Гражданска подкрепа за ничиите деца!

• 164 558
  • 3 083
  •   1
Отговори
# 120
Роска,ще ги издиря телефоните.Г-жа Липчева е шеф там.

Относно дневния рехабилитационен център - за него разбрах наскоро от Росен и Севда.Те водят Емчо и Радостинка там.Та те ми споменаха,че понякога в този център водят и деца от Могилино,но рядко и май скоро не се е случвало.Разбрах и къде се намира,не е далеч от нас.

Дефи,дано скоро се организираме за срещата!

# 121
  • в гората
Дефи, отворих файла. Искам да ти кажа, че съм впечатлена от твоята приятелка - журналистката, която я е писала! Браво на нея! Сега ще видя дали мога да я ъплоудна в сайта, че съм малко нова с блогването Blush. Като я кача, ще пусна линк тук.

Калаза, за теб занапред ще има много задачи Wink, не бой се Grinning. Като за начало, трябва да помислим за банери, които да качим на блога и, които хората да могат да дърпат и да слагат по сайтовете си. Ние имаме един вид вече ама си мислех - не може ли да е нещо като брояч, който да отброява дните от протеста...? Можеш ли ги тия магии? Wink

# 122
 Детски психолог също, да вземе да им каже в прав текст, какво се случва с тези деца, прекарвайки толкова дълго в тези институции, прехвърляни от един дом в друг, като някаква стока. И накрая освобождавани....................без цел и посока. Sick
[/quote]

аз съм психолог /бакалавър, а в момента продължавам обучението си като магистър по клинична психогия и логопедия/ т.е. прясна съм, но знам какво да им кажа, още повече, че съм работила по стажовете в дневните центрове с такива деца. НАСРЕЩА СЪМ, освен ако не искате някой утвърден с име и т.н.

# 123
аз съм психолог /бакалавър, а в момента продължавам обучението си като магистър по клинична психогия и логопедия/ т.е. прясна съм, но знам какво да им кажа, още повече, че съм работила по стажовете в дневните центрове с такива деца. НАСРЕЩА СЪМ, освен ако не искате някой утвърден с име и т.н.

Цялата работа е много странна! На теория и документи, излиза, че много добре са наясно какво се случва с тези деца, наясно са и какво трябва да се направи. Разполагат с много зашеметяващи доклади и писания по въпроса. Така, дотук добре. В същото време, излиза министър Масларова и казва, че тези деца толкова си могат и дома не е лош. Така, сега съберете 2+2= и какво се получава. Министър Масларова, чисто и просто не е запозната с всички тези дела и документи. Mr. Green Тези дела и документи са със задна дата от най-малко 2003г., когато дома е препоръчан за закриване, заради условията си. Роси ми пусна един доклад на ДАЗД, в който всичко си е много добре описано, касаещо дома. Масларова хал хабер си няма от този доклад на ДАЗД, иначе никога нямаше да ги говори тези работи. ДАЗД си пишат доклади, никой не ги чете, ФАКТ. Освен Масларова, въпросът е и: Къде са компетентните НПО-та, в цялото това уравнение???

Сега, представям на вашето внимание:
Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения (БАЛИЗ)

БАЛИЗ е член на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, консултативен орган към Министерски съвет, на Националния Съвет на Хората с Увреждания, на Inclusion Europe - Европейската асоциация на организации на лица с интелектуални затруднения и техните семейства, и Inclusion International. Организацията има достъп до практическия и теоретичен опит на развита мрежа от сродни организации на територията на цяла Европа.

Ние работим с висококвалифицирани професионалисти от различни сфери, отнасящи се до децата и лицата с интелектуални затруднения и техните семейства. БАЛИЗ разпростира дейността си на територията на цялата страна чрез мрежата си от 49 местни структури.

Коментара е излишен.
Роси, с това доказваш липсата на каквато и да била координация м/у МТСП и ДАЗД.

Психолог в групата, хич, ама хич няма да ви е излишен, ей така за хавторитет. Twisted Evil

Последна редакция: пт, 12 окт 2007, 23:17 от teo7777

# 124
  • sofia
Детски психолог също, да вземе да им каже в прав текст, какво се случва с тези деца, прекарвайки толкова дълго в тези институции, прехвърляни от един дом в друг, като някаква стока. И накрая освобождавани....................без цел и посока. Sick

[/quote]

в София ли си?

# 125
  • sofia
Тео,и веднага ще ти кажа,4е те по4ти не работят с деца в домове Rolling EyesЗа това и не мисля за нужно да се задълбо4авам с тях.Те биха били полезни на майките в градовете където има такива центорве PeaceБАЛИЗ имат около 2 000 служители и по4ти никой от управляващото звено не работи с комп Twisted EvilТака ми споделиха от едно място Mr. Green
Но,както и ти си писала коментара е излишен Crazy

# 126

"И на никого не му минава през ум,че в бедна държава може би е по-логично и властта да изглежда по-скромно.Или само тя - властта - е представителната за държавата?Уви,не.Защото иначе нямаше да го има филма на ВВС за Могилино.И нямаше да се разрази цялата тази шумотевица.От която,за съжаление,ще последва само едно - ще преместят тези нещастни смущаващи спокойствието хлапета на друго място.Което не означава непременно "по-добро място"."

Чудесно казано! Браво на Нели Пуглиева! Що няма повече като  нея?

# 127
  • In the jungle out there..

Калаза, за теб занапред ще има много задачи Wink, не бой се Grinning. Като за начало, трябва да помислим за банери, които да качим на блога и, които хората да могат да дърпат и да слагат по сайтовете си. Ние имаме един вид вече ама си мислех - не може ли да е нещо като брояч, който да отброява дните от протеста...? Можеш ли ги тия магии? Wink

Mи не, хич ме няма в уеб-дизайна Embarassed Ще помисля все пак, не е късно да се науча Wink А ако ви трябва нещо за предпечат, насреща съм Peace

# 128
  • In the jungle out there..
Роси, разбрах че ти трябва това:

http://www.sacp.government.bg/downloads/bg/3/3/clenove_NSZD.doc

# 129
Тео,и веднага ще ти кажа,4е те по4ти не работят с деца в домове Rolling EyesЗа това и не мисля за нужно да се задълбо4авам с тях.Те биха били полезни на майките в градовете където има такива центорве PeaceБАЛИЗ имат около 2 000 служители и по4ти никой от управляващото звено не работи с комп Twisted EvilТака ми споделиха от едно място Mr. Green

Роси, какво говориш, те са компетентни, как да не работят с компютър??? Shocked Mr. Green Не, моля те, за какво говорим??? ooooh! Tired Laughing
Напротив, трябва да знаем всичко за тях, те са светлия компетентен пример!!!
И извинявай, ако подобна организация не работи с деца в институции, КАКВО Е ПРАВИЛА НА СРЕЩАТА??? И с какво право ви е задавала въпроси???
Исканията ни и протеста касаят предимно децата без родителски грижи. Представителите ни от осиновителите и Нанди, като представител на родителите отглеждащи дете с увреждане са там, за да покажат проблемите в зародиш, за да спомогнат за решаването на превенцията, за намаляване броя на децата в домове. Какво общо имат тогава БАЛИЗ???

Ако присъстват на следващата среща, просто им задаваш въпроса колко домове посещават ежемесечно, как помагат, какви са им програмите и прочие, нямат, довиждане.

Елиминираме ги, точка.

Други за елиминиране?

# 130

Роси, какво говориш, те са компетентни, как да не работят с компютър??? Shocked Mr. Green Не, моля те, за какво говорим??? ooooh! Tired Laughing
Напротив, трябва да знаем всичко за тях, те са светлия компетентен пример!!!
И извинявай, ако подобна организация не работи с деца в институции, КАКВО Е ПРАВИЛА НА СРЕЩАТА??? И с какво право ви е задавала въпроси???
Исканията ни и протеста касаят предимно децата без родителски грижи. Представителите ни от осиновителите и Нанди, като представител на родителите отглеждащи дете с увреждане са там, за да покажат проблемите в зародиш, за да спомогнат за решаването на превенцията, за намаляване броя на децата в домове. Какво общо имат тогава БАЛИЗ???

Ако присъстват на следващата среща, просто им задаваш въпроса колко домове посещават ежемесечно, как помагат, какви са им програмите и прочие, нямат, довиждане.

Елиминираме ги, точка.

Други за елиминиране?

Присъствали са, за да покаже МТСП, че все пак прави нещо, че сътрудничи с НПО...

Знам за проект на БАЛИЗ и ДДМУИ Горски Сеновец, където директорката е много оправна и децата са ОК.

# 131
Присъствали са, за да покаже МТСП, че все пак прави нещо, че сътрудничи с НПО...

Знам за проект на БАЛИЗ и ДДМУИ Горски Сеновец, където директорката е много оправна и децата са ОК.

Не, присъствали са, за да им направят засада. За да ги затапят. МТСП в лицето на Масларова си признаха, че не се чувстват длъжни да дават обяснения на никой, надали ще си правят толкова труд да се правят, че сътрудничат. Просто са искали да се отърват по-бързо. Насаме, нямаше да им е толкова лесно.
Е, със сигурност имат и добри проекти, няма начин, щом проектите им са одобрени чрез МТСП, значи са получили пари.

# 132

Не, присъствали са, за да им направят засада. За да ги затапят. МТСП в лицето на Масларова си признаха, че не се чувстват длъжни да дават обяснения на никой, надали ще си правят толкова труд да се правят, че сътрудничат. Просто са искали да се отърват по-бързо. Насаме, нямаше да им е толкова лесно.
Е, със сигурност имат и добри проекти, няма начин, щом проектите им са одобрени чрез МТСП, значи са получили пари.

Съгласна съм. Не познавам никого от БАЛИЗ, но предполагам, че понеже са голяма и мощна организация, носът им е доста навирен и обичат да командват. БАЛИЗ са национално представена организация, получават пари от държ. бюджет. Та както и другите такива огранизации (съюз на инвалидите, слепите, глухите и пр.) на първо място гледат да си опазят субсидията, според мен.

# 133

Съгласна съм. Не познавам никого от БАЛИЗ, но предполагам, че понеже са голяма и мощна организация, носът им е доста навирен и обичат да командват. БАЛИЗ са национално представена организация, получават пари от държ. бюджет. Та както и другите такива огранизации (съюз на инвалидите, слепите, глухите и пр.) на първо място гледат да си опазят субсидията, според мен.

yessssssssss, baby Mr. Greenвсеки иска да е по-близо до кацата с медеца. затова и дотичаха да стоят на страната на онази прекрастница Маслото.

# 134
  • sofia
както и да е,ще следим нещата и 4акам в понеделник да ми се обадят за срещата в МТСП.Междувременно аз ще 4ета и ще се подпирам на факти от работата ни.
Яна,помниш ли Медвен?преди две години ни свърза с тях HugТърся мама,която е от Слиен или Котел да ги посети PraynigПостоянно помагаме там,а не можем да ходим 4есто.

Общи условия

Активация на акаунт