НОЕМВРИ бавно наближава,любов с чували ще раздава!

• 12 720
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
УТРЕ ЗАПОВЯДАЙТЕ В СТАРА ЗАГОРА НА РОЖДЕН ДЕН Hug Crazy, сериозно, някой ако има път да се обади, ще си оставя тел или ще го пусна на някой:)))
Ау чудесна идея,обожавам Ст.Загора,много готин град,а и ми е сравнително близо,ама като няма кой даме закара Sad
до утре иам време,може да намериш:)))),заповядай
запазвам си най-нахално правото за след раждането Mr. Green,когато си някой път в Ст.Загора,ще се позабавляваме малко и хем да си видя колежките от "централата",а сега,че няма кой да ме докара е ясно,а по обществен транспорт не  се лашкам
DOBRE,HEM  S BEBETATA :o)))DA GI ZAPOZNAEM xixiixix

# 226
  • София
Добро утро!  Grinning
При нас започнаха да идват много желания за гостуване след раждането на бебето, които взеха да ме притесняват. Затова моля, мамите с опит да кажат, след каква възраст на бебето е уместно да идват гости за повече време /с преспиване/. Брат ми иска да идва с някаква приятелка за Коледа и Нова година /останалите оферти ги отклоних вече Wink/. Тогава бебето няма да има и два месеца, струва ми се много уязвимо на инфекции, особено пък в зимно време. Освен това ако има колики, на гостите ще им се разкаже играта. Не знам, може да съм се наплашила  прекалено от това, което ни очаква, ама не виждам как ще мога да се грижа за малко бебе и да обръщам внимание на гости. Периодът след раждането на бебо го приемам като заточение, изобщо не виждам кога ще мога да изляза да свърша нещо - дано да преувеличавам  Grinning
И аз да се изкажа по този въпрос. На първо место най-добре е да видиш ти как си и бебето също. Едва когато се роди и се поосеферите малко можеш да решиш.
Ще ти кажа при мен как беше с какаката - тя е родена на 4 октомври, така че горе-долу същата работа. На Нова година имахме гости с приспиване и те също бяха с бебе, което пък беше само с 20 дни по-голямо от мойто тогава. Изкарахме си страхотно, стояхме до 5 сутринта. За моя голяма радост Таня стана на следващия ден чак в 11, накърмих я и тя заспа отново.  Simple Smile Така че всичко си зависи от бебето - ако е опспаливо и не му прече шум /каквата беше мойта кака/ няма проблем за гости. Аз дори си имах достатъчно време да наготвя и да посрещнем подобаващо Новата година. После мъжо помогна за почистването, въпреки че на 1 януари беше дежурен и отиде на работа от 10 до 15 часа  Simple Smile
Това 40 дни да не изкарваш детето, да не идват други хора според мен си е отживелица /лично мое мнение/. Таня я изкарах като беше на 1 седмица, а първите гости, които посрещнахме в нас на вечеря дойдоха на 26 октомври - т.е. тогава е била на 22 дни  Simple Smile
Това че сме с бебета не означава, че трябва да си забравим приятелите я  Simple Smile
Мало дълго стана  Embarassed

# 227
Това 40 дни да не изкарваш детето, да не идват други хора според мен си е отживелица /лично мое мнение/
И мое,напълно подкрепям Peace
Сладурка, Hug
Охх и аз бих посетила Стара Загора с удоволствие,напите кумове са от там,ама е толкова далече и все не остава време Rolling Eyes

# 228
talyyy, няма да се оттървете така лесно от мен  Joy Не само, че си оставам в квартала, ами и жилещето което сме капарирали е в същия блок и на същия етаж където живеем в момента hahaha Поне преместването ще е лесно.
И аз съм набор 81, но в края на годината. Galaxy, жалко, че нямам път към Стара Загора утре   bouquet

# 229
krisi4,страхотно к-тче! Ти си го все направо като к-т нали? Ауу,много е сладурско Heart Eyes
Да, всичкото е един комплект!И аз много му се изкефих и затова си го взех! Laughing

# 230
talyyy, няма да се оттървете така лесно от мен  Joy Не само, че си оставам в квартала, ами и жилещето което сме капарирали е в същия блок и на същия етаж където живеем в момента hahaha Поне преместването ще е лесно.
Супер! Grinning Така ви завиждам, ние откога сме хвърлили око на жилището на съседите - ще ни се да ни го продадат и да се поразширим, а да си останем в същия квартал - никак не ни се мести, но май ще се наложи. Освен ако мъжа ми не си докара барабаните вкъщи и не започне да свири усилено  Joy

# 231
аз пък съм си заплюла къщичка в покрайнините на града(имаме страхотно ВИП селище),до язовира,ама не е лошо да си помечтая,винаги съм искала къщичка с малка градинка
момичета имам странно прдчувствие,че от края на другата седмица и в началото най-късно на следващата ще си имаме бебче в темичката,дано да бъркам..

# 232
  • София
Е, sladurka недей така да проракуваш. Аз и бездруго съм се шашнала че мога да родя на РД на каката, на всичкото отгоре едната и госпожа в градината ми обясняваше в петък как имала предчуствия преди и как се сбъднали, та сега ми вика - ти да не родиш на Таня на РД Simple Smile То верно че вече ще съм в 9 месец, обаче предпочитам поне да са на различни дати двете  Simple Smile

# 233
  • Плевен
Рано е още за раждане,да не чувам такива приказки,поне половината октомври да мине.
Днес ходих да си оправям адресната регистрация и беше такава лудница и такова чакане,да не говорим за една бабка която буквално ме изблъска в опита си да ме предреди,неможах и да се ядосам,толкова кофти ми стана от безхаберието на хората,не че очаквам да ми дават ред,но пък чак да ме блъскат,страшно обидно ми стана Cry
И сега се стоя в нас с провесен нос и ми е толкова смотано,че чак ми се плаче.
Но да не ви натоварвам и аз с моите грижи.До после и целувки на тумбаците.

# 234
рано е още за бебета,знам,ама просто си го мислех,не трябваше да споделям Confused

# 235
,толкова кофти ми стана от безхаберието на хората,не че очаквам да ми дават ред,но пък чак да ме блъскат,страшно обидно ми стана Cry
И сега се стоя в нас с провесен нос и ми е толкова смотано,че чак ми се плаче.
Но да не ви натоварвам и аз с моите грижи.До после и целувки на тумбаците.
Мила, недей! ОПИТАЙ СЕ ДА МИСЛИШ ЗА малкото пумпалче в теб и си погали коремчето:О) И аз на такива неща станах свидетел и ми ставаше кофти и неудобно чак, но хората са гадни и лошото е че нямаме култура бе,просто има мн простаци,всеки те гледа и си обръща демонстративно главата!Но подминавайте тези неща сега, мислете позитивно, колкото е възможно:) kisses.....

# 236
Ау, сладурка, рано е още, дори и за първите по термин!
Ха сега, здравейте!  Simple Smile
И в нашето училище стачкуват и използвахме сутринта за задачи и разходка. Съответно сега съм останала без крака и кръст. Мисля да си легна и да се отдам на почивка до следобяд. Но пуста краста, викам първо да погледна на компютъра това-онова.
brazilkata, предполагам, че лимонената киселина от магазина е същата  Rolling Eyes И тя е по 10 гр. Аз четох в сайта, че се разрежда с 200 мл вода. Пускам стерилизатора за 2 мин, с отворен капак. Престоява после 30 мин. и изплаквам. След това го пускам с 90 мл чиста вода за един цикъл. Направих го и пак бая боклук излезе   Close, амо то с нашата варовита вода, какво да очаквам. След няколко дни пак ще правя процедурата и така докато го изчистя задоволително или докато го разваля  Crazy Ако имаш по-различна инструкция за ползване на лимонената киселина, напиши ми я, моля.
И стига се безпокои за содата, няколко лъжички въобще не са от значение. Става въпрос за системна употреба и и тогава е възможно задръжка на натрий и отоци, но в никакъв случай не е задължително да стане.
Kanela, за гостите ти ще си прецениш. Щом отсега не се чувстваш спокойно, опитай се да откажеш тактично. Аз бих се чувствала по същия начин - не заради контактите и вирусите /предполагам няма да дойдат болни, пък така или иначе детето ти ще има контакти с хора, не можем да ги изолираме съвсем/. Но все пак е ангажимент и предполагам ще са ти в някаква тежест, не става въпрос за гостуване за ден-два все пак. Пък в повечето случаи, точно първият месец след раждането е доста изнервящ и косур ти допълнителна работа и внимание и за тях. Мисля си, че ако приятелката на брат ти притежава малко такт сама би отказала гостуването, съобразявайки се с обстоятелствата. Но пък ти си познаваш брата най-добре, да не вземе да се обиди  Rolling Eyes Много са неловки такива ситуации.
Дес, предполагам, че лекарите имат причина за отлагането. Не може съвсем да е спряло развитието си малкото човече, пък всеки един ден по-дълго в утробата си е от значение. Нали е под наблюдение в болницата, предполагам нещата са под контрол и умишлено се отлага ваденето. А ако настъпят спешни индикации, веднага могат да реагират. Поне ми се ще да е такава ситуацията, а не да се дължи на пълна безотговорност. Късмет и успех!
Уф, незнам какво още щях да пиша, наистина съм много уморена и отивам да се паркирам в леглото с книжката. Снимки ще гледам по-късно.
Хайде, по-малко контракции за имащите такива, по-малко болежки  и липса на инциденти с падания и тем подобни за всички ни  Simple Smile

# 237
krasimira, последно станах свидетел на нещо подобно в една поликлиника в Плевен преди 3 години. Чаках на опашка за кръв. Пред мен имаше доста бременна жена. А пред нея безброй бабки. От някъде се появи още един брой бабка, застана пред бременната и започна да си лафи с другите баби. Като наближи нашия ред жената съвсем учтиво й напомни, че е преди нея. Онази като се разкрещя - била възрастна, какво като момичето е бременно, нали е по-младо... #Cussing out Жената се смути и замълча. Тогава моя мъж (тогава още гадже) нещо превъртя. Отиде и направо изблъска нахалната бабичка настрани. Каза й, че ако не отиде на края на опашката ще я изхвърли през прозореца  Mr. Green Мъжа ми е едър, но добродушен като плюшено мече. Естествено другите не го знаят и бабичката веднага се разкара без да продума - направо си тръгна без да й вземат кръв. Joy
Не се натъжавай от глупостта на хората. Тя край няма. Още малко и няма да сме толкова безпомощни и беззащитни.  Peace 
sladurka, нещо май не сме се разбрали с теб smile3505 Да ги нямаме такива скорошни бебета, че аз с тия контракции съм от първите желаещи Tired

# 238
madchen аз имах впредвид от следвщата седмица натаък,а и тогава някои мами от нас,ще са на по 35 г.с. +,съжалявам пак,че споделих....
Краси,на мене редовно ми се случва така по опашки за изследвания,последен пример от преди няколко дена като ходих за кръв,никой не само,че не се сеща да ти направи ред,ами даже спорят и казват"е,какво от тов и ние сме гледали деца,е животът е пред тях",пък ние нищо,че се потим и пръхтим прави,и това по повод,че една жена се обади да ми направят ред...

# 239
  • София
krasimira, тъжно е, наистина. И аз така се сдухвам когато получа подобно отношение, особено последният път, когато един шофьор ме нахока къде съм тръгнала с детето ми...Ама, какво да се прави. Хората станаха ужасни и безсърдечни към останалите.

Съвсем пресен пример от Исул онзи ден, кабинета УНГ. Чакам аз след един мъж , на който не спира да му тече кръв от носа. И така чакаме около 30мин. А пък аз бременна с малкия. И когато накрая излиза пациантката, една лелка се шмугна преди човека. Ами, какво да ви кажа...онемях. А той милия взе поредният парцал да попива ручащата кръв. На ти човещина...

Канела, ти май беше имала ядове преди с някакви гости...или се лъжа? Защо ми се струва, че се упорито разни хора се опитват да ти се качат на главата, а ти не можеш да тропнеш с крак? Някой беше навъртял сметки..нещо имаше и по къщата...извинявай, ако бъркам Thinking
Иначе, не се наемай с уговорки преди да сте се срещнали очи в очи с бебока. Не се знае дали ще е плачливо или кротичко бебче.
И аз вчера отказах покана за ЧНГ точно, защото не знам на какъв хал ще сме. Когато се появи, живот и здраве, ще му правим плановете. Засега са такива, все едно чакаме малко душевадче Wink

Общи условия

Активация на акаунт