МАРТ - 2006г.

• 16 994
  • 281
  •   1
Отговори
# 120
Мила

за преместването
ние направихме лек трик и вместо да преместим Рои, преместихме се ние. взехме си още едно легло и сега когато има нужда да се спи при него и с него - спим в детската, а когато всичко е наред го оставяме сам

сутрин се буди и ни вика достатъчно силно, че да ни събуди и да се втурнем да го поздравяваме с добрутро  Joy

а как сте с говоренето - някой мина ли на етап изречение? знам че е рано, но в тоя период всеки има свое темпо   girluu Рои вече започна да казва определени неща като отговори на въпросчета - за кончето, кучето, котката, барабаните и микрофоните... всичко останало е на неговия чудесен език icanfly

# 121
 с говоренето няма напредък при нас-имитира животни,мама,тате,баба,дядо,няма,не и да(винаги на място казани Joy)и Нина(педиатърката така се казва)
но вчера в парка срещнахме госпожица на наша възраст ,която казваше прости изречения и изговаряше сложни думи като"музика"  bowuu
явно всичко е строго индивидуално

аз искам да ви питами за как реагират децата ви на други деца,дават ли си играчките
чудя се да се радвам ли или да се притеснявам,но Б си дава играчките и не страда за тях а да налита на чуждите изключено
гледа децата с възхищение и им се радва,усмихва им се,закача ги
чуденката ми дойде от съвета на тъпото педи в поликлиниката да не съм го възпитавала толкова а да го оставям да се бори newsm78

# 122
  • София
Ема като цяло си дава играчките, но има 1-2 които не дава при никакъв случай, ако някой посегне да вземе бебето и количката, в която го бута, става лудо шоу -  дърпа си ги първо внимателно, показва, че се сърди, жалва се и ако види , че няма ефект започва да реве, но в цялата тази ситуация не изпуска количката и бебето от ръце  ooooh! А от чуждите играчки посяга само на бебета в колички  ooooh! hahaha Абе изобщо това й е манията  Joy
Иначе и Ема не говори много, най-сложната й дума е "танци" - другите са стандартните за всички деца Simple Smile
А с яслата продължаваме да се мъчим  Sad

# 123
Алекс е на моменти понякога дава без да протестира ,но друг път дърпа до дупка ,но  като цяло си играе добре с деца даже ги оставяме сами с моя прятелка/ ниния е на 2 годинки/ в другата стая да се оправят  и по половинчас си се занимават без проблем.

Иначе прости изречения като ,,мамо , мий бибо пана,,  което значи ,,мамо измий ми бибата защото падна,,  и много повтаря думи ама ако му кажа нещо по сложно като крокодил или бръмбър и усеща ,че неможе да го каже започва много смешно да се прави на разсеян и да вика ,,там,там,, и сочи на някъде.
Много смешно говори по телефон- казва  ,,Ало, тати ,даааа , айдееее,,  Joy
а другото смешно е ,, Тинка -полионки,, означава ,, Стотинка в панталонките,,
също и ,,паляпи,,  са ,,чорапи,

# 124
  • София
Здравейте,маминки! Hug

Зори,приятно и вълнуващо изкарване във Флоренция! Hug
Дейзи май вече е заминала,не е писала от няколко дена Wink

Адиленд,много сладка Мимето Heart Eyes

Ради и на мен ми беше интересен разказа Hug.Да,аз също съм чувала,че не е хубаво дълго време да го взимам на обед,защото детенце ще свикне така и после ще ме чака, и ще трябва наново да свиква да стои по цял ден.Днес ще отида да проверя дали да го водя в понеделник.

По темите...Дани спи на неговото си легло долепено до нашето,и да искаме на този етап не можем да го отделим в собствена стая,тъй като нямаме такава Mr. Green,пък и с това нощно сукане няма да се получи така или иначе.За говоренето...,ми знае страшно много думи и прави прости изречения като : "Нуна гиее"(Луната грее),"Нани пуачи"(Дани плаче-това го казва когато ме изнудва за нещо ,а аз не му го давам Simple Smile и се прави ,че плаче),"Къде е мама?"(това като ме търси и като ме види казва "Ето я-я-я"),като се прави ,че говори по телефона с дядо си казва "Ало,деди!Как си?" и други подобни.Научил е и 3 думи на английски от филмчетата "бейби Айнщайн",казва как е лъв,пате и кит като го попитам,май ще му се отдават езиците Wink.Другия майтап е ,че вече познава почти всички марки коли и като излизаме на разходка само сочи на ляво и на дясно и ми казва коя кола каква е,познава ги по емблемите.И така...Похвалих си и аз мойто гардже Mr. GreenА,сетих се...,като му дам нещо,което е поискал и му кажа "заповядай",той ми отговаря "Пъси!"(Мерси),много е учтив Grinning

Айде много цунки на всички! Hug     

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 10:51 от tasia

# 125
Здравейте мами !
Влизам да почерпя, че нашата как е рожденичка днес.   party023
ПО този случай вчера си пожела да и подаря нова фризура и маникюр и аз естествени изпълних желанията Grinning
Мами на момичета да знаете какво ви чака...
Днес ще имаме парти с бабите и кръстниците, утре с останалите 3ма рожденици: Майка ми, Дядо ми и Вуйчо и накрая в неделя ще завършим с детското парти Party Стискайте ми палци да не откача.

За приказаките на Катя.. много е смешна как си  бърбори на един неин си език и от време на време разпознаваме по някоя дума. Има един определн набор от думи, няма да изброявам , но и стигат да се разбираме , де.
От  онзи ден вика "Ти си бебе" на всички, защото бабаи и се скарала, че не иска на гърнето,а ака на памперса и и казала, че е бебе , но на Катя и харесва и го повтаря на който срещне.
Прави ми впечатление, че много лесно запомня имена.
Но като цяло не е така приказлива както беше кака и. В смисъл, че Катето говори,но на бебешки, а кака и казваше всичко правилно, чак беше неестествено за толков малко дете. Но няма да сравнявам, защото всяко дете е различно. Моят брат до 2 г и половина дума не обели, само мама, но после като почна го молехме да спре Wink
Айде отивам да пазарувам и да готвя, че от работа даже избягах, за да се приготвя по-навреме.

Целувки Heart Eyes

# 126
Ели,  да ти е жива и здрава рожденичката и много да ви радва   bouquet Hug

Благо още спи при нас, неговото легло е залепено до нашето, но повечето време си е до мене на спалнята. Имаме две детски стаи, но не сме решили кога ще го местиме.
За говоренето, мама, тати, баба, деде, кака, мяу, бау, там, бръъм за кола, ам-ам за ядене и пиене, на всичко отговаря с Да, бърбори си нещо по цял ден, но нищо не му разбирам. Децата около нас на неговата възраст като че ли говорят повече от него, той повече сочи и мрънка  Laughing

излизаме навън за следобедно кафенце, лек ден на всички  Hug

# 127
  • София
Ели,  да ти е жива и здрава рожденичката и много да ви радва   bouquet Hug

Благо още спи при нас, неговото легло е залепено до нашето, но повечето време си е до мене на спалнята. Имаме две детски стаи, но не сме решили кога ще го местиме.
За говоренето, мама, тати, баба, деде, кака, мяу, бау, там, бръъм за кола, ам-ам за ядене и пиене, на всичко отговаря с Да, бърбори си нещо по цял ден, но нищо не му разбирам. Децата около нас на неговата възраст като че ли говорят повече от него, той повече сочи и мрънка  Laughing

излизаме навън за следобедно кафенце, лек ден на всички  Hug

Няма смисъл да пиша същото Mr. Green направо го копвам Mr. Green
Всичко отговаря, без това за кафето Joy

elly_G   Честита ви рожденничка Heart Eyes и приятно изкарваме на празника Heart Eyes

# 128
Честит Рожден Ден на Галето! Да е жива и здрава, и безгрижно и щастливо детство й пожелавам!
Ние с говоренето сме стандартните неща: мама и т.н., кола, колело, бау, муу и т.н., когато иска казва че се казва "Ала" - "Александра" и че мама се казва "Иси" за "Сиси", но нищо повече. Изречения не съставяме още, но когато, тогава.
Зори, приятно изкарване във Флоренция. Аз много харесвам Флоренция и съм ходила там и на доста други места, но завиждам благородно на Дейзи за Барселона, Испания ми е мечтана дестинация и се надявам някой ден да отида.
А и да се похваля, имам нова кола, с автоматични скорости и досега почти не бях карала, макар че имам книжка от 7 години, но днес стигнах сама до работата (Студентски град - Захарна фабрика) и обратно, в най-голямото задръстване и стачката на учителите в София.
Хайде лека вечер, че днес съм супер изморена

# 129
  • София
Ели,Честита рожденничка!!!Да ти е жива и здрава Галето и много да те радва!  bouquet Hug

Силве,айде честито возило!Леко и безаварийно каране! Hug

Ние ходихме до Южния парк в късния следобед,да се поразходиме,беше приятно.Да ви питам,вашите дечица падат ли все още като ходят?Дани има дни в които се скъсва да пада,верно,че той не ходи ами тича,ама чак пък толкова... newsm78

Айде лека нощ,милички и хубав уикенд на всички!

# 130
Ели ,Честита рожденничка и от мен да ти е жива и здрава и много да те радва   bouquet  bouquet  bouquet

Силве на теб честита кола, автоматика си е блага работа аз от 6 години карам автоматици и съм им голям фен ама сега от 10 дни за известно време съм с една кола със скорости и ми е много гадно боли ме левия крак та знае ли се  CrazyМоже би защото нямам навика и много го напрягам ,незнам ама не ме кефи.

Тася , Алекс също е така пада си доста особено вечер когато е поизморен е като круша  Joy ама и той не ходи а тича.

# 131
  • София
Силве , честита кола  Peace И аз имам книжка от 9г. , но прокарах сега / 4 пъти съм се качвала  Wink/ Завиждам ти че си с автоматик Flutter аз много се прецаках Crossing Arms

Денито пада като круша  ooooh! особенно като си играе със свекър ми  ooooh! ooooh!
Направо прилича на малтретирано дете  Rolling Eyes ooooh!

# 132
Здравейте, мами  Grinning

Аз пак изостанах с четене и писане. Но сега с този ремонт, ако съм в нета чета за фирми за това и оновоа  ooooh!

Дани, мернах ти синьото щъркелче  Grinning Честит мъж  Grinning

Силве, честита кола. И аз имам книжка, но само си ми седи. Но съм казала на мъжо, че ако ми купи кола с автоматик ще карам  Mr. Green На теб как ти е автоматика  Grinning

Хайде, като имим време ще наваксам с четенет и пак ще пиша

Hug

# 133
  • София
Здравейте,милички! Hug
Ей,никой няма тука ooooh!Дано всички сте по приятни разходки и пътешествия Hug
Ние днес ходихме до северния парк Simple Smile,ето малко снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=179664

Веси,на какъв етап от ремонта сте,вижда ли му се скоро края?

Цунки!

# 134
здравейте, благодаря на всички за пожеланията, дано доктора да е познал  Grinning Кетито, за този преглед ходих в МЦ Фемина.

Ели, честита ти рожденичка на патерица, да е жива и здрава, много да те радва и нека има много късмет в живота!

Силве, честита кола! Безаварийно каране ти желая!

Разгледах снимките на принцеса Мими, голяма сладурана е!

Тасинка, много артистичен този Дани, брей, каква хубава разходка сте си направили!

Ние от вторник се разболяхме от някакъв вирус, първо Писи вдигна Т 39.6, с хрема, после жената, която я гледа, после баба й и за капак и аз от четвъртък вечерта съм с Т. Вчера ми беше най-зле, хем не беше много висока - 38, но петък, събота и неделя съм съвсем сама и добре че Писи е послушна, та се справяме. А днес вече съм по-добре, дано до понеделник всичко отшуми.

Пазете се доколкото можете!

Общи условия

Активация на акаунт