Отговори
# 90
Телма Скорошно оздравяване и от мен !

# 91
  • София
При нас ново 20. Като се прибрах видях ,че едното око му е подуто ,без да е червено. Отидохме на лекар - прегледа го ,чуди се и накрая каза че нищо му няма ,можело да е алергия. newsm78  Той всякакви храни е ял. Вярно днес миришеше на боя ,ама...или някакъв химикал ,препарат ако ползват ,ама едва ли не е съобразено,че деца гледат. Как при алергия само едното ще страда незнам. Вече нищо незнам. Вдигна и 37,6 ,сега е с 37,3. Звънях на г-жата ,не знае да се е удрял ,а и няма синина.
Ако някой има подобен опит ,моля споделете . baby_neutral

# 92
Хм, Неда, на мен не ми звучи да е алергия, както го описваш... Sad Може да е настинал, настинките често влияят на очите. Ох, милия, дано бързо се оправи!
Телма, и твоята Боянка бързо да се оправя и да свиква бързо на яслата!  Hug И ти се пази, че сега не ти е време да боледуваш!
Мишленце, ще се излекуват мишлетата, няма страшно! Peace Дано само не стигате до сериозни лекарства!
Това с лигавенето, да ви кажа, май е ясленски ефект... Rolling Eyes У нас е едно тръшкане, пищене, абе чудо! Проявявам пълен игнор, за да не се налага да го цапардосам. Понякога стискам и зъби, и юмруци, обаче такова чудо няма. Друг ясленски ефект, обаче положителен, е, че апетитът му се върна. И то как! Днес отивам следобед да го взема, заедно със Стефан излиза и едно момиченце. Сестрата обяснява на баба му как едва хапнало на обед, следобедната закуска също не изяла цялата. В този момент се обръща към мен и ми казва: "Виж, на Стефан и 3 купички супа да му дадеш, и трите ще ги изяде! Никакъв проблем няма с яденето!". Та чак се засрамих - хората ще си помислят, че гладен го държим. Прибираме се ние, нашия от вратата - "пака, пака!", което значи да папка, и ме тегли към кухнята! ooooh! Сутринта пак така - станахме, измих го и нашия, "пака", та "пака!" Но нямахме време да ядем у дома. Голям глад, голямо нещо. И още един положителен ефект - май вече заспива без биберон! Party На яслата забелязах днес, че не са му давали неговия наобед, за друг не знам. Тази вечер баща му го слага да спи, отивам след малко да погледна - нашият хърка блажено, а биберона върху скрина. Дано така да се задържи оттук нататък, че още не смея да се хваля.
Хайде лека нощ от мен, до утре!

# 93
Ох Neda започвам да намразвам жестоко яслите  Confused
За такава алергия не съм чувала, но да кажа какво забелязах при Бояна.
Понеже ние си носим чаршафите в яслата и си ги взимаме за пране, та в петък преди да се разболее ги взех - ами всичко и пижамката и чаршафите миришеше мисля на дезинфектантът, с който чистят - направо отвратително.
Та не бих се учудила да е от това....
А Бояна е със синьо око  Cry точно под окото  и малко над веждата - първия ден едвам се забелязваше. Питах лелите - нищо не знаят - не се била удряла. След 2 дни обаче изби доста синьо. Комшийките в блока ме питат, кой я бил ударил  #Cussing out
Та просто и аз вече нямам думи. ДА не се обвинявам, но за 1 месец как пък никакъв проблем нямаше в предната ясла, а сега...
За ушите ни изписаха отипакс.

mimito-dobri4koto благодаря - дано да е скорошно!
mishlentze Бояна е още с едва 12 зъба, та незнам дали е от това... те са още вкъщи така ли?
Благодаря ти за съчувствието  Hug дано устискам без антибиотици поне първите 3 месеца - пък и аз съм се засили към хомеопат та да видим Rolling Eyes А ти нали беше водила мишките и себе си - не се ли лекувате така?

Роси - мерси за инфото за цитросепта. Трудно ми е да накарм Бояна да изпие цяла чаша сок, а ако е по-малко пък мисля, че ще и горчи. Ти 5 капки профиласктично на веднъж ли даваш?

Мерси mom_an !

# 94
Sea woman, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Много здраве и щастие и весел празник!

Дано болните дечица оздравеят скоро!

Телма, на Бояна й слагам наведнъж 6 капки, а като беше със сополки 2х6 капки. Тя вечер и сутрин пие АМ, понякога и на обед на заспиване пие АМ или сок. Обича по-кисели неща, а и може да не усеща. Мисля, че ако й сложиш капките в 100-150 мл. мляко или сок, няма да усети. През деня пие много течности, така че нямам проблеми в какво да й сложа Цитросепта, все ще го изпие.
Тази вечер заспа в 11. А през деня е спала само половин час. Не я водих на ясла, защото стачкуват.
Лека нощ от мен! Simple Smile

# 95
На Мимито й давам Мултивитамол (на др Тайс) вече повече от седмица  Party Дали от това или от друго , обаче й се оправи апетита Rolling Eyes Днес на обяд супата с една филия хлаб изяде , и за десерт й нарязах круша на парчета и я оставих колкото пожелае да изяде ..да не повярваш цялата си я изяде и се оглеждаше за още Grinning
В 5 часа -за следобедна закуска(тогава стана от сън)от нашето ядене яде - ориз със зеленчуци - половин купичка изяде (тя не обича много-много ориза) + един банан Grinning
А и с гърнето имаме напредък newsm78 PartyНе че сме се научили , ама почти всеки път като я сложа  се напъва и се  изпишква Grinning  Иначе не си казва , а отива и си сяда сама , ама както си е с гащите .. Confusedта затова все я дебна #Crazy

# 96
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте момичета!

Telma, много тъжно наистина -и аз съм като болна като се разболее Калоян!Дано бързо да се оправи Бояна  Praynig!Дано и при теб нещата да се наредят и да не стигаш до АБ! Praynig
Като каза за  дезинфектантът, с който чистят се сетих за на една приятелка детето -то често прави круп (започва като хрема ) и последния път лекарката каза , че според нея причината е точно в препарата с който чистят Shocked!Те отровиха детето от лекарства и Урбазони , а се е нуждаело само то 3-4 дни без ясла и всичко се оправи Cry !

Иначе и двамата са изключително нервни,просто на моменти едвам се изтрайваме взаимно Embarassed ели уж си има всички зъби, само последните кътници, дето никнат след втората годинка остават, да не би и те да са тръгнали не знам ooooh! Има ли вече други дечица, при които са изникнали последните кътници или само аз си мисля, че може от това да е? Просто такива лигни никога не са били като вчера и днес.

Калоян като Ели има всички зъби и  само последните кътници липсват , но  и той е същата лигня Joy!Понякога си мисля , че ако продължи просто няма да го изтрая! Mr. GreenТой пък прави една послушна пауза (да се поуспокоя явно )и пак започва! Mr. Green

Rosita, ти как си ??? Браво на Бояна , че пие цитросепта  Hug и аз пих по едно време  , но и в цяла чаша портокалов сок пак се усещаше горчилката!

Neda, нямам думи !Да заспи  на масата ????Да не би да са го оставили да си доизяде нещо , което е отказвал, защото иначе  всички деца хапват, дрънкат се лъжички и купички  и той заспива на масата!Много странно ми звучи !

mimito-dobri4koto, те наистина витаминните сиропи увеличават апетита!Браво за гърнето ! Hug

Vili4ka, роклята е хубава , но на манекенката ще изглежда сигурно страхотно Hug!

mom_an, браво на Стефко , да си хапва детето , пък какво ще си мислят в яслата много важно !Нали има и такива дето не хапват -няма да се хвърля манджата я Joy !

Дес,  пак на работа ли ???Щом не ти тежи и се чувстваш добре -няма лошо , а и парички ще получаваш ! Hug

Калоян вече не само се съблича и облича сам(е това доста странно го прави Joy), обува си обувките , но вчера  го преобличам  за разходка и от  единия крак събух 4 чорапа hahaha hahahaВечерта се пробва и мен да обуе -реши явно , че ми е студено само с един чифт! Joy

# 97
  • София
О Телма, много съжалявам за проблемите около вас  Hug За Боянка да ти кажа да не се обвиняваш за яслата - то сега е такъв болен период, та и в другата ясла няма гаранция да не се разболее потова време.
Една позната е говорила с леля от частната ясла, която бях харесала и за Вики до нас ... еми, и там си ги водят болни даже им носели сиропите и антибиотиците  Shocked Спомням си, че и директорката като разговарях с нея ми каза, че в това отношение пак няма да ни пропуснат гриповете като в държавните ясли ... А ти да се оправяш бързо!
Неда, и при вас драми ... казват, че до месец поне ревовете спирали ... ама с болестите как ще се преборим! ... Бързо минаване и на вас!
Вчера взех Вики на обед, защото ми казаха, че по-добре било от днес да почнем със спането (нали миналата седмица си бяхме у дома и пак трябвало да свиква). Иначе въобще не е ревала, спокойна си я и взех ... само като ги извели навън тя плакала през цялото време (аз си мисля, че е очаквала да ме види мен  newsm78). И друго ме шокираха ... били ги извели без якета  Shocked еми то такъв студ беше към 10.00 ч., а тя само по потник и тънка блузка с дълъг ръкав (като Т-шъртка) отгоре ... Мислех да и давам Осцилококц., ама забравих  Embarassed ...иначе имуностимулант давам (като се сетя) Есберитокс, но май трябва да си редовен, за д аима ефект  newsm78 Thinking Като ви чета всеки дава различни, незнам кой е най-добрия вариант, за д аизбера ....
Гушанка, все забравям да ти кажа - за витамините - изобщо не се притеснявай да даваш ненатурални - като не яде плодове, по-добре организма му да се развива пълноценно дори и с добавки, отколкото нещо да липсва ... поне докато му премине този период (той при вас май доста време) и прояде поне някакъв плод ... сега с този растеж (пък и зимата) е изключително важно да си набавя всички витамини. Питай и педиатърката ви.
mishlentze, както mom_an е казала - и според мен тези лигавщини са ясленски ... или пък от даден период на развитие на характера ... или в комбинация. И аз мислех, че на Вики й растат втрите кътници (имаше всички предпоставки) и ето сега сме с други номера.
Малко офче - дайте свежи идеи за оригинален и скъп подарък на новородено и специално  Heart Eyesмомченце ... че ще трябва да се поровя из някои магазини ... ако ви дойде нещо на акъла, дето сте видели...

# 98
Галитка, имаше една тема някъде из форума за оригинални подаръци за новородени. Имаше една, която ми допадна, беше "взета назаем" от "Сексът и града" - торта от памперси, на която "украсата" беше от различни подаръчета за новородени - биберони, чорапки и т.н. Обаче самата направа на тортата ми се изплъзва, а и не се сещам къде да търся темата, ако искаш, ще се опитам с търсачката да я намеря. Иначе, по-"стандартно" - гащеризонче, дънково или джинсово на някоя известна марка, в комплект с кецове или някакви обувчици мисля, че също е добре.

# 99
Здарвейте и от мен!

Калоян се съдра от рев сутринта на яслата. Още като стане и почва да се пазари "няма гинка". Там казват, че е спокоен само дето искал да се гушка. Лелката разправя че те всички искали да се гушкат и тя не насмогвала  Joy

Телма, със сигурност нямаше да се разминат болестите и в частната ясла. Даже си мисля, че там им е по-изгодно дори и болни да ги взимат, така че не се обвинявай. Просто периода е такъв. Сега е важно да оздравеете и двете и да се пазите  Hug

Мишленце, и Калоян е същата лигня. Или е период в развитието или е от яслата. И аз се правя, че не го забелязва и гледам да не му угаждам много много, ама на баща му май не му издържат нервите  ooooh!

Галита, защо не попиташ родителите от какво имат нужда. Може да им трябва количка, стол за кола, кошница или шезлонг. Така хем те ще са доволни, хем и теб ще улеснят.

