Отговори
# 90
ейй сетих се ко щях да ви питам  Whistling абе вчера ми казаха да си взема от личната НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ newsm78 туй пък ся отде го измислиха  #Crazy някой да са го карали да си взема такоз чудо?

# 91
Джиджа, Каталина аз незнам как сте вие с тоя Полижинакс, но аз сложих вече 6 глобули и за сега не виждам подобрение Thinking Ще сложа и другите 6 пък да видим, все пак мисля да раждам нормално и затова се притеснявам Sick
Ами и аз ще раждам нормално, ао всичко е нормално. Полижинакса си го слагам през ден и съм си сложила 3 за сега и ефект има. Ефекта обаче е временен. Така или иначе гъби ако има се лекуват много трудно и тоя Полижинакс няма да помогне. Изписват го само да замажат положението с тва течение.
Гале тва направление го издава наблюдаващия те лекар, заедно с картона. Трябва ти за болницата.

# 92
Здравейте и от мен!
Честит празник /на патерици/на всички празнуващи smile3525!
Аз от няколко дни само меря улиците и пера  бебешки дрешки!Днес започвам да гладя,а доста ме мързи. #CrazyДа се отчета,вчера бях на ЖК,отново станахме момиче smile3511,явно ще остане изненада до края.Иначе сме доста едрички-2810гр.,застанали сме главично,имаме ясни тонове-140 и сме много буйни newsm68.Утре трябва да отида да си взема резултатите от микробиологията и то кръвта и урината.Колкото до тестуването за аналгетици,упойки и антибиотици,моя лекар ми каза да го направя,независимо от това,че съм се нагласила да раждам нормално.Нямам абсолютно никакви признаци да ми предстои скоро раждане/досега не знам какво е това контракция/,само по-лесно се уморявам,е аз имам и много време -повече от месец до термина.Иначе дори ходих на банкет с татито и то над Асеновград,с автобус марка "Чавдар",голямо постижение,а?
А да и да се похваля,вече съм официално в майчинство,от няколко дни newsm44

# 93
  • София
Здравейте и от мен,

След две по половинка хапчета, кръвното ми е 125 на 75, което вече си е ОК. Още ми е притеснено, не е инцидентно, понеже трая два дни, а и пия лекарства. След два дни ще започна да ги спирам.
Тоновете на бебчо днес бяха доста по - добре, макар че се движат пак на долна граница: 120 - 125, като цяло ...  newsm78 Но и двете лекарки (мойта си и лекракта, която мери тоновете) не бяха притеснени от това, а от кръвното по - скоро ... Засега няма изгледи да раждам, въпреки че днес имах първите си болезнени, истински контракции - към десетина броя, три бяха уловени и на записите.
Сега ще храня мъжете и смятам да си легна, лека нощ  Simple Smile

# 94
  • София
Яяяя...форумът дойде най-сетне!  Mr. Green

Хайде сега да се отчета - мене може да не ме чакате да раждам тази седмица, тъй че Дженка аз за вас ще се оглеждам.  Laughing Бях на лекар днес - шийката е центрирана, 30% скъсена, разкритие 1,5 см. Мойта докторката каза, че най-вероятно до седмица няма да родя...не, че няма шанс, но се е видяло, че Везните ще дочакам.  Confused След прегледа обаче имах доста контракции и болки в кръста, така че се надявам да се е увеличило това разкритие малко.  Wink Правихме запис на тоновете - перфектни и контракции доста, даже по сила до 80 стигаха. Пък при раждане до 99 стигат, така че съм близко.  Joy

rally - Много се радвам за добрите новини, дано да нямате никакви проблеми с бебчо до края.  Praynig Hug

Имам СМС от Мирама - Здр. на всички, прочетох ви малко, но от гсм-а е кофти. Все си мислех, че сме се сдобили с ново бебче, но всички сте много издържливи. Simple Smile Мярнах, че си говорите за дрешки и съвета ми е да вземете не повече от 5 бр. долки дрешки и 3-4 бодита отгоре. Гледайте да са с предно закопчаване. С Калина се надявам да ни изпишат до края на седмицата, защото буквално вече откачам в болницата. Поздрави на всички.

