Irka, всички АВГУСТинчета ви пожелават на добър час и късмет

• 27 232
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Дими, при вас молбите не се ли подават по интернет от 4 февруари?
Май само в София е така. Аз подадох моите молби на 02.01. в най-големия сняг. Тогава реших, че сигурно съм единствената луда, която ходи по детски градини в това време. Подадох на няколко места и пак не съм сигурна, че ще ми вземат детето в някоя... ooooh!

Яна4ка, моят разбойник също е на 05.08. Heart Eyes

# 151
яна4ka, добре дошла в нашата групичка  Simple Smile

Малко е пустичко тук, но всеки го е налегнал някакъв ангажимент.

При нас нищо ново. Стефчо изкара гадния вирус с висока Т и то точно по Коледа. сега вече е здрав, но е малко при баба си, че тя пък е отпуск, а ние вкъщи сме като младоженци с мъжът ми  Simple Smile
Но от другата седмица дребния отново се връща на ясла и дано да нямаме проблем, че като го питаме иска ли да ходи при децата, той отговаря "пет", т.е. след 5 мин., като му кажа в понеделник, той отговаря "не, баба", та така.

Друго не се сещам да се похваля  Mr. Green

# 152
Дими, при вас молбите не се ли подават по интернет от 4 февруари?
Май само в София е така. Аз подадох моите молби на 02.01. в най-големия сняг. Тогава реших, че сигурно съм единствената луда, която ходи по детски градини в това време. Подадох на няколко места и пак не съм сигурна, че ще ми вземат детето в някоя... ooooh!

Яна4ка, моят разбойник също е на 05.08. Heart Eyes
е супер много ще ми е интересно да видя някави негиви снимки ако може?

# 153
# 154
# 155
# 156
  • Чикаго / София
Здравейте!

Къде изчезнахте всички?

Добре дошли на новите мами и дечица! Hug

Ние сме добре! При нас е невероятен студ -20! Стиме си в къщи и не си подаване носа навъм, че ще стане на шушулка.

От вторник децата тръгват на градина тук. Намерих им една градина, която се държи от българка и има 2 учителки българки и 2 -3 българчета, така че ще ги разбират и се надявам да им хареса. Ходихме 4 пъти там и стояхме по около час и нещо, за да свикнат с обстановката и да свикнат къде ще ходят. Хареса им, има страшно много играчки и занимателни игри. Децата не са много. До 3 годинки са около 12 деца за които се грижат 2 учителки а директорката помага за всички групи. Те тук са само 3 групи - до 3 годинки; 3 и 4 годишни; 5-6 годишни, и са най-много по 20 деца в група с по 2 учителки.

Иначе сме добре, свикваме на новото място, разглеждаме и се разхождаме когато не е такъв студ. Вчера Лъчи ме разби. Подавам й една бисквитка, а тя ми вика Тенкю и отива да играе! И аз  Shocked

Да ви кажа убедих се колко по-малко боледуват децата когато са си в къщи, а не на градина. Винаги съм твърдяла, че дори и да не ходят на градина децата пак боледуват, ама ей на, вече 2 месеца и половина не са на градина и не са били болни, а е зима.  Без да им давам нищо. Сега им давам витамин Ц, преди градината малко и ще видим как ще тръгнат нещата с боледуването тук!

Хайде пишете как сте! Къде се загубихте? Как се справят децата в яслата, а тези които не ходят как са?

Simple Smile

# 157
Ирка, звучиш много добре и оптимистично  Simple Smile Това е много хубаво, дано така да е и занапред Simple Smile

За боледуването си много права, Стефчо 2 седмици беше при баба си и не го чухме да кихне, 3 седмици детето е напълно здраво.
За съжаление от днес е отново на ясла и с доста свито сърце го пуснах, че вирусите не са изчезнали.
Дано да удържи по-дълго време.

А и вкъщи баба му доста се занимава с него и е научил много неща, а и нови думи. Мислих, че в яслата по-бързо ще проговори (по-съществени работи), но не е така.

И аз се чудих, къде са зачезнали всички?

Иначе в събота го водихме при наш приятел доктор в Пирогов, че педиатъра ни каза, че му е къса юздичката под езичето, та да му я резнат, но се оказа, че не е толкова фрапантно щом не му пречи при ядене и говор. За сега няма проблем с изговарянето на думи, е някои ги казва грешно, но е в реда на нормалното. За сега ще го наблюдаваме при говора.

Исках да ви питам за столчетата за кола, вие с какви сте? Мислим да вземем ново, че това, с което сме в момента видимо до лятото ще му е малко. Ще ми се да взема някакво, което ще ползваме по-дълго време.

