Чакаме нашето АПРИЛско мъниче да ни поздрави с ритниче

• 13 491
  • 308
  •   1
Отговори
# 120
Reiana, честито миличка   bouquet Hug  bouquet Ех каква веселба беше на нашата сватба Simple Smile Надявам се само хубави емоции на тоз ден да изживееш  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Почвам едно по едно:
1. Витамини за бременни при предишната ми бременност пих в 5 месец и то само 20 дни. Не трябва да се приемат непрекъснато. Тази бременност ако няма нужда не мисля и да пия. Яжте повече плодове и зеленчуци  Hug
2. Желязо при хемоглобин 126 е пълна глупост да се приема. Желязо при предишната си бременност приемах за 14 дни, когато хемоглобина ми падна под 110. След това се възстанови и повече не съм пила. В момента моя хемоглобин е 131.
3. Зъби по време на бременност се лекуват. Момичета, оправяйте зъбите си докато е време, бременността не пречи. Благодарение на това че миналата бременност не се погрижих за 2 зъба, сега съм без един такъв, а от другия почти нищо не е останал.
4. При начало на настинка мамите могат да пробват лечение с Осцилокопциум и Витамин Ц (по-добре прием от лимон).
5. Нервите, ами какво да кажа, плача от време на време за глупости, много по-раздразнителна съм, реагирам по-остро.

Май други въпроси нямаше Simple Smile

Целувки и лек ден  Heart Eyes

# 121
Добро утро  Hug

kalli, при Рускова ходя  Simple Smile В понеделник съм пак при нея и се надявам този път да гледаме бебчето на ехограф. Мисля да я помоля да ми пусне направление за това изследване за антителата, защото съм А- а още не съм го правила

Аз да ви се оплача май се разболявам нещо, запушен ми е носа, гърлото също се опитваше да ме заболи тази седмица, но се оправи. Сега отивам да се запася с много плодове (особено лимони и киви) и ще се опитам да я стопирам тази настинка.

За зъбите аз смятам да отида на профилактичен преглед да видим какво е положението. Няма проблем да се лекуват зъби по време на бременност, дори може да се вадят. Ще питам зъболекаря какви пасти за зъби да използвам, защото съм с леко оголени венци, което още повече се влошава при бременност. При мен особено в началото на бременността много ми кървяха венците.

# 122
А как се прави тази гаргара със сол или сода? Че никога не съм си правила. Иначе здраво хапвам кивита от около месец и чесън  Embarassed ям, уж да гоня грипавите дяволи и дано само с настинка се размина!!!!
А иначе за зъбите съм чувала хубави работи за пастата Пародонтакс-не знам дали сте я ползвали, малко странен вкус има, ама аз съм доволна!

# 123
Привет нови, по-нови и още по-нови мами  Mr. Green
Много пишете бе, аз тъкмо бях измислила заглавия и гледам то не само има нова тема, ами и 5 страници изписани, направо се  #Crazy
Радвам се на новите попълнения в отбора ни, да не вземем да чукнем 100 бройки а  Whistling
Аз си повръщам - по два пъти, отслабвам си, изобщо мноооого се кефя  #2gunfire  може да прозвучи егоистично, но ми омръзна да се успокоявам с мисълта "щом на мен ми е зле, на бебо му е добре"..искам и на мен да ми е добреееее Rolling Eyes
Нервата не ме тресе, но умората ще ме повали в скоро време...не ям, не спя, имам адски много работа....оооооооо искам да съм добреее  Crossing Arms
Извинете за оплакванията, но само вие може да ме разберете....
Приятен ден на всички и да се усмихвате ей   bouquet

# 124
А аз не мога да ям чесън, а преди обичах да хапвам по малко сега ми става много гадно от него и започва да ми се повдига, затова избягвам да го ям.
Добре доши на всички нови мами

# 125
  • варна
Емма,сипваш си в една чаша вода,слагаш достатъчно сол,за да е по-соленичко и си правиш гаргара,без да гълташ водата

# 126
Здравейте. Отдавна не съм писала. Днес бях на преглед и видях бебчо - не спря да си движи ръцете и краката. Много съм доволна от тази лекарка - всеки път ме гледа на видеозон, въпреки че при нея ходя по ЗК. Относно витамините - каза да почна да пия от 16 г.с., а до тогава - само фолиева киселина. Също така каза, че добре да се редуват по време на бременността - първо ми изписа Pre - natal. Те са канадски, на база натурални растителни източници са и съдържат витамини и минерали.
Лек и слънчев (въпреки, че на вън е доста облачно) ден на всички бременелки  newsm44

# 127
Здравейте сладки мами:))

Аз най-после малко ми попремина лошото и гаденето и веднага използвах да пробвам водната гимнастика в клиниката на Мазнейкова. Доволна съм, бяхме само две бременни (останалите момичета бяха небременни), като ние бяхме най-отпред и имаше много специално отношение към нас. Не се изморих много, освежих се, а днес малко ме боли дупето, така че явно има ефект.

Днес видяхме и бебо и всичко е наред. Махаше ни с една ръчичка и сочеше с пръст, мн. се учудих, че може такива неща да прави. Док ми предписа магнезий (Магнерот) срещу болките в корема и обясни, че заздравява матката. Освен това каза да продължавам с фолиевата киселина, но  в по-малки дози. Вместо витамини ми предписа и нещо като хранителна добавка ( като протеините на фитнесманиаците, но не съвсем), която щяла да ми набавя всичко необходимо...

Уредих се и с бременни гащи и с по-официален панталон за бременни. Въобще голям ден:)

Прегръдки и усмивки на всички и welcome на новите попълнения  Hug

Ааа забравих и БХС-то го направихме Simple Smile

# 128
hrisi, кослко струва гимнастиката?
аз започнах с Фитмама и също имам лека мускулна треска  Grinning
Мисля да отида на плуване тея дни в ТУ. Имат хубав басейн newsm78

# 129
Айде малко за веселба да видите, че и звездите дебелеят, като са бременни:
ЕТО ТРИ ИЗВЕСТНИ БЪДЕЩИ МАЙКИ В 4-ТИЯ МЕСЕЦ:

Дженифър Лопез /май ще има близнаци/:

Хали Бери:

Кристина Агилера:

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 15:38 от asja

# 130

kalli 6 кинта е за нас, 5 за небременни. Увериха ме, че басейнът всеки ден се пречиства, но...

# 131
Аз имам корема на Дженифър Лопез, но не чакам близнаци  ooooh!

# 132
Уау, поналяли са се  Joy

hrisi, а защо 6 е  за бременни, а по-малко за НЕбременни  #Crazy

в ТУ басейнът е най-много 3 лв. Май так ще си ходя и че супер басейна  Peace

# 133
Моят корем е по-скоро като на Кристина Агилера, забелязва се само под прилепнали дрехи. Качила съм цели 3 кг. иначе, де!!! Което много ме притеснява, трябва да взема мерки!!!

# 134
Моят корем е по-скоро като на Кристина Агилера, забелязва се само под прилепнали дрехи. Качила съм цели 3 кг. иначе, де!!! Което много ме притеснява, трябва да взема мерки!!!
И аз толкова.
Но не знам какво толкова те притеснява.
Това си е съвсем в рамки.
Ако продължаваш да качваш по кило на месец, си е екстра. До 12 кг е нормално  Peace

Общи условия

Активация на акаунт