МАРТ - 2006г.

• 16 995
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Здрасти милички Hug
Краси Heart Eyes съжалявам,какво ще правиш ще я спреш ли за няколко дни
ти нали имаше и бавачка
Цеци Heart Eyes така е тукашната действителност е доста далеч от Европа

вчера ни биха гадната ваксина за шарките и Боби страшно жално плака,според и двете педита нямало да има реакция ,но аз такива неща четох тук за тази ваксина,че умирам от шубе PraynigДай Боже Praynigда му се размине
иначе, като се има предвид, как се мяташе Боби не знам много точни ли мерки взехме но го записаха 13 кг и 86 см

майчета някой преместил ли е вече дечко в детска стая сам да спи newsm78
аз май съм на етап, в който по скоро на мен ще ми е трудно да оставя Б да спи сам
толкова сладко го гушкам нощем а и някак съм свикнала и не ми се мести при мъжо ,като знам че Б след някоя и друга година няма да ми дава да го гушкам а до мъж си цял живот ще спя newsm78

# 106
Там не приемат само веднъж или два пъти в годината по една тумба ревящи деца

Тук сьщо не приемат само един или два пьти годишно,а кога прехвьрлят дете в детската градина.

А това за младите учители е вярно,нашата любима учителка-определено по-млада от останалите-напусна в петьк именно заради системата и заплащането,

# 107
Привет мами!

Ади много е пораснала Мария, толкова е сладка  Heart Eyes

Оф Цеци, така е за съжаление в БГ, за това и не смятам да давам Анна-Мария на ясла, няма да мога да го понеса, живот и здраве на градина определено мисля че ще е по-лесно адаптирането. Стискам палци всички децица да се адаптират по-бързо Simple Smile

Мила  Hug Анна-Мария вече спи в отделна стая от около 2 месеца, в началото се будеше и аз се разхождах като призрак между двете стаи, по-определено почна да свиква вече, буди се за водичка ставам давам й и тя си заспива отново.  Така, че давай смело и пробвай да го отделиш в собствена стаичка Simple Smile

А за столчето ние го ползваме още, тя сама си отива там като и кажа "айде да папкаме" слага си лигавника и се опитва да се качи на него. Много ми е удобно столчето, щото няма мърдане от него, иначе трябва да я гоня из цялата къща за да я нахраня.

Дани, честито миличка ! На мен също ми правиха това изследване. Оф както се сетя за всички тези приятни моменти от бремеността, ми става едно такова хубаво....

Кетито, Hug честито и на теб! Да си леля е невероятно чувство !

Абе мами, Констанс отдавна не е писала, как ли са с малката Слава?  newsm78

# 108
  • София
Привет мами!

Абе мами, Констанс отдавна не е писала, как ли са с малката Слава?  newsm78

Последния път като срещнах нейн постинг, казваше, че Слава плаче много и постоянно и нищо не я успокоявало и се е скапала Rolling Eyes
Представям си какво и е  Sad Сигурно въобще не и е до писане Rolling Eyes

Но пък Слава е толкова сладка, че си заслужават мъките Wink

# 109
майчета някой преместил ли е вече дечко в детска стая сам да спи newsm78

Ели от юли месец е сама в стая,подслушвам я с бебефона. сложила съм до леглото едно детско дунапренено диванче и на него подлагам глава докато я приспя , понякога и нощем си поспивам там. Mr. GreenТя си свикна от самото начало.Всичките и играчки и вещи са там и се чувства спокойна. А и стаичката е малка и уютна(бившата кухня , вярвам всеки има представа от малките кухни на панелките)Има нощи в които се буди през половин час - тогава просто си я вземам при нас.Вярвам , че няма да продължи дълго

# 110
  • София
Днес Ема се е справила по-супешно с яслата, не е плакала много и като я взех бързо бързо се успокои и си стана пак весела, тича, игра по пързалките и с другите деца. Сега заспа от раз, за разлика от вечра, абе с други думи по-спокойно е детето. И аз се чувствам по-добре определено
Мила, нямам гледачка вече защото се оказа, че мъжът й има тежко заболяване и тя не може да го остави. Евентуално малко по-нататък може да взема Емка следобяд от яслата и да я гледа докато се прибера, но това е в сферата на добрите пожелания за сега Sad Иначе не мисля да спирам Ема от ясла за сега, защото после ще е по-трудно привикването Sad

# 111
  • Варна
Здравейте. Отдавна не съм писала, но ме е друснала една депресия и хич не е за приказване. Tired
Честита новина на Дани! Дано да е момченце наистина. Heart Eyes
Кетито, честито и на теб. И аз нямам търпение да стана леля. Дано ме сполети такова щастие. Praynig
adiland, много е сладка Мария. Heart Eyes
GerDa, стискам палци и при вас добре да се развият нещата. Praynig
Преслав спи сам от два месеца насам. Много рядко се събужда през нощта, само ако нещо е болен или не може да си намери бибата. Заспива сам, а сутрин, дори и да се събуди, се излежава докъм 8.30. Sunglasses
Столчето за хранене си го ползваме все още. След някой и друг месец ще го прехвърлим на Габи, но за сега все още седи вътре.

# 112
Здравейте!
И аз да се включа замалко. Александра също спи от месец сама и не се буди, случвало ми се е 1-2 пъти да се буди и да не може да заспи, но не се оплаквам.
Столче за хранене почти не сме ползвали. Храня я гушната в мен, на коленете, а вече и тя иска да седи като големите на нашите столове и да яде с нашите прибори естествено.
Иначе сме добре, чета ви редовно, но от работа и домакински задължения, ме домързява да пиша.
Хайде лека вечер

# 113
Иначе сме добре, чета ви редовно, но от работа и домакински задължения, ме домързява да пиша.
Хайде лека вечер
А , ей това се отнася и за мен Hug
Целувки на всички, на Даниелка по коремчето Heart Eyes
Ние сме в трескава подготовка за рожденния ден на Галито и общо взето съм луднала. Crazy
Ще ви пусна снимки после.
Ади , много сте пораснали Hug
И както казва Мила , нагушвам ви Hug Hug Hug
Лека нощ  bouquet

# 114
  • София, център
Благодаря, благодаря... от Мария...

Мария спи сама от месец и веднага се адаптира, но всичко нейно си е преместено в стаята и така няма причина да не и хареса или да усеща разлика. Когато има тежка нощ от зъб, пак си я гушкам при нас в спалнята, но и преди и сега правилото е че всеки си е в леглото...

Детското столче си го ползваме всеки ден, е понякога ме домързява да я вдигна и ядем на крак или пред телевизора в хола!

Да се присъединя към пожеланията за братче на Писи  Laughing !

Ние живот и здраве от март ще тръгнем на ясла, ноооооо това е ако има място, въпреки че е записана когато беше на 3 месеца... просто не знам!
Успех на всички , които сега се мъчат с това начинание... яслата!

лека нощ от нас

ааааааа ето какво правим друго

http://images21.snimka.bg/004153650.jpg   сама го прави не съм виновна аз...  Embarassed

http://images21.snimka.bg/004153652.jpg   вече се грижи и за чуждите дупета  Mr. Green

# 115
Aди за пореден път се възхищавам на Мими колко е грижовна   Heart Eyes като се сетя само как храни Алекс /особено с бонбони  Joy/ ще си я взимаме да знаеш  Wink

Алекс спи в отделна стая може би повече от година вече ,но все пак не е сам а е със Мони което си е от значение ако не за друго то поне за моето спокоиствие и може би заради това и толкова от рано го отделихме .Не се буди нощем случвало се е в последните месеци не повече от 1-2 пъти.

Дани много ще е хубаво ако са познали и е момченце   Heart Eyes ще чакаме с нетърпение следващата консултация и потвърждение  на пола  Hug

# 116
Здравейте . Heart Eyes
Дани ,радвам се ,дано е момченце .
Тася ,замисли се най-много един ден да го вземеш на обед .После ще те чака и надява ,ще свикне ,ще видиш .
От тази седмица започвам да давам на Виктор осцилококцинум ,чакам още да ми изпратят ,че не съм взела достатъчно от Бг  BlushТо не са хреми,кашлици ,уши ...точно го закрепим и някой пак си хвърли вируса ,ама така ще е .Обмяна на бацили .

Кали ,за снимки ,нямам идея дали ще снимам (тук са луди на тема сигурност ),но ще разкажа подробно ,стига да не ви отегча много .Сградата е продължение  към сградата на християнска църква ,стаите не са били построени с цел градина ,а са приспособявани допълнително с мивки и ниски тоалетни за децата .Стаите са малки ,но светли ,имат по 1 или 2 масички ,кътове за игра ,кът за четене,за рисуване,кът-дом .Градината работи от 7 сутрин до 18 .00 и нито минута повече ,защото плащаш ако закъснееш да си вземеш детето .Играчките в стаите се сменят на 1 число всеки месец ,всяка седмица е разпределена по занимания ,каран на колела с каски ,игри с вода ,голи до кръста да се мокрят с чешмяна вода и да се пръскат  Crazyрисуване,пеене,танци и свирене на музикални инструменти .Малките бебета до 1 годинка и следващата група до 23 месеца спят без музика ,всички останали ,2,3 и 4 годишни спят на доста висока музика  Grinning,разни звуци от природата .Имат две излизания на вън на площадка с играчки и пързалки и два пясъчника .Сутрин закусват(чириълс и мляко) ,преди обед лека втора закуска(солени бисквитки със сок ,обяда е винаги със задушени зеленчуци и пресни плодове ,пица или паста,или пържолка ,филе-риба....и предимно сладка храна ,към 14 имат пак лека закуска,разни снаксове и сок и към 4,30 отново снакс .В стаята където играят и се занимават им се слагат леглата ,ако въобще мога да ги нарека легла(пластмасови скарички с чаршаф и одеалце ),кой ял ,ял ,мият ръце,зъби и с дрехи и обувки по леглата Rolling EyesСтаите се затварят с плъзгащи врати ,да се отделят от основната стая ,чудих се защо с дрехите лягат ,казаха ми ,че това са мерки за сигурност ,ако има бедствие да се реагира бързо .Настилката в стаите е с балатум и килими ,в тсаите и пред стаите е пълно със снимки на децата ,от различни моменти на деня ,сменят ги редовно и всеки ден ги снимат .по стените в стаите има много рисунки ,,по пода също има залепени снимки на децата .В стаята на малките бебета е веселба ,там който не спи е на пода върху мека подложка и сред много играчки .Стараят се да не оставят децата да плачат много ,водиш си детето срещу подпис и документ за самоличност и така го прибираш .Мисля ,че бях разказала ,за всяко дете се пише рапорт всеки ден , с какво е играл  ,колко е спал ,в колко е сменян памперса ,ако вдигне Т веднага се звъни на родителите .При постъпване в градината попълвах анкета за Вики ,за неговите навици ,алергии ,телефони поне на двама възрастни ,които могат да го прибират ,телефони на личата му лекарка .Тук по всяко време може да влезеш при детето си и да стоиш с него колкото си прецениш и дори да наблюдаваш ,как им минава деня .След игра ,всички подреждат играчките ,на масата сядат заедно и всички започват заедно да се хранят .Който е готов ,става ,почиства си и мие ръце ,тогава може да играе .Много им пеят ,ако не им пеят ,слушат музика .Големите по 4 год имат всяка седмица нова буква и цифра с която се запознават и изрязват съответната буква или цифра и ги украсяват ,боядисват ,правят си табла .Занимават ги с различни игри ,успоредно с които се налага да броят и спелуват и са готови ученици направо .В общи линии ,това е .И все пак си спомням с умиление моите години в детската градина ,по-добре са си българските градини ,поне каквито бяха .

Извинявам се ,стана дълго ,дано не съм досадила .И пак за успокоение на всички тръгващи на ясла ,децата там сред малчовците са други ,бързо спират да плачат ,трудно е първите дни .Сега Виктор рядко проплаква ,но пък почти не се храни .Хайде ,лека от мен . Grinning

# 117
radi-t  ,благодаря,че ни разказа на мен лично ми беше много интересно да прочета ама и доста странни неща има  newsm78 като спането с дрехи например -о.к мерки за сигурност ама в случай на нещо кво пък ще стане ако децата са по пижами това би им било най малкия проблем или пък спането на музика то вярно ,че е до навик ,но мен би ме изнервило  Rolling Eyes иначе заниманията са супер особено пръскането с вода -голям кеф  Sunglasses

# 118
Привет мами!

Ради много интересен разказ, ама и на мен са ми леко странни някои навици ... най-вече спането с дрехи....американска му работа Wink

Аз днес заминавам за Флоренция за 5 дни, малко на гости и почивка, преди голямата дандания на сватбата Simple Smile  а и хем ще си потърся обувки за събитието, че тука нещо не намирам подходящи Laughing

Цунки!

# 119
ради, благодаря за изерпателния отговор, на всички със сигурност ни е много интерено, споделяй пак винаги така подробно, когато имаш муза и време.

кало след болницата отказва да пи в леглото си, в болницата беше като кошара леглото ,може заради това да не иска. премествам го след като заспи при нас. ако се събуди през нощта започва да реве ужасено докато не дойде при нас. най-странното е, че чака да го извадя от леглото, а то е отворено от едната страна (има цип). през дена излиза сам, но ако спи, се препарира ревящ, без да мърда. до сега никога не беше спал с нас на спалнята. нямаме детска стая, така че изобщо няма къде да го местим

Мила... за второто... по принцип със сигурност второ ще има. не би било честно спрямо Кало да остане сам. както казва братовчед ми: Без едно може, но само с едно не. въпрос на личен избор все пак. (имам пред вид твойта позиция).
сега ни е малко рано за второ обаче. няма къде да живееем, аз нй-сетне започнах да се нормализирам малко след бременността (до скоро ми ставаше зле от миризми). започнах мааалко да отслабвам и да ми се събират кокалите. и работа имаме много в момента... но ако ни изненада, няма да страдам обаче.

Общи условия

Активация на акаунт