Домашно насилие

• 157 236
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
не мога , никой няма да ме приеме с детето за постоянно., а на мен такова нещо ми трябва.ако ще се местя някъде трябва да има условия с детето да се гледаме някак си. майка ми е инвалид -работи , но преди две години се бори с рак на кожата .баща ми е безработен те живеят в апартамент 55 квадрата.аз имам син не мога с него в една стая да спя , той е втори клас вече-нито мога да го оставя при баща му.все се надявах да се изтърпим с мъжът ми известно време. понасям изпълненията му с любовницата му вече 1 година . малкия също е свидетел на това , но не знам защо още не еподал молба за развод .все това ми повтаря че ще го направи. аз нямам следства на този етап за адвокати.в безизходица съм.

# 241
Билянче, съжалявам за това което ти се случва! И аз минах от там , не е леко , но трябва да имаш желание да се справиш с проблема и трябва да имаш ВЯРА, че ще се справиш без насилника!
Извинявай , ама е смешен аргумента ти , че не можеш да спиш в една стая със детето си! Или не си готова да си тръгнеш, или ти е удобно така- не знам. Но искам да ти кажа, че аз живея сама с детето си , на квартира съм , и се боря за да живеем нормално , всеки ден. Няма кой детето да гледа и за 1 час, а ти имаш родители които биха могли да ти помогнат.
Кой е казал да те "приемат с детето за постоянно"? Трябва да си готова да се бориш! А не да се оправдаваш! "Постоянното" ти ще трябва да го постигнеш!
Каквото и да направиш ти желая успех, но трябва да си наясно , че с мрънкане не става, и че никой няма да ти каже "Ела тук цял живот ще живееш наготово".

# 242
BezPravila  e права.Simple Smile Никой не е казал,че ще живеете така за постоянно.Когато си стъпиш на краката,ще се изнесете с детето на квартира.Трудно е,но веднъж положиш ли началото,натам ще ти е по-леко.Ако наистина искаш да се отървеш ,няма начин да не постигнаш исканото!Недей да се поставяш доброволно в ролята на жертвата.Бъди силна и решителна!

# 243
благодаря на всички за насърченията и милите думи.съжалявам много , ако сте останали с впечатление , че мрънкам  и чакам наготово.може би причината за това е в мен и не съм се изказала правилно.просто уж се бяхме разбрали с мъжът ми да се държи по -нормално няколко месеца ,докато устроя някое жилище и намеря място , да се изнеса , но той е същия агресор и не правити опити да живеем нормално още няколко месеца , а усилията му са насочени изцяло към това да ни изгони и да го оставим да си прави каквото си иска ,без да поема някакви отговорности към детето. аз така или иначе съм безработна и съм решила да заминя за чужбина да работя , за да мога да си устроя един нормален живот занапред.но в момента детето учи и няма как да тръгна , защото кой ще се занимава с него? а не мога и да се изнеса  .исках да го накарам да се осъзнае поне като родител и да прояви някаква загриженост към детето , но след като до сега не го правил  , не знам дали има начини да го прави занапред.

# 244
Няма начин да накараш човек като този да спре да бъде това,което е и да се държи с теб по начин различен от досегашния.В думите ти прозира надежда ,но...Колкото по-бързо осъзнаеш,че това няма да се случи,толкова по-бързо ще решиш какво да правиш и толкова по-бързо ще сложиш край на тормоза.
Знай,че винаги има изход.Просто трябва да го видиш.

# 245
да , благодаря ти - наистина . сега осъзнавам , че си права за това . надявам се да се оправи -но дори и без скандалите , тормоза си беше налице .просто сега вече нещата станаха нетърпими , заради любовницата му.вярно е , че съм свикнала да съм зависима и да се съобразявам постоянно с него

# 246
много четох тука и се подготвих за сериозна битка ,благодарение на вас. след адския психически тормоз , за който писах по горе и всекидневните скандали , убиди и унижения , които търпях , накрая се престраших и след последния скандал се обадих в РПУ , естествено не дойдоха , но решимостта ми е била достатъчна , за да се осъзнае моят настоящ съпруг , че повече няма да търпя такова отношение. досега ме наричаше курва и ме гонеше от жилещето , сега предприе друга тактика.
Заяви  , че от 01.10-ти излиза на квартира и няма да може да ми дава пари и да ми помага с детето или ще ми дава "каквото му остане" , а аз съм безработна от 1 месец .активно търся работа , но не се намира нищо -учителка съм .това му дава основания да ме манипулира като нямам пари . нямам и къде да отида дори временно . помогнете хора. не знам какво да правя. от една страна е добре да се изнесе и да престане да ни тормози , но той ще ни остави без никакви пари зимата -нямаме развод и не съм подавала никакви жалби срещу него . отчаяна съм , обезверена , подтисната неуверена в себе си )особено сега като не мога да си намеря работа ) наистина ще полудея. какво мога да направя дайте ми съвет
Билянче, поздравления за решимостта!
Моля те кажи, как така полицията не дойде?! Thinking Какво ти казаха, ти какво им каза...?

# 247
ами и друг път се  е случвало да се обаждам и да не идват.не по повод семен скандал , но ако някой вдига шума и не може да се спи .казват , че ще дойдат , но на третото обаждане идват .а сега за семеен скандал , никой не си мръдна д... но това не е важно . доколкото разбрах , може да се подаде жалба лично в полицията . така или иначе "съкровището " сега ще се изнася на квартира и мисли да не дава никакви пари за детето. интересува ме как мога да не го допускам да го вижда -така или иначе се отказва от грижи към него. мога ли да му огранича достъпа до детето.

# 248
Чудех се в коя тема да пиша...
Няма как да не му даваш да вижда детето. Дори и да се изнесе на квартира, докато съда не се произнесе на кого да са родителските права, той остава родител на детето с всичките си права , както и до момента.
Не разбрах само защо не искаш детето да се вижда с баща си? Още повече детето е голямо и само може да пожелае да се вижда с него.
А искам да ти кажа - трябва да се радваш , че се изнася той , а не ти, понеже така много по- лесно ще успееш да се оправиш финансово. И моля те - спри да повтаряш ,че си без работа - не знам от кой град си , но все като продавачка някъде ще успееш да работиш. Когато си в подобно положение не можеш да избираш... Съвета ми е да идеш при адвокат , да се консултираш и да действаш!
Успех!

# 249
Билянче, не съм съгласна че не е важно че полицията не идва или ако идва идва на третото обаждане. Това е даже МНОГО важно! Работата им е да идват Naughty
BezPravila е права, че не можеш да ограничиш бащата без съд. Давам ти безплатен и безпристрастен съвет: не позволявай собственото ти разочарование от брака и съпругът ти да се превърне в разочарование за детето  към баща му. Детето има право да има баща, не зависимо, дали майката одобрява това. В детската глава бащата и майката са еднакво прекрасни и желани. То се идентифицира с тях, винаги, независимо дали на родителите това им харесва или не. Детето не е инструмент или оръжие в борбата между вас двамата. Сигурна съм, че ти като негова майка, не би допуснала то да расте с убеждение, че е на половина изрод, просто защото единият му родител е такъв (според другия).
Ако обаче има обективна причина и бащата по някакви причини вреди на детето - то тогава опитай наистина да му ограничиш достъпа  - това става по съдебен ред.

# 250
Здравейте, пиша по повод въпроса какво правят жените жертви на тормоз, когато не могат да си осигурят адвокат. от "SOS семейства в риск" имат безплатни консултански услуги, осигуряват безплатно адвокат за ограничителна заповед и временни права за детето, което дава достатъчно време да се съберат пари за останалото. при нужда осигуряват и квартира в защитено място в друг град. но би било добре да има набор от медицинско, жалба подадена в РПУ, снимки и т.н.

ужасно е колко много са случаите, когато мъжете превъртат. то е комплекс от възпитание,семейство, среда, самочувствие. 

... и аз като барбарета мисля, че е задължително полицията да дойде. Билянче, не знам в кой град живееш, може и да си писала. би трябвало да изискаш от тях помощ. и потърси помощ от SOSсемейства в риск. потърси в гугъл и ще намериш тел. късмет

# 251
Незнаех дали да се намесвам или не в този разговор...
Билянка сега е толкова улеснено всичко има организации за защита, закон за малтретирането ...
Ако беше живяла през 2000-2003 преди да излезе този закон и съпруга ти да Прави всичко онова за което не си сънувала... а полицията като дойде след поредния семеен скандал се хилеше и казваше "Яла булка бой яла щот заслужила" тогава какво щеше да правиш незнам!!!
Радвай се, че детето ти ще остане при теб и ще се измъкнеш от тази ситуация заедно с него...
Радвай се че си млада и че можеш да започнеш живота си по рано,
Радвай се че не те малтретира физически ...
Майната и на любовницата ... той няма да е щастлив ако ти си намериш след време достоен живот, а нищо чудно и мъж който да е до теб...
Знам че това ти звучи абстрактно, но повярвай ми всички тези неща и психическия и физически я тормоз и "жената на живота му"  са минали през главата ми... Преживях го !!!
И ти ще го преминеш ... стегни се не хленчи, а си намери работа и действай ... ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО СИЛИ ИМАМЕ НИЕ В РЕЗЕРВ?!? НЕПОДОЗИРАНИ ПРИ ТОВА!!! Не унивай ... СТраха си е страх, но живота си е живот и си е твой не зацикляй в нещо което не си заслужава да поддържаш!!!!

Хей сега има и органицазии за подпомагане и защита, обърни се към тях!!!
Не ме питай за времето когато нямаше такива и се люшках от институция към институция и до портата на къщата му да си видя децата, които криеха от мен?!? Знаеш ли колко е болно!!! Така че ти си щастливка , че няма да преживееш да ти вземат детето без да си виновна с нищо!!! Така че повтарям Бързо и спешно си намери работа ... не оставай зависима в никакъв случай да не ти се случи това което ми се случи на мен преди да се взема в ръце!!!
ДЕРЗАЙ!!!!

# 252
Аз също имам добро мнение за "SOS Семейства в риск", макар и да не е пряко, а от колеги. Анимус също помагат.
Klodia - и всички, други, които сте преминали през това - ПОЗДРАВЛЕНИЯ! supermama   bouquet

# 253
Билянче, твоят случай много ми заприлича на една моя позната, която на млади години си вадеше медицински от Съдебна медицина за зверския побой, който мъжът й нанасяше, но тя не се разведе с него. Той й изневеряваше като твоя тя търпя физическия и психическия побой. Но той и сега след 20 години не се е променил и продължава да я тормози
и тя е една психически съсипана жена, неспособна да възпитава сина си, станал свидетел на всичко това и се чуди сега кой специалист да търси за да помогне на 17 годишния й син, който е готов и с15 годишна да заживее на семейство, което той никога не е имал. Униженията тя си търпи, просто защото е такъв човек и му е показала, че е слабата, беззащитната. Той и такъв ще си умре, лошото е, че има едно съсипано дете, комплексар, което утре същото ще прави със съпругата си и жена си. Избери жертва или силна жена да бъдеш.

# 254
.... но не знам защо още не еподал молба за развод .все това ми повтаря че ще го направи. аз нямам следства на този етап за адвокати.в безизходица съм.

Мила, не ти трябват кой знае колко пари за адвокат!
Има и агенции които ще ти помогнат безплатно!
Не чакай той да направи първата крачка, изненадай го!
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт