АПРИЛски таласъмчета лудуват, за лакомства и пакости тършуват!

• 10 377
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Скарлет, в книгата ми пиШе, 4е на таzи въzраст нямали предпо4итана ръка, в смисъл, 4е и двете били еднакво силни. 4ак след 3 год. се виждало, коя ръка била предпо4итана. Остави го да си яде както си му е удобно  Wink
Милена стои мирна и слуШа прикаzките, но теzи които й 4ета са и много кратки, вместим се в рамките на 5 минути, и не са сложни  Wink  Пробвай с кратки прикаzки  Peace  Милена много оби4а една българска книжка, Горската къЩи4ка май се каzва, има я по супермаркетите, слуШа я беz да мърда.
Ина4е и тя ходи в желаната от нея посока, но тъй като се раzхождаме предимно в гората, не е голям проблем.

# 211
Енви  Embarassed голяма съм патицаа... А пък аз се чудех защо се интересува чак сега кога е проходила  Embarassed

На 1-ви октомври тръгна за половин ден и така две седмици, на четвъртия-петия ден спря да плаче сутрин; после две седмици беше вкъщи болна и ме беше страх че ще свикваме отначало но не, тази седмица вече спи там и я взимаме вечер - няма драми.

# 212
Меци, това е голямо постижение!  ooooh! И аз толкова време съм й дала на Вили за адаптация и първо боледуване - 1 месец, докато все още съм на разположение. Дано не я надценявам!

Аз пък не съм либерална мама - спокойна съм, но не съм търпелива. Но пък и моят дребус е телче! Mr. Green

# 213
  • софия
Добро утро!

Жени, Мати също вчера започна да киха и му потеше носа - оправих го с Нукс вомика!

аз и взех АЛИУМ ЦЕПА че имаше доста течащо носле...но не и Т....днес е доста по-добре....е има още сополи ама не е като вчера

по въпросите
1, борави и с двете ръце...татко и е левичар и много се надявах и тя да е но ще видим
2, изтрайва само кратките приказки от малките книжки...
3, ходи хваната за ръка много малко...иначе напред, назад, настрани...където си иска се разхожда...не може още в една посока /правилната  Joy/  да ходи и това си е

Последна редакция: чт, 01 ное 2007, 16:52 от Жени_К

# 214
Гале,аз също установих че по добре ботички за сега да носят .Купихме страхотни от пазарчето в Струмско,хем готин външен вид,хем пухкавки от вътре,хем удобни за децата,като им ги обухме се разтичаха веднага,докато като премерих едни ботушки на Криси стоеше като закован за земята и не мърдаше.
Аз не знам ти може да искаш определена марка,но аз съм доволна от тези много.

По въпросите на Скарлет:
1 Държат с дясната ръка по принцип,но и да сменят за момент аз ги оправям.
2 Приказки и на аз се опитах да чета няколко пъти като заспиват,но не срещам интерес у децата,беснеят,скачат ,викат,и минаваме на песните за да заспят.
Показваме книжки с животни и малки приказки в които забелязват пак животните или нещо често показвано.
3 На вън тичат като обезумели.Мислих че само моите са такива щураци,но уви не били.
hahaha
Като тръгнат на някъде не ги интересува нищо вървят,тичат,катерят се,падат,прескълбучват се и все напред.Обожават явно свободата  и и се наслаждават до безкрай колкото им дам възможност разбира се. Joy

# 215
Смин, снимки публично обещах, така че ще има  Mr. Green Ама снощи се прибрахме късно и нямаше кога да се разтоварват и т.н., пък днес сме на бач и май ще остане за другата седмица. Тоз уикенд уж почивам.

Нунка, голяма си душица Hug.

По въпросника:

1. Еднакво добре и с двете ръце борави. По едно време и аз мислех че ще е левичарка, но гледам я на последък ги меши умело и двете.
2.Обожава книжки и започна да седи доброволно при четенето. Преди ми бягаше на 2та секунда. Сега сама ми ги носи. Дълги приказки изкарва само ако сме легнали и  и чета. Иначе кратки книжки, които са и любими ги препрочитам по 5 пъти на веднъж и тя стои и чака. Как не и бактисва незнам едно и също да слуша. Имаме едни серийни за животни в рими, много им се кефи.
3. Не е от бягащите. За сега обича да я водя за ръка. То рядко ми се случва де и може би не съм много обективна в случая, но не помня да ми е бягала като я водих в парка до преди да дойде майка ми ( с изключение на момента в който разбере, че ще тръгваме Mr. Green).

# 216
Отчитам се:
1. Тони яде ту с лявата, ту с дясната ръка. Не ми пука с коя ще пише някой ден, само ако стане музикант може да имаме лек проблем.
2. Няма никакъв интерес към книги, засега прилича на татко си Crossing Arms
3. Навън не бих казала, че е много дисциплиниран. Ей Вени да ви каже как го гоня по градинката, не му пука там ли съм или не. Това ме плаши, защото според мен все някой ме дебне , за да ми гепи детето и се сресирам от тичането по него. За ръка не искаше да ме хваща, докато не му теглих един пердах   Embarassed, сега дава ръка, но на моменти пак се налага да настоявам и да го  нося насила.

# 217
1. Иво използва само дясна ръка. Ако му подам лъжица или четката за зъби в лявата, не я хваща. Но и аз знам, че преди 3 години децата ползват еднакво сръчно и двете ръце. Ако реши да стане левичар - не възразявам, това е неговият собствен път в живота.
2. Не чета още приказки, имаме много книжки от бебешките с твърди корици и много картинки и засега само показва животните и героите, а аз му казвам кое как се казва и какво прави и той писука от радост. Обича анимации и рисувани филмчета, но интересът е само за около 5 минути. Обикновено разяснявам какво се случва, за да съм сигурна, че е разбрал.
3. Преди тичаше и беше в състояние да измине километри без да му направи впечатление, че ме няма наблизо. Сега обаче е в някакъв странен период - държи ме за ръка и не иска да се пусне, играе на 5-6 метра от мен най-много, от време на време както си вървим за мой ужас спира и държи непременно да го понося на ръце, докато той ми се глезуни и се гушка. Ако не го вдигна, почва да пищи истерично  Crazy  затова направихме компромисен вариант - вдигам го, държа го десетина секунди и се обясняваме в любов, после го пускам пак долу.

Аз не помня дали ви казах, че си дойдох в Пловдив, за да получавам квалифицирана помощ от бабите. Е, няма да ме огрее. Нашите са в Русе, свекърите - на село, Младен е в София и ще дойде чак в неделя, брат ми е нощна смяна и спи по цял ден........  Ако си бях  останала в София, поне нямаше да ме е яд, че ще си седя сама няколко дни  Tired

# 218
  • София
Смин, сещам се за един, но и аз ще ти ги дам на дистрибуторската цена, ако те пратя при него едва ли! За парите - ето сега е удобно - ще ти пратя с 62 лева по-малко! А Коластрата ще изпратя по пощата, щото до получаване на пратката ще мине много време навярно!

По въпросника
:
1. Държи и с двете.
2. Книжки нещо не го привличат още, а съм си записвала, че Лора се е пробвала да разказва даже/ разбира се не с думи Wink/, явно много съм и чела вече по това време.
3. И Мати се отдалечава, но говорим само за парка, по улицата - не.

# 219
Привет  Hug
По анкетата:
1. и с двете ръце борави, а аз не се мешам, както му е удобно така да прави нещата Simple Smile
2. много обича книжките, но с картинки, не му е интересно да му чета, а да му казвам кое какво е, как казва, напоследък има 2-3 любими книжки и ми ги носи да "четем".
3. не търпи да се води за ръчичка, освен ако той не ме хванал да ме води някъде, иначе отпрашва накъдето си е решил казва ми чао и хич не го интересува, че ние сме в другата посока примерно Simple Smile

Аз да споделя, че доживах Кало да плаче, че си тръгва от яслата Laughing Днес отивам да го взема и друг път като ме види, тича, та чак ще се спъне, за да ме гушне, днес идва, ама един такъв без желание и ме хваща за ръка и ме дърпа да влизаме навътре. Обясних му че аз не мога да влизам вътре и го попитахме със сестрата той дали иска да влезе и той тръгна, казах му чао и той на мен, даде ми целувка и си тръгна навътре Joy И естествено нямаше как върнаха го да си ходи и той като се разплака, ама с едни крокодилски сълзи ... питах сестрата какво е правил и тя каза, че е рисувал. На връщане към нас му купих една магическа дъска и с такъв кеф сега рисува Joy

А си направих и една гимнастика с количката до 7-я етаж, защото нямахме асансьор като се прибирахме ...

Иначе днес на работа не усетих как мина деня и все едно не съм се отделяла от офиса.

# 220
  • София
Бронховаксома смятам да го тестваме след 2-3 седмици.
1.По принцип повечето деца май хващат в началото с лявата,май.
2. Ъ, какви 5 минути, ние 1 минута едва изтрайваме.
3.Да, и Давид е така. Общо взето не го интересува идва ли някой  след него или не.

# 221
  • София
Да се включа и аз в анкетата:
Емо не обича да се храни сам, а ако посегне към нещо с ръчичка хваща, с която е най-близо. Не съм го коригирала - с времето ще го науча да ползва основно дясната си ръчичка.
Книжки, не четем - но има едни само с картинки и тях разглежда с интерес, а до колко ме слуша е отделен въпрос - е, аз си приказвам сама и напоследък не ми прави впечатление дори. От известно време започна да гледа анимации, че си ги и избира. Цяло филмче не изглежда, но определено му е интересно.
Като сме навън обикновено ме държи за ръка. Ако се спусне на някъде го прави с надеждата, че ще го гоня да си играем и затова отвреме навреме дърпам ушички. Вече на разходка не го държа за ръка, защото той ме е хванал здраво за 1 или 2 пръста. В парка си позволява да бяга, но там е подходящо за игра и с удоволствие тичам след него, а той се залива от смях.

Браво на Кало за адаптирането.  smile3501 newsm10 Ха дано и другите ни априлчета да заобичат яслата и да не плачкат.

Сложих няколко по-актуални снимки в албума.

Тази вечер се каня да си легна преди полунощ - лека нощ  newsm46  smile3524

# 222
Добро утро! Grinning

Деси, поздравления за Кало!  Heart Eyes Относно работата - познато чувство, все едно никога не си отсъствала, жалкото е че и със стреса се получава така,
 поне при мен. Tired

Раче, много сладък Емко!  Heart Eyes А след баня е със слепени миглички! Мама много хубава играчка си има у дома и аз си мисля за нещо такова. Wink

Днес за пръв път Вили се събуди с абсолютно сух памперс. Дано и в яслата са упорити, че да не започнем отначало мисията по махането на памперса.

# 223
Добро утро!
Деска, браво на Кало
Раче  Heart Eyes сладур  Hug
Вени, не, не, Коластрата ще почака малко, така, че ти си пращай колкото парички трябва, аз имам идване до софия, така че тогава ще се видим  Peace

# 224
  • София
Добро утро!

Смин, ок, ти ще кажеш!

Деси, завидях ти - Лора беше така на детската! Оф, дали ще ме сполети и втори път?! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт