Иде вече златна есен, ФЕВРУАРЧЕто си пее бебешорска песен

• 10 925
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
  • Bapнa
За Аптамила - 3-ка нямаше и в Пикадили онзи ден, та купих от Штъркел ... Иначе в Пикадили си има редовно  Peace

# 76
ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ!  Nature Snowman  Дани каза: "ааа, сняг, Дядо Коледа, santa2 ПОДАРЪК". Наистина снега навява мисли за коледни подаръци. Аз вече си измислих моя.   surpriseuu

# 77
  • Bapнa
ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ!  Nature Snowman  Дани каза: "ааа, сняг, Дядо Коледа, santa2 ПОДАРЪК". Наистина снега навява мисли за коледни подаръци. Аз вече си измислих моя.   surpriseuu

Охх и аз  Blush Замислих се, че това ще е първата Коледа за бебоците ни  Party

# 78
Здравейте момичета,
Честит ви първи сняг! Тук още няма но и мен ме тресе коледното настроение от сега. Вече поръчах някой подаръци, сега остана да измисля останалите.
последно време не мога да се вредя да пиша, Алекс заспива късно и рядко без да се буди от зъби.
За гърнето: още не съм почнала чакам си гърнето още и се надявам тази седмица да пристигне.
За яслата: Аз също мисля да си го гледам до 2 годишна възраст, че като гледам на познатите са постоянно болни пък като вземали и здравите деца и болните вместо да ги връщат с лекарствата лелките да им ги давали и съответно всички се разболяват. Я в детските градини е по различно поне тук е така. Та може би ще потърся жена да го гледа някоя позната, че едната баба си е в Ямбол а другата сега на 1ви ноември си заминава за Бразилия и няма д има кой да помага, то не че сега има много ама поне 1-2 пъти в месеца се случваше.
за боба: още не съм давала и не знам и аз кога да почна да давам.  newsm78
за гладенето: убийте ме не гладя горни дрехи само бодита и чаршафи и то от 2 -те страни с пара и без пара (зависи колко са намачкани). Е сега зимата ще се наложи да се глади защото сушилнята много ми ги мачка. Минах на прах Само Максима - бял и съм много доволна, по тоя повод някой ползва ли омекотител? Защото искам да си взема и омекотителя им за да не ми се мачкат толкова дрехите като ги пера и суша.
И мен са ме загризали щъркелите нещо на тема ядене обаче, нещо зациклих с това захранване последно време от както добавих няколко храни за 2 дена и се изринахме,  единия ден свинско, след обяд праскова после на другия ден попара със сирене и кисело мляко и като се изрина и се панирах. Оказа се по метода на изключване че не е сирене и сухар. За свинско се съмнявам или от праскова (макар да бяхме яли и преди праскова). В тоя ред да питам може ли от кисело мляко да има обрив по бузите? То не е точно обрив а стои като загоряло от слънцето грапаво и леко зачервено.  newsm78 Долу горе както го е описала galastra , но седи като загорели пъпчици.  А ми се искаше да го запиша на кухня, но там трябва да сме яли всичко преди това.  За хапането: Сме много смешни с единствения си зъб хапем #Crazy , не знам какво ще е когато изникнат останалите. Хапем предимно мама и то посяга за носа много е смешен за сега не е чак толкова болезнено сравнение с другите 2 номера които болят. Едното е като се насуче щипе зърната ми особено на лявата гърда. А другия номер е с две ръце наскубваме си колкото коса можем и докопаме и ако успеем я пъхаме в устата си. Не знам как ще го отучвам от скубането. Аз и без друго имам само 2-3 косъма на главата си с тия темпове скоро и тях няма да ги има.
за спането: в най добрия случай спи до 8-9 , после в 11 до 12 или направо в 12:30-13 до 15, 16 че някой път и до 17. В най-лошия случай който е по често става в 6 и заспива в 13:00 до 13:15 и след което чак в 21:30 -22  вечерта. Понякога му се чудя как издържа.
Сега прочетох киша за бузите, ще пробвам кремчето на Мустела и дано е от студ, а не от храна.
Имам проблем който най- ме притеснява, на Алекс от около 3-4 месеца започнаха да му излизат комедони (запушени пори). В началото са малки постепенно порастват и по някое време самички се избутват и падат. Притеснява ме факта че на тяхно место остават малки дупчици. Всички казват да не се пипат и , че щели да минат от само себе си. Педи каза че са запушени мастни жлези и нямало да останат белези, но мен ми се иска да го види специалист защото уж се чисти ама 3-4 месеца ми се струва много време. Някой имал ли е подобен проблем или дали е чувал за нещо подобно?  newsm78
Сиер, както е писала Скай има такива периоди, при някой отминават при някой да не те плаша но се задържат по 1-2 месеца. На моя приятелка щерката всяка вечер от 2 до 5 играла 3 месеца, добре че бабата и помагала. При нас мине ли 18 не му давам да спи дори и душата му да заспива, защото после пада луда игра. Преди къпя, лягам на спалнята и гледам ТВ на тъмно докато заспи сучейки от скоро обаче хитреца като се насуче се обръща и гледа ТВ с мен докато не го изгася не заспива. И той захитря.  Laughing
За пак се олях Embarassed Извинявам се за което  Embarassed Не пиша не пиша, че като почна и се самозабравям...

Последна редакция: сб, 20 окт 2007, 23:17 от Mish

# 79
  • София
С малко закъснение :

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА PEPELIASHKA!  newsm59

# 80
Здравейте! Сега установих, че има и такъв подфорум. Аз си имам една малка Елица родена на 23.02.07. Много добро дете, сутрин спи до 9.30, вечер си ляга към 21.00. Сега ни растат три зъбчета наведнъж, все хубави бебешки работи. Нещо с храненето сме се пообъркали от толкова информация из форума, но наблягаме на кърма.

# 81
  • София
Здравейте и от нас,
Това с лягането с бебока как го правите ме знам, но в нашия случай е направо фантастика. В едно легло със Симона означава че започва да се катери по мен и по баща си, търкаля се, пълзи от единия края до другия, изправя се върху нас или пък по таблата на спалнята, раздава шамари, целувки, щипане, драскане, игра с дистанционното и др. играчки и др подобни . и задължително навеждане на ръба на спалнята и падане, ако случайно някой от нас се разсее. На земята у нас е  доста хладно и макар вчера да и постелих 2 завивки пак  ми се струва хладно, пък и не сме обезопасили. Все намира къде да си дрънне главичката дали като се катери по загражденията или като се търкаля - няма значение.

Какво постилате на земята като пускате бебоците там и обезопасихте ли дома си вече?

Иначе вече пристъпва  в кошарата и леглото като се държи за рамката за мой ужас! Все се надявах да проходи към годинката, но уви.
Хайде лека нощ от нас

# 82
  • София
Честит Рожден Ден на Пепеляшка ! Миленче,пожелавам ти здраве, щастие и много любов с малките ти съкровища Hug

Добре дошла Драги ми господине ....интересен ник Grinning

Честит ви първи сняг  Nature Snowman

sier дано бързо влезе в по-благоприятен режим Ивката Hug Кашата, аз я давах на Криси, по 1 суп.л. в млякото вечер, същият ефект има и една бисквитка Grinning
За Аптамил 3 имаше коментари във форума, че вдигат цената и затова го няма в търговската мрежа newsm78
За сухара - същият давам и аз и Петето изяжда 3 броя от него

# 83
Аз на земята нищо не постилам - направо на килима си щъка детето, но отдолу е паркет. Лошото е, че духа под вратите, та сега ги запушвам с разни черджета. Иначе качихме всички кабели по-нависоко, защото това й бяха любимите играчки откакто почна да пълзи.Сега обаче почна да рови в саксиите и се чудя какво да ги правя цветята - просто няма къде да ги преместя, май ще трябва да ги давам на някой. Всички ниски рафтове са опразнени защото каквото докопаше от там го събаряше на земята. И ние ходиме като се държим за рамката на леглото или за дивана или там каквото става за държане  Laughing. Бързи са ни бебетата, какво да се прави..........

# 84
Добре дошла в отбора, Драги ми господине!   Hug
Честит рожден ден на Пепеляшка! Да е жива и здрава, щастлива и много обичана! И дано се завърне при нас, макар че предполагам не й е лесно да се включва с двамата разбойника!
Ние все още сме болни - вече и тримата! Реших и аз да съм солидарна и да не се цепя от колектива  Confused Поне не е много тежък вируса - без Т. и отпадналост, а само запушен нос и болки в гърлото, а при Миа и малко кашлица.
Коледа, ееееех, колко много време има още до Коледа... И на мен много ми домилява като си помисля за предстоящата им първа Коледа! А мъжът ми сутринта се майтапеше "Знаеш ли какво ми каза Миа?! Каза ми - Тате, така ми се иска за нова година да отидем някъде на спа..."  Laughing Почвам и аз да мисля за подаръци, защото ми се иска освен купешките, да направя и нещо интересно за спомен. Всеки път си казвам, че ще се захвана от рано с подготовката и все се мотам, та накрая почти не успявам да направя нещо "от себе си".

...В едно легло със Симона означава че започва да се катери по мен и по баща си, търкаля се, пълзи от единия края до другия, изправя се върху нас или пък по таблата на спалнята, раздава шамари, целувки, щипане, драскане, игра с дистанционното и др. играчки и др подобни . и задължително навеждане на ръба на спалнята и падане, ако случайно някой от нас се разсее...
Дейзи, както казва свекърва ми "Е, няма да седне вестник да чете детето"  Laughing И Миа не е много кротка като спи при нас затова, когато я вземем спи между двама ни и с крака правим преграда да не "изпадне отдолу. Макар че нея по-скоро я влече "нагоре" - към таблата на леглото, та редовно се чува ДУУУУМ в тъмното. А като се събуди сутринта не си и помислям да си дремем, а тя да се търкаля помежду ни - или ставаме и ние, или я метам в кошарата. На земята и аз не съм я пускала. Поне най-накрая купихме килим за спалнята, че за една година откакто се нанесохме все отлагахме и не намирахме подходящ, но сега взехме - уж за да я пускам долу. Може би сега като стане студено и не излизаме толкова, ще започна да я оставям на самостоятелни занимания на пода в спалнята. Засега обаче се търкаля предимно на спалнята, а аз кибича отстрани като пъдарка. Не ме допуска много да си играя с нея - занимава си се предимно сама.
Айде приятен неделен ден!

# 85
     Здравейте и честит първи сняг Simple Smile

Добре дошла и от мен на - Драги ми господине

Честит рожден ден и от мен на Pepeliashka нека бъде жива и здрава и много, много обичана newsm51
Да, Коледа, празници все хубави неща особено за нас през Декември и Януари, защото всяка седмица имаме по някой празник и общо взето е много тежко положението пиене, ядене - пиене, ядене, купони веселби newsm44  bigdance2

Ние точно днес оправяхме кабелите с мъжа ми, защото и на нас са ни любимите постоянно се завира под бюрото и започва едно дърпане - да ама вече ги няма smile3534.
Иначе ние на земята сме с ламиниран паркет и на нея съм и сложила само едно от тези където се сглобяват като пъзел и играчки отгоре му и нищо повече.Като се събуди сутрин се катери по нас   и по стената / защото ние нямаме табла на кревата / и като ми омръзне пък и тя почва да мрънка я обличам, че по пижама и с боси крачета не върви и я пускам долу.Щъка долу като някоя хлебарка изправя се по кревата обикаля го целия, изправя се на креватчето си и дърпа възглавничката, но най - обича да е изправена до компютъра и разните му други неща около него.Ако вратата е отворена лека веднага се насочва натам и започва едно отваряне - затваряне и не знам кога ще изреве като си прещипе пръстите, ама то като не вдява, че не трябва да  ходи там...
   Sier, дано бързо отмине този период и Ивето да си спинка спокойно Hug

Ние с мъжа ми излизаме най - малко по два пъти седмично / има периоди в който си седим вкъщи, защото няма кой да ни гледа / .Малко на отдих с приятели да хапнем, да пийнем и да се посмеем и на другия ден хайде пак я Янчето - калпазанчето.
    В момента малката спи и след това се оправяме да ходим малко при нашите да сменим обстановката Joy
Пожелавам на всички малчовци спокойни нощи, та да могат мама и тати да поспинкат малко  bouquet HugЛек ден newsm51 

# 86
  • София
Здравейте и от нас  Simple Smile И честит първи сняг!

Ние с Ева сме на гости в Плевен за радост на бабите и дядото. Най- сетне успях да се наспя човешки, веднъж излязох и с приятелки на заведение  lalalala  Wine Glass
Ева беше с хрема няколко дни, но с помощта на хомеопатия се оправи. Не че съм фен, но сериозно се притесних и реших този път да съм изпълнителна, заведох Ева при позната на майка ми лекарка в Педиатрията в Плевен, защото личната нямаше как да я прегледа по телефона.

Опитвам се да въведа гърне, но засега без успех Tired  Седи около минута без да знае какво да прави, следва рев, според мен защото пластмасата й ръби... но ако я държа във въздуха върши всичко както трябва.

И Ева не търпи никакви обувки и ботушки, все още я извеждам с едни кецове с лепка, на които не е хванала цаката. Купих й зимен комплект от гащиризон и яке, но ще трябва и космонавт, защото отдолу крачолите са закрити (май).

Пожелавам на Миа, Ясна и таткото да оздравяват бързо!
Честито  на Pepeliashka и от мен, както и на всички празнуващи бебоци   bouquet

# 87
  • Бургас
Скромна почерпка от Мария

# 88
Аз също все още не съм започнала с гърнето. При баткото започнах да го слагам след годинката и някъде към 1г. и 10м. махнахме памперсите изцяло. Много ще съм благодарна ако някой прави елда да ми обясни как я дава. Не мога да я правя на брашно, защото нямам машинка, а ми се ще да пробвам, може пък да й хареса на моята принцеса.

# 89
  • София
Калка, честита месечинка на малката Мария! Да е много здрава и послушна  Hug

За елдата - аз се бях засилила да правя, но за сега съм пас, че нещо не ми остава време за домашна каша Embarassed А с пасатора опита ли newsm78, би следвало да стане, аз и бисквитите на прах правя с него Laughing
А и има готови каши от елда, ако не се лъжа Rolling Eyes

Бързо оздравяване на Миа и на цялото семейство Hug

Общи условия

Активация на акаунт