ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ 13

• 74 000
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 165
  • sofia
Lavender,насреща съм за всичко  Hug
Може да разчитате на мен  Hug
А бебешкият дом е този на ул."Крандила",нали?
Чакам на лични  указания   bouquet

да,на "Карандила" този  bouquetМери ще ти пише Peace

# 166
Тази сутрин Петя /с четирите деца/ ми е писала,че се налага да се изнесат по-рано от жилището Rolling Eyes,ще се опитам днес да мина ,за да видя какво става и дали имат нужда от нещо.

# 167
Здравейте момичета,

Не съм обърнала внимание дали вече не е коментирано, но ето линк към съобщене на пресцентъра на МТСП по повод протеста на 09.10.:

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=9768&catid=1

и интервю за в-к "Труд" с Масларова - струва си да се прочете:

http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=9781&catid=10

извадка:

Да, но Европа продължава да ни разнася, че условията в социалните ни домове са като в концлагер. Не се ли срамувате?

Последният удар дойде заради дома в с. Могилино. По Би Би Си беше излъчено предаване за лошите условия, при които живеят там деца с увреждания. За мен това беше несправедливо обвинение. Призовавам да се отиде там. В момента Могилино е на община Две моги ли. Това е делегирана дейност на една малка община. От миналата година има решение домът да се закрие. Вече не се настаняват, а се извеждат деца оттам. Сега са 67, за които се грижат 60 души, които са обучавани за това, но едва ли са най-добрите специалисти.
Могилино не е концлагер, но истината е, че не трябва да търсим следствието, а причината. Затова от догодина ще влезе в сила следното - щом родител, изоставил детето си в дом, не го вземе обратно най-много до 6 месеца, то ще бъде дадено за осиновяване.

Трябва да се знае, че от идната година родители, които оставят децата си в социален дом, ще плащат такса за това. Вече обмисляме законовите промени. Тези, които не искат да бъдат добри родители, ще трябва да усетят по джоба си, че грижата за изоставените деца не е само на държавата или на общината, а и тяхна.

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 11:08 от Cruela D'Evil

# 168
мерси Cruela D'Evil   bouquet

# 169
абе тея май четат във форума......как изведнъж нашите искания, стават техни предложения Rolling Eyes

# 170
абе тея май четат във форума......как изведнъж нашите искания, стават техни предложения Rolling Eyes

Гледала ли си Spy hard?  Sunglasses
Това в кръга на шегата.

Няма нужда да четат форума, за да повторят вашите думи, момичета.
Нееднократно сте писали официални писма и неведнъж в тях са заложени именно тези предложения.
Може би това и протеста от 09/10 все пак са ги подтикнали към някакви действия.
Дано не е просто популизъм.

# 171
дано......

# 172
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Тази сутрин Петя /с четирите деца/ ми е писала,че се налага да се изнесат по-рано от жилището Rolling Eyes,ще се опитам днес да мина ,за да видя какво става и дали имат нужда от нещо.

Има някакъв семеен проблем там, и затова се налага да се изнесат скорострелно. Чух се няколко пъти с нея,имам хубав матрак за спалня,който искам да и подаря. Утре пак ще се чуем,кога да дойдат да го вземат. Така поне децата ще има къде да спят засега. Нези,ако има нужда от други неща - свиркай,да помагаме Grinning

# 173
  • sofia

Гледала ли си Spy hard?  Sunglasses
Това в кръга на шегата.

Няма нужда да четат форума, за да повторят вашите думи, момичета.
Нееднократно сте писали официални писма и неведнъж в тях са заложени именно тези предложения.
Може би това и протеста от 09/10 все пак са ги подтикнали към някакви действия.
Дано не е просто популизъм.

ще видим Ине,ще поживеем и ще видим Twisted Evil

# 174
Здравейте всички български мами от ДВИЖЕНИЕТО  НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ... Hug

Ние норвежките мами не сме много на брой.... Embarassed  но много бихме искали да се включим и да помогнем с дарения на  някой дом. Бихме могли да ви изпратим парички и дрехи  за децата за избрания дом и вие на место да ни  съдействате. Четем че някои от домовете за закрити...молим ви за инфо за домове които са крайно нужадещи. И как може да се координираме с вас? 
Също по какъва начин да ви изпратим парите....има ли някаква сметка? 

Много бихме са радвали да успеем да пратим даренията   и да зарадаме децата на Коледа или на Нова Година с подаръчетата. Heart Eyes

Имаме също така  идея да пратим картички и бонбони и малки подаръчета/норвежки сувенирчета/  поименно за даецата от дома.  Кажете ни как да процедираме и как да действаме?

За първи път ни е и имаме нужда от вашето съдействие като съвети... и помощ като  информация.Чакаме с нетъпение вашия отговор  Hug

С поздарав "Мами от Норвегия !"    bouquet

Последна редакция: пн, 15 окт 2007, 23:38 от roza66

# 175
  • sofia

Ние норвежките мами не сме много на брой.... Embarassed  но много бихме искали да се включим и да помогнем с дарения на  някой дом. Бихме могли да ви изпратим парички  и дрехи за децата за избрания дом и вие на место да ни  съдействате. Четем че някои от домовете за закрити...молим ви за инфо за домове които са крайно нужадещи. И как може да се координираме с вас? 
Също по какъва начин да ви изпратим парите....има ли някаква сметка?

Много бихме са радвали да успеем да пратим даренията   и да зарадаме децата на Коледа или на Нова Година с подаръчетата. Heart Eyes

Имаме също така  идея да пратим картички и бонбони и малки подаръчета/норвежки сувенирчета/  поименно за даецата от дома.  Кажете ни как да процедираме и как да действаме?

За първи път ни е и имаме нужда от вашето съдействие като съвети... и помощ като  информация.Чакаме с нетъпение вашия отговор  Hug

добре дошли моми4ета Hug
дайте ни малко време да видим в кой дом и колко подаръ4ета PeaceЩе съдействаме напълно,смао ни кажете за колко де4ица горе-долу говорим Hug

# 176

Ние норвежките мами не сме много на брой.... Embarassed  но много бихме искали да се включим и да помогнем с дарения на  някой дом.
...........

добре дошли моми4ета Hug
дайте ни малко време да видим в кой дом и колко подаръ4ета PeaceЩе съдействаме напълно,смао ни кажете за колко де4ица горе-долу говорим Hug

Благодаря ви за бързия отзвук.    bouquet

Тъй като вече е късно ,утре ще ви дадем по-пълно инфо за броя за дечицата.  За дрехите не сме много  сигурни за сега  че може да  съберем,тъй като повечето са мами с малки деца...и дрехите им са все още в употреба  Blush Имаме малко мами с по-големи деца които могат да съберат някоя  дрешка...Освен това разбрахме че някои домове не искали дрехи втора употреба... Rolling Eyes  Но за парички ще пратим.... Hug  А вие вече на место да  да решите какво е нужно да се закупи с тях  за дома...и за децата!

Лека и приятна вечер от нас ....и до утре!!!   Hug

# 177
  • sofia

dobre Roza,  bouquet

# 178
  • под шипковия храст
мнооого съм ядосана!
занесох в дома два телевизора за занималните и познайте!? няколко дена вече стоят в кашоните и никой не си прави труда! какво му викаш на това!? Sick
не им вярвам! не вярвам на хората, които работят там, че са добронамерени! не вярвам, че памперсите остават за децата и че ще съдействат за да разнообразят с нещо деня им. Crossing Arms
как успявате да контролирате даренията? те отиват в един общ куп и от там нишката се губи....и колкото и да настоявах да опишат нещата по модел и големина, никой не ми обърна внимание - това не било важно, важно било да се отрази цената!
е да, но нали утре като подменят едно с друго няма как да се докаже! Naughty
няма лесно да се измъкнат,  ще им вървя по петите... Mr. Green
извинявайте за отклонението, не зная дали е по темата, но по-подходяща не намерих... Peace

# 179
  • sofia
мнооого съм ядосана!
занесох в дома два телевизора за занималните и познайте!? няколко дена вече стоят в кашоните и никой не си прави труда! какво му викаш на това!? Sick
не им вярвам! не вярвам на хората, които работят там, че са добронамерени! не вярвам, че памперсите остават за децата и че ще съдействат за да разнообразят с нещо деня им. Crossing Arms
как успявате да контролирате даренията? те отиват в един общ куп и от там нишката се губи....и колкото и да настоявах да опишат нещата по модел и големина, никой не ми обърна внимание - това не било важно, важно било да се отрази цената!
е да, но нали утре като подменят едно с друго няма как да се докаже! Naughty
няма лесно да се измъкнат,  ще им вървя по петите... Mr. Green
извинявайте за отклонението, не зная дали е по темата, но по-подходяща не намерих... Peace

za bebeshkia li govorish?

ми как?Държим сметка,ходим 4есто,задаваме неудобни въпроси.Задължително пълно описание на дарението!!!!!!като не искат не даваме нищо ,съжалявам,но който иска е редно да се нау4и да уважава дарителя

и накрая се сигнализират съптветните служби за нарушения-ДАЗД Хасково .Но без документ,4е си оставиле нещо нищо не можеш да докажеш Peace

Общи условия

Активация на акаунт