Октомври грее във позлата, дарява ни с надежда свята!

• 21 765
  • 565
  •   1
Отговори
# 345
Честит ви първи сняг.  Mr. Green

Ритче, да карате внимателно. И да знаеш, че съм ти насреща, когато ти хареса, Любима моя.  Hug

# 346
  • Sofia
Честит ви първи сняг.  Mr. Green

Ронка, къде това?  newsm78

# 347
В София - през прозореца. Вече от 2 часа се стелят еднии парцалчета.  Mr. Green

# 348
  • Sofia
хм... странно... и аз съм в София, кв. Надежда, но тук си вали и в момента ... ДЪЖД  Mr. Green

# 349
Хи хи:) И у наше село вали сняг:) Днес бях на детски рожден ден на едно от миналогодишните октомврийчета. По едно време заваля истински сняг. Сега се радвам,че пуснаха парното да не изпукаме от студ.  Нищо не направихме със стройкото, нямахме време и два етажа да обиколим...утре продължаваме, ако разбира се Николай се прибере навреме от работа...
 От 2 часа съм се зачела из нета. Ми то си го пише,че в доста случаи 2та съда в пъпната връв и виламентозното прикрепване си се срещат заедно. Което потвърждава донякъде моето съмнение, че съм имала 2 съда и миналия път. А какви опасности накрая крие /прикрепването/... Определно трябва бебето да се извади по-рано. Само не ме хокайте сега,че не спирам да чета. Не знам кое е по-добре- блаженото невежество или знанието,което носи ужас, че си наясно какви опасности те дебнат.
  А дребосъчката вече редовно си ме подритва отвътре:)

Рониии, никакво разболяване, моля!!! Атакувай с мед и лимони /само после малко болят зъбите, но спокойно, преходно е и до няколко дни преминава:) Hug
 Ритко, Hug Hug Hug Heart Eyes

# 350
  • Варна
Ники чети мила, и аз от време на време чета разни работи и по скоро се успокоявам, че съм повече информирана. Наскоро попаднах на една статия за полипите на шийката на матката (какъвто проблем имах при първата бременност) и прочетох с големи букви ПОЛИПИТЕ НЕ ПРЕЧАТ НА БРЕМЕННОСТТА. И почнах да се връщам назад, да се ядосвам защо позволих на лекарите да ми ги махат..........
И аз напоследък пак почнах да изпадам в някакви депресии, иска ми се както казва catnadeen да погледна звездите и да потъна в мисли.........

# 351
  • София
Ники,аз лично съм за четенето.Предпочитам да знам какви са възможните изходи,а не после да ми падне като гръм.
 Моето бебче уж го бях усетила няколко пъти,а от 3 дни никакви ритничета. SadПочвам да се притеснявам-вече май е време често да усещам.Според ехографа,трябва да съм 18 гс. и 5 дни.color]

# 352
Ники,аз също мисля,че четенето е по-полезно от нечетенето.Ще ти стискам много силно палци в четвъртък и съм сигурна,че резултатите ще са перфектни и ще се роди една страхотна здрава красавица. Peace
Ритко,разбирам те как сечувстваш и аз съм имала такива моменти и знам колко е ужасно,но не позволявай на тъгата да те променя.Ти си толкова лъчезарен човек и трябва да запазиш усмивката колкото и да е трудно.Ние всички сме с теб и знаем,че и този път ще се справиш.Много силно те гушкам. Hug
Искам и аз на среща  smile3511,ама това гадно време ще ме залости за дълго в къщи.
И по повод на емотикано по-горе да ви се оплача,косата ми пада ужасно,направо е кошмар.Дайте идеи какво да правя,че ми отиде хубавата косица. Cry

# 353
  • София, "Младост 3"
КИКИ НИКИ какво е това прикрепване?
аз като те слушам и се чудя - колко ли от жените с проблеми със захранването на плацентат всъщност имат твоите проблеми а докитата и не знаят...

# 354
Честит първи сняг,милички!
Ники,гуша те много. Hug Стискам ти палци за амниото.Вярвам,че всичко ще бъде наред и през февруари или март ще си най щастливата мама на една здрава и прелестна малка дама!
Ритка, Hug
Искам и аз на срещичка във вторник.Ама съм на лекции до 5! Wink
Много ви обичкам милички!Гушкам ви! Heart Eyes

# 355
Берни,един линк за теб  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=232559.0.Аз си правя тази маска вече от 6-7 месеца и мога да ти кажа,че има страхотен резултат.Не само,че ми се сгъсти косата,но и порасна страшно много Hug.Изпитана е,но си правя само оригиналнта.

Ники,радвам се,че се поуспокои Peace.И аз съм за четенето и информираноста.Мисля,че е нормално да се интересуваш.Стискам ти палци.

Angels_zg,спокойно.И при мен беше така,уж я устеих,а после нищо поне 10 дни.А да видиш какво беше след това...,все едно съм на дискотека Peace.

Незнам какво става в София,но тук в Пазарджик/аз сега съм тук/,преваля дъжд само.Е,студеничко е,но изгледи за сняг няма..

Светлеее,обеща да ми се обадиш.....Ще ти се  разсърдя,да знаеш  smile3516 и то много.

# 356
  • София
catnadeen, цял ден се въздържах, но ти успя да ме разплачеш с първите си думи.Ти си една от малкото, които ми действат мигновенно. Това беше начина да ми олекне, поне малко.
И за пореден път стигам до заключението, че мога да си кажа с вас това което с другите не мога. Мога да си мрънкам да си рева и да не ме съдите за това, за което съм благодарна.
Ронка, тръгнах да излизам, но милото се прибра и не успях, имах нужда да си избистря малко мислите, но в последствие... натоварих се достатъчно, но си казх какво ме дразни.
Ники, знам че изобщо не ти е минало, но знам че бебка ще е добре.Вярвам го с цялата си душа.

# 357
Ники, и аз съм на мнение, че е по-добре човек да е информиран. Вярно, много по-натоварващо е, но понякога е много важно да можеш да зададеш правилния въпрос. Скоро имах възможността отново да се убедя в това, защото ако не бях чела и не се бях информирала отново щях да съм в болница и отново щяха да се чудят как да ме закрепят. Безкрайно се моля всичко да се оправи, защото съм си заплюла бебка за снаха и вече я чувствам особено близка  Heart Eyes.
Зори, вече се убедих, че бебетата си имат техен режим и хич не им пука кога ти искаш да ритат. Mr. GreenНяколко пъти вече преживях ужаса на неритането - явно просто понякога мърдат по-нежно и не ги усещаме. Само спокойно.  Hug

Ритко, тебе просто те гушкам. Явно човек трябва да преживее и тези моменти на тотално отчаяние за да се усмихне отново и да вижда смисъл. Hug Hug Hug

Дайте малко по-конкретна информация за срещичката във вторник, че започвам да се навивам и да ми е трепетно, а накрая да не се окаже, че няма да мога да ви видя, защото съм на работа.

Пожелавам ви приятен и мързелив неделен ден.

# 358
Ритка имаш една прегръдка и от мен  Hug Ти наистина си много лъчезарен човек и ще се справиш, просто човек има нужда да потъжи...
Ники ще се радвам ако се ви остане време да пием кафе като дойдете в Пловдив! Принципно се прибрахме на село щото в тоя дъжд... тук сме много хора и има разнообразие за бебка  Mr. Green но сигурно до сряда ще сме се прибрали.
Аз мисля, че резултата ще е хубав и бебка си е добре!
berni, и на мен много ми капе косата. Някъде бях чела че започва обикновено след 3тия месец от раждането до към 6тия. И да, започна след 3тия, обаче след 6тия не спря... Аз си правя отвара от коприва и изплаквам след къпане. Има ефект голям /винаги така съм си лекувала косата, само дето леко потъмнява от тая процедура/, обаче не винаги имам време и желание да се занимавам. А още по голямо действие има ако сложиш и оцет в копривата, обаче после косата мирише...
 angels_zg, в този период е нормално да е така  Hug  още малко и ще видиш какво ритане ще пада  Hug
Приятен неделен ден на всички!  Hug

# 359
КИКИ НИКИ какво е това прикрепване?
аз като те слушам и се чудя - колко ли от жените с проблеми със захранването на плацентат всъщност имат твоите проблеми а докитата и не знаят...
Уф. Не знам какво да кажа. Аз и след загубата го четох, но снощи беше много подробно. Значи пъпната връв не се свързва директно с плацентата, а с обвивките. Кръвоносните съдове преминават през обвивките преди да достигнат плацентата и в този участък остават незащитени от Warton jelly /май така се пише/. При мен все пак не е най-тежкия вариант,понеже плацентата ми е по-високо разположена. Най-страшното е когато плацентата е ниска и тези незащитени съдове преминават над шийката. Рискът е огромен при спукване на околоплодния мехур да се разкъсат тези съдове и бебето загива за минути от кръвозагуба. Много опасно е и когато в болницата лекарите пукат мехура,защото и те самите може да ги разкъсат. Това състояние се каза Vasa previa, може да сте го чували. Снощи намерих една покъртителана статия на една жена,загубила 4тото си дете от това. След случката прави International Vasa Previa Foundation.    http://nathanparis.com/vp.htm   Ако някой иска може да прочете...  Прикрепването се открива за по-малко от минута, наистина за толкова го видя и д-ра при мен. Обаче изобщо не го гледат. А се среща в не малък процент, в повеччето случаи се открива едва след раждането. Жената е написала в края на тая статия .  It only takes a moment to diagnose life...
 Като питах д-ра какви са рисковете, той ми каза: Не трябва да пукаш мехур... Е айде де, това мога ли да го проконтролирам??? Затова трябва да се извади по-рано.
 А защо ми се е получил миналия път проблема със захранването и инфарктите, е това вече никъде не го намерих. Пишеше на едно място,че обикновено се свързва и със забавяне растежа на плода. Има известна логика. Ама аз си разсъждавам насляпо. Откъде да знам моята логика дали има нещо общо с истината???
 От генетичните болести намерих на едно място, че това прикрепване се асоциира в редки случаи с тризомия 21, което е синдрома на Даун. Имам надежда да не е това,все пак БХС ми е добър, нухалната гънка ми е с добри размери, имаме си носна костица... Praynig Praynig Praynig
 Ееей, не трябва да пускам Ники нощни смени,че се заливам с толкова инфо,че ми е трудно да преглътна всичко...
 За десерт вчера се зарових пак  в говарския и заспах с разни вкусотии пред очите:)

Желая ви хубава неделя, нищо,че е малко-много мрачна. На покрива отсреща има малко сняг:))

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт