Роди се нова тема"Вьзпитателният шамар"!!!!?

• 7 263
  • 181
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Моята дъщеря сега (на 3.5) е в този детски пубертет. Първо е не, после ще мисля. Аз просто никога не воювам с нея. Сутрин - "не искам да се обличам". Добре, "мама отива на работа" ... когато се облека тя вече е готова да се облече без никакви проблеми. Друг начин да я склоня е, да й дам да си избере дрешките сама. На улицата - няма да ти дам ръчичка да пресечем". Пка добре, "значи няма да пресечем и ще стоим тук" ... 30 секунди и кандисва. Никога не крещя и не бия, с това съм я спечелила за каузата. Ако някой път ми прикипи (и то защото аз съм в такова настроение) и кресна, това ми струва доста скъпо след това, защото тя разбира, че това е позволено и го използва срещу мен.
Ок де, обясняваш. Ами ако вместо да чака 30секунди, когато пресичате и не ти подава ръка хукне към колите?

# 91
Пак не четеш. Казвам, че предпочитам да я плясна по дупето, пред това да седя мирно и кротко и да повтарям, че така не трябва, а тя видимо да си прави оглушки и да пробва докъде би стигнала. И избирам по- малкото зло. А следващия път тя и не се опитва да се прави да не слуша. Ето тук е първосигналната система. А не в изпитването на болката от чая, колата или каквото искате там. 
Чета, чета, не ме мисли мене, аз не съм разбита. Mr. Green Естествено, че съм те разбрала още от първия път. Но следя с интерес всички мнения и ако ти прави впечатление в някои от тях се наслагва моето нарочно иронизиращо мнение. И си остава висящ въпроса /след 50-ти прочит дори/: Защо "тя си прави оглушки"? И не мислиш ли, че ако продължаваш така, в един момент вече съвсем няма да има с какво да я спреш - ще ти остане само шамарчето. А след като шамарчето престане да върши работа? Какво ще правиш тогава? Просто не харесвам респектът основан върху страх, това е в кратце! Peace
Моята дъщеря сега (на 3.5) е в този детски пубертет. Първо е не, после ще мисля. Аз просто никога не воювам с нея. Сутрин - "не искам да се обличам". Добре, "мама отива на работа" ... когато се облека тя вече е готова да се облече без никакви проблеми. Друг начин да я склоня е, да й дам да си избере дрешките сама. На улицата - няма да ти дам ръчичка да пресечем". Пка добре, "значи няма да пресечем и ще стоим тук" ... 30 секунди и кандисва. Никога не крещя и не бия, с това съм я спечелила за каузата. Ако някой път ми прикипи (и то защото аз съм в такова настроение) и кресна, това ми струва доста скъпо след това, защото тя разбира, че това е позволено и го използва срещу мен.
Ок де, обясняваш. Ами ако вместо да чака 30секунди, когато пресичате и не ти подава ръка хукне към колите?
А защо хуква към колите, след като ТИ й обясняваш? Не е ли пак въпрос и вина за родителя , а не за детето, че и наказвано да бъде..... Rolling Eyes

# 92
  • Пловдив
А защо хуква към колите, след като ТИ й обясняваш? Не е ли пак въпрос и вина за родителя , а не за детето, че и наказвано да бъде..... Rolling Eyes
Хм. Аз казвам - какво има да обяснявам, ако докато обяснявам детето въобще не ме слуша и търчи към колите. Грижила съм се за 3г деца, много често не искат да слушат, а бързат към площадката например. И не искат да подадат ръка.
Въпросът е какво става, когато детето не иска да слуша обяснения, не иска да чака 30сек и не дава ръка за да пресече?

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 16:57 от Янтра

# 93
Хм. Аз казвам - какво има да обяснявам, ако докато обяснявам детето въобще не ме слуша и търчи към колите. Грижила съм се за 3г деца, много често не искат да слушат, а бързат към площадката например. И не искат да подадат ръка.
Въпросът е какво става, когато детето не иска да слуша обяснения, не иска да чака 30сек и не дава ръка за да пресече?
[/quote]

Какво става е ясно. Или го блъска колата или майката тича да го хване и го спасява. А шамарът къде е, не знам, честно... Бих се уплашила жеското, бих се развикала, а после бих се разплакала дори, но шамар няма да й ударя! Тя ще е също уплашена и какво - аз да я набия ли за това? Въпросът е друг. Не "какво става", а "защо става" така? Ето за това сме отговорни ние, а не децата ни. Peace

# 94
  • Пловдив
Дай да оправим цитатите, цитирай ме пак.

Обаче според мен е по-добре да не тича пред колите, защото знае, че ще го боли като го плесна, отколкото да се налага да го спасявам. Ами ако не успея? Praynig Ако някой ден не хвана достатъчно бързо качулката ? (случвало ми се е)

# 95
Ох Янтра, не те знам защо се хабиш да се обясняваш  Rolling Eyes Хората си мислят, че всички децата са като тяхното и че са 100% прави. Ако ще да се скъсаш от примери няма как да те разберат.

Ето я Никол - елате и говорете до посиняване, ако тя е решила че ще направи нещо с говорене няма да промените решението и Crazy ще ви изслуша и ще си направи каквото иска / Rolling Eyes все пак е дъщеря на баща си .../, ако и отклоните вниманието ще се сети малко по-късно, ако и се скарате ще изчака да излезете и така.

За примера с пресичането. Ако реши, че няма да даде ръка направо се смях как след 30 сек стоене детето давало ръка, ами не - моята щерка ще стои с часове. Ще седне на тротоара, ако трябва ще полегне, ще се заиграе, но ако е казала, че ще пресече без да ми даде ръка няма да даде НИВГАШ. А и да не забравяме, че не споменавам варианта "ще тръгне да пресича сама" само защото вече сме го отработили и то след като ме заболя устата от приказки и наложих правила с наказание т.е биде тупната по дупето!

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 17:27 от Sillveto

# 96
  • в Низината
Темите за шамарите, прилагани с каквато и цел да е, са ми болни теми. Аз съм категорична по този въпрос - никога и по никакъв повод! Опитвам се да разбера родителите, които прибягват до този тип "възпитание", но не успявам.

# 97
Темите за шамарите, прилагани с каквато и цел да е, са ми болни теми. Аз съм категорична по този въпрос - никога и по никакъв повод! Опитвам се да разбера родителите, които прибягват до този тип "възпитание", но не успявам.
Явно и те не успяват.... Tired Те и цитатите си не могат да оправят, какво да говорим за децата. ooooh! Оправдания като "дете на баща си".... и моето е дете на майка си, а както виждате доста съм упорита. Това не е нито обяснение, нито извинение. На мен не ми и трябват. Някой ден на децата си ще трябва да ги дадете може би.... Confused

# 98
Явно и те не успяват.... Tired Те и цитатите си не могат да оправят, какво да говорим за децата. ooooh! Оправдания като "дете на баща си".... и моето е дете на майка си, а както виждате доста съм упорита. Това не е нито обяснение, нито извинение. На мен не ми и трябват. Някой ден на децата си ще трябва да ги дадете може би.... Confused
Отново съм 100% съгласна с теб

# 99
  • Велико Търново
От толкова търпеливи майки,чак се  Blush

# 100
  • софия
интересно би било да се пусне тази тема във форум немска(или друго европейска )-мамма.
Какво ли ще излезне като цялостен дух на темата........................

# 101
От толкова търпеливи майки,чак се  Blush

вярваш ли?Та това е ССФ все пак Grinning

# 102
  • Пловдив
След 5 мин си оправих цитата. И обяснявам на детето си. След всяко не, и преди него обяснявам как печката пари, как по кабелите тече ток и той е опасен и т.н. И горкото ми бито дете вече научава, че понякога го плесвам и не му е приятно. Шамар по лицето е изключен, но не смятам, че го осакатявам с едно плесване по ръката. И да, не някой ден, а още сега обяснявам, защо му се случва. Обяснявам, че много го обичам, той е моето прекрасно дете, но това което е направил е лошо и опасно. По-лесно и приятно ли ще му е да го плесне 220волта от кабела?

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 19:10 от Янтра

# 103
Янтра, не се хаби... Hug PeaceБезсмислено е, заклеймени сме вече. Laughing

# 104
  • Пловдив
Да, няма смисъл да хабя клавиатура. Аз си малтретирам детето. И го пребивам. Моите "шамарчета" му нанасят дълбоки психологически травми. Отивам да се срамувам. Повече няма да пиша. Само ще надниквам да чета.

Общи условия

Активация на акаунт