Златна есен веч дойде, СЕПТЕМВРИЙСКИ бебчета си имаме!

• 13 105
  • 315
  •   1
Отговори
# 270
Емук и ние плащахме първият преглед само че 10 лв ( тарифата на нащо док ) newsm78.
Ина слингът не е този, но е същата кройка - и не с много джобове както е там а с един. Но пак казвам за мен е нефункционален или поне аз не схващам как бебо ще се чувства добре вътре. Иначе нашият е едно каре тъмно синьо и жълто ( от към визия е екстра ) .
Взех го от '' Щъркел '' - магазина.
Бягам че днес сме много кисели ( сигурно щото не е пил капчици ) Shocked ....

# 271
Мами, как така педиатрите идват веднага след изписването? Предварително ли сте се уговаряли с тях? Майка тук ми разправя, че едно време минавали акушерки по домовете на новородените  newsm78. Вече нищо не разбирам.

# 272
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Искам да ви кажа, че ми е много весело като говорите за бебенцата в множествено число. Някак ги обезличавате така. Ние сме наддали, имаме пъпки, но най-любимото ми е "ние акахме".

Мисля, че по-скоро обезличаваме себе си така - като твърде много се вживяваме в бебешките хапвания, отделяния, оригвания и т.н. И тяхното лично хапване / отделяне / оригване се превръща в нашето общо хапване / отделяне / оригване...

Ние през нощта също спим заедно с малкия и не го оригвам - заспивам преди него. Mr. Green Не се е и случвало да повръща нощно време. /А през деня, ако не се е оригнал, в повечето случаи повръща./ Мисля си, че е по-спокоен тогава - знае, че цицата му е нон-стоп на разположение и не нагъва толкова лакомо.

heureuse, мерси за линковете; сега ще ги прегледам, а довечера и мъжът ми ще е заставен да се запознае с тях. Mr. Green

mackomacko, ако е прилично времето утре / в петък, дай да пощурмуваме заедно из наше село. Wink Ние днес бяхме за 1.5ч. навън и се оказа, че времето от вкъщи изглежда доста по-мрачно и студено, отколкото е в действителност. Laughing

За първото посещение от педиатър бях чела във форума предварително, че се заплаща, понеже детето още няма ЕГН и няма как прегледът да е по ЗК. Нашата лекарка нищо не ни каза тогава, но на изпроводяк аз сама я попитах колко й дължим и й платихме 20лв.

# 273
  • гр.Варна
Мами, как така педиатрите идват веднага след изписването? Предварително ли сте се уговаряли с тях? Майка тук ми разправя, че едно време минавали акушерки по домовете на новородените  newsm78. Вече нищо не разбирам.

Да, миличка. Предварително се уговаряме с педиатъра, който ще наблюдава бебето. Ако нямаш такъв обикновено в болниците препоръчват. Сега задължително минават през първите дни, ама ако знаят. Няма го това от едно време. Ако не си посочил педиатър в родилното-няма кого да известят, че трябва да посети бебенце.

# 274
Ох,аз съм в голяма чуденка.Нали ви казах,че ме сърбеше зърното и на малката й излязоха пъпчици по брадичката,а сутринта видях и по интимните й части и много се шашнах,заради онази снимка в статията,дето четох.та отидохме при педито,но тя каза,че не е млечница,а стафилококи ли ,не я разбрах точно,щото в устичката няма нищо...Та и аз се чудя какво е?  newsm78 Мажа я с някакво червено разтворче и от горе паста Макситрол.Тя каза и аз по същия начин да се мажа.Я кажете има ли някой с подобен проблем и какво правите?То сигурно сте писали,но до като не ти дойде до главата не обръщаш внимание.
Нашто педи идва 3 седмици по един път БЕЗ да плащаме. Peace
басилиск,тая продавачка е изръсила страшен бисер. Mr. Green
галя2007,просто си ви представих-било е само за снимка. Joy hahaha
А пък мъж ми сега как се скара със майка му. #Crazy Ама тя е голям дразнител.Носи ми 3 моркова и вика: "Нося за сокче на бебо" а преди 2-3 дни й казах,че няма да й давам.Сега пак й казвам,а тя "Е,по 1 лъжичка..." #Cussing out И това не е нищо,ама няма да ми стигне и другата тема да опиша всичко.А мъжо си сменя нещо по джипа и скъсал биалетка или нещо подобно и 
избеснял.Вика "Ще взема да купя една кола,писна ми от тоя строшляк"и тя вика ми вземи,ама къде ще я държиш (щото има 2 гаража,ние сме 3 семейства с 2 коли,които седят там и 2 джипа-единия е наш,и те седят в двора на открито) И от дума на дума (по-точно викове) се стигна до редовната фраза на майка му :"И гаража ли искаш да ни вземеш? " той от там "Какво съм ви взел,бе?" и тя "Ми етажа".А те преди 2 години са се качили на таванските и са му го "оставили",като са си взели всичко-телевизор,печка,хладилник,спалнята беше празна (но първо нея обзаведе  Mr. Green),абе всичко,което им е трябвало и са имали място горе.1 месец след като са се изнесли той взе да ме води в тях и след още 1-2 си останах.  Mr. Green Та стана голям скандал тука,а аз каква съм -веднага си поревах,щото ми е убидно и кофти.Ама сега като споделих с вас ми олекна,а вас сигурно отегчих до крайност  Mr. Green ,но няма на кой друг в момента да кажа,та ще ме извините.
Ох,заболя ме ръката и спирам.После ако има продължение ще ви се дооплача.

# 275
  • Sofia
Момичета аз чак сега( цял ден спи... не е лесно да станеш на месец я  Grinning) успях да снимам едномесечната Андреа, за да ви почерпим.

Заповядайте по случай нашата месечинка! Да ви е сладко! Hug

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 19:04 от Morena

# 276
Морена честит първи месец.  newsm51 А за малкото сладкишче   love001

# 277
  • Кърджали, България
Моренка,честита месечинка на сладурката Андрея  Heart Eyes Ама наистина, каква красавица е станала  Hug Мерси за почерпката  Wink
Палечка, четкай по малко, без да натискаш, от един път няма да стане. А и трябва да са поомекнали крустите, примерно половин час след намазването (примерно преди баня).

Я кажете, момичета, кога се избистрят очичките на бебоците? Т.е. кога проличава какъв ще е цветът им? Аз този път много се надявам поне Иви да е взела сините очи на баща си (и на целия им род). Моите са много тъмнокафяви, а Стоилчето пък е с пъстри светлокафяво-зеленикави.

# 278
За очите бях пуснала търсачката преди няколко дни и казват, че при кърмени бебенцета не се знае цвета докато се кърми, а при тези с АМ до третия месец са пИрфектни.

Ама малко ми се струва съмнително.

# 279
emuk, ние предварително се бяхме уговорили с педиатърката - като ме изписваха от родилното й се обадихме да й кажем, че се прибираме, та да знае кога да дойде

berinka, и аз да подкрепя казаното от samorasliche - като се прибрахме от родилното хранех бебка на три часа - както беше графика в болницата
като отидохме на консултация на 15-ия ден се оказа, че бебка е наддала само 230гр, а в същото време я виждах, че плачка често от глад
лекарката каза, ако ми е жал да дохранвам с АМ
аз обаче говорих с мъжа си, исках да имам подкрепата му - детето е наше все пак, не само мое, казах му, че съм решила да не дохранвам в никой случай, не и преди да съм опитала всичко друго, и че съм решила вместо това - да увелича броя на кърменията, обсъдихме всичко и той ме подкрепи - забравих глупостта с храненето на три кръгли часа и почнах да давам всеки път като промрънка
така ми се увеличи кърмата, бебка вече не е нервна и е доволничка  Peace
вярно, че тоя кръговрат от непрекъснато кърмене, уригване, кърмене, уригване е еднообразен тежичък, ама все пак това ни е задачката сега - да си посветим всяка секунда на бебчовците

# 280
Мамчета , подложени ли сте на различен  хранителен режим при кърмене. Т.е храните ли се по-различно от обикновено??

# 281
Моренка благодаря за инфото. Аз питах педито днес като и звънях за хремата но тя каза че щом суче и не му създават проблеми няма да предприемаме нищо newsm78 че да видим какво ще стане.Щях да забравя честито ти месечинка все така да е послушна, голя ма сладурана е, мерси за почерпката Hug
Луканка и нас ни мъчи хрема снощи макар че прасках стеримар го успокояваше или по точно нямаше проблеми за около час и после пак наново та днес взех че звъннах на педи и тя ни изписа едни хомеопатични та да видим те дали ще ни подействат.
Етик аз като ни изписаха звъннах на педи и и казах че искам да запиша малкия и тя пожела още същият ден да ни посети като не сме и платили нищо и каза че ако се наложи да ни посети ще поемем само транспорта ако не отиде мъжо да я вземе.
Пебс само не се връзвай толкова на свекито си че то от нерви можем всичко да си докараме не взимай всичките и думи присърце и в това отношение стани поне малко непокис Hug Hug Hug

# 282
  • Гърция
Моренка, честит ви първи месец  bouquet!
Много сте пораснали и сте много сладки!
Да ви е жива и здрава!

# 283
Кокошчица подкрепям казаното от теб аз лично никога не сам ги спазвала тези часове реших да му давам когато си поиска вярно имаше период в които ми висеше постоянно на циците но беше за ден два сега сам си регулира храненията и си иска манджата на два три часа. В болницата чак ни се чудена че имаше случаи в който за един ден качвахме по 80грама а ас сам със секцио та така се качват(малкия се роди 3200гр а ни изписаха 3270гр) Така че препоръчвам да му се дава на детето като си поиска а не да се спазват часове Peace

# 284
kalipsobg, общо взето аз си се храня, както преди
добавих само орехови ядки по-честичко - всъщност всеки ден, овесената каша също я зачестих - поне през ден по една голяма купа, също взех да хапвам смелен в кафемелачка сусам - по  2ч.л., заради калция, сега се глася да си купя и елда/гречка/ - има много желязо и всякакви други щуротии полезни за бебка вътре  Peace
иначе задължително като преди- плодове, зеленчуци, кисело мляко, черен дроб, риба
избягвам варивата, зелето

Общи условия

Активация на акаунт