АПРИЛски таласъмчета лудуват, за лакомства и пакости тършуват!

• 10 381
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Гале, честито ти мамосване!  bouquet

Рени, мислиш ли, че всички, които те упрекват, че си се върнала на работа са доброжелателни!?  Mr. Green
Дано Соня се оправя бързо! Praynig

Меци, браво на Вени! Hug М/у другото тя от кога ходи?

Татянка, бях питала за това музикалното подробности!? Thinking

Днес подадохме документите в яслата и поразгледахме. На пръв поглед всичко е ОК. Много просторно и светло. Децата по списък били 15, но налични бяха около 10. Децата не знам, как са сутрин, но към 10 ч. бяха абсолютно спокойни и играещи си. Единствено лелите ми се видяха възстари и въздебели. Оттренирахме и пътя наобратно пешком, макар да не е близо. В понеделник е стартът й!
Blush

Последна редакция: чт, 01 ное 2007, 12:10 от envia

# 196
И Лекса не може да отваря нашия хладилник, ама май защото дръжката и идва на височко. Като иска нещо обникновено води някой и се хваща отдолу за дръжката ( само до там стига) и чака да и отворим да си покаже какво иска. Иначе приспособления съм сигурна че има. Надявам се да не ми се налага и хладилника да окопчавам де.

Снощи за пореден път доказах на себе си, че не харесвам Халоуин и това е! Иначе на дребната и беше забавно, на всичко отгоре времето беше страхотно дори и след мрак и успяхме да изкараме по къс ръкав. Друг път е било хладничко по това време на годината вечерно време.

Пак болнички се навъждат, да се оправяте бързо. Аз не знам как ще ги опазвам двама в къщи, отказах да давам противогрипната на Лекса и се надявам да не съжалявам за това.

# 197
Привет!  bouquet

Ренка, бързо оздравяване на Соничка, момичетата са ти казали - положението е за лекар и според мен  Praynig
Нунич, как е писанчето  Heart Eyes
Гале, искаме снимки на тортата  Laughing Честито и от мен!   bouquet
Мисче, сниииимкииии от снощи  Whistling
Енви, успешен старт на Вили в понеделник, а това с леличките ме разсмя от сърце  Mr. Green
Мецанке, супер е това, че Вени така добре се е адаптирала   bouquet
Красе, ако ходиш до яслата хвърли едно око и за нас акоима списъци  Mr. Green
Джинджър, Али също не стига дръжката на хладилника, но си навира малките пръстчета и се мъчи да го отваря, но не успява...засега Crazy Но види ли го отворен е вътре и търси млекца, голям фен е не малките плодови млекца, ако не го спра може да изяде 4 от Данонино последователно  ooooh! И после си суква за разнообразие  Mr. Green
Вени, имаш ли връзка с някой дистрибутор във Варна за Аква сорс-а  newsm78 Или на теб да поръчвам ама как ще стане изпращането  Rolling Eyes

# 198
Здравейте Wink

Благодаря на Рачето за линка с онази джаджа. Определено ще имаме нужда от това.

Мисче, всеки ден влизам тук с трепет, толкова се вълнувам за бебето  Hug

Рени, бързо оздравяване на Соничка Hug

Мецанка, ми тя Вени е толкова спокойно и кротко детенце, как няма да се справи с яслата Grinning

енви, и на Вили пожелавам бързо адаптиране Flutter

На Яна й се разминаха гъбичките този път. Ако знаете само какво мазане пада 4 пъти на ден с 3 различни мазила, и тя милата се е научила кое след кое следва и ми ги подава, даже сама се маже.

Гале, Дими добре ти каэва "мама", на мен Яна започна от два дни да ми вика "кака"  Laughing

# 199
Нуни, и аз бях "како", но само 2-3 дни, после ме замамосва.

За тортата се ослушвам, аз бях обещала и за Димитровден (направих, ама я изядохме без снимка), но след другата направа веднага ще почерпя.

Рени, дано при Соня да не е нещо сериозно, но и Димито беше така 3 седмици. Всяка с различна болест.

Днес се обадих в яслата, в понеделник, ако не сме болни  Praynig, отново тръгва. Дано този път минем заветните 3 дни.

Джинджър, Димитрина прави опити да го отваря, като навира пръсти в уплътнението, но все още не успява.

Дайте идея за зимни обувки - тип ботичка, не искам ботуш да й вземам все още.

# 200
Гале, Дими добре ти каэва "мама", на мен Яна започна от два дни да ми вика "кака"  Laughing

Хахаха, не е дале4е от истината, вие сте като сестри4ки  Heart Eyes

Енви, ами трае 45 мин всяка седмица, пеем песни раzбира се, правим движениета към песните. Всеки път е на друга тема, миналата седмица бяха таралежите а днес духовете. Даже направихме по един дух, тя водителката носи материяли. Много е zабавно, децата са от 18 до 36 месеца, 8 броя май, плюс родителите. Голяма zабава е  Grinning

# 201
Благодаря, ТатянкаHug
Интересно звучи особено за зимния сезон! Peace
Но за мен по-приемливо е, да наблюдавам, не да участвам. Mr. Green

# 202
  • София
Добър ден и от мен!

Няколко дена нямам време да се разпиша, а имам доста въпроси, дано не забравя нещо, но покрай тези пусти избори главата ми пращи.....
Честито на всички празнували през изминалите дни!
Както обикновено виждам, че много добре сте си изкарали на събирането.
На болничките - бързо оздравяване, но за съжаление така е при децата, докато не си изградят имунитета ще трябва да минат през тези гадни болести. То и ние възрастните боледуваме често, но някак не си обръщаме кой знай колко внимание. Ето, аз бях болна преди три седмици и още не може да ми спер носа - направо ми писна, но незнам нищо ефикасно (пробвах какво ли не).
Тони и на мен до преди една седмица ми викаше каке, но сега вече ми вика абсолютно съзнателно мами, незнам защо реши така, а не мамо (никой не го е учил така), а на баща си вика беби, а иначе знае и думата тате, но нея я употребява само когато говори по телефона, иначе като го вика е беби. А най- странното е че брат ми като малък също викаше на баща си беби, но Тони никой не го е учил нито е чул вуйчо си .... странна работа.

А сега и няколко въпросчета (дано не забравя нещо):
1. С коя ръка държат лъжицата децата? На Тони му е по-удобно с лявата (това значи ли че ще бъде левичар).
2. Как ги карате да седят и слушат като им четете приказки? В началото на Тони му е интересно, но след около 5м става и заминава на някъде. И все още нямаме изцяло прочетена приказка, а мен това ме дразни и ми изчезва ентусиазма, а толкова си мечтаех да му чета приказки.
3. Има ли е други деца като Тони, които като са навън да не се спират - като хванат нанякъде и си заминават, без да се оглеждат дали има зад тях някой... Това етап ли е или характер? Дали ще дойде време, в което да не се отдалечава, да се оглежда. Аз ли нещо бъркам?

Чакам вашите отговори!!!

# 203
1. държи с дясната ръка, понякога взема с лявата, но се намесвам;
2. много са малки за приказки, според мен - разгръщане, картинки, посочване - да, но цели приказки е прекалено. Аз не чета - това е от бащините задължения - сяда му на единия крак в скута и някак си се залисва, но е по-скоро някакъв ритуал, а не толкова заради книжката или приказката.
3. по принцин не прави така.

# 204
  • София
На Соня Т. стигна 39,4. Сега я посмъкна с хексалгин, но майка ми така се беше шашнала, че едвам говореше. Аз съм още на работа и към 5 ч. ще я водим на лекар.

По въпросите на Скарлет:
1. държи лъжицата с дясната ръка предимно, но понякога посяга и с лявата. Но определено пише и рисува с дясната.
2. При нас четенето на книжки не е четене на самия текст, защото въобще не я интересува написаното. Посочва ми каквото и е интересно и аз й казвам какво е. Така може и половин час да четем, много обича.
3. не се отдалечава много сама, но не обича да е хваната за ръка.

Черепахче, кукления театър с Мечо пух, Ариел ли беше?

# 205
Скарлет,
1. Предимно с дясната, но пробва и с лявата и я оставям както тя иска. Не знам дали значи, че ще е левичар - другите неща как ги прави - с коя ръка рисува?
2. Защо се нервираш? Парон им е да изчакват цяла приказка, защото на тази възраст има определено време което изтрайват с кеф, а не насила) преди да се обърне страницата и то беше 2-3 сек. мисля. Аз оставям Вени да ми чете  Laughing разгръща и ми разправя примернокое животно вижда, кой нани, такива работи...
3. Абсолютно същата работа и мисля, че е до характер овнешки - сестра ми беше същата като малка  Rolling Eyes Никакво насилие към овните, иначе се получава обратиня ефект и се отчуждават от близките си - аз така знам... Иначе ако е на кеф, ходи за ръчичка много послушно.

Енви Вени проходи на 13 месеца сама.

# 206
Меци мила,
питането ми беше - кога тръгна на ясла!
Ама и аз съм една!!! Embarassed

# 207
[Никакво насилие към овните, иначе се получава обратиня ефект и се отчуждават от близките си - аз така знам... Иначе ако е на кеф, ходи за ръчичка много послушно.

Да, ама като съм лъв и много мразя да не е на моето. Явно и аз ще се превъзпитавам.

по анкетата:
1. Предимно с дясната ръка. Рядко посяга с лявата, но я оставям, вижда,че не й е удобно и се коригира сама.
2. Приказки още не чета. Разкаваме картинки, т.е аз разказвам, тя слуша, после тя сочи, аз пак повтарям.
3. Да, отделя се, и хич не й дреме, че е сама. Даже ако някой на улицата й се усмихне и с него ще тръгне. Аз мисля, че е период, защото днес я гледах скрита (тя не ме виждаше) и се завърна и започна да се оглежда. Но не се разплака, че е сама.

# 208
Нунич, радвам се, че всичко е ОК с Янчето, а за "кака" - нали знаеш, че дечицата са най-искрените създания  Mr. Green Та е права де  Laughing

Абсолютно същата работа и мисля, че е до характер овнешки - сестра ми беше същата като малка  Rolling Eyes Никакво насилие към овните, иначе се получава обратиня ефект и се отчуждават от близките си - аз така знам... Иначе ако е на кеф, ходи за ръчичка много послушно.

Подкрепям с 2 ръце  Peace

По анкетата:
1. Абсолютно еднакво действа и с двете ръце, но има на кого да прилича (ако е до ген това), свекърът ми само пише с дясната, а всичко друго прави с лявата, включително в лявата държи ножа, а в дясната вилицата. Не мисля да му показвам да прави нещата само с дясната, както сам иска  Peace Лично аз много харесвам левичари, някак си ми е готино да гледам как пишат, но пък как се размазва тогава не е истина  Mr. Green
2. Приказки не четем, разглеждаме само детски книжки и показваме кое какво е, точно както Мецанка е написала - Али ми разгръща книжката, но накрая я слага на колибка и си паркира някоя кола отдолу и е приключило "четенето".
3. Същата работа, като си хареса една посока, особено в морската с тези безкрайни алеи, то няма спиране  ooooh! Но в последно време ми разрешава да пресичаме улицата към магазина хванати за ръка, иначе беше абсурдно  ooooh!

# 209
  • София
Скарлет -
1. Май по-често с дясната ръка, не се намесвам и не държа непременно да е десничар  Heart Eyes

2. На приказка изтрайва около 2-3 сек. колкото да види за какво става въпрос (защото съм му казала да донесе книжката. Дава ми я, усмихва се в стил "чети си, чети си, аз ще си играя с камиона") и дотук с четенето.

3. Единствено когато е заинтересуван ме държи за ръка, иначе ходи в стоята си посока ако ли не го нося. Като хукне в стоята си посока се обръща след няколко крачки, а ме е видял, а драсва още по-бързо, ако не ме вижда се връща да ме търси.

Скарлет, овнета са, инатести са!  Confused

Общи условия

Активация на акаунт