Октомврийската мама пътя за родилното хвана

• 13 935
  • 268
  •   1
Отговори
# 180
Дженна, на една лекция на 9 месеца ни казаха, че бебето ако е само на кърма, може да ака много малко, защото понякога се случвало да усвоява 100% от кърмата и това не било повод за притеснение.

Меги, пъпчето не трябва да се мокри докато не зарастне добре. Още поне седмица след падането ще има кръв (поне при нас има) и докторката ни каза да не го мокрим. Като зарастне напълно, тогава.

# 181
  • София
ЧЕСТИТА ДВОЙНА РАДОСТ НА ГАЛИНИ smile3525 newsm51 smile3525
ЧЕСТИТО И НА СВЕТЛА,  ИЛОНИТКА И Д АЛЕКСАНДРОВА   newsm51 smile3525 newsm51
МОМИЧЕТА ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА И МНОГО, МНОГО ДА ВИ РАДВАТ  smile3504 smile3504 smile3504

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 11:00 от geriing

# 182
хайде добро утро и от нас на всички настоящи  ибъдещи мами Laughing
ние сме си все така 2 в 1 без никакви признаци за наближаващо раждане.Вчера бяхме при доки уж плацентата е 2 към 3 степен ама викам на мен ми няма нищо,а той се смее нали ми е и второ раждане можело и така изведнъж. newsm78 Sickчак почна страх да ме хваща.
хайде ние отиваме да се поразходиме докато още не е заваляло.по късно ще намина пак да ви проверя.
стискам силно палци на Вети Сотирова и на Венера днес,дано всичко мине бързо и леко при тях.
стискам палци и на всички останали мами които все още не знаят че ще се срещат с бебковците днес.

# 183
[color=greenЧестити бебета на Светла,bbibbi,Илонита и d aleksandrova.Да са им живи и здрави бебенцата,много да слушат и бързо да растат.А на мамите бързо възтановяване.[/color]

Ние още сме 2 в 1 без признаци на раждане.Много ми е хубаво че всички който сте родили споделяте проблемите си относно отглеждането на бебоците и така позволявате на нас още чакащите да се информират.Много ви благодаря за което.
   Аз да ви призная съм доста изнервена даже вчера си го изкарах на нашия тати.Сега като се замисля ми става много мъчно той горкия на работа проблеми и като си дойде и намира една освирепяла дунда във вкъщи.
   Хайде за сега толкова от мен ще ви наглеждам за още бебе новини.

# 184
Здравейте.Честитто на всички мами които са родили тязи няколко дни който не съм влизала.Сега да ви се оплача записали са Кара. Карла Джонсова Питърсан  вместо Карла Джон Питърсан баща и полудя. Оная каза че не е вивнован тя така са и го пратили от болницата.

# 185
liliq_85 не се ядосвай, това се случва ужасно често в Бг особено ако имената са малко по-различни от стандартните. Може да се поправи надявам се.
Сега да ви разкажа, че много ми е притеснено. Вчера доки видя, че плацентата ми вече е доста остаряла и калцирана, утре отивам пак и ако така напредват нещата ще се предизвиква раждане в края на седмицата #Crazy. Само се моля това да не вреди на бебка, а мен ме хвана голямото шубе вече, изведнъж моментът наближи неочаквано бързо. На всичкото отгоре мислим да викнем екип да вземе стволови клетки, но при това положение не е изобщо сигурно, че ще успеят да извлекат нещо...  Sad

# 186
  • Пловдив
Здавейте момичета!

Vanyatr, добре дошла отново при нас!  bouquet
Azalea, не се шашкай предварително. Виж какво прочетох http://www.vita.bg/statii.php?sn=9. Може би няма чак толкова голямо значение колко е остаряла плацентата. Стискам палци всичко да е наред. newsm10 Успех!
Много ми е хубаво че всички който сте родили споделяте проблемите си относно отглеждането на бебоците и така позволявате на нас още чакащите да се информират.Много ви благодаря за което.

Simple Smile
Лек ден на всички и леко раждане на необебилите се мами! Целувки на бебечетата!

# 187
  • София
Момичета имам една голяма молба към вас.
Харесах си едно кантарче от продавалника, но не мога да се регистрирам.Sad Чакам имейл за активация от 2 дена. Искам да помоля, ако някоя от вас има регистрация там, да пише в обявата и да го запази и ако може да вземе кординатите на продавачката. Много ме е страх да не ме изпреварят и да ми го вземат. Много ви благодаря! Hug

Това е кантарчето - http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=106749&cat=7

# 188
Ивон, писах вече и бележка на жената, която го продава. Като ми отговори нещо ще ти кажа.

# 189
Здравейте и от нас  wavey preggo  bouquet
liliq_85 неприятно се е получило това с името, но дано няма много перипетии около поправката,че тези администрации... Confused
на мен пък когато бях последният път за измерване на тоновете, на картона с резултатите най-отгоре срещу името ми,дата на раждане и т.н. са ме писали че съм мъж  Rolling Eyes, да точно така пише: "пол мъжки"  newsm09 аз обаче се бях доста ошашавила тогава и не съм обърнала внимание, прочетох го едва след като се прибрахме вкъщи и много се притесних, викам си: те пола ми объркали,пък какво остава като тръгна да раждам  smile3514, утре пак съм на тонове и ще се разправям с тях  smile3515
стискам палци на всички на които им предстои днес да се запознаят със своите бебчета  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed newsm10, а на останалите целувки и прегръдки    love001 newsm51
е, това е засега от нас,после пак ще наминем  newsm49

