Мами в БЕЛГИЯ - 2

• 25 724
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
vania_ip, ако е на френски - насреща съм  Hug
Ако е на фламандски - не съм  Laughing

Блонди, само искам да ти благодяра за отзивчивостта Hug Оказа се на фламандски.
bubka, беше така добра да ми помогне на лични, за което искам да и благодаря още веднъж  bouquet

# 211
vania_ip, моля ти се, за нищо, радвам се, че са се уредили нещата  Hug

4erna roza, рецептата на питката е от тук. Баницата я направих по същата рецепта, само че сложих кубче прясна мая и 300мл прясно мляко. Но стана малко като тутманик, не съвсем като баница, иначе е вкусно  Simple Smile

# 212
Блонди благодаря за рецептите!  bouquetОще тази неделя ще ги замеся.Дано да станат Praynig

# 213
  • Belgium - BG
Ние правихме прощьпулник миналата година, но беше по Коледа и си бяхме в БГ - което автоматично прехвьрли организацията на майка ми и баба ми. Ние само се намесихме като редяха предметите за избор пред питката Laughing И сега смешната част - Изидро в началото пак ни обяви за луди и суеверни бьлгари, но после почна да избира какво да наредим пред София (книга, химикалка, мишката на лаптопа, на майка ми докторските слушалки...). В последният момент се появи баща ми и остави една хармоника Grinning Докато се усетим и София взела хармониката Sunglasses И Изидро получи удар след като обявихме че ще бьде музикант Mr. Green

# 214
 Laughing Янче, много ме разсмя с вашата историйка Peace Laughing

bubka, беше така добра да ми помогне на лични, за което искам да и благодаря още веднъж  bouquet

Blush Няма проблем, Ванче, винаги когато имаш нужда Peace Пък и другите, де  Wink

# 215
  • София
момичета,искам да ви помоля за помощ.Братовчедка ми се опитва да ми преведе всички документи от бременността на френски,но не знае как е гестационна седмица.Ако знаете-моля да ми кажете. Hug

# 216
Semaines d'aménorrhée (SA).

# 217
аз най-после влязох да видя какво сте писали  Grinning
Блонди , благодаря за рецептата. Като гледам снимките, явно си майстор.Ще се опитам да сътворя нещо, въпреки, че не съм много по готвенето   chef. Може ли и още малко помощ- как е на френски суха мая и сода, че аз все от картинките се ориентирам като пазарувам  Rolling Eyes
bubka, novaa, благодаря ви, че давате идеи. Наистина ме развеселихте. Може да поизчакам Дария да проходи по-стабилно, че сега е доста смешно- върви много бавно, с малки крачки, за да пази равновесие и видимо влага такова старание да не падне, че ми се струва малко вероятно да гони и питка. Може да се изтренирам да омеся питка-като генерална репетиция  Wink
Днес ни бяха на гости една съседка с нейните деца- две момиченца близначета на 3 години и едно бебе на 9 месеца, което Дария много харесва. Първоначално беше добре- бебетат си говориха и си се радваха, каките се забавляваха и мазаха със сладкиши. Дария се попримъкваше до чинийките на каките и си крадеше сладкиш, който естесвено размазваше по себе си или трошеше на пода, докато се опитваше да яде. По едно време обаче, на едното от близначетата му се приходи до тоалетна и майката отиде с него, а бебето Джоузеф като остана само с нас и като наду гайдата... Дария само като го чу и като викна и тя... И тогава настана истинската веселба- двамата буквално се надвикваха, редиха сълзи и сополи до зачервяване. После случката се повтори, когато майката на Джоузеф слезе до тях, за да вземе биберона с млякото му. И така се разтури купона, понеже така и не успяхме  да успокоим вече напълно бебетата. Не се бях смяла така отдавна. Двамата реват, а ние се смеем  Embarassed. Като я гледам тази жена, ми се струва почти невероятно да се гледат  три деца-събира ти се погледа  Thinking

Последна редакция: пт, 23 ное 2007, 23:40 от milenah

# 218
Мая е levure, на сухата пише instant. Живата си е на кубче, няма да я сбъркаш.
Бакпулвер е levure chimique.
Сода е bicarbonate de soude.

# 219
  • София

много благодаря! Hug

milenah ,голяма лудница е при вас. Grinning

# 220
Вие съботно-неделно се одремахте нещо  Close
Ние снощи имахме гости до 3 през нощта, довечера сме пак на гости и утре вечер пак. Хем  Party, хем  Tired

# 221
  • Belgium - BG
Блонди - много сте социално ангажирани този weekend, пожелавам ви приятно изкарване. Гласувах за 22 Декември Wink
Ние тькмо се врьщаме от партито на Sintaklaas - беше голяма лудница, песни и танци и много подарьци. София си получи лаптопа - много е готин, сега ни надува главите с разни мелодии и игри Sunglasses
А аз се опитвам да работя сьботно, че другата седмица имам една презентация в Комисията и то пред 100 човека, само като си помисля и ме свива корема Laughing

# 222
Ох, Янче, много народ, бе Rolling Eyes Успех ти желая от сърце  Hug

# 223
Е, хайде аз започвам прословутия курс от утре и ще трябва с малкия да ставаме в 6 часа Tired Кофти ама такива са им условията, загубена работа - езиков курс пък от 8:30 да започва или аз съм се изнежила  Wink

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 15:11 от bubka

# 224
Здравейте и от мен!

От 2 месеца живея в Белгия, в южната част, близо до Монс. Още не съм много наясно със законите тук, та ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна. Накратко: имам син на 5 месеца и половина. Предстои ни пътуване до България след около 2 седмици. Ще пътуваме само аз и малкия, мъжът ми може да дойде по-късно. Та чудя се дали ми трябва някакъв документ, може би пълномощно от бащата, че ми разрешава да напусна страната с детето? newsm78 Или като сме в ЕС вече не са ни необходими такива документи? Не знам дали е от значение, но синът ми и мъжът ми имат американски паспорти-аз български.

Общи условия

Активация на акаунт