Разделно хранене-част 15

• 13 178
  • 310
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте Hug

...опитвате ли се да налагате в някакъв вариант РХ вкъщи...
Мистика, и все още опитвам, но не кой знае колко успешно. 1/2 яде винаги с хляб Mr. Green, а при Ванеса горе-долу става, само с плодовете няма проблем, но тя ходи и на дг, където не спазват рх...

Днес ще спретна пиле със зеленчуци за обяд, а за вечеря пица

Сега ви  Hug и приятни почивни дни

# 241
Аз се все си мисля,че поне ще знаят,кое е добре и кое не,пък като пораснат ще преценят сами....но понякога много се дразня,като ядат щуротийки #Cussing out

# 242
  • Варна
кажете рецептичката за разделната пицичка чеа мен ми се дояде newsm78

# 243
Реге,Милена,много сте хубави и двете Heart Eyes

Мади,успех на интервюто Hug

Аз снощи правих разделна пица.Стана много вкусна.Замесих тесто от брашно,вода и малко сол и зехтин.Отгоре намазах със сметана,разбъркана с риган.Наредих краставички,зелени и червени чушки,гъби и маслини.Поръсих с босилек.Другият път мисля да пробвам вместо сметана да сложа пюре от печени червени чушки по идея на Диди.Мисля,че ще стане много вкусно Wink

Опс,забравих,към пицата прибавих и 3 сварени жълтъка,натрошени на ситно.Тях ги сложих върху краставичките,след това чушките и останалите продукти.

Целувки Heart Eyes
Цитирам първоизточника Hug.

# 244
  • Варна
АЛЕКС благодаря тиного  bouquet

# 245
  • София
Здравейте,мацки Heart Eyes

Днес времето в София е много неприятно.Духа силен вятър и ние сме с и вкъщи Crossing Arms

Мистика,аз се старая да готвя на Калоян разделни манджички,но не винаги успявам.Понякога му давам и хляб с някой по-течни неща.Иначе яде основно от нашата храна,която е разделна.Полодове давам винаги на гладно,между храненията.Десерти не му давам,но все по-често започна да търси разни болкуци за ядене.На площадките яде солети,бисквити,бонбони от другите деца и си ги търси и в къщи CrazyТо е ясно,че при толкова малки деца разделно хранене трудно се налага,но поне да успеем да положим основите на здравословно хранене за в бъдеще.Много ми се иска да стане така Wink

За пицата,можете да направите заливка от сметана и 1 жълтък.Това замества кашкавала в пицата и "сплотява" зеленчуците.Ползвала съм тази заливка за зеленчукова мусака и става много вкусна като се запече отгоре.Ще стане много добре ако се сложи за основа пюре от чушка,зеленчуците,а след като се изпече пицата,сметаната и пак да се запече.Може маслините да се сложат върху сметаната и ще стане по-красиво Wink.Просто идея,която ми хрумна днес и ще я пробвам скоро Laughing
Това е за любителите на по-сочни пици.Ако искате суха и хрупкава-тогава без заливка Wink

# 246
Ками,това е лошото,че гледа от другите и ...ужас...виждала съм майки да дават шпеков салам на 6 месечно  бебе,а това си е чисто конщунство....а на 2-3 годинки вече им дават какво ли не...И със самочувствието,че ние ограничавайки децата им създаваме комплекси...Много се издразних #2gunfire

# 247
  • София
Ох,Мистика,не мен много пъти ми е ставало неудобно чак от други майки.Купуват на децата си глупости-шоколади,яйца,оцветени бонбони.И Калоян иска,естествено.Когато му откажа,другите ме гледат така,все едно се скъпя да купя на детето някой боклук Shocked.И все ме карат да му взема това или онова,за да не плачел.Ами,ще плаче,ще плаче и ще му мине.Не мисля,че всяка прищявка на децата трябва да се задоволява.Все пак те са малки,могат да поискат всичко.Но и затова имат родители,които имат глави на раменете си и могат да помислят малко Close
Стига ми това,че баба му и дядо му лятото го научиха да пие сокчета от кутийки в огромни количества и все още не мога да го отуча от това.Така хубаво си го бях научила да пие фрешчета.А сега търси сок всяка минута SickЕ,а те мислят,че са много добри,защото позволявали на детето всичко Crazy
Гадно ми е,че с такива хора около нас,ще ни е много трудно.Не ми се иска да съм глас в пустиня,е,два гласа-аз и баща му Laughing

А,докато не съм забравила.Днес намерих в Кауфланд страхотен хляб-пълнозърнест с пшеничен зародиш.Вкусен е и детето го харесва.Да видим докога Mr. Green

# 248
Ками,точно така се чувствам и аз,но малко хора го разбират...Но аз съм длъжна да ги науча на това което е на-доброто за тях,защото какво ще им отговоря,като ме попитат като пораснат-Защо,като си знаела как трябва да се яде ( и какво),не си ни научила,а си ни тъпкала с глупости?И нашите баби с това се оправдават-"ами то иска"(като чуя това изречение и се изприщвам) Crossing Arms и им дават всевъзможни щуротии...въпреки,че съм им обяснявала,че те са деца,и нафта да има на масата,ще поискат...нали затова сме ние,да преценяме вместо тях и да ги научим на това,да се грижат за себе си Rolling Eyes
И много се дразня,когато това да се дава забранена храна се използва с цел детето да си каже-ето на,баба дава всичко,значи е добра,а мама не,значи е лоша...

# 249
Здравейте момичета, Hug

Ками, Мистика, адски трудно е да предпазим децата си от боклуците по магазините. С Ванеса срещах същите затруднения като вас. А аз си имам и опция - майка ми живее с нас, остави и детето за 30мин и гледай какво става и като се поява аз - скандал, лоша мама... все пак имам постижения: тя не яде много от хитовите за децата боклуци и до ден днешен не знае какво е газирана напитка. Е, в градината нямам глас, но на тържества като им дадат разни пликчета с вафли, бонбони и т.н., тя, за разлика от другите деца, не ги изяжда веднага, а ми ги носи на мен - след щателна проверка отбирам нещата, които не са съвсем гадни и й ги давам по малко...
Днес времето обещава да е по-хубаво и подозирам, че след малко ще яхнем колелото в парка... а за готвене незнам.
Ками, пицата стана върха, мойте искат и днес да им правя, но ще видим...

Hug и приятен ден

# 250
  • София
Как сте,момичета Hug

Днес времето е много слънчево,но и страшно студено.В 1 часа на обед беше 9 градуса CrazyСтоим си в къщи,много ми се студено.Бъррр cold

Мади,радвам се,че пицата ви е харесала.И на моите мъже им хареса.
Аз направих към нея и сосче от сметана,риган и чесън.Стана много приятно Wink

Трябва да взема да я запиша в Рецептите Thinking

Лек ден на всички Hug

# 251
Привет,момичета, и при нас е адски студ....а едва седем градуса навън newsm78ами като стане минус седем,не знам...Ками,вземи напиши рецептата за пицата,наистина,много е богата,аз слагам по принцип пошмалко неща,не съм се сетила за другите Thinking

# 252
Днес времето обещава да е по-хубаво и подозирам, че след малко ще яхнем колелото в парка... а за готвене незнам.
Нищо подобно не се случи. Точно преди да излезнем Ванеса се покри с пъпки, буквално за около 15мин цялото телце. Варицела. сега ще се гледаме следващите 10дни вкъщи и се надявам да няма усложнения...

На обяд хапнахме кюфтета и салата /аз само салата/, а за вечеря мисля да спретна едни макарони с гъбки.

Hug Hug Hug

# 253
  • София ж.к. Надежда 1
Момичета искам да ви питам как седи въпроса с ядките?Донесоха ми доста орехи и искам да знам с какво се комбинират или трябва да се ядът отделно.Аз попринцип ги обичам сурови, а не печени.
Моля ви помагайте,че от скоро се опитвам да ям разделно и някои неща още не разбирам Embarassed Rolling Eyes

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 254
Петенце, добре дошла в нашите редици  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet!
Браво ,че се престраши smile3501.
Чудесно е, че обичаш сурови ядки.
По принцип е добре да се ядат отделно, но някои могат да се прибавят към салатите .
В момента се сещам за кедровите ядки, орехите...
Момичета, помагайте  newsm78...
Току що се прибрах и съм умряла от студ ,мозъкът ми и той не функционирa Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт