В есенни студени дни, МАЙчо мирен не стои!

• 12 499
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Привет.
Галюшана и ние бихме желали да се присъединим към коледното парти. Близко ни е до вкъщи и ако всичко е точно, с удоволствие ще дойдем.
Болничките деца да оздравяват бързичко.
Стефани Елизабет е много красива на снимките. След смяната на времето Мия сякаш си става по старото - и вчера и днес стана в 7, а иначе спи до 8, някой път и до 9.

# 211
  • София
неде,
колко е издържал стоянчо на яслата? може би не дочетох добре...

мисля, че нормално е реагирал. ще свикне постепенно. дай му време.ти нали си у дома още , защо не го пробваш по половин ден докато се приспособи? аз може би ако мога , така бих направила.

благодаря на всички за хубавите думи. изкарахме си деня сррахотно. получих хубав подарък. най-ценното беше, че мъжът когото обичам е до мен безрезервно, добър баща е и това е всичко, което има значение.  Heart Eyes

на всички хубав ден!
пс. ето ни как си  играем:

# 212
  • София
Не му дадоха време да "издържи" обадиха ми се на 45 мин, а на 1 час бях го вече взела.
Зная, че много силно вика, ама много силно, те затова са се уплашили. Но той по - тихо не може. После като говорих със сестрата се опитах да и обясня, че няма начин да го вземат изведнъж от мен и да не вика, но не ме разбраха. А за вариант да го кача сама в стаята и да остана 10-15 мин да свикне с обстановката въобще не споменаха. Явно нямат такава практика. А то моето дете няма как по друг начин да не пищи като го оставям. Другата седмица ще опитаме да го заведе баща му, но силно се съмнявам, че и с този номер ще се размине с писъците. Като аргумент да ми го върнат толкоз бързо изтъкнаха и, че другите деца се стресирали и родителите щели да се сърдят. Разбирам, но и съм в недоумение - че нали и другите са плакали.
Друго, което казаха е да го оставям на други хора, но около нас такива липсват. Баба му много много не се интересува от него. За 1.5 година го е извела 1 път, миналата година по това време. Та не знам на кой друг да го оставям. Пари за детегледачка Няма. То затова и трябва да тръгне на ясла, за да се върна аз на работа. Малко омагьосан кръг, но се надявам нещата да потръгнат.
Ох объркана съм. Стискайте палци за другата седмица.

# 213
  • София
неде, с вас съм! позната безработна няма ли да свърши работа ,да  ти гледа малкия по приграмата на МТСП?

ама че са тези лелички , пфуууууу, ама какво да прави човек... зависи от тях...

# 214
  • София
Неде,  Hug споко, не се стресирай и ти, нещата ще се оправят полека-лека. За сикване с други хора - пробвала ли си го в детски клуб? Там им е интересно, а и ти винаги можеш да си наоколо. Друга идея - да направите един плътен график за гости, виждането с разични хора също може да помогне. У нас сте винаги добре дошли.
Аз бих говорила и с директорката - да ми обясни каква е практиката и как подхождат в такива случаи, за да съм наясно с правата си, а не да  се надявам на добрата воля на лелките.

# 215
Привет и от мен......днес пък сме вързани вкъщи/ и от времето и от количката останала в багажника на колата и отишла на работа с тати/...ама нещо не смогвам с организацията...цял ден се мотам акот улава и се чудя къде да намяткам прането,че се бяха събрали едни купища дрехи.....а Иво с това катерене е станал спец по достигането им и разнасянето......отделно,че вече съм разногледа с него/че одеве за две минути оставих печката без надзор и ми беше врътнал пак градусите на фурната и ми позапече сладкише на бързи обороти/........но акто гледам моите сабели кахъри...Неде,това с пищенето доколкото знам е нармално при повечето деца...и се чудя и аз защо тия лели са се направили на интересни....и защо чак след седмица/или месец/са ви поканили пак...май наистина не им се работи..ама ти защо не пратиш аттито ви да поговори с тях или с директорката направо-но ако немогат да се спарвят с ревящо дете-защо са детско заведение тогава/ядосах се мого-ама колкото и да е страшно,не мисля,че е чак толкова-и аз си мислех,че Сами реве много,но госпожите правеха всичко възможно да му отвлекат вниманието и на 3-тата минута вече се беше разсеял/..Дано намерите решение на проблема-и дано Стоянчо не се е стресирал много от днешната ситуация....стискам ви палци Praynig

Стайпър-че намен ми се виждат много 330 лв за ясла на месец,щото като сложиш и другите харчове по детето и става Shocked...дано поне да ги гледат както трябва....

Велиса-приеми,че това е просто неговия начин на реагиране/да си призная и мой Сами си е малко страхливичък-за което съм отнесла доста критики от татито/....но виждам,че той просто е малко по-предпазлив и недоверчив/за разлика от Иво например/...но в края на краищата не сме всички еднакви...и честно казано предпочитам така да е,отколкото да скача от масата/Духи дано не се засегнеш,но си е така/

........аз бягам да си направя кафето,че след малко ще пристигне баткото,който днес е наградина-да видим какво ще ни донесе тая седмица оттам ooooh!/ и добре поне,че дядото ходи да го взима,та да пак е помощ/...а и Иво ще се събуди след малко и моето време ще свърши...
На всички Ви желая лека вечер и много поводи за усмивки...
И давайте още снимки-поне така да разведряваме обстановката......

Фи,четеш, а не си писала от сума време Naughty.....

# 216
  • София
Неде,  Hug споко, не се стресирай и ти, нещата ще се оправят полека-лека. За сикване с други хора - пробвала ли си го в детски клуб? Там им е интересно, а и ти винаги можеш да си наоколо. Друга идея - да направите един плътен график за гости, виждането с разични хора също може да помогне. У нас сте винаги добре дошли.
Аз бих говорила и с директорката - да ми обясни каква е практиката и как подхождат в такива случаи, за да съм наясно с правата си, а не да  се надявам на добрата воля на лелките.

неде, руми е много права! аз като се замисля, не ти дадох кой знае какъв съвет. какво значи, че стресира децата с плача си? другите нима всички с усмивка влизат? я иди направо с таткото и при директорката. моят щеф така уволни една лелка, много се отваряше на дъщеря му в групата и той баш при директорката отиде. може да не стана добре. но все трябва да има някакви граници поведението им. и то приемливи.

# 217
Наде и аз да се включа с нашия скромен опит с яслата. Не мисля че ще е по добре за детето да отиде там след седмица когато всичко ще започне наново на всяко дете му трябва време да свикне и колкото по редовно ходи толкова по бързо ще приключи всичко. Не се потдавайте това си е шанташ - как така след месец, какво е значението дали ще пищи сега или след месец ще пищи и все накрая ще свикне с мисълта, че е там и това е -  няма мърдане. Не е правилен според мене този подход - идими дойдими. И аз се ядосах ама ха - как може така, така или иначе ще слушат писъците му защо да не е сега и до месец всички да сте забравили за това. Ох ходи и говори с тях, трябва да има по адекватно решение, така или иначе детето ще трябва да ходи там така че....колкото по рано толкова по добре.
Така мисля аз!
Аз съм много доволна от нашите лели и от отношението и въобще - не че днес нямаше ревящи деца но вътре като влезнат не плачат днес седяхме с Мариса поне 10 минутки на етажа и ги виждах. Много си е важно това - явно не напразно се говори, че яслата ни е най-добрата в квартала.

# 218
  • София
..Неде,това с пищенето доколкото знам е нармално при повечето деца...и се чудя и аз защо тия лели са се направили на интересни....
'щото така им е по-лесно  #Cussing out

# 219
  • София
Неде заведете го още утре, какво е това след 1 месец, какво ще се промени за 1 месец?
Сега понеже са доста деца в групите и се чудят как да се отървават от повечето.

# 220
Здравейте!
И ние вчера бяхме на театър. Но не му беше толкова интересна пие ската, като миналия път. На моменти се закачаше с децата покрай себе си. Още като спрях с колата пред театъра и го позна и започна да се радва, като влязохме вътре още по радости възгласи надаваше, но не слуша толкова внимателно като предния път. Другата неделя пак ще го заведа, но ако пак не ме слуша ще го водя само на представления с по големи кукли.
А ние докато бяхме на театър Дидо с още двама майстори слагаха два климатика у нас. И то отне почти цял ден. Та се сетих за Стоян (на Анна) как е сложил сам климатика у тях. Направо непосилно ми се вижда.
А тази история със яслата на Стоянчо и на мен ми се вижда безсмислена. Или да свиква сега или хич. След един месец не вярвам много да му се промени отношението. А направо не мога да си го представя как вика, толкова кротък ми се струва!  Laughing
На Елла и на всички болнички пожелавам по скоро да оздравяват!
ДаниСтеф, по често да ни показваш тази красавица!  Wink

# 221
  • София
От днес и ние ще можем да се отчитаме с яслените неволи. Заведохме Румен сутринта към 8.30, дадохме необходимите бележки и докато му обувахме пантофите надникнах в стаята. Доста дечица плачеха, седнали на столчетата, някои нареждаха мама мама, лелката (на мен честно казано повечето лели, които съм виждала в яслите, ми прили на някакви безчувствени цербери) каза, че сигурно и той ще се присъедини към общия хор. Веднага ни предупреди, че скоро ще се наложи да си организираме някой да го гледа вкъщи, че щяли да правят ремонт и освен това най-добре е таткото да иде да помага, защото щяло бавно да става. Още не е тръгнал и започнаха уговорките да го спираме. Та в тая връзка май в доста ясли положението е еднакво и персоналът все гледа да намали бройката на децата в групата. Румен влезе с лелката, ние тръгнахме, обаче таткото като отишъл да го взима, му казали, че цяла сутрин е ревал, но без сълзи, бил голям артист според лелката, много малко е ял и почти само на стола си седял. Според мен, Неде, ако отложиш тръгването на Стоянчо с месец, нещата няма да са по-добре, периодът на адаптиране няма да е по-лесен, дори напротив, колкото порастват, започват повече да осъзнават нещата и да манипулират дори. Ние ще пробваме пак да го водим, ако нещата не се подобряват или ще го гледа майка ми, или ще го запишем на частна ясла, въпреки че е 8 пъти по-скъпа, но ако е в такава, на мен май ще ми е доста по-спокойно. Ех тези пари, все до тях опират нещата.
Лека вечер! А между другото къде се намира Приказка без край, че не ми се пуска търсачка?

# 222
  • София
Момичета обичам Ви   bouquet
Благодаря за успокоителните думи. Благодаря и за идете и препоръките  Hug
На този етап сме решили Деян да го заведе другата седмица, като той самият е решил да ходи при директорката в четвъртък или петък. Дано него го послушат за навиците на нашето дете. Въобще не смятаме да го оставяме за след месец или два.  Naughty То е ясно, че нещата ще загрубеят повече и няма да станат по - добри. А и другото, с което няма да се съглася, е да го оставям до обяд 1 месец. В един момент ще обявя, че на другият ден съм на работа.
А за пискането  Embarassed много е силно, мен лично ме заболяват ушите ката писне. Съжалявам, че не успях да се регистрирам в един от тези сайтове за клипове, за да докажа.
Руми, Ванче, та то ние сме постоянно на вън и сред хора и в детски центрове ходим и по гостита, но винаги аз съм там и ме вижда. Но това не му е проблемът. Просто го грабнаха и той се е отзовал в непозната обстановка. Ако аз го оставя да се заиграе и си тръгна няма да е така. Пробвали сме го и с майка ми и сестра ми. А и подозирам, че не са го гушкали достатъчно и не са се опитали да му отвлекат вниманието, защото и това помага.
Но стига съм досаждала с  нашите неволи.  Stop
Сега да кажа на празнувалите тези дни едно голямо Честито  Heart Eyes

# 223
Майски мами, разписвайте се по-често. Макар, че когато мненията станат много, не смогвам да ги изчитам. Но пък когато ги няма е доста пусто.

Нашият татко е бесен.  Днес спрях колата пред майка ми, но преди това някой беше сложил шайги, за да не се спира. Но тъй като нямаше места за паркиране, а все пак сме пред къщата им, ги махнах и си паркирах. И ни бяха спуснали едната гума. Това пък е безобразие. Да не може да паркираш пред собствения си дом. Все пак там съм израснала. На всичко отгоре карах през половината град със спусната гума.

Ние се подготвяме за Плевен, но все повече ми се иска да намерим някоя жена, която да гледа Криси и да си остане при нас.
330 лв е най-ниската такса за ясла, която намерих. Има една за 170, но там са 20 или 30 деца, а и няма свободни места. Всички други ясли започват от 400 лв, а някои са даже със същите цифри, но в евро.

Как могат да казват, че едно дете на 1.6 е "голям артист". На мен ми звучи доста цинично. В непозната обстановка, с непознати хора. Не се е хранило добре - значи го преживява. Дано да е имало кой да го гушне.

Дано всички болни да оздравеят.

# 224
  • Varna
Охх, тези ясли.  Спомням си Томи като тръгваше на ясли /русе/ нямаше никакъв проблеми така и в детската градина, но вече като почваше 2 група се преместихме във Варна, та едни ревове бяха, половин година всяка сутрин #Cussing out.
 Завмомента Бетка не я грози тази опасност, само от сега почвам да търся детегледачка от февруари месец.  За капак колежката ми от СПА центъра при нас е бременичка  Hug, и от началото на лятото  май ще трябва и нейните задължения да покривам и  Shocked Shocked Shocked.
  Оф дано децата свикнат по лесничко и да не се травмират в тези ясли, те че парсонала няма да се оправи то е ясно / извинявявам се ако съм засегнара някого, но съм бясна, че стачката пак продължава/ а днес вече говорих и с часната гимназия по туризам и икономика за да запиша Томислав там, че тя учебната годината между другото си отиде.
   И разбира се да се похвалим че сме пак в нсисание Моето бебе и аз.

Общи условия

Активация на акаунт