# 158
  • Чикаго / София
Ние от тук им купихме столчета за кола и за двете едни и същи. От 10кг до 45кг, а за височина се води до 132см. Ще има да си ги ползват още доста години! Столчетата се удължават, имат си коланчета и засега ги връзваме с тях. За по - нататък, коланите на столчето се махат и детето се връзва направо с колана на колата. Имат три позиции на гръбчето. Така че като заспят да им е удобно. И не са толкова твърди каквито бяха нашите столчета в България. Струваха 97$, което на мен направо ми се видя евтино като ги сравних с цените в България. Лошото е, че ги няма там!  Купи му на Стефанаки столче от тези от 9 до 36кг., ще си го ползва поне няколко години.

М/у другото онзи ден мериха Лъчи тук, беше 11кг.  Голям щиглец е! Яде като за свтовно и то предимно месце, а не качва въобще! Преди малко правех пилешка супа и съм сварила и нарязала месцето в една купичка. По едно време се обръщам купичката я няма, тя Лъчка дошла, взела си я и си седнала пред ТВто да гледа детско и да си хапва.  Laughing Не искаше да ми я даде даже!

Gigi , дано Стефанаки се задържи здравичък!  Hug

# 159
  • Sofia
Здравейте

Аз изобщо не пиша, защото няма много какво да кажа, от поне месец само лоши работи ни се случват във всичко!! Просто не разбирам що за скапан късмет е това.
След като се изредихме от миналата седмица болни аз и мъжът ми, тази нощ Ради вдигна температура и сега сме си вкъщи. Тя в общи линии бързо я свали, само веднъж й дадохме Панадол, сега покашля малко и има сополи (но тях ги влачи от по-отдавна), надявам се днес да е добре и утре пак всеки по своите задачки.
Иначе си е голяма маймуна, раздава правосъдие даже по улиците (вика по бабите да не викат Laughing), всичко прави сама, защото мама била малка и не може. ooooh!

Нашето столче е такова и се ползва горе-долу като на Ирка - първо със своите колани, после с коланите на колата, а накрая се маха облегалката и се ползва само седалката.

Ирка, радвам се, че сте добре там и децата бързо навлизат в английския явно. Laughing Ради казва 1-2 неща, които е научила в яслата, но само след подканяне. Ние сме й взели едни карти и я питаме What is this и после казваме това, което е на картинката. За Коледа леля й и чичо й бяха тук и тя на него все му крещяла, решили, че си мисли, че е глух, защото не говори български, но по едно време му казала - Чичо, this is лепенки. Понаучи човекът нещо за престоя си тук. hahaha

# 160
Ех, и аз се предствих добре тази зима - първо супер як грип точно на Нова година и тъкмо се оправих, доволна, че вече го изкарах, хоп - някаква хрема ме нападна, от която едвам гледах 5 дена. Сега съм добре, но докога - не знам  Grinning И мен най ме е страх за децата, при нас от днес е обявена грипна епидемия  Confused

irka, явно добре се справяте в Америка, а децата съвсем бързо ще свикнат, нали са мънички още  Simple Smile Желая ви много успех и радостни емоции там и да си прекарват чудесно в детската градина! Лъчи наистина е стройна девойка, Кари още през лятото беше 13 и нещо кг. Аз се успокоявам с факта, че батко й на 1 годинка беше 13 и доста окръглен, а в момента е направо кльощав и му се броят ребрата.

Кари в момента е на етапа да се интересува ужасно от дрешките си. По цяла вечер иска да я преобличам в роклички или тича из къщи по летни потничета и ефирни полички и не дава да я облека нормално  Rolling Eyes Също се маже самостоятелно с кремове, добре че още не е налетяла да си лакира ноктите Grinning

# 161
Здравейте на всички.                                   
Алекс е с вирусна ангина Sad и сега ще си стоим в къщи.В петък я взех от яслата нищо и нямаше,към 19.00 взе да плаче и да се гушка в мен,измерихме Т 37.7,а през нощта вдигна 38.5.Заведох я в събота сутринта на лекар и ни изписа Азатрил,Изопринозин и Есберитокс.Сега върлувал много гаден вирус,пазете се много.

Gigi,май ти беше показвала тези мечоци http://shop.speednetbg.net/product_info.php?products_id=799& … eddd6134221aae79e има ли ги в София в някой магазин? Сестра ми ще идват на гости другата седмица да и поръчан да ги купи,че още не сме похачили на Алекс паричките от сурваки  Simple Smile Обиколих Горна и Търново,но не са чували за тези мечоци   Thinking пък много ми харесаха и Алекс ще се зарадва много на тях.

irka,радвам се,че сте добре и малките бонбонки свикват с новата обстановка и език  Heart Eyes

Добре дошли на новите мами и дечица  Hug

# 162
milena000, тези мечовци точно в този сайт ги видях и от техния магазин ги взех. Много са хубави и Стефчо много си играе с тях. Най-долу адреса го има, то е една забутана уличка в Гео Милев, но в бг мапс може да я види и да отиде на място, може предварително да се обади да пита дали ги има в наличност. Много са любезни.
Иначе на друго място не съм ги виждала.

А вие дано бързо се оправите. Стефчо в четвъртък нощес също вдигна Т, но слава Богу имаше само леко зачервено гърло и бързо овладяхме ситуацията, та вече е добре.

# 163
  • София
Лелеееее, цялата седмица ме няма и нищо не сте написали...така ми е лесно да чета!

Всички болни бързо да оздравяват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ирка, много съжалявам че не се обадих, но не ми остана грам време, бяхме само за 2 дни, аз от обикаляне по магазините, преди да стигнем в Чикаго, се скапах. И ние водиха насам натам...и то стана време да си ходим.
Радвам се, че се чувствате добре! Аз лично от това което видях, не бих искала да живея в Щатите, но май като ти е за пръв път трудно преодоляваш голямата разлика.  Има хубави неща, но има и отчайващо дразнещи. Дано да се устроите добре, особено с работата, че всички много се оплакваха от рецесията.

Та ние попътувахме малко и бяхме оставили дребосъчето при баба и дядо. Никога не сме се раздeляли за толкова дълго време (почти 9 дни) но е изкарал добре, не е плакал за нас и се е забавлявал Simple Smile. Освен това да чукам на дърво е спрял да кашля, което много ме радва!

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 23:27 от Lana

# 164
Хайде и аз да се разпиша, че наистина от цяла вечност не съм се завъртала в темата ни  Embarassed - виновен.

Всички да оздравявате, и малки и големи ииии дръжте се иде пролет  Hug

Ланич, кво ми купи от към щатско ааааа  Mr. Green Пък за дребния хич не го и мисли, децата обожават да са при баба и дядо (каквито и да са, дори и свекъри  Mr. Green) ти си обикаляй и докладвай снимково, че и ние да видим свят  Mr. Green Не знам каква рецесия ги е подгонила американците, ама тука вече от нашия си б-ски просперитет се отчайвам  Crazy, сега и поредната премислена и стройна организация по приема в детските градини ще ме довърши от кеф тотално  Laughing 

Ирка, хелооу  Mr. Green те децата ще свикнат и ще научат езика и преди вас с татито, така че стягайте си ако искате да се разбирате  Mr. Green Браво за адаптацията, радвам се за вас и все по-често и все повече поводи да имате да се похвалите  Hug Това, което ме изумява по нашите детски градини е липсата на умни играчки, при положение че с баткото купувахме, купувахме за неговата група и не знам след тях къде потъват, с всяка следваща пада едно жалване, че няма пари, че няма как те, та ние родителите ако искаме за децата да купуваме  Thinking В двора има катерушки - да ама де факто не, защото госпожите не им позволяват да се катерят и да ги ползват, ползва се само пясъчника, където се овъртата до уши в псевдо пясък (повечко май му е прахта от чистата ни столица)  Close (най-омразното ми място за игра на децата ) Пък и няма как да е де - 25 деца на 1 госпожа и гадни метални катерушки от хиляда и балканската  ooooh! Та двор и простор имаме тука по градините ама никакви условия за ефективно ползване и ................3000 места недостиг  ooooh!

Иначе децата болудуват повече по градини и ясли, но пък като че ли това ги подготвя после за училище, ако не се сблъскат навреме с вируси и боледувания после ще отсъстват пък от у-щето, та това за успокоение и от опит  Crazy Иначе аз карах почти всяко разболяване солидарно с баткото и педиатърката ни се смеееше, че така било като не съм ходила на градина навремето сега съм щяла да си изкарам детскоградинските болести с децата ooooh!

Водихте ли децата на шейни аааа

Ние купихме една ЧУк и Гек та се поповозихме и по-дъртичките от семейството  Crazy ей голям кеф било, припомних си младите години  Mr. Green, а Явото и на сухо в къщи си я бръмчи, добре че е пластмаса отдолу, че иначе отиде ни настилката.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт