Минавала ли ви е някога мисълта за самоубийство?

• 32 114
  • 199
  •   1
Отговори
В много тежък за вас момент примерно, и как сте го преодолели?

# 1
Абсолютно никога.

# 2
Да,в пубертета когато не ме пускаха да излизам Joy.Голям смях,а как съм го преодоляла.................всички знаем че това е моментно състояние.
Сега на тези години с това мислене не ми е минавала такава мисъл.Надявам се да нямам толкова тежки моменти Peace

# 3
Минавала ми е. Но имам дете и не мога да си позволя подобна безотговорност спрямо него. На всички други мога и да тегля една майна, ако ми е толкова тежко, но на него няма начин.
Сещам се за най хубавите моменти, които съм преживяла и си казвам, че може да стане отново хубаво.

# 4
в тийнеджърските ми години, но дори сама не си вярвах  Joy

# 5
Да,в 7-ми клас,даже си купих хапчета от аптека.Показах-ей тези,бяха изложени отпред,и скъпи ,и реших че са силни,и ша ме уморят Mr. Green.Ама нейсе,изгълтах ги всичките,и после само се уригвах.Причината е ясна-момче,ама той не знаеше Laughing.После се научих да съм по-дръзка,и да си показвам ,когато харесвам някого.Сега пак се тровя с един Mr. Green.

След това,не съм го мислила,никога.

# 6
  • гр.София
Да, минавала ми е, като импулс да накажа някого, когато бях по-млада. Слава Богу, не съм предприемала никакви конкретни действия в тази насока, защото щях да пропусна много прекрасни неща, които ми се случиха по-късно. Няколко пъти са ми минавали такива мисли и винаги в такива моменти съм търсила близки хора, с които да поговоря и на които да си изплача мъката. Не зная какво ти се е случило и колко ти е тежко, но работата ми е такава, че съм се срещала с много случаи на самоубили се хора. Няма по-съсипващо нещо за близките им, трагедията е огромна. Ужасно е- чужди хора да ровят в живота ти, в причините, които са те довели до това, да четат последните ти думи /често преди роднините/. И огромната, смазваща мъка на родители, приятели и любими. Най-добре е да потърсиш помощ от психиатър или психолог, не се затваряй в себе си, а намери начин да обсъждаш проблемите си. Не мога да ти дам по-конкретен съвет, защото при мен тези мисли за били провокирани от моментни настроения, от желание "да направя напук" и сравнително лесно съм ги преодолявала.

# 7
  • out of space
ДА. Причините бяха много- аз на 14 г, майка ми на химиотерапия, баща ми безработен, аз безпарична, неактуална, с нещастна любов и със слаб успех. Не виждах смисъл в нищо. Страхът или инстинкта за самосъхранение ме спаси. Бяха ужасни времена.....слава Богу, отдавна....  Sad

# 8
# 9
На мен НЕ, никога!
Защо питаш? На теб минава ли ти такава мисъл?

# 10
  • Linz
Да. На 13 год. изгълтах шепа хапчета, ама толкоз ми беше акъла... взех от домашната аптечка няколко вида, защото не ги познавах и не знаех кои да пия (за мой късмет). Зави ми се свят и се приспах... за 2 часа (смъкнала съм кръвното). След дремването се почувствах по-добре и реших да живея. След това пак ми е минавала мисълта, но без повече опити.
Животът си заслужава да се изживее, заедно с всички трудни моменти. Краят не го мисли- той така или иначе ще дойде.

# 11
Минавала ми е, като ми е било много тежко. Не мисля,че ще го направя, по скоро исках да видя,дали има други, на които е минавала, и какво са направили !

# 12
  • Германия
Минавала ми е доста пъти. После прочетох едно нещо в един форум за  самоубийци. Горе долу гласеше : Да се самоубиеш можеш винаги, това е най-лесното нещо, но за това пък е необратимо...така, че по добре изчакай няколко години преди да го направиш, кой знае, може пък нещата да се оправят“. От тогава не са ми минавали такива мисли.
А да, рязала съм си вените, но това не беше истински опит за самоубийство, а жалък опит да покажа на един идиот до каква степен ми  съсипва психиката  Tired

# 13
  • София
Толкова съм страхлива, че дори ме е страх от мисълта за самоубийство.
А преди години преминах през кошмарен период. Сутрин се будех с въпроса "защо съм още жива?". Искаше ми се да умра, но определено не и аз да съм тази, която сама да си посегне на живота. Адът, през който преминах, мисля че никога няма да се заличи напълно от съзнанието ми.

# 14

Общи условия

Активация на акаунт