Аз не давам имуностимулатори, защото той хапва плодове, а и не е боледувал много (да чукам на дърво още не е пил антибиотик), но сега се замислям дали да не дам нещо все пак  newsm78

# 100
Момичета, мерси за отговорите, като гледам пълен комплект зъбки няма досега, значи е рано да се надявам, че може Ели затова да ми е кисела. Сега съм взела един хомеопатичен сироп Киетюд за нервност и неспокоен сън, от вчера го давам да видя дали ще свърши работа, че вече изперколясвам #Crazy Другите хомеопатични - едното Елена го счупи и се разсипа, другото не виждам да ми помога особено, а доктора е на другия край на града и само отиване и връщане ми е 2 часа Rolling Eyes

Днес пак доктора идва да ги види, изрази съмнение за астматична кашлица при Ники, защото през нощта от 1 до 5 не кашля и това било характерен признак. Иначе кашлицата на Ели е суха, на Ники не е суха. Даде ми да им давам Вентолин за отваряне на бронхите и успокояване на лигавицата и също Флудитек сироп за кашлица. Отделно си правим промивките със стеримара и сутрин на гладно давам Аерин - противоалергично. Днес ги водих и да им взимат и секрет от носа, ще са готови резултатите в петък. Само дона не е астма Praynig

Искам да ви споделя малко лош опит с измами потелефона ,но за да не пълня излишно темата ви давам линк към моята тема в клю-то - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226055.new#new Препоръчвам ви да прочетете, дано не ви се случва, но все пак е добре да знаете.

# 101
Здравейте и от мен!

Много ми е мъчно, че има толкова болни дечица!

Neda, дано бързо да свиквате с яслата, защото се измъчи детенце  Rolling Eyes

mishlentze , аз давам на Алекса сироп Ескимо - имуностимулиращ с рибено масло и разни витамини  baby_neutral

mom_an, нека папка детето, щом иска  Joy Моето пък от 3 дена нищо не иска да яде  Crossing Arms

VIVKA, на коя манекенка бе?  newsm78

galita, как без якета  #Crazy Лелеее  ooooh! А за подаръка - вземи нещо, което ще влезе в употреба - шезлонг, столче за кола, кошница някаква или подобно - само това ми хрумва за сега  Thinking

petenceto, миличкото детенце как е плачкало за мама  Cry Дано свикне и той бързо и с кеф да влиза в яслата  Praynig

Деска, къде се губиш? Казвай как е Вяра и как е коремчето? Mr. Green

При нас нищо ново няма  ooooh! Пълна скука - от къщи навън - малко игра, малко търчане, после в къщи опит за хранене, малко сън и хайде от начало  Blush Скукаааа! Утре съм на едно женско парти с едни приятелки, поне ще се разнообразя малко  bowuu

Весел ден на всички!  Hug

# 102
Днес ги водих и да им взимат и секрет от носа, ще са готови резултатите в петък. Само дона не е астма Praynig
Praynig  Praynig  Praynig
Мерси и за линка, след малко ще погледна.

Хайде, хайде, недей да скромничиш! Mr. Green Обличай роклята и да те видим, иначе не те пускаме на сватба!  Naughty  Hug

ПетенцеCry  Cry  Cry Чак се пазари, милия! Ох, дано да свиква бързо. И Стефан няколко дни поред пребивавал предимно в ръцете на сестрата да го гушка, но сега вече свикна и се заиграва. Дано и при вас по-бързичко се случва!  Praynig

# 103
mom_an, стига бе, ти пък! Аз ако бях манекенка с каква рокля щях да се метна - 2 пръста под Д-то  Joy Joy Joy

# 104
  • там където ме зове сърцето!!!

Хайде, хайде, недей да скромничиш! Mr. Green Обличай роклята и да те видим, иначе не те пускаме на сватба!  Naughty  Hug

Joy Joy JoyПрава си Ани -или показва или не я пускаме!
И скромно  , че и се чуди за кого говоря!

Общи условия

Активация на акаунт