Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
Какво представлява изтичането на води и какво трябва да направя?
Как мога да проверя изплащането на болничен в интернет?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните теми, обсъждани във форума?
-
Какво представлява изтичането на води и какво трябва да направя?
-
Как мога да проверя изплащането на болничен в интернет?
За да проверите изплащането на болничен в интернет, трябва да имате ПИК (персонален идентификационен код) и да подадете молба в Националния осигурителен институт (НОИ) за издаване на справка за изплатени парични обезщетения и помощ от допълнително задължително пенсионно осигуряване (ДЗПО) чрез НОИ по ЕГН. Тази справка може да бъде получена през електронните услуги на уебсайта на НОИ.
-
Каква е ролята на магнезия при контракциите?
-
Какво представлява плацентата и какво означава, че е остаряла?

Има да ми пуска още една кръв на 01.10 и после незнам дали ще се видим, защото ми е дала всички документи за раждането. Последния път ми мери таза, слуша ми тоновете, но пък не гледа бебето
Аз имам уговорка с лекар за раждането, така че ако има нещо предпочитам да звъня на него 
, на вас казвали ли са ви подобно нещо? 

Ужасно! и кръста 

, нищо обезпокоително не е 

Не ми се стърпяха сълзите. Такова умиление ме заля. А и нали не остана и вече съвсем ме е дръннал хормона. Естествено първата ми работа беше да се мушна в албума, защото бях сигурна, че има много за разглеждане! Жалко, че не мога да вляза още в час с новостите, но ще се постарая да наваксам скоро.
Ами миналият понеделник се оказа, че нашата госпожица още не си е наместила главата където трябва и само шава, което ни намирисва на секцио, ако си остане така. Честно казано доста се разстроих като го чух от докито, но вече взех да свиквам с мисълта, че и това е възможно. Е, стискам си палци да ни се размине ножа и даже му говоря на моето диване, че така не може да си се фръцка, ама да видим. Иначе ме ръчка здраво в ребрата и вече имам чувството, че ще иска да излиза от не къдете трябва. Те хубаво са казали хората, че бебетата се кротват последния месец, ама това за нашето май не важи.
))
Ще си призная нещо обаче - в първия момент наистина само облекчение почуствах, даже като че ли не исках да я видя веднага (т.е. не държах де), бях сигурна, че повече няма да раждам.
Мойта лекарка каза, че не съм издържала психически просто (въпреки че без капка страх отидох да раждам) , но пък от акушерска гледна точка раждането е било перфектно - много леко и бързо. Сега наистина така ми изглежда и със сигурност мога да кажа - ще си имам и второ бебче след време и пак със д-р Райчева и д-р Петров (анестезиологът, без него не ща пък