КИТАЙ

• 169 662
  • 857
  •   1
Отговори
# 720
Искам да попитам при посещение на будистки храмове в Китай, както и Забранения град и други подобни места, има ли специални изисквания за облеклото и обувките? В Тайланд съм посещавала будистки храмове и имаше изискване за обувки с пета и ръкав, макар и къс, т.е. да е покрито рамото, не мога да си спомня, но в кралския доврец искаха и дълъг панталон сякаш  Thinking  Понеже сега сезона е вече топъл, даже доста топъл в края на тази седмица в Пекин, искам да знам как да съобразя облеклото, да не се окаже, че по къси панталонки и потник не може?

# 721
  • София
Не, миличка, няма такива изисквания. Просто има места, където не те пускат, но те са много малко. Виж ако се окажеш в Лабранк и се опиташ да снимаш този забележителен мини религиозен град, може да попаднеш на фанатизиран монах, който да се опита да ти избие фотоапарата от ръцете. Просто се махаш по-надалечко и пак си снимаш Wink

# 722
Докато си допиша писанките и Zanda отговорила Simple Smile
Няма изисквания за определено облекло, особено в Забранения град, който е просто музей. А в будистките храмове няма да ви спрат както и да сте облечени, но е най-добре човек да е в прилично облекло, най-малкото от уважение към религията им (тениска с къс ръкав, пола до коляното). По същата причина е добре и да се избягват снимките на статуите в различните помещения (има и специални знаци за това). Иначе на открито и в храмовете не е проблем да се снима.

# 723
Благодаря за коментарите!
Късите панталони, които съм приготвила не са неприлични, но коляното ми е голо. Потниците ми също са съвсем прилични - няма голи гърбове, няма големи деколтета, не са къси и не ми е гол корема, ама просто си нямат ръкавче. Подготвила съм и един тънък бял, огромен шал, летен е, в който евентуално да се омотавам при нужда. Само е проблем, че ще стигне доста намачкан до Китай, ама ще видим в движение как ще стане.

# 724
  • София
Момичета, стартирам нова паралелка с китайски език в 138мо училище. Започваме много силно - с 18 часа език в осми клас, плюс 2 часа Странознание първи срок и 2 часа История седмично втори срок.

Ако искате да изкоментирате или попитате за нещо, отворих нова тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=658243.0

# 725
  • София
Дни на китайския театър 15-ти – 18-ти юни

Дни на китайския театър 15-ти – 18-ти юни
НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” и Институт Конфуций – София  с подкрепата на Посолството на Китайската народна република в Република България

представят   ДНИ НА КИТАЙСКИЯ ТЕАТЪР 15-ти – 18-ти юни 

15  петък   19.30ч.    ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА КОНФУЦИЙ от Хан Динин, постановка проф. Снежина Танковска Сцена 47

17 неделя   19.00ч.   ПЪТУВАНЕ НА ЗАПАД  от Мери Цимерман, постановка проф. Снежина Танковска Голяма сцена

17 неделя   “Chinese opera workshop – demonstration and participation”   A 601

18 понеделник  18.00ч.  ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА КОНФУЦИЙ от Хан Динин, постановка проф. Снежина Танковска Сцена 47

18 понеделник  19.30ч.  ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА КОНФУЦИЙ от Хан Динин ТЕАТРАЛНА АКАДЕМИЯ – ШАНХАЙ

# 726
Здравейте момичета, аз да ви върна на една прозаична тема, различна от последните публикации. За тези от вас които ще пътуват до Китай и смятат да си пазаруват там Simple Smile Не си купувайте копринени одеала от Музея на  коприната. Аз се излъгах защото реших че там няма да лъжат в цените, понеже е държавен магазин и цените са фиксирани. Да, в цената не ни излъгаха но качеството е изключително лошо. 2 месеца използвах одеалото и сега то не е нищо друго освен една топка вълна. Извадих го от калъфката и се хванах за главата. На нищо не прилича, как въобще могат да продават такова нещо. Проверявайте под калъфката когато купувате, дали нишките са на цялата площ или са прекъснати на парчета за да не се чудите какво да правите с нещото като мен Sad

# 727
Не искам да те разочаровам, но сигурно и в цената са те излъгали. Точно в тези магазини е изключително скъпо  Sad

# 728
  • София
KD, благодаря че каза! Значи повече няма да препоръчвам да се купуват копринени одеала. Колко жалко, аз пък бях в такъв възторг от тях Cry((

# 729
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте  Hug
Имам следният въпрос към вас.Искам да ми изпратят една мостра от Китай на една шапка и картелки с възможни десени,но естествено трябва да си платя транспорта.Предполагам,че ще е пратка около 1кг.Насочете ме къде да търся куриер.Пратката трябва да пътува от Китай до София.
Предварително благодаря!  bouquet

# 730
  • София
Не съм видяла поста, иначе щях да ви насоча. Може да ми пишете на лични.

Иначе малко новини покрай визите, ако още не сте разбрали:

Република България от 4-ти април 2012 г. ще въведе такси за издаване на виза на китайски граждани за България и реципрочно посолството на Китайската народна република в Република България  също от 4-ти април т.г. ще въведе такси за издаване на виза на български граждани за Китай:

1.     Еднократна индивидуална виза – 80 щ. долара.

2.     Двукратна индивидуална виза – 120 щ. долара.

3.     Многократна индивидуална виза с валидност половин година – 160 щ. долара.

4.     Многократна индивидуална виза с валидност една година – 240 щ. долара.

5.     Групова туристическа виза - 64 щ. долара на човек.

http://www.chinaembassy.bg/bjly/lsyw/t919346.htm

ПОКАНАТА (с изключение на Invitation Letter of Duly Authorized Unit) за китайска виза трябва да съдържа следната информация:

1.     Информация за канещата страна (фирма, организация или физическо лице) : име, адрес и телефон.

2.     Лични данни на пътуващия: имена, пол, дата на раждане, номер на паспорта.

3.     Печат и подпис на ръководителя на фирмата. Ако канеща страна е физическо лице - достатъчен е само подпис.

4.     В какво се изразяват двустранните отношения.

5.     Каква е причината за посещението.

6.     Дата на пристигане и отпътуване.

7.     Име на провинцията и на града/градовете, които ще бъдат посетени.

8.     Коя от двете страни поема разходите по пътуването.

ЗАБЕЛЕЖКА:

1. Поканата може да е получена по факс, имейл, по куриер или  по поща.

2. ПРИ НЕВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ ПОКАНА при подаването на документите, кандидатстващия за виза трябва да представи: удостоверение за активна банкова сметка или удостоверение за ежемесечни приходи, медицинска застраховка и разписана програма на туристическото пътуване по дни. Задължителната минимална сума за един ден престой е 100 щ.д.

3. Служителите на гишетата имат право по тяхна преценка да изискват допълнително други документи.

http://www.chinaembassy.bg/bjly/lsyw/t947399.htm

# 731
Да споделя, че ако се вади виза от Хонгконг е безплатна.

# 732
  • София
Да споделя, че ако се вади виза от Хонгконг е безплатна.

От Хонконг безплатна, но ако трябва да идеш до Пекин ти излиза през носа, защото до Хонконг самолетният билет е доста по-скъп, плюс после транспортът до Пекин. Така че, за съжаление, разходите по визата стават много сериозно перо в бюджета...

# 733
Здравейте,налага се скоро да пътувам до Пекин може ли някои да ми каже/напише посолството на Китай в кои дни от седмицата работи ?

ps1. а изобщо отвсякъде получавам инфо,че китайска виза трудно се взема трябват покани, и др. при положение че мисля да пътувам до там с влак а после да се изнеса за Лаос ,също с влакове и бусове/пеша както доиде бюрокрацията е голяма спънка,някои от вас правил ли е такова нещо? Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 20:02 от georgi4444

# 734
  • София
Добавям към нашата темичка друга една, която спонтанно възникна в отговор на въпроса "Какъв строй има в Китай и Русия?":

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=684790.0

Общи условия

Активация на акаунт