Ето и новата снимка на Калина.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 21:02 от Ивон

# 95
Ехооо здравейте на всички!
Днеска беше супер ден - лекцийката и после ............абе за всичко е виновна Меги!!! Такова сериозно хапване на чудеса.......тя е виновна за всичко! smile3503
първо побъркахме отново лекторка и аудитория с нашите приказки ама пък тази такива локуми разстяга че направо да ти писне!Но пък след това всичко си дойде на мястото!
Ивонка в четвъртък още с тумбака да си на линия!
rally хубаво е че кръвното пада - дръж фронта още малко!
galentinass това направление за хоспитализация го дават с обменната карта ама мисля че се даваше без дата щото важи 7 дена а датата ще се попълни като тръгнеш за родилното!
Nigella и аз си го харесвам аватара - щото това съм си всъшност аз! А за снимки.......ами не снимахме щото естественно си забравихме фототата!нищо другия път и ти като дойдеш!
tam tam и аз сигурно си отглеждам рядък сорт бабилюги във вагината ама тоя от консултацията не ми е пуснал последни изследвания! И аз мисля щото няма време да си купя полижинакс и да си слагам!

Айде Коки оправяй се че време не остана! Всички стискаме палци да спада температура и да спират болките във кръстчето! Hug

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 21:20 от Надя 73

# 96
Здравейте мамита. Аз само да кажа какви са новините от моя страна. Планово секцио за 02.10.2007 д-р Григорова-Св.София (Тина Киркова). Пазя леглото до тогава, че си имам контракции ама трябва да изтраеме. Иначе какво да кажа и аз съм се шашнала какво ще правиме с бебка ама дано това което казват за майчинския инстинкт е вярно....

# 97
За бъдещите мами с кучета, забравих да ви спомена какво четох; то запознанството на бебе и куче било все едно запознанство на бебе и по-голямо дете  Crazy

Попаднах на някаква статия, ето няколко съвета:
- ако само вие разхождате песа, преди да се роди бебето, да го научите да се разхожда с друг
- да донесете от болницата дрешка на бебо (преди да се върнете окончателно вкъщи), и да "запознаете" кучо с миризмата предварително (в "положителна" атмосфера, каквото и да значи това). Оставете дрешката при кучето, да свикнело с миризмата на новия стопанин
- като се върнете с бебето, внимателно да го запознаете с кучо
- никога да не ги оставяте сами в същата стая (или поне в началото)
- да прибирате мръсните памперси старателно в непробиваема кофа, защото кучетата имали огромно желание да ги изследват по-отблизо...
====================

Аз стискам, и се надявам да си изкарам до термин + ден/два  Simple Smile Мисля, че другата седмица вече няма да съм на работа, писна ми. И ремонта изглежда ще свърши навреме! До петък/събота ще са готови!  Flutter

# 98
  • София
Хайде и аз да се разпиша за днес.
Снощи пак ме боля кръста към 4 часа. Този път си беше доста силно, ама ми мина. Май се повтаря историята от първото раждане. Все си мислех, че сега ще е по-различно. Така че със сигурност ще раждам тази седмица.

И да се похваля. Днес направихме последното разместване, изчистихме и подредихме за последно, дори вече бебетата си имат и кошарка, сглобена, наредена и очакваща мъниците. Остават само прословутите комплекти за изписване (вече всичките ми познати ме майтапят заради тях) и количката, ама нея ще я вземаме след раждането, така или иначе още не съм си харесала.

Рали, радвам се, че нещата се оправят. Още малко остана.

# 99
Айде Танини! Ще чакаме с нетърпение новини!как минаха записите оня ден?Сигурно и там са се видели контракций?
Калина е голям бонбон! Много е порастнала и бузи даже има!Айде вече в къщи!

# 100
Рали, много се радвам, че си по-добре вече и съм ти направила един подарък, защото ми се струва, че лекцията беше много полезна днес!
Enjoy!

Хигиена
Цялото бебе се измива с избрания от нас препарат (гел или сапун), включително главата и гениталиите.
След баня детето се намазва отново цялото от главата до петите с мляко или крем (за новороденото) или олио за по-големи бебета.
При новороденото е важно това защитно мляко или крем да са с голямо липидно и водно съдържание, за да защитават адекватно, защото новороденото
няма собствена липидна защита на кожата.
Много е важно допълнителното почистване след намазването с крем или мляко на срамните устни при момичетата
- това става с влажна кърпичка напоена допълнително с бебешко олио. Внимателно се минава между гънките на срамните устни.

* Измиването на гениталиите при преповиване - смяната на памперса става на 3 часа при новородените, когато е пишкано и може да забършем дупето с кърпички; когато е акано
се сменят веднага след белята (когато разберем естествено!) и дупето задължително се измива с течаща вода с телесна температура, като
мерим темепературата с лакът, а струята на пада директно върху бебето, а върху ръката ни, която го мие.
След подсушаването на дупето и при двата случая мажем цялата зона, която попада под памперса с крем против подсичане - това ключва
гениталиите, цялото дупе, долната част на коремчето и около бедрата!

Гимнастика и физическо развитие
*Масажът и гимнастиката при новороденото е винаги от долу нагоре и от периферията към центъра
*За умствено развитие, както и развитие мускулатурата на очите - ярки играчки, но без да се прекалява, защото по-късно ярките цветове
обезпокояват детето и се предпочитат по-пастелни и бледи тонове
*Главата на новороденото НЕ СЕ ДЪРЖИ, а се прикрепя, ако тръгне да пада; в противен случай се получава шиниране на главата,
което забавя развитието на шиините мускули. Хубаво е и детето да се оставя по корем, за да се опитва да вдигне главата си нагоре
*Докато детето не седне само не трябва да се слага седнало, иначе се уврежда гръбнака. В шезлонга може да се слага без проблем до 45 градуса
*Детето прохожда, когато може да носи главата си. Проходилки не трябва да се ползват. Може да се ползват кайшки за да се предотвратят
многото падания в началото, но и те също не създават правилна структура на ходенето и не развиват правилно мускулите
*Новородените не ползват възглавница, защото гръбнакът им е прав, а не ес-образен, както нашия.

Хубаво е обаче детето на спи под наклон
За целта под матрачето на бебето от към главата се слага подложка, която да създаде наклон на целия матрак.   

* Тазобедрените стави също не са развити напълно и ямките им са много плитки, а ставата и коста сключват много тъп ъгъл,
за това бебето седи като жабче с разтворени крачета; ако съберем коленете им това е равносилно на луксация на бедрените им стави

ВАЖНО Е ОЩЕ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ ДЕТЕТО ДА СЕ ЗАВЕДЕ НА КИНЕЗИТЕРАПЕВТ И ОРТОПЕД, защото по този начин могат да се открият рано и излекуват
много страшни проблеми!!!
В Майчин дом кинезитерапевта е Марина Вълчева

Масаж и гимнастика
Масажът и гимнастиката започват 3-та седмица, винаги преди обяд, 1 час преди хранене и никога след баня.
Стаята трябва да е с температура 26 градуса, защото детето е голичко.
Ръцете трябва да се загреят, да няма маникюр и пръстени.
Трябва да се използва толкова олио, че ръцете да се пързалят.
Силата на натиска трябва да е колкото мястото да побелее.
Посоката е от периферията към центъра - стъпало / коляно / бедро, като самата става не се масажира и не се натиска!!!

Първоначалната 'принудителна' гимнастика се изразява в поставяне по корем, за да се стимулира пъзене и вдигане на главата и поставяне по корем
с ръка поставена на стъпалата, за да се опита да се отблъсква.
Ако поставим пръст на свода на крачето, пръстите се разтварят; а ако поставим пръст на сгъвката на пръстчетата, те се свиват (опитват се да го хванат
като маймунче)

Първоначалната 'непринудителна' гимнастика се изразява в поставяне по гръб и разтваряне и въртене на крачетата и ръчичките по осите,
които са удобни за тях. Не трябва да има никакъв натиск и усилие - на където си отива ставата натам я отваряме

Масаж
1. Цялото бебе се омазва с олио - да плува в олио
2. Масаж на стъпалата - кръгови движения по стъпалото
3. Хващаме петичката с еднат ръка, а с другата поглаждаме външната страна на крака от петичката до дупето - само в тази посока!
4. Същото се повтаря с вътрешната страна на крачето
5. Хващаме дланта с едната ръка, а с другата правим отцеждащо движение по външната страна а ръката от дланта до рамото - само в тази посока!
6. Същото се повтаря от вътрешната страна на ръчичката
7. Гърдичките се масажират, като тръгнем едновременно с двете ръце от ключиците / под мишниците / през гърдичките и ръцете ни се събират като за "пляс"
над гърдите му
8. Корема не се масажира!!! Той може само леко да се поглади
9. Обръщаме го по корем и отново обилно намазваме с олио
10. Започваме от петичките и вървим нагоре едновременно с двете ръце - стъпала / бедра / дупе / гръб / рамене / лакти / длани и обратно до петичките

11. С длани перпендикулярни на гръбнака минаваме през гръбчето нагоре до врата (само в тази посока)

ГРЪБНАКА НЕ СЕ МАСАЖИРА И НАТИСКА!!!
12. С длани успоредни на гръбнака минаваме нагоре към врата от двете страни на гръбнака (само в тази посока)
13. С длани правим кръгови движения по гръбчето, като внимаваме да не засегнем гръбнака
14. Масаж на дупето - тук е позволено всичко - щипане, хапане, мачкане и т.н. :о)
15. След дупето отново поглаждаме гръбчето - масажът завършва винаги с гръбчето!

Много е полезно, ако масажът е съпроводен с песничка или поне говорене - детето обожава общуването!

С напредване на месеците масажът трябва да се обогатява с нови движения - може да импровизираме като спазваме правилата до сега

Масаж против колики
Ако пъпчето е център на часовник, започваме от 10ч. и въртим до 6ч.

Натискът да е много лек и да се прави поне час след хранене

*Много полезно за свода на бебето е ходенето босо (когато вече ходи) и то по възможност на естествени повърхности - трева, пясък, пръст

Кърмене и хранене
1. Шишето се измива с обкновения ни препарат за чинии, който използваме, с четка и после се стерилизира
2. Стерилизатора за микровълнова има щипка, която се използва за самия биберон - така ние не го докосваме и той остава стерилен по-дълго
 - в този стерилизатор задължително се сипва вода, която се изпарява и стерилизаира насочените с гърлото надолу шишета
Стерилизирането се прави до 6-ти месец. В 7-ми се разреждат стерилизациите и в 8-ми спираме!!!

*Колкото повече се дразни ареолата на гърдата, толкова повече мляко се произвежда!
Резервоара е точно зад ареолата!
Изцеждането е хубаво да става на 2 пъти - основно активно изцеждане / почивка / вторично изцеждане на новостеклата се кърма!

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 22:05 от ushco

# 101
Ехоооо ей ме на!!!
Кво става? Аз днес отидох на лекцията и ако до ден два никой не се оплаче, че е болен от грип, значи съм взела правилното решение..... Naughty Щото уж се чувствам здрава, ама знае ли човек....
А наистина днес тумбите си спретнахме едноо гоооллляяямо плюскане   chef , ма както си требе....  eat eat Оооо да-да-да! Че и ни почерпиха даже newsm57
АААА тва е линкче към снимките от сватбата на братото, пускам за МЕГИ една специална снимка( щото аз все и се подмазвам за зетя, много го харесвам, та белким и тя нас ни ареса и да ги годяваме младите)-

http://picasaweb.google.com/annafpb13
Мен шъ мъ познаете по удивителната прилика на прасе-вдовица
П.С. Ако не ще да отвори снимката тука в албума е под номер 141 Меги!

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 22:10 от polly1234

# 102
ushco    smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

ПОЛИ   Joy Joy Joy ШАФЕР КУЧЕ Е ВЪРХА bowuu bowuu bowuu

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 22:13 от galentinass

# 103
# 104
Пууу, доди ми форума най-накрая! Ама доста често се случва ми се струва  newsm78

Това за Полижинакс-а ми то почти никой не е доволен от него. На мен ми го предписаха за всеки случай, като лекаря дето ше ми прави секциото ми каза: "Ми трябва да се подготви това влагалище за раждането"  #Crazy Та какво да си мисля вече незнам. Ама слагам аз от дъжд на вятър, щото толкова глобули се ме караха да слагам, а ми е толкова дискомфортно да спя притеснявайки се, че....Пък и се замислих снощи как с тези глобули ще разпознаем ако ни падне тапата  newsm78 И затова си правя почивки  Mr. Green

galentinass, мойто секцио е леко пожелание, тъй като смятам, че си имам сериозни причини да раждам така. Но явно лекарите не са толкова съгласни с мен и затова лекаря дет ще ми прави секцио ми каза, че ако тръгна да раждам преди датата който е там той да ме реже. И затова ако стане така да тръгне да излиза бебо преди това, ще му мисля по пътя какво да правя  #Crazy

uscho, много ти се зарадвах за хубавата лекцийка! Много е полезна!

tanini, нямат място мальоците, ше искат да излизат разбира се Simple Smile Ама наистина май до няколко дни ще е  Grinning

Уф, абе някой ще ми каже ли тези тонове къде ги слушате? При наблюдаващия лекар ли или си плащате? Абе мойта лекарка най-никаквата излезе май, пууууууу ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт