , направено от докторите превантивно.В повечето случаи при  нормално раждане се случва или първото, или второто, но раничката от разкъсване е с неравни краища, поради което по- трудно и несъразмерно зараства. Ако е разрез, той обикновено е толкова хирургически идеален, че зараства бързо и не оставя некакъв спомен за себе си . А за това дали боли- зашиването се прави под местна упойка, не се усеща,е ,след като премине упойката наболява, а и известно време след това придърпва ... Но това са симптомите на всяко шито място-дали ще боли и дърпа шева от секциото, или епизиотомията /дано съм го изписала правилно/, еми раждане е това...Аз раждах нормално и после две седмици не можех да си седна на д-то. Сега се спрях на секцио, май ме е шубе повече от предишния път, не е страх от физическа болка, просто някакво напрежение ме е обзело...
  Честито нови придобивки-и за бебоците, и за техните мами...

# 248
   Хайде, отивам да пера, ура-ура Joy

Ах, какъв работен ентусиазъм  Laughing

# 249
  • София
За коланите и аз съм чувала, че много лекари не ги препоръчват - омързеливяла се мускулатурата и стягането ставало още по-трудно.

# 250
Momi4eta,имам голям проблем.замислили сте се с какви дрехи 6те ви изпишат вас.не ми се ще пак да сам с тези широки бременски дрехи.а не знам дали ще ми стане нещо от преди,говоря наи ве4е за панталони?пак и как да си купя нов като незнам какав размер да е?помагаите?кажете вие с какво 6те сте?нали при  изписването си правите снимки.трябва да сме красиви? Praynigкато ни изписваха с дащерята беше лято и бях с една рокля,но сега?
 newsm78

# 251
  • София
Valenciq    Hug Не твърдя, че съм винаги права, но както една мама писа, важното е да я има информацията. Пък вече всеки може да си прецени и най-важното има едно наум  Hug
Колан не съм ползвала. Мисля, че всичко, което придържа корема (гащи, колани и т.н.) пречи за стягането на коремните мускули.

арабела, аз монтирам както пише в упътването. Тези кошници с основата май пътуват с лице напред, но не съм сигурна. Като се купи си пише как се монтира така, че да е безопасно...но със сигурност няма такава, която да пътува м/у двете предни седалки..си мисля  Thinking

Иначе за боледуванията...аз сега се моля дететнцето ми да е нормално психически, защото аз щото болести и лекарства видях тази бременност  ooooh! Първо целият месец, когато съм забременяла (февруари) бях с 40градуса и пиех Нурофен, аналгин, парацетамол, антибиотик...после април влязох с малкия в инфекциозна болница и там лепнах пак повръщане с разстройство..отделно имах голяма киста, която лекувах с хормони до едно време  ooooh! Абе...много ме е страх, но досега не го бях казвала.  Blush Това бебе е някакъв голям звяр щом устиска  Grinning  

m_face  , докато порастна дребното си имаше само една на Авент с капаче. После, като започна да я мята купих още една за резерв. Купих и верижка към нея, за да може като я изплюе да не пада , а да увисне на вратлето. Но не от тези дългите верижки, а късичка (5-6см)...сега не работи сайта но ще пусна снимка да я видиш. Тези дългите са толкова дълги, че бибата пак се влачи навсякъде.

И аз се радвам, че моето свеки не купува без да попита. Даже най-се радвам, когато ми даде парите аз да го избера и купя  Mr. Green За разлика от майка ми, на която все й се карам какви щурутии купува, тя се сърди, обещава, че няма и после пак същото  Laughing

Просто Аз, ти вярно, ако искаш повече дечица, мисли го така, че ако си секцио разликата им трябва (хубаво е) да е 2 години, като третото раждане трябва да е поне след 4.

Мами, нямам опит, но съм чела, че няма разкъсвания, защото предварително се прави разрез там долу...може и да бъркам, но май в Тина Киркова на лекцията го обясняваха. Единствено на шийкат ан аматката май се получаваше нещо, ако лекарят те накара да напъваш по-рано ли..нещо такова. Но отвън те резват  Rolling Eyes Нека мамите с повече опит д акажат, но аз това съм запомнила.

МИШУНКА, МАЙ ТРЯБВА ДА ТИ ПИША С ГОЛЯМИ БУКВИ ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ. ПРИ КОЙ АНЕСТЕЗИОЛОГ ХОДИ?

# 252
Аз бързам да се похваля - мъжо поръчал велоергометър и довечера трябва да ни го донесат  Simple Smile
Навън май захладня нещо и се е раздухало - ще вземат да познаят тия синоптици и още днес ще завали.
Утре да ни разкажеш повече!
Диана , точно така е - резват докторите, че да се предотврати разкъсването.

# 253
  • София
Ей сега видях вече #Crazy
    Diana_T - извинявай, наистина не съм видяла - едва ли ще те изненадам, ако ти кажа, че съм разсеяна Laughing Доктора се казва Недялков и е от Тина Киркова - ще бъде в екипа на моето раждане. Страхотен човек, а и доколкото разбрах - страхотен лекар. Даде ми повече от изчерпателна информация и срещата ни ми подейства много успокоително. Е, с едно малко изключение де - определено се надявах катетъра да се поставя след упойката, но уви...поставял се преди ooooh!

# 254
Ооооо Недялков беше анестезиолог на моето раждане,останах с много хубави впечатления Peace

За бибите - и според мен една е напълно достатъчна на първо време.Всъщност все сме били с една и ги сменяхме (на 3 месеца май..),чак сега имаме и ползваме която ни падне Mr. Green

Е тая дума подлоган,ако щете вярвайте за пръв път я чувам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт