Отговори
# 60
МамаКапи, приеми и моите съболезнования! И аз се просълзих от разказа ти!
За игрите: най-обича да се гоним и крием, но това става само когато се върне тати от работа. Голям смях и крясъци... Влизат даже в гардероба... Когато сме сами: Обграждам я с играчки и книжки на леглото или на столчето и масичката (така си играе обаче не повече от 15-20 мин.). Обича да докопа една кофа в която събирам нейното пране, сяда на земята и вади дрехите една по една, в това време аз ги събирам в друга кофа и когато нейната е празна ги сменям, така откарваме доста време, но накрая започва да се ядосва, че дрехите все не свършват. Тика си камиончето и вика „Бруум, бруум”, а като му пусне мелодийките започва да денси – върти дупе, прикляква, пляска с ръце. Изобщо чуе ли музика големи танци падат. Люлеем се на люлка, която закачам на касата на вратата. Гоня я като й кажа „Чакай да те хвана” изведнъж подскача и тръгва да бяга със смях. Напоследък я карам да ходи и да ми носи разни предмети, или й подавам нещо и я пращам да го занесе на някой.

cvetiberova, много хубави снимки с много хубава Габи, изглежда наистина като голямо и разбиращо дете.
mari_anka, чакаме добри новини за Веси след днешната превръзка.
MariaF, аз мисля, че започнах да усещам в края на 4 мес.

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 14:24 от tonitta

# 61
  • София
MariaF, ние имаме същите обувчици, само че розови. Искам да споделя, че макар че ги обуваме с чорапогащник+ чорапи, краченцата й мръзнат. Ето и днес като ги събух, пръстите й бяха ледени. Така,че смятам да й купя ботушки. Освен това и поръчах онлайн и гумени ботушки и дъждобран, за да гази в локвите. Ето ги:

Пише, че до 2 дни ги доставят, та ще видим.

# 62
Здравейте момичета и от мен!

mamaKapi - и аз съжалявам много за случилото се......Моят съвет също е да се отдадеш сега на емоциите и чувствата, болката трябва да се изживее, за да се преодолее. А и сълзите имат чудното свойство да пречистват и да лекуват душата....
mari_anka - много стискам палци всичко да мине бързо и възможно най-безболезнено за малката Веси. Чакаме те с новини!
Vergin - кога ще я видя на живо тази малка щуретина? Явно значи не е от зодията наклонноста и на Йоанка към чистенето. Ама не и наследствена, щото и на двама ни с баща и това не ни е силната страна. Mr. Green
дилИпилИ - наистина голямо съвпадение, ама тя беше толкова красива, че не можеш да не я забележиш. Ти прочете ли книгата?
cvetiberova - мммм много сладки снимки. И твоята госпожица как търпи фибички и ластички по косата, нашта на мен ще прилича - хич никакви джиджита не търпи по себе си. Crazy
MariaF - и на Йоанче са му същите обувките. Ортопеда при който я водихме каза, че точно такива трябвало да бъдат обувките за тази възраст. Тя ходи с тях и в къщи, че нали док тъй нареди. Иначе да бебче в коремче и аз 4-ти я месец усетих присъствие. Simple Smile
tonitta - ама много е сладка Никол. Как си е подремнала на люлката.... Grinning
Леле момичета като чета как се радвате на една нощ сън, искренно ви съчувствам. На мен спането ми е слабото място... на всичко друго нося - на глад, на бой  Mr. Green, ама на безсъние - не. Добре, че с Йоанка се разбрахме още от рано да си спинкаме и двете по цяла нощ.  sleepuu  sleepuu
За игрите - фъстъчката през 80% от времето се занимава сама. Вади, пъха играчки, бута пожарната, чете книжки, пее, танцува. Ей това и е любимо . Рисуването за сега е предимно бодиарт. Много обича и тя да играем на криеница и голяма забава настава. В последно време пък каква игра си е измислила да си покрива главата с някоя тениска, така че нищо да не вижда и да се блъска в препятствия. Въпреки, че вече няколко пъти си насини челото, още и е много забавно.  ooooh!
 Вчера Йонче за пръв път посети едно много интересно място. Хареса и много и обеща като порасне, често да го посещава. Аз останах разочарована, че доста от книгите които търсих ги намаше, но все пак успях да си взема две от автори с чието творчество, отдавна искам да се запозная. Wink

Хайде сега ви казавам ЧАО, че изписах мястото...
На всички, които днес се чувстват подтиснати, пожелавам да намерят поне една причина да се усмихнат!!!

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 00:50 от fibi4ka

# 63
http://mpanda.com/minimen/zima_2007_08/b/mini_z_2007_8_18_b_resi … 2c2deae2d45de1157 тези моделчета гледах аз на минимен.
В момента Арен е с едни обувки които са купувани от Франция.Супер са,но ако има сняг е хубаво да има по-дълбоки обувки.Той е вечно горещ,изпотен и като се върнем от разходка му парят краката.
bazel дъждобран и ботуши за дъжд съм поръчала на една позната,която зарежда БГ пазара с тази китайска стока и преди 2 дни замина за Китай и я чакам да се завърне с нетърпение.Много са сладки.
Тонита голяма къщовница си имаш  Laughing
Мариаф нали всички казват,че при втора бременост бебето се усещало по-рано.Аз си спомням че беше края на 18г.с. когато го усетих тигърчо.И аз чакам с нетърпение с Ави да разказвате за прегледите и как се чувствате.В очакване съм две мои приятелки да родят всеки момент.Едната днес съобщи че вече е с 2 см.разкритие и чакаме  Crazy
Фибичка Hug благодаря за доброто настроение.
Гледам предаването -"Часът на мама" и засегнаха темата за зъбките и ходенето на зъболекар.Гост-една стоматоложка каза как на прегледите вдигала и сваляла стола заедно с детето и т.н. забавления.В Холандия съм водила малките дребосъци на зъболекар /ето едно от посещенията http://www.snimka.bg/album.php?album_id=163650&photo=46 /,който се слагаше клоунски нос,раздаваше под формата на томбола подаръчета и ходенето на зъболекар беше супер забавно.Кой ще сподели за накой подобен детски стоматолог с който да се запознаем  Rolling Eyes Алексал дали н смяташ да направиш един детски кабинет  Wink ?

# 64
Здравейте, мами - сладурани! Grinning
Благодаря ви още веднъж за съпричастността. Hug Днес бяхме на превръзки на малките ръчички. Според медицинската сестра нещата вървят добре и може би ще избегнем операцията. Очакваме утре да я види лекар и да се произнесе. Гледката е ужасяваща, а днес и "сваляха" изгорялата кожичка. Много плака, макар сестрата да казва, че не било болезнено. Може би се стресира детето. Всеки път след превръзка заспива в ръцете ми в колата и проспива целият път до Стамболийски.
mamaKapi, моите съболезнования, миличката ми. Ужасно съжалявам за загубата ви. Знам колко е тежко. Вярвай, че свекър ти сега е на едно по-добро място и винаги ще бди над вас и ще ви закриля.
MariaF, когато ти е първа бременност движенията на бебчето започват да се усещат в края на четвъртия - началото на петия месец. При втората бременност е с около месец по-рано. Grinning
bazel, много хубави ботушки си поръчала. Grinning Не са ли от сайта smenzamen.com? От там поръчвам много хубави дрешки за Мими, пък и за Веси. Наистина, много са бързи с доставката.
tonitta, голяма красавица е твоята Никол. Heart Eyes Аз се влюбих в снимката от аватара ти.
cvetiberova и аз се впечатлих от хубавата коса на Габи. Grinning Голяма сладурана. Маниачка съм на тема прически, ама моите кипри и двете се родиха без коси. На Мими косата ставаше за прически след 2-годишна възраст. И на Веси още е много късичка. Снимките ви са страхотни!
tzvety, благодаря ти! Мими пък като чуе София и веднага се сеща за Ивето.  Grinning Не я е забравила и много обича да я гледа на компютъра Laughing (снимчицата в подписа ти). Ох, много се надявам скоро да имаме път към София и да се видим. А аз съм подготвила изненадки за децата. Hug
mama_meggie ти си едно от нашите усмихнати и ведри момичета тук, не съм свикнала да те "гледам" унила. Да знаеш, че масажът ще ти подейства добре. Чудесна идея да вземеш и Лаци.  Grinning
e.t., благодаря ти за желанието да помогнеш. Ще ти изпратя телефона си на ЛС или пък можеш да ми пишеш. Hug
Целувки на всички!

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 16:59 от mari_anka

# 65
Здравейте и от нас с Ивка.
Мама Капи моите съболезнования за свекър ти. Прегръщам те силно  Hug.
Марианка много целувки за Веси, продължавам да стискам палци всичко да мине бързо и без усложнения. А като видиш пак Marys да й пратиш много поздрави от нас с Иветка и много целувки на сладкия Ники.
Maria F и аз си спомням, че за пръв път усетих бебчо да помръдва към средата на 4 месец. В смисъл на 4 м. и половина.
Много галки за твоето коремче и коремчето на Ави.
Bazel провери дали обувките на мадамата ти не са й умалели. Ние имахме такъв проблем с обувки, с които винаги преди това са й се спарвали краката и като проверих се оказа, че са й умалели и й намалят кръвообръщението, което пък водеше до вечно ледените крака, дори когато времето не беше студено.
А иначе ние купихме тези обувки за зимата на КиК и съм много доволна от тях

Фибичка страхотна играчка си има Йоанка, тази дървената с животинчетата. Не съм виждала тука такива пъзели, от Бг ли е купувана? Иначе за виждане, за съжаление сигурно ще е чак на пролет, че през зимата си ходим много нарядко (а ако падне сняг и никак) и много за кратко. Но ако се отвори път ще свиркам  Whistling. Много целувки за бодиарт художничката и модела  Laughing.
За игрите в момента се заиграва доста с едни кофички за подреждане една в друга, една от онези играчки за пъхане на различни фигурки в съответните им дупки, кубчета, които също се опитва да подреди обратно в кутията, от която ги е извадила, бута една детска количка и най-любимото й занимание да разнася най-различни неща, на най-необичайни места Laughing.
Ох Ивка днес се наспа много бързо и ще трябва да приключвам. Много прегръдки за всички  Hug.

# 66
Vergin, у дома имаме два такива пъзела подобни като този на fibi4ka. Аз си ги купих от Стамболийски от един детски магазин. Има ги в Бг. Peace Ако искаш да ти купя и да ти изпратя.
Непременно ще предам поздрави на Marys.

# 67
За игрите и аз смело мога да кажа, че Георги си играе сам през 70-80% от времето, а и с кака си (братовчедка) много обича да си играе. В момента любимо му е една количка - колело, голяма колкото него с която се вози, или по-скоро пренася и дърпа от едно в друго помещение.

# 68
Здравейте момичета!
Доста съм пропуснала, но обещавам да наваксам. Нещо са ми потънали гемиите от доста време, та не съм добра компания под никаква форма. Но се надявам скоро да изгрее слънце и на моята уличка. Praynig
Мама капи, приеми и моите съболезнования за свекър ти Hug Светъл път на душата му! Пожелавам ти силата и търпението да преодолеете и това изпитание.
Марианка, нацелувай и от нас сладките ръчички на Веселушка Heart Eyes Дано да има положителен обрат и да не се налага операция! Praynig Стискам палци! Hug
MariaF, поздравления и от нас за страхотната новина!  bouquet Пожелаваме ти лека и спокойна бременност и  поне толкова прекрасен резултат през май, като септемврийския миналата година Wink
fibi4ka, впечатлих се от бодиарта ви  Joy
cvetiberova, тонита, Габи и Никол са супер сладки! Страхотни снимки! Впечатлих се много от косичката на Габи, ама много е дълга Heart Eyes
За коледните пожелания , ами имам само едно,  искам ЗДРАВЕ -  за дечицата ми и цялото ни семейство.  Praynig Всичко останало е лесно постижимо. Peace

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 20:37 от stes

# 69
  • София
Vergin, мерси за съвета Heart Eyes
марианка- да , сайта е www.smenzamen.comHug

Вики не обича да играе сама, винаги иска компания, много си пада по книжки, както бях споменавала, с буркани си играе, затваря шкафове, отваря само един, непрекъснато пипа навсякъде, отваря кутии на двд-та...ей сега пък разсипа кутийка с кламери ooooh!
Ставам вече..

# 70
Ние играем на различни места в жилището, като забранените играчки са най-примамливи-стъклени топчета, както ивсичко с кабел-печка духалка, радиатор на колелца, уокмен.
Радва ме че дълго се забавлява с книжки, а днес каза на баба си неочаквано няколко пъти патица и се смяхме много.

# 71
Добър вечер,къде сте нощни птици???
Мама Капи,моите съболезнования,разказа ти ме разплака,такъв е живота един се ражда,друг умира,но никой не свиква с мисълта за смъртта...
Марианка,стискам палци за Веси,да не стигне до операция,изора ти да я мажеш с Витасин е супер,действа,от опит знам,но трябва да си много упорит и постоянен с мазането Peace
Стес,пожелавам ти скоро и на вашата уличка да изгрее слънце!!!
Фибичка,тази Йоанка голяма художничка,добре се е нарисувала Joy
Тонита,голяма сладурана е Никол Hug
Цвети Берова,чудесни снимки,сладка кукла и супер природа! Hug
За нас-Дари и Ради и двамата клякат и после стават без упора,още не сме правили питка на Дари,но скоро ще е,ще се похваля Wink
За игрите,при нас е пълен ужас,Дари взима всичко от ръцете на Ради с един замах,той започва да плаче,намира си нещо друго,тя отново му го взима CrazyДАвам и 10 играчки на Ради една,е не неговата взима  ooooh!
Ако той дърпа нещо от нея,тя така стиска и пищи,че става цялата червена и...няма пускане ей,силна  #CrazyКато нещо не  и се угоди се тръшка и ляга на земята,направо в чудо съм се видяла с нея,добре,че Ради е по-кротък.На него му дай да обикаля цялата къща и да стои до една духалка и да казва "пе"-печка.
И не е вярно,че близнаците се водят,на където единия,там и другия,(поне ние не сме от тези Mr. Green)навън са винаги в различни посоки CrazyПознайте дали скоро,в близките няколко години ще мога да изляза сама с тях ooooh!Само да са живи и здрави ще се справим Praynig
Алфира,Марианка, hahahaда не се откажете да искате близнаци,супер е,ама да има и доста помощници Peace
За спането,ще кажа само -пу,пу,пу-заспиват в 21 до 8.30-9,само Дари проплаква насън няколко пъти,мъчат я зъбки,а Ради почти винаги си спи  непробудно Heart Eyes
Хайде лека вечер на всички! Hug

Последна редакция: чт, 25 окт 2007, 23:59 от yoana77

# 72
  Добро утро на всички!

Хайде на по чаша топло кафе   Hug в днешната студена и мъглива сутрин .
 Момичета благодаря ви за комплиментите   bouquet Габи си се роди с много коса,но и като започна да капе окапа много малко и затова сега е с такава голяма коса,даже щеше да е много по-дълга ,но аз лятото я подстригвах два,три пъти,защото все и беше горещо. Тя снощи пак беше с температура и днес мисля да я водя до педито.Вдигна я по същото време като предната вечер и пак 38.5 . Сега няма , разпиляла е из целия апартамент кестени и една цяла кутиика с чисто нови дискове( баща и ако разбере ще ни набие  Whistling )
Хайде ставам , пожелавам ви слънчев и успешен ден!   bouquet

# 73
Добро утро! Днес е Димитровден! Да е честит имения ден на Мити на Сесилия, Митя на Фибичка, Митко - на Ема батко и, и на всички останали именици! Да са живи и здрави и гордо да носят името си!

Йоана77, Дари и мома с характер!
Стес, защо са тези лоши мисли и настроения? Сподели - ще ти олекне.
Меги, по-бодра ли си днес? Как беше масажът?
Фибичка, много сладки снимки. Йоанка така абстрактно се е нарисувала! Цунки по сладката муцунка!
Денис, имах предвид леличка за екстремно време. И аз се вълнувам от детски зъболекари. Ще науча Сашко от ранна детска възраст колко важна е профилактиката.
Габи на Цвети изглежда като голямо момиченце. Много е чаровна!
Тонита, Никол е много сладка на снимките!

Не знам, ако направим конкурс за необичайни за заспиване места, кой ще го спечели. Освен, че заспиват седнали и прави, в столчето за хранене, в колата какви други интересни начини за заспиване имат вашите дечица? Сашко веднъж заспа докато го носеха на конче.

МарияФ, и аз се замислих кога се усеща бебчето за първи път. Тези дни имам усещане за онзи познат гъдел ниско в корема и много се чудя дали е възможно да усещам бебчето толкова рано?!? Калкулаторът в заглавната страница на БгМама показва кога се усеща бебето за първи път с дата. За мен тази дата е края на декември. Цунки от Сашко и нашата запетайка за Филип и вашата!

Навън всичко е потънало в гъста мъгла. Пожелавам на всички мъглявите настроения да ги отминат много скоро. Аз вчера бях в отлично настроение например, но вечерта физическото ми състояние внезапно се влоши. Този път поне Сашко спа по същото време и успях да се погрижа за себе си.

# 74
Моми4ета  добро утро!
Бьрзам да по4ерпя за дне6ния ни празник/Димитров ден е! Grinning
По традиция на трапезата има ов4е и ябьлкова питата,заповядайте!

Ави,МарияФ,по кьсно 6те пусна рецептата на питата!
4естито и на дне6ните именници,желаем много здраве,любов и 6тастие!
Фиби4ка,любимата ми песни4ка  Party,не бях гледала клипа оба4е,весело иъкарване на празника днес!
Сега из4езвам 4е сьм на ендокринолог,а коментарите по темите дове4ера!

Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 10:12 от Sesiliq

Общи условия

Активация на акаунт