# 190
честито на новите мами   bouquet
лилия 85 това е много изнервящо с името, и аз искам нашето бебе да е носи бащиното име без наставка,ама като знам какви заспали мисирки работят по инстанциите, направо косата ми настръхва #2gunfire

# 191
  • София
Привет момичета Simple Smile

Нещо за днес още няма бебенца  newsm78

Ерисии, може би при второто раждане наистина боли малко повече контрахирането на матката ... така твърдеше и момичето с второ секцио до мен. Аз обаче имам много повече болка от първия път - спомените ми са за болки след епизиотомията и в гърдите основно ... Сега понеже нямам епизиотомия, ми се видя далееееч по - добре, реално два часа след раждането имах усещане за набито и толкова, нямаше болки, 3 часа след това отприпках до неонатолигията да питам кога ще ми дадат бебето ... Пък тези от контрахирането преминават за 2 - 3 дни и не са постоянни.

Джена, Ивко ака поне 10 пъти за 24 часа ... непрекъснато имам чувството  Rolling Eyes Дори се бях притеснила да не е разстройство - лекарката каза, че не е... При Мартин все си мисля, че имаше и само напикани памперси - тука досега не се е случвало (може и това да е една от причините да пропускат)...

Поли, вода аз давам, и преди при спорове съм казвала - на Мартин съм давала, и сега давам. Не пие много - по 70 - 80 мл. за 24 часа да се събират. Давам я от шише с биба, няма никакви признаци за отбиване. И кърма се е налагало няколко пъти да дам от съхранената - пак от шише. Мартин съм го дохранвала между 20тия и 40тия ден с шише, не се отби, предполагам и Ивко няма. Слагам половин чаена лъжичка захар на 100 мл.
Залъгалка давам - успокоява се момчето много - другата опция е да ми виси на гърдата и да я ползва за същото ... Мартин не искаше, ама Ивко си я ползва...

Пра, аз нямам неизползвани неща, излишни ми се струват стерилизатора и нагревателя за бебешка храна, ама са ми подарък. Открих недостиг на дрешки първите дни, мислех, че от Мартин имам повече... та пращах таткото да купува, както и трети комплект чаршафчета (купили са ги с едни големи червени китки, ама нейсе  Heart Eyes).
Пелени този път много малко ползвам, почти хич ... с второто дете манията за стерилност я няма  Crazy Пък и да я имаше ... онзи ден Мартин от пясъчника в детската градина, директно погалване по лицето на Ивко и целувка ... или вчера с екипа от детска си го нагушка едно хууууубаво... та е и леко невъзможно. Като го гушкам и аз си го слагам върху моите дрехи.

За разходките - аз излизам всеки ден, вчера бяхме към 2 часа навън, днес пак мисля, стига да не завали. Вчера даже се надпреварвах с дъжда по едно време, ама то пък май така и не заваля...
Кърмене легнала не мога - казах си и преди Simple Smile
За наддаване ще се отчета утре, когато ще го претеглим  Simple Smile

Лилия, много неприятно това с името ... дано се оправите бързо  Simple Smile Един въпрос - за акта за раждане от общианата ли ви се обадиха или сами проверихте?

Момичета, на някое бебенце да са му подути гърдичките? Ние уж слагаме риванол и пак не се разсейват подутините, при Мартин даже пускаха коластра, ама минаха доста по - бързичко по мои спомени ...

Успех на всички, раждащи днес  fingerscrossed  fingerscrossed fingerscrossed

# 192
  • София
Карина - много благодаря!  Hug  bouquet

# 193
Здравейте сладури, Stop
абе да ви питам казвате, че като кърмите тече и другата гърда. Не нам що, ма при мен циците си текат почти постоянно-като се наведа, като се понатисна и тн и затва слагам от тия подплънки на АВЕНТ. И хубаво, че го правя, щото на 6 макс. часа те вече са подгизнали. Пък и другото е, че като се намажа с крема за зърна и той после се полепва по подплънките и така зърната са ми постоянно намазани-все едно са в компрес. Някой разбра ли нещо?  Thinking
Абе Jenna за зимния кош, знам, че е малък, ама си мисля, че в тва кошче за кола ще му е студено. Някак си ми изглежда много незащитено, де да знам  Thinking Хубавата новина е , че едни пациенти на Киро (мъжо) му предложиха да ни дадат тяхното кошче, щото бебока им е вече голям. Ма ми е неудобно щото не искат пари и така да го вземем някак не върви  ooooh!  Бе, ще видим!!
Ивон ние си го купихме същия от Техномаркет за към 180 лв. (май  Naughty) Та офертата е добра, обаче да те предупредя, че кантара не показва едно също всеки път. Имам предвид -веднъж слагаш бебето показва  2800, вдигаш го и пак го слагаш и показва 2650 , та не разчитай много, че ще показва точни стойности.
 НАДЕЕЕЕ дека си мило???? Ще има ли днес бебенце???  Whistling Grinning
А нашто пъпче падна преди 3 дена и сега мислим къде да го хвърлим? Thinking Таткото вика в стоматологичния факултет, аз викам в централния затвор (за адвокат го готвя, не за мутра Laughing ) Та така. Айде да ходя да гладя, че после и да пера тряяяя  ooooh!

Последна редакция: ср, 10 окт 2007, 12:58 от polly1234

# 194
Добро утро (на обяд  Joy ) и от мен!
Освен Надето и  Вярката се загуби, пък онзи ден и падна май тапата....  newsm12
Аз да се похваля - честита ТАПА и на мен!!!  newsm44
Преди малко си я намерих на ежедневната превръзка... Е, не е голяма работа, но съм щастлива, че изобщо нещо се случва...  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт