Разделно хранене-част 15

• 13 159
  • 310
  •   1
Отговори
# 255
Аз най-ги обичам с плодове или с мед Hug Hug,а също така и сурови фъстъчки,не само орехи Peace

# 256
Добро утро, момичета  Hug
Много сте изписали, но трябваше да се погрижа малко за здравето и съвсем ви пренебрегнах  Rolling Eyes. Оказа се, че алергията, която развих по краката си стана много сериозно нещо Confused, направо си бях за болница, но се разминах със системи ежедневно при джипито. И една диета, мани, нищо не можех да ям освен сокове и зеленчуци  Cry. Та вместо да се радвам на новото костюмче, така заслабнах, че вече ми виси Mr. Green. Но! сега нещата са овладени, и ще внимавам да няма йойо-ефект:)
Ками, рецептата с пицата звучи много вкусно   bouquet, моето слънце има рожден ден днес, та ще се ходи на ресторант, но ще се постарая да не ви изложа, хехе:)
Мади, съжалявам, че таз варицела ви е помрачила уикенда, но е по-добре сега да мине, че на стари години си е опасно  Naughty Бързо оздравяване!!!
А иначе, момичета, наистина е тежка борбата с боклуците от магазина. Аз имам една любимка, на 8 години, дето все гледам да подсещам майка и, да не и позволява да яде глупости, ама  Crossing Arms. Оня ден бяхме в Магдоналдс, дето не мога да ги понасям, и казва, позволявам и само един път в месеца...е да де, ама то не е само това...Ами всичките тия Зайобайовци и тн?
Но мисля, че се справяте много добре, и не бива да се притеснявате от другите, в крайна сметка, важно е вашите деца да са здрави Hug Дай боже и аз да стана добра майка като вас:)   bouquet
лек ден и много усмивки!

# 257
Здравейте момичета Hug.
Сладунче ,желая ви цялото щастие на света! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51
Да ти е живо и здраво слънчицето ! bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Страхотно изкарване на вечерта и дори да прегрешиш, няма да ни разочароваш Hug.
Като чуя алергия и ми прилошава.
Дано всичко е останало в миналото  Praynig.
За ядките- аз избягвам да ги консумирам, освен ако съм сигурна ,че са пресни, защото от мухъл правя страшни алергии.
Консумирам най -вече бадеми и пресни орехи.
По принцип ядките са концентрирана белтъчна храна и като такава се съчетава добре с безскорбялни зеленчуци и такива с ниско съдържание на скорбяла .Така, че Петя ,ако ти е вкусно зеленчук с ядки ,яж си на воля .
Ако ги ядеш самостоятелно, изчакай поне 3 -4 часа до следващото хранене.
Ако бъркам ,ме поправете.
Мади ,всяко зло за добро .
По -добре сега да изкара варицелата ,отколкото като порастне.
Ками ,непременно запиши рецептата за пицата Peace.
Много е вкусна Grinning.
Как се казва този вкусен хляб, на коя фирма е?
Снежи ,дълго време не си се появявала, но сигурно четеш редовно .
Като видя рецептата за пицата и реагира веднага Laughing. Ах тиии...
Аз днес съм със следното меню :
Закуска-сливи.
Обяд- спагети и салата.
Вечеря -салата и задушени картофки ,но до тогава има време, може и нещо друго Wink.
Целувки на всички   love001  love001  love001  love001  love001  love001
Поздравче  http://www.vbox7.com/play:0b7d89ea

# 258
Добро утро!
Изкарах един много приятен уикенд  Grinning. В събота времето беше разкошно-слънчево, топло. Направих една голяма разходка из центъра. Пих кафенца със сестра ми, с една приятелка, а по-късно и с мъжа ми. Нямах домакинска работа, защото си я бях свършила през седмицата  bowuu , та се отдадох на активна почивка. Вечерта излязохме със сестрата на мъжа ми и бившия й мъж и намерихме една страхотна кръчмичка, където си хапнах мнооого, но все разделни нещица. Ядох най-вкусния зеленчуков сач и една доста приятна свежа салатка, чието име наистина беше "свежа салата". Ще ви споделя какво съдържаше, може някой да реши да си я приготви. Аз лично смятам да си я правя в къщи-зеле, настъргани краставици, зелени чушки и малко пресен копър.
Вчера на обяд ходихме в заведението на наш приятел и там обядвахме. Не съм се похвалила, но напоследък ни е станало традиция в неделя на обяд да ходим да обядваме в ресторант цялото семейство  Heart Eyes. Обедът включваше пак задължителната салата, но този път в комбинация със сирена-броколи с 3 вида сирене и сирене по шопски. Наистина човек може да си похапне обилно с добри комбинации. Е, ние поляхме обяда с бутилка хубаво бяло вино, но такава сме решили да ни е традицията  Blush.
Вечерта пък се развихрих из кухнята: направих 2 ястия в пликове: в единия пиле с броколи и карфиол, а в другия: домати, чушки, патладжан, гъби, тиквички, моркови и лук с масълце. Мъжът ми страшно ги хареса. Той май взе да се храни диетично  Wink, е с малко хлебец, но все пак много взе да си пада по зеленчуци, приготвени по всякакъв начин. Затова вчера направихме голямо пазаруване на различни зеленчуци, така че имам продукти за различна салата всяка вечер.
smile3555  чак не мога да повярвам, че изписах толкова много за храна, което май никак не е типично за мен-нали все ви занимавам с лични неща извън темата  Joy.
Сладунче, съжалявам за болестта ти. Вече си по-добре, нали? Все пак честито за свалените кг! Честит празник на милото! Дано си изкарате една страхотна и неразделна вечер  Winkkiss
Ками, рецептата за пицата звучи страхотно и със сигурност ще я изпълня, особено сега, когато застудя и топлината от нещо домашно приготвено те кара да се чувстваш по-уютно. Само да попитам, понеже досега тесто не съм замесвала-ей така на око ли ги слагаш тези продукти-брашно, вода и зехтин  Embarassed? И тъй като открих много симпатично диетично магазинче-какво брашно ще ме посъветвате да си купя, та да ми е максимално нискокалорична пицата?
Алекс,  Hug. Благодаря за комплиментите! Аз май наистина вече не държа толкова много да ги сваля тези 3 кг. Искам просто да се храня нормално, да запазя доброто си настроение и да мисля за по-важни неща, отколкото дали съм успяла вчера да изкарам деня си на ябълки или не съм устояла на сандвича с кашкавал  Peace. А и вероятно заради конструкцията на тялото ми и все пак здравите мускули моите 53 всъщност изглеждат по-малко  Wink.
Мади, съжалявам за шарката. Варицелата е доста тежка, но наистина е по-добре да си мине по реда. А как мина интервюто. Ние ти стискахме палци, а ти нищо не сподели  Naughty. И аз имам нужда от стискане на палци  Praynig. Днес трябва да проведа един разговор също за работа. Малко ми е притеснено и ми се ще вече да си минава по реда, но чакам да остана за малко сама, та да мога да го проведа.
Хайде, лек ден от мен, до по-късно!   bouquet

# 259
  • София
Алексче,хляба с пшеничния зародиш е на Добруджански хляб АД и се казва ВИТА.Засега го пробутвам много успешно на Калоян Wink

Реге,ами,не е на око.Аз защо ли не записах точните пропорции newsm78
Значи,в 150 мл. гореща вода слагам 1 к.л.сол,прибавям 2 с.л зехтин и бавно сипвам брашно,колкото поеме,за да стане лепкаво тесто.Престоява 20-30 мин. и е готово.Целта е да стане колкото може по-тънко,а не да втасва и да бухва.

Ние все още сме си в стачка и се гледаме с Калоян.Вече 4-та седмица.Не ми се мисли как ще трябва да се адаптира наново Sick
Излизаме на разходка,въпреки,че е много студено.Термометъра показва 3 градуса.Лелеее,стана си зима cold

Лек ден на всички Hug

# 260
  Здравейте и от мен Hug
  Не съм ви писала през почивните дни,защото бях на гости на моя приятелка в Русе-изкарахме един чисто женски уикенд,с чисто женски занимания-ходене по магазините,кафенца,козметик Grinning-много разтоварващо действа Peace,чувствам се така заредена,че ще ми държи дълго време Wink
  Реге,и преди съм го казвала,и пак ще го повторя-много си хубава Heart Eyes и все се чудя накъде повече искаш да слабееш Rolling Eyes HugМного вкусни/и разделни/ неща си хапвала-и аз правих на приятелката ми задушени зеленчуци с няколко вида сирена Wink-харесаха й,а аз мога да ги ям всекидневно.Стискам палци за интервюто PraynigПосле да кажеш как е минало.
  Миленче,същото се отнася и за теб Wink
 Ками,страхотна пица,записвам си я веднага smile3523И ме подсети,че отдавна не съм купувала хляб "Вита"-аз съм опитвала всичките му разновидности,харесва ми Peace
  Ядките и аз избягвам да ги консумирам,и не за друго,ами защото нямам спирачка Embarassed-като ги насмета,и пакета свършва Laughing
  Алекс,как приготви спагетите?Отдавна са ми се дояли,и все им се чудя и се притеснявам да не ми се лепнат;предпочитам да ги ям на обяд,но по заведенията ги приготвят с кашкавал и сирена/ако предпочета безмесни Confused

# 261
АлексчеHug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Много благодаря за пожеланията! Heart Eyes Днес и за мен, и за мечото ми е тежък ден откъм ангажименти, та ще се радвам просто да мине леко. Аз дори не успях да му купя подарък  Sad, но ще му се реванширам довечера  Peace
Каза, че днес съм особено елегантна и че ми се радва, хехе, това му бил подаръка  Laughing, как да не го обичам хехе Joy
хайде до после!

# 262
Почивчица Laughing.
Ками ,купувала съм от този хляб .И на мен ми харесва ,има го в няколко варианта.
Сладунче  Hug,щастливка си с такъв мъж до себе си .Пу ,пу да не ви е уроки  love001.
Софи, аз спагетите ги обичам с доматен сос с гъби и босилек.
Когато бързам ,както е днес ,си ги сварявам и после- с готов сос на" Barilla",  спагетите също са тази марка и много ги харесвам.
Знам ,че обработени домати не са добра комбинация, но на мен ми понася и ми е вкусно.
Понякога правя сметанов сос с гъби .
Много е лесно -задушавам гъбите, докато омекнат и прибавям сметаната зa кратко.
После наблягам на подправките-риган ,босилек, магданоз....
Регенце ,салатата звучи страхотно, имам ги продуктите и довечера ще си направя ,благодаря за идеята Hug.
Мади, и аз чакам добри новини Wink.

# 263
  • София
Здравейте  Hug

Sladune , честит ви празник!  bouquet

Мади, много е неприятна варицелата, но по-добре сега да я преболедува. Аз я карах на 16 години и повярвай ми, много ми беше тежко, но и досадно.
През почивните дни наруших РХ, наруших Японското чудо ....въобщеее съм разочарована от себе си. Добре е поне ,че кантара не показа стрелка нагоре... Blush

По повод храните ,с които тъпчем децата съм съгласна с вас. Но честно да си кажа, не мога да  спра малкия от шоколадови яйца, зрънчо и т.н. Гледам поне да са в ограничени количества. Брат му вече е по-голям и започва да внимава с какво се храни. Wink

А ето защо на някои от нас им е трудно да се хранят разделно /не че не го знаете Wink /Всичко идва от културата на хранене в ранно детство.

В началото, може би още от ранно детство, не сте се лишавали от подсладени детски каши, пасти, бонбони и захарни пръчки. Яли сте на воля тестени неща и ориз. Защото те се приготвят много по-лесно, отколкото зеленчуковите ястия. А навън в павилионите и по сладкарниците е имало кифли, понички и торти. Бабите ви са ви посрещали с прекрасни домашни баници и сладкиши.
В казармата хранят войниците предимно с картофи, тестени изделия и ориз, за да бъдат заситени. И винаги много хляб и захар, защото била полезна за мускулите. Студентите не си правят труда да търсят разнообразие, за тях е важно да напълнят стомаха - в някое заведение за бърза закуска, с някоя пица или сандвич, а когато се съберат на купон, се получава “въглехидратно парти”.
Когато постъпите на работа, може би започвате да се храните с по-качествена храна, но тя пак се състои предимно от “лоши” въглехидрати, а хранителните ви навици до голяма степен зависят от обкръжението. Нямате много време за обяд, най-лесно е да хапнете сандвич. И понеже времето все не ви стига, за да покажете колко сте добри в професията, за да отидете например на фризьор или да свършите някоя работа, се лишавате от закуската и я заменяте с кафе - силно и с повечко захар за мускулите, нищо че вече не са така активни.
В почивните дни си позволявате да се “понатъпчете” с нещо, гарнирано с картофено пюре, ориз или спагети. Ако отидете на пикник, си печете картофи на жар, а ако приятели ви поднесат суфле или огретен, не се решавате да ги обидите с отказ.

И т.н -ето цялата статия:
http://www.maxima.bg/bg/library/lechenie/Otslabvane/IV.htm

Страхотни готварски рецепти споделихте! Ще си запиша  Grinning
Приятна седмица, момичета.

# 264
  • София
Реге, успех на разговора! Peace

Сетих се и още нещо. Опитвам се при голямото ми дете да прилагам РХ, та и аз правя разни такива ястия като вас - разделни. Grinning
Исках да споделя с вас една рецепта, има я в готварския, но може да не сте я видяли. На цялото ни семейство  е любима :

Пиле с моркови по марокански

ПРОДУКТИ:
Пиле, нарязано на порции
1кг /може и повече/ моркови
маслини
1 връзка магданоз
чесън
лук
1 лимон
сол ,черен пипер и кимион /на прах/

ПРИГОТВЯНЕ:
Морковите се нарязват на кубчета. Лукът се нарязва на ситно. Пилето се запържва /аз го задушавам , по принцип не пържа/ в нагорещена мазнина до побеляване. Прибавят се морковите и лука и се задушават с малко вода. Когато омекнат, се добавят маслините, черен пипер и сол на вкус. Задушава се до готовност. Накрая се прибавят ситно нарязания магданоз, чесън, лимон/нарязан на дребни кубчета/ с кората и кимиона. 

Днес смятам точно това да сготвя .  chef  Дано да ви хареса.

ПП - Ако мислите ,че има нещо НЕразделно, моля ви кажете. 

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 13:54 от StaM

# 265
Едно бързичко здравейте от мен милички! Много ми липсвате да знаете   bouquet  bouquet  bouquet. Но много работа ме налегна и разни притеснения по дребния имах.
Вече всичко е наред и се надявам утре в други ден да мина вече по-подробно да попрочета и да пиша пак. Като цяло съм вече доста добре на вълна РХ. Сама измислям рецепти и нещата вървят добре. Килцата се въртят около 59, което е великолепно за мен. Нещо се опитва да ме събори някакъв гаден вирус, но ще го боря!
Още веднъж прегръдки за всички Ви, много късмет на всеки, който има изпитания и важни срещи. Много здраве на нас и на дечица и мъжове. Лек ден и слънчева седмица на всички!  bouquet  bouquet  bouquet

Хайде и една рецепта от мен:

Пиле по китайски

Продукти
- пилешки гърди, според броя на фамилните членове на мъжовете по едни цели, на дамите и малките дечица по половин.
- зеленчуци - тиквички, моркови, зеле, гъби, чушки, зелен фасул, лук, маслини
- соев сос и всякакви подправки
В тефлонов тиган слагам много малко мазнина /олио или зехтин/ режа на малки парченца пилешкото филе и слагам в сгорещената мазнина докато побелее хубаво. След това последователно добавям гъби, моркови, зелен боб и зеле, както и лука и маслините и леко намалявам котлона.
Когато повечето от продуктите са вече почти готови добавям малко соев сос и тиквичките и чушката нарязана на лентички.
Подправям с босилек /зелен, но може и сух/ чак след като дръпна от огъня.
Става страхотно и на вид наподобява китайско пиле със зеленчуци.
Мисля че и малко бяло вино няма да навреди  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Наздраве!

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 14:56 от Lennyh

# 266
За разлика от Реге аз имах доста домакинска работа за вършене през почивните дни,но въпреки това направих и една разходка и да се похваля ,че си имам нов панталон , който е с един номер по-малък от предишния  Party.Този е М ,а предишния беше L /няма да ви казвам кой номер носех когато започнах РХ  ooooh!/
Ками - и аз ще пробвам пицата ти ,но през следващия уикенд.
Сега имам работа,но утре обещавам да съм по - подробна.

# 267
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте аз пак се появявам с въпроси Embarassed но докато навлеза в нещата Rolling Eyes
Искам да ви питам след като на обяд в 12 ядох салата от моркови,домати,чушка,краставиза,зехтин и лимон с няколко парченца салам Embarassed след колко време мога да ям.За салатата ми е ясно,но за салама.. newsm78

# 268
Искам да ви питам след като на обяд в 12 ядох салата от моркови,домати,чушка,краставиза,зехтин и лимон с няколко парченца салам Embarassed след колко време мога да ям.За салатата ми е ясно,но за салама.. newsm78
Аз бих приела саламът за месо (макар че може и да се поспори, тъй като не е ясно какво съдържа), но така или иначе не съм толкова вманиачена и бих изчакала 4 часа.

# 269
  • София ж.к. Надежда 1
Аз бих приела саламът за месо (макар че може и да се поспори, тъй като не е ясно какво съдържа), но така или иначе не съм толкова вманиачена и бих изчакала 4 часа.

Благодаря ти  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт