Чакаме нашето АПРИЛско мъниче да ни поздрави с ритниче

• 13 489
  • 308
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте на всички нови мами,много ме радва,че се увеличаваме така! Леко бременеене на всички! Hug Съжалявам ако съм пропуснала да се похваля-на 20-ти ще бъда булка и много се радвам и се надявам да имам щастлив брак! Малко се изнервям покрай подготовката на сватбата ,но то е нормално Wink Малко се притеснявам дали роклята ще ми стане Praynig

# 106
Кали и аз пия центрум матерна, ама на мен не ми казаха да правя почивка  newsm78

# 107
  • Стара Загора
Здравейте на всички!

Аз да се отчета, вчера бях на преглед! Всичко е ок, бебчо е вече 6см и се върти като пумпал. В понеделник ще ходя при личния за направлиние за гинеколог по ЗК. Малко се притеснявам защото моят лекар(ходя при него на частно) не ми  каза нищо за изследвания, аз не съм правила никакви досега, а като чета май-няма мама която да не е правила и мисля да отида и при друг. Не мога да преценя дали има повод за притеснение, защото пък аз се чувствам добре и щом бебчо се развива добре, може би е преценил че не е неоходимо, нз вече newsm78 #Crazy
Между другото от днес и аз започнах Центрум матерна.

Лека вечер на всички Heart Eyes

# 108
има ли място за оште една бременна мама при вас? да се присаединя кам разговора и на мен ми правиха иследвания пия оште фолиевата киселина и магнезии.от 20 трябва да почна и матерната.термина ми е за 11април . Желая лека бременност на всяка една от нас  bouquet

# 109
  • Popovo
Добре дошли на новите априлки, при нас е уютно нали   bouquet
Витамини още не съм почнала да пия, но си хапвам доста плодове.
Нерви не ме тресат, ама вчера в сладкарницата в която работя една жена си празнува юбилея, колегите и бяха спретнали изненада от която тя се разплака, а след нея и аз. Хормоните ни бушуват.
Вече почти не ми се гади.

# 110
Добре дошли на новите момичета-каква агитка станахмееееее.....А пък мен мнооого ме боли гърлото, едва преглъщам! И не знам какво да правя. Ако знаете някой изпитан илач-кажете, че мойта лекарка е на някакъв семинар от вчера и няма кой да питам, а не се издържа вече!!!! Лек ден на всички, а аз отивам да изтисквам лимони Confused

# 111
Добре дошли на новите момичета-каква агитка станахмееееее.....А пък мен мнооого ме боли гърлото, едва преглъщам! И не знам какво да правя. Ако знаете някой изпитан илач-кажете, че мойта лекарка е на някакъв семинар от вчера и няма кой да питам, а не се издържа вече!!!! Лек ден на всички, а аз отивам да изтисквам лимони Confused
добро утро и от мен,аз бях така 2 седмици смуках ефизол и понеже е логично 4е с него не става и ве4е нямаше накаде се обадих на генеколожката и тя каза да си праскам BIOPAROX не вреди на бебето локален антибиотик е и дори на малкия мога да го използвам без проблеми.само от него се оправих, но тварде много време 4аках така ,4е ако искаш вземи мерки докато е по навреме.дано се оправиш бързо  bouquet

# 112
Добро утро на всички !! Добре дошли на новите мами.
cenitelkata ,аз съм родена на 11 април.
musito ,мисля, че задължително трябва да си направиш изследвания.

# 113
  • варна
Добро утро,момичета!Добре дошли на новите априлки-супер е,че се увеличаваме! Simple Smile
Емма,мен като ме боли гърло си правя гаргара със солена вода-почти веднага ми помага,ако искаш пробвай.
Annilein,и аз предишната бременност имах проблеми със зъбите.Май трябва да приемаш повече калций и витамини,защото бебо изсмуква всичко от теб.
Ven_i,не съм се обидила,разбрах ,че се шегуваш Simple Smile.А на Reiana-роклята ще ти стане и ще си прекрасна булка!
Исках и аз да питам за фолиевата к-на-пиете ли я още и докога трябва да се пие?

# 114
tedi_ip ,аз  пия фолиева киселина .Знам,че се пие до 4-тия месец.

# 115
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile

Добре дошли на новите и лека бременност на всички Simple Smile

За витамините, моята лекарка ми каза до края на тази седмица да си пия фолиевата киселина и после витамини, аз в момента имам сокчетата на Хип и каза че после като ги изпия ще направя малка почивка и ще ми даде таблетки Simple Smile Ама то нямало разлика м/у таблетките и тия сокчета Simple Smile Те са много свежи, или поне на мен ми харесват Simple Smile

Приятен ден на всички Simple Smile

# 116
milenaq станахме много рогатите аз сам на 28 март а парвото ми детенце е на 19 април.други овнета в отбора има ли?за musito сам съгласна 4е трябва да си направи иследванията те се правят до края на 3 месец доколкото знам аз.tedi_ip фолиевата киселина е витамин B9 пие се до края на 3 месец за да намали риска от вродени дефекти при бебето и по то4но SPINA BIFIDA това е вроден дефект на гръбна4ния стълб.в упътването е написано много подробно.на болната Емма гаргарата със солена вода е много добра идея можеш да я редуваш с гаргара със сода веднъж сол веднъж сода

# 117
Добро утро на всички 'стари' и нови бременлийки  Heart Eyes bouquet
Да се похваля и аз ,че на мен сутрин ми се разминава гаденето вече, но вечер почти винаги ми е доста тежко, сякаш не съм в началото на бременността, а в края Tired Много внимавам какво ям вечер!
Момичета, кажете какво правите за самочувствието? Напоследък нямам никакво желание да се обличам, гримирам, да се глася и въобще да излизам някъде...правя го само заради малката Rolling Eyes
През първото бременност бях обратното, доста се контих, а сега направо съм депресирана от факта, че килограмите, които изгорих с диетата след раждането (непосредствено преди да забременея за втори път), започнаха да се връщат със светкавична скорост  Cry
Има ли някой идея дали е уместно да се ходи на зъболекар сега, след като до края на бременността положението така или иначе може да се влоши още, както и с очите (за тези които имат диоптър)  Confused
И един съвет, внимавайте с тези витамини- следете дали имат странични ефекти, като например запек и т.н. защото в  повечето случаи водят до такива и трябва да се спрат в такъв случай-така беше при мен с Матерна-та.
п.с. много от моите роднини и близки са родени през април месец, затова аз съм във възторг!

# 118
добре дошли на новите мами.
кали,аз пия матерна от самото начало и питах не трябва ли да почивам,казаха ми ,че не трябва и да я пия до края и през времето докато кърмя.и на мен ми се струва че е много като чета на вас как и от кога ви е изписана,но се успокоявам,че и във упътването така пише. .пък и една реклама вървеше тука и пишеше от началото до края.
днес съм на преглед и после ще пиша.лек ден за сега Hug

# 119
  • In someone's dreams
Има ли някой идея дали е уместно да се ходи на зъболекар сега, след като до края на бременността положението така или иначе може да се влоши още, както и с очите (за тези които имат диоптър)  Confused

Аз ходих на зъболекар преди две седмици да ми лекуват кариес и ми сложиха пломба. Според мен наистина трябва да се посети зъболекаря, защото ако имаш развален или болен зъб, положението е много вероятно да се влоши. Не отлагай, ако ти се налага ходенето при него.

Общи условия

Активация на акаунт