Помощ за българските деца 2

• 16 790
  • 336
  •   1
Отговори
# 300

Как тези деца ,след като напуснат дома ще се реализират в живота? Как и с какво можем да им помогнем? Каква квалификация могат те да осъществят  и какво ще й струва спонсорирането й....и т.н....и т.н.
Разбрах,че един шофьорски курс категория в Бг струва в  250лв.Колко струва за категория С, нямам представа.
Какво могат сега да работят в свободното си време? Как можем да им уплътним времето и да не мислят за глупостти, как могат да получават допълнително парички изработени от техните ръце/ разбира се това се отнася за по-големите деца в дома/.
Давайте идеи, моля ви?

Сати, мисля, че това е много важно - имаше преди време идея да събираме средства/търсим спонсорство за учители, уроци и т.н. вместо да се спонсорират самите домовете като се купуват дрехи, храни и т.н. Ако насочим усилията си към индивидуалното израстване на децата помощта ни ще има повече смисъл. Аз имам и идеи да се свържа с организации в Щатите да видя дали можем да включим по-талантливите децата в различни конкурси, програми и т.н. - какво мислите?  newsm78

# 301
идеята е много, много добра.
не знам как е в по-малките населени места, но знам, че децата в градовете определено нямат хубава съдба. влязат ли в дома от 7 до 18 просто са осъдени да станат асоциални. започва се с проституция, продажба на нещата, които получават, побоища и изнудване. не че другите домове са цвете, но до 7 децата все пак са някак си по-защитени. след това става страшно. ако може да се говори за това, че някъде е добре, то това са най-вече домовете от 3 до 7 години. преди тях за бебетата се грижат просто много малко хора и те развиват ужасни емоционални дефицити. когато човек се замисли за това, къде помощ е най-належаща е трудно да избере. но мисля, че бебешките домове и домовете за деца над 7 са с най-голям приоритет. и най-крещяща нужда има от хора, занимаващи се с децата. памепрси и дрешки някак си се намират, но според мен колкото и необходими да са, трябва основно да се насочим към проекти именно за работа с децата и с менталното им развитие.

бахи, имаш поща. приложих и две виртуални луканки и ока червено винце. Joy

# 302
Искам да даря на дома в село Овчарово или някъде във Варненско защото съм от там дрехи и играчки някой може ли да ми помогне с телефони и адреси

# 303
росица, отиди в благотворителния, там ще ти помогнат веднага. зависи обаче, откъде ще пращаш даренията. понякога това е по-скъпо, отколкото ако пратиш пари за закупуването на нови идентични неща.
мисля, че и варненските мами ще ти помогнат с информация.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=88405.0

Последна редакция: сб, 05 яну 2008, 11:05 от matakosmata

# 304
момичета, много съм проста, ама днес получих първото дарение на сметката. коя от вас е с черешова фамилия, че не мога да разбера от кого са парите.
значи. около 25 януари ще ви кажа колко пари и от кого са дошли и ще ги преведа на хасково.
което ще рече, че от февруари започва проекта.

# 305
Здравейте момичета,

намирам идеята за клон в Германия много добра, мисля че по този начин ще се реши проблемът на дарителите с данъчнuте облекчения. Ще проучим как стои въпросът с  правната част за осъществяването на проекта. Важно е да се включат повече мацки от различни сфери, и не само от България и Германия  Wink
 и по тази начин да направим един функциониращ модел за помощ за дечицата макар и в 2 дома.

Също така и аз като Сати и Диди се питам как по друг начин можем да им помогнем. Това, което най много им липсва са добра дума и прегръдка. Какви проекти могат 
още да се осъщeствят  newsm78

# 306
бахи, имаш поща. приложих и две виртуални луканки и ока червено винце. Joy

Мата, на мен що не ми пращаш такива работи по пощата бе? Laughing

Опитвам се да ви следя, ама понеже не успявам, се въздържам да пиша, за да не пълня темата с малоумни въпроси или неадекватни предложения и  да ви занимавам да ми обяснявате.

Надявам се Мата, ако има нужда от помощ, да ми пише.

Можете да пишете и търсите съдействие и от Международния женски клуб.
Беше пуснат линк в другата тема, тая в подписа ми, имат реализирани много добри проекти и според мен много работа вършат. И се отзовават. Вероятно много се обръщат за съдействие към тях, но нищо не пречи да пробвате за конкретни домове. Също така да черпите идеи от тях. Не знам Мата дали чете там инфото.

# 307
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258270.0
гледам, че темата замря......е, аз продължавам да действам. ето ви един линк към вече набралата по-голяма популярност кампания. лошото е, че в българия има такси за преводите........

# 308
Мате, zамря Щото 4акахме новини  Wink  Но гледам 4е има и то добри, БРАВО  Peace
Има ли въzможност да се открива дарителска сметка в БГ? До колкото zнам, при такива сметки не вzимат такси  Thinking

# 309
баш по това умуваме сега...........

# 310
Честита регистрация Peace.
Прочетох,че умувате zа преводите в БГ.За там не zнам,но преводите от Гремания до страни в ЕС (демек БГ) струват 1?.Поне в Шпаркасе и Фолксбанк е така.
Работя по въпроса с клона.Окаzа се,че трябва да иzчета куп zакони,които zа първи път виждам. В скоро време очаквайте доклад от мен.
Поzдрави на всички  Hug

# 311
браво бахи  bouquet
евро, евро ма са пари. на 5 евро едно евро са си пари излишни. виж ако ги сбираме тук на сметка и после накуп превеждаме, може.

# 312
Бахи, ако немската банка ти вzима такса zа превод до БГ, zна4и те лъже.  Twisted Evil  По zакон един превод в ЕУ и в Евро, с ИБАН, не може да струва пове4е, колкото един превод в страната. И тъй като в Германия преводите са беzплатни, преводите до БГ съЩо трябва да са беzплатни. Аz не плаЩам грам стотинка (Постбанк).
За справка http://www.europarl.europa.eu/highlights/de/1004.html

Проблемът е, 4е българските банки си одържат някаква такса zа полу4аването  ooooh!

# 313
Татяна,мерси много zа инфото. HugООО какъв сейр ще направя в банката,да ми вzемат еврото беz да имат право.
Сори zа спама.

# 314
Не може ли да се направи дарителска сметка в Германия на българско дружество?Не ми се смейте, ако въпроса е крайно глупав

Общи условия

Активация на акаунт