Минавала ли ви е някога мисълта за самоубийство?

• 32 152
  • 199
  •   1
Отговори
# 15
Да. Сега като се сетя ми е смешно. Бях в осми клас и едно момче не ми обръщаше внимание, а ми бе дал знак, че ме харесва. Написах предсмъртни писма до приятелките си, сложих ги под възглавницата и отидох да ровя в аптечката. Намерих аналгин и спазмалгон-по 1 опаковака и ги изпих. Легнах. На сутринта се събудих и ми беше гадно в устата. После цяла година не са ме болели глава и стомах. hahaha Но между другото спасих една приятелка. И тя заради някакъв тъпанар се бе натъпкала с много по-сериозни от моите хапчета. Добре, че ми звънна. Отидох до тях, бърках и с пръст в гърлото да повърне, докато дойде майка й и да я закарат в болницата. Настръхвам всеки път като се сетя за нея. Сега вече ме е страх да посегна на живота си, а ми се е искало. Но разбрах, че всеки проблем си има решение-може и да боли, но веднъж се живее. И не на последно място-замислете се за близките ви, ако ви мине такава мисъл. Колко ще страдат. Затова е живот-да живеем, да страдаме, да се радваме, да сме щастливи. Да се борим и побеждаваме! НИЕ, не той нас! Hug

# 16
ДА. Причините бяха много- аз на 14 г, майка ми на химиотерапия, баща ми безработен, аз безпарична, неактуална, с нещастна любов и със слаб успех. Не виждах смисъл в нищо. Страхът или инстинкта за самосъхранение ме спаси. Бяха ужасни времена.....слава Богу, отдавна....  Sad
Прегръщам те. Hug

# 17
 Никога. Една от детско-юношеските ми мечти беше да живея вечно.

# 18
Ми да, ама ме мързи.

# 19
Да, минавала ми е, ама няма смисъл. Както някой по-горе написа - краят ще дойде рано или късно. Всеки е изпадал в депресивни състояния и на всеки му се е искало в тежък и непреодолим момент да го няма, но... тази работа е за слабите и безхарактерни хора. Майка ми пред очите ми си разряза вените. Бях на 8г. Разряза ги жестоко, след семейна свада с баща ми. След тази гледка години наред се боях от това майка ми да не умре.  Confused Дано да бъда по-разумна майка и никога, ама никога да не причиня това на детето си и на близките ми.

# 20
Майка ми пред очите ми си разряза вените. Бях на 8г. Разряза ги жестоко, след семейна свада с баща ми. След тази гледка години наред се боях от това майка ми да не умре.  Confused Дано да бъда по-разумна майка и никога, ама никога да не причиня това на детето си и на близките ми.

Това е ужасно!Как е могла да го направи!? Hug

# 21
 Shocked Потресена съм на колко хора им е минавала на ум подобна мисъл, че даже и опити правили. Всички сте за психиатър! ooooh! Дори само да ти мине на ум подобно нещо, това е за лечение.

Никога не бих могла да помисля такова нещо. Господ ми е дал живот и не съм аз тази която да решава кога да си тръгва. Самоубийството е тежък грях - душите на самоубийците обитават низшите слоеве на астрала. В много религии тези слоеве на паралелния свят се наричат ад. Те не са нито сред живите, нито сред мъртвите.

# 22
Да, минавала ми е, ама няма смисъл. Както някой по-горе написа - краят ще дойде рано или късно. Всеки е изпадал в депресивни състояния и на всеки му се е искало в тежък и непреодолим момент да го няма, но... тази работа е за слабите и безхарактерни хора. Майка ми пред очите ми си разряза вените. Бях на 8г. Разряза ги жестоко, след семейна свада с баща ми. След тази гледка години наред се боях от това майка ми да не умре.  Confused Дано да бъда по-разумна майка и никога, ама никога да не причиня това на детето си и на близките ми.
Maй доста хора са за прегръдка... Hug

# 23
Някои правят опит за самоубийство, втори се дрогират, трети изневеряват, четвърти всичко знаят. Всички сме за психиатри май. Не се потрисай толкова, Delusion Peace Всеки си знае камбанарийката. Облаче- Hug

# 24
  • Linz
Shocked Потресена съм на колко хора им е минавала на ум подобна мисъл, че даже и опити правили. Всички сте за психиатър! ooooh! Дори само да ти мине на ум подобно нещо, това е за лечение.

Никога не бих могла да помисля такова нещо. Господ ми е дал живот и не съм аз тази която да решава кога да си тръгва. Самоубийството е тежък грях - душите на самоубийците обитават низшите слоеве на астрала. В много религии тези слоеве на паралелния свят се наричат ад. Те не са нито сред живите, нито сред мъртвите.
Не се притеснявай, оправили сме се и без лечение. Пубертет, хормони... всички сме минавали през този емоционален период и знаем, че смешни на пръв поглед проблеми се превръщат в голяма драма. Доста мои съученички и приятелки също правеха подобни несериозни опити. Човек, който е решил наистина да умре не си реже вените и не пие хапчета.
Пък и не всички вярваме в астрални или други светове.
Това, което Облаче сподели е най-непрятното изживяване.

Някои правят опит за самоубийство, втори се дрогират, трети изневеряват, четвърти всичко знаят. Всички сме за психиатри май. Не се потрисай толкова, Delusion Peace Всеки си знае камбанарийката. Облаче- Hug
Нали Laughing

# 25
Имам 4-5 опита с хапчета,единия и с алкохол.

# 26
  • София
Самоубийството е тежък грях - душите на самоубийците обитават низшите слоеве на астрала. В много религии тези слоеве на паралелния свят се наричат ад. Те не са нито сред живите, нито сред мъртвите.
Леле, наистина ли си вярваш? Това нова наука ли е?
И ти според моите критерии също си за психиатър  Peace

# 27
Цитат
Не се притеснявай, оправили сме се и без лечение. Пубертет, хормони... всички сме минавали през този емоционален период и знаем, че смешни на пръв поглед проблеми се превръщат в голяма драма. Доста мои съученички и приятелки също правеха подобни несериозни опити. Човек, който е решил наистина да умре не си реже вените и не пие хапчета.

За един подобен опит тук, и детето е в психиатрия, със съставено досие на психично лабилен и родителските права са под сериозно наблюдение от социалните.
Това е МНОГО сериозно. ooooh!
И моля- НЕ ВСЕКИ!!! Shocked Нито аз някога съм го помисляла, нито познавам някой от съученици или приятели. За собственото ми дете да не говоря, при първо споменаване и лично я завеждам на доктор. Sick

Цитат
Леле, наистина ли си вярваш? Това нова наука ли е?
И ти според моите критерии също си за психиатър  

За това се говори в Библията. Самоубийството е грях равен на убийство. Самоубийството е игра на Бог. Самоубиеца отрича властта на Бога и взима на себе си ролята на съдия и господар на живота си. Самоубийството е бунт против Твореца.
Официалната църква не обсъжда пътя на хората напуснали земния свят. Но тя не се моли за душите на самоубийците и не извършва църковни погребения.
Затова пък езотеричната литература подробно разказва къде се намира душата на тези които посягат на живота си (Моуди и др). За осъзнаването на това какъв грях са извършили има свидетелства на излязли от клинична смърт хора които са посягали на живота си. Ясновидци които безпогрешно определят по снимка жив ли е човек или не, не го виждат нито сред живите, нито сред мъртвите.

Всеки е свободен да вярва или не в религия и задгробен живот, но отсъствието на знания и вяра не освобождава човек от понасяне на последствия за греховете си.

# 28
Delusion,

Най-учтиво Ви молим да спрете да се излагате публично.
Това също е грях.

# 29
Тя не се излага. ooooh! Тя си търси литература от която да преписва. Peace И си живее явно в свой свят.

Общи условия

Активация на акаунт