Минавала ли ви е някога мисълта за самоубийство?

• 32 125
  • 199
  •   1
Отговори
# 195
Глупости не пиша, притесних се да не скочиш. Те хората мен ме знаят. Peace

# 196
Включих се само да кажа,че с тази тема шега не бива!

Лека и спокойна нощ на всички!

# 197
Лека и на теб!

# 198
Мария, кураж и от мен!
Нищо не знаех по тези въпроси, но скоро се оказа, че моя приятелка е с подобен проблем. При нея не става въпрос за самоубийство, а за задушаване, за страх, че ще я затисне тавана, никой няма да я намери и ще умре.
Ужасно е, тя е изключително интелигентен човек, взимала е лекарства, ходила е на терапия, знае, че това е ирационално, но то е по-силно от нея. Пристъпите се проявяват най-вече когато спи на чуждо място и когато някой близък я наранява.
Предполагам и ти си забелязала кога ти се случва това. Дано всичко се оправи при теб!
 Hug  Praynig Hug

# 199
 maria7787, прочетох те и не знам дали ще помогна със споделеното. Имах подобен проблем, с разликата, че не само,че не можех да контролирам желанието да скоча, когато съм на високо, но и изпитвах същевремено  неистов страх, че някой  близък ще го направи. Нещо се отключи, когато котката ми падна от балкона за първи път.Сънувах много често, че някой от близките ми пада и аз не мога да го хвана. Испадах в истерия, когато котката ми беше на балкона, защото бях сигурна, че ще скочи и  пребие (всъщност тя точно така и почина,много години след това). После  като родих първото си дете бях дори по-зле  - държа го  и не съм сигурна дали няма да го  изпусна или направо хвърля долу...Ужасно беше...Обичам планините, катеренето, но заради  този проблем бях спряла,защото на два пъти  ме спираха(спасяваха) да не скоча - изпадах в извънконтролно състояние и  не, не исках да се самоубивам, просто исках да скоча, някакво ужасно  натрапчиво желание, когато  гледам надолу.  В сънищата си често скачах,толкова често, че  си  измислих техника,  с която да съм сигурна, че е сън, а не реалност... Сега като пиша,  много налудно звучи... Но не е. Била съм на терапия,поради причината, че  учех за  терапевт ( това е задължителна част от обучението) Не ми помогна   пряко - винаги като стигах до нещо и блокирах. Но пък това ми даде насока къде да търся.  Оказа се, че когато съм била малка, игрейки си на  строеж до нас, един от строителите се е убил, паднал от скелето точно до мен. Нищо не помня(а не съм била толкова малка), родителите ми са решили, че така е по-добре и никога повече не са го споменавали. Как се справих - не знам точно, може би  осъзнаването и подреждането на нещата ми е помогнало, но вече тези кошмари са  в миналото, дано си останат  и там.
Извинявам се  за  така нахвърляният пост,  опитах се  да систематизирам около  20 години от живота ми с  идея да съм кратка Hug

Общи условия

Активация на акаунт