КАК, КЪДЕ И КАКВО ДА ДАРИМ? и СПЕШНИ НУЖДИ на ДБМ

• 79 134
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • sofia
Ще помоля инфото,което сега напиша да се качи в сайта Hug Mr. Green
Само го 4екнете за грешки Twisted Evil

Днес се проведе второто заседание за годината на Националният съвет за закрила на детето  към ДАЗД.Националният съвет е Консултативен орган към ДАЗД и "Движение на българскте майки "е с двугодишен мандат на членство в момента.

http://www.sacp.government.bg/deinosti/nszd/

На срещата,както винаги имаше зам.министри на ресорните министерства и представители на Неправителственият сектор.
Членовете са тук:

http://www.sacp.government.bg/deinosti/nszd/chlenove-nszd/

Обсъдиха се няколко текущи въпроси ,както и редовните задачи ,късаещи Закрилата на децата в България.
Предоставям част от въпросите,които се обсъждаха. Hug

1.        Проект „Детство за всички”.Стартирал е и се работи по него и в момента.

Период за изпълнение:   Юни 2010 – ноември 2014    
Продължителност:   54 месеца
Конкретен бенефициент   Държавна агенция за закрила на детето
Партньори:
      Агенция за социално подпомагане
   Министерство на здравеопазването
Целева група:
•   Деца и младежи с увреждания, настанени в специализираните институции за деца с умствена изостаналост (ДДУИ) и за деца с физически увреждания (ДДФУ) и деца с увреждания над 3 години, настанени в домовете за медико-социални грижи за деца (ДМСГД);
•   Деца с увреждания в общността;
•   Семейства на деца с увреждания;
•   Персонал, ангажиран в социалните услуги за деца.

Цели на проекта и очаквани резултати:

Основната цел на проекта - Да се планират и приложат конкретни и ефективни мерки за реална деинституционализация на децата с увреждания, настанени в специализирани институции за деца.

Конкретни цели:
•   Да се подготви процеса на деинституционализация за децата с увреждания, настанени в институции чрез индивидуален подход към нуждите на всяко дете.
•   Да се идентифицират подходящите социални услуги в общността и съответните целеви територии, в които те да бъдат разкрити.
•   Да се създадат условия за активно включване на заинтересованите страни, привличане на местните общности и повишаване на гражданското участие в процесите на подкрепа и социално включване на децата от специализираните институции.
•   Да се популяризира новата философия за грижа за децата с увреждания с акцент върху превенция на рисковете от изоставяне, ранна интервенция и подкрепа на семействата.
•   Да се разшири обхвата на приемната грижа.
•   Да се подкрепят кандидат осиновители на деца с увреждания.
•   Да се създадат предпоставки за повишаване на мотивацията и професионалните умения на персонала, ангажиран с предоставянето на социални услуги за целевата група.
•   Да се подпомогне и ускори процеса на закриване на специализираните институции за деца с увреждания.

Следващите разисквания бяха по темата:

Наблюдение върху прилагането на Координационния механизъм/КМ/  при случаи на деца, жертви на насилие или в риск от насилие и при кризисна интервенция.

И последната,но най-важна част късаеше
ПРЕГЛЕД НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО НПЗД 2010 Г, МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ 2010.

ПРИОРИТЕТ І:
НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕТСКАТА БЕДНОСТ И СЪЗДАВАНЕ НА УСЛОВИЯ ЗА СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ НА ДЕЦАТА - ПОЛИТИКИ ЗА ПОДКРЕПА НА ДЕТЕТО И СЕМЕЙСТВОТО

ПРИОРИТЕТ ІІ:
ОСИГУРЯВАНЕ НА РАВЕН ДОСТЪП ДО КАЧЕСТВЕНА ПРЕДУЧИЛИЩНА ПОДГОТОВКА И УЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ НА ВСИЧКИ ДЕЦА

ПРИОРИТЕТ III: ПОДОБРЯВАНЕ НА ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА

ПРИОРИТЕТ ІV: НАСЪРЧАВАНЕ УЧАСТИЕТО НА ДЕЦАТА

ПРИОРИТЕТ V: ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА ОТ ВСЯКАКВИ ФОРМИ НА ЗЛОУПОТРЕБА, НАСИЛИЕ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ

ПРИОРИТЕТ VI: ОТДИХ, СВОБОДНО ВРЕМЕ И РАЗВИТИЕ НА СПОСОБНОСТИТЕ НА ДЕТЕТО

ПРИОРИТЕТ VІI: ПОДДЪРЖАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ИНФОРМАЦИОННА СИСТЕМА В ОБЛАСТТА НА ЗАКРИЛАТА НА ДЕТЕТО

Надявам се ,пълната информация от заседанието скоро да е на сайта на ДАЗД(това не го ка4вайте в сайта Joy)

# 556
Леле прочетох 2 страници-възхищавам  ви се.Искам тук да попитам и помоля,ако някой разполага с излишно столче за кола (имам от 0 до  13 кг )за дете над годинка, да ми подари.Предстои ми раждане на второ детенце след 2 месеца, а вече трябва да сменям кошчето което имам с столче за по голямо дете,но  нямам нужните средства.Решихме да запазим детето,което без да искахме направихме,преценихме че  ще можем да го гледаме.Има няколко мами които ми помогнаха с дрешки за децата,но най-наложително за момента ми е това столче,което по магазините е над 100лв.-непосилни в момента за мен.Ние нямаме много финансова възможност,но знам че има хора с добри сърца,които биха ни помогнали.Децата ще са с много малка разлика, и незнам как ще се оправяме ако няма столчета и за двете.моля помогнете ни...

# 557
  • sofia
Леле прочетох 2 страници-възхищавам  ви се.Искам тук да попитам и помоля,ако някой разполага с излишно столче за кола (имам от 0 до  13 кг )за дете над годинка, да ми подари.Предстои ми раждане на второ детенце след 2 месеца, а вече трябва да сменям кошчето което имам с столче за по голямо дете,но  нямам нужните средства.Решихме да запазим детето,което без да искахме направихме,преценихме че  ще можем да го гледаме.Има няколко мами които ми помогнаха с дрешки за децата,но най-наложително за момента ми е това столче,което по магазините е над 100лв.-непосилни в момента за мен.Ние нямаме много финансова възможност,но знам че има хора с добри сърца,които биха ни помогнали.Децата ще са с много малка разлика, и незнам как ще се оправяме ако няма столчета и за двете.моля помогнете ни...

Уверявам те,4е някой ще се намери да ви даде Hug

# 558
  • ул. "Мечтание"
645686, ще разпитам познатите си, дали някой няма излишно, което е готов да ви подари!  Hug
Да уточним - трябва ви столче 9-18 кг, нали?

# 559
  • sofia
За децата от дома в Доганово са необходими:

дамски превръзки
шалове
шапки
зимни якета
дамски и мъжки 4орапи
препарат за въшки.

Молим дрехите да са нови,или поне ЗДРАВИ.Освен това,ще дадем адреса ,който иска да изпрати на място.Ние в момента не можем да събираме нищо и да караме,за това молим да се изпращат нещата на място.

# 560
Радвам се, че в този форум намерих идея и дарих аксесоари за майки и някои неща за новородено - Програми Подкрепа на семейството на SOS детски селища.

# 561
Здравейте!
Иска ми се да даря малко вече умалели ни детски дрешки (за бебе до 6 месеца), както и със синът ми да купим и той да подари (ако е възможно) някаква играчка за дете/деца, които се нуждаят. Но не знам към кого да се обърна. Може и дом за сираци, може и нуждаещо се семейство, няма значение.
Мерси предварително за съдействието Simple Smile

# 562
Здравейте,
Разполагам с повече свободно време и бих могла да се включа в някое от посещенията. Към кого трябва да се обърна?

# 563
  • Sofia - TelAviv
Здравейте,
Разполагам с повече свободно време и бих могла да се включа в някое от посещенията. Към кого трябва да се обърна?
Здавейте,
  bouquet нужда от хора с добри сърца и желание да помагат на децата винаги има. Може ли да ми пратите на лични e-mail за да ви пратя по подробно как и какво се случва  и евентуално да се видим с вас, преди да дойдете на посещение с нас при децата.
Може да се уговорим и поо тел: 0894 606 175 е моят.  Peace

# 564
  • BG
Здравейте! Имам няколко плика с плюшени играчки. Дали стават за дарение?

# 565
  • ул. "Мечтание"
Освен това,ще дадем адреса ,който иска да изпрати на място.Ние в момента не можем да събираме нищо и да караме,за това молим да се изпращат нещата на място.

Може ли адреса. Имам някои неща от списъка, които мога да пратя.

# 566
Здравейте! Имам няколко плика с плюшени играчки. Дали стават за дарение?
попитайте в някои детски градини...официално не може, но неофоциално ми казаха, че може...

# 567
Бебетата в Кюстендил имат спешна и постоянна нужда от памперси (8-18кг)!

# 568
  • sofia

КГ?
брой?

# 569

КГ?
брой?

8-18кг.
За един месец им трябват около 3000бр.

Общи условия

Активация на акаунт