Козметика без парабени

• 123 554
  • 276
  •   1
Отговори
# 180
И аз се интересувам от темата. Минах преди дни през Мол София и ми дадоха 2 мострички на Апивита крем за лице и за околоочен контур. Още не съм ги пробвала. Направи ми впечатление един голям надпис на щанда, че продуктите са без парабени.
Ще чакам още отзиви от вас, момичета.
Кое кремче за очи е-да не е First line-в зелена опаковка,ако е то е много хубаво,аз сега го ползвам.

# 181
  • при него
Козметика за коса ALTERNA - без парабени, без сулфати, без минерални масла, без парафин, без вазелиново масло, без DEA и без ТЕА..
страхотни продукти!
http://alternahaircare.com/

# 182
Здравейте! Имам едно питане за продукт на Sante, фон дьо тен, съставът е следния:Aqua (Water), Hydrogenated Vegetable Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycerin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Talc, Potassium Cetyl Phosphate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Parfum (Essential Oils), Hydrogenated Palm Glycerides, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Punica Granatum Seed Extract, Sorbitol, Galactoarabinan, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Sodium Citrate, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Citric Acid, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Farnesol, [+/- CI 77891, CI 77492, CI 77491].
CI Numbers are [+/-Titanium Dioxide, Iron Oxides]
(кожата ми е чувствителна, склонна към образуване на комедони, смесена)
Мерси   bouquet

# 183
  • София
Не знам дали сте ги коментирали,но Виши имат нова серия без парабени http://www.essentielles.com.ua/site.htmlЩе пробвам дневния за суха кожа

# 184
Най-добрата и доказана марка без парабени за мен е DARPHIN. Качеството е гарантирано, а цената си заслужава.  Simple Smile

# 185
  • София
Aaa, Darphin си имат парабени! Хубави са, да, но са скъпи  ин е са за всяка кожа _като повечето продукти де. Аз не намерих моите продукти, освен измиващите им, но за 50-70 лв за гел за лице - не си струва

# 186
Aaa, Darphin си имат парабени! Хубави са, да, но са скъпи  ин е са за всяка кожа _като повечето продукти де. Аз не намерих моите продукти, освен измиващите им, но за 50-70 лв за гел за лице - не си струва

Това е вярно.
Няколко пъти козметичката ме "третира" с техни продукти и кожата ми се изприщваше ужасно след това.
Някаква реакция, не знам явно са доста агресивни.
И имат не само парабени ами и други красоти дето не са за гледане.

# 187
според мен всички си имат парабени и яко консерванти и химия,нали все пак трябва да останат на пазара поне две години за да се избият инвестираните средства.

# 188
Аз от доста години си ползвам DARPHIN и нямам никакви проблеми.Напротив,кожата ми е изключителна - чиста,мека и сияйна. Правя си редовно пилинг.А от 2 години съм със серията Arovita C: серум,ароматната грижа мандарина и крем.Аоколкото знам е напълно изчистена от всякакви парабени и полифеноли, дори мин.седмица момичето,което ме консултира каза,че в най-скоро време ще станат organic.

# 189
  • София
Здравейте,

От темичката си харесах Кларина на Хималая и сега се мъча да свикна с "аромата" му  Sick
Мислех да опитам и някой от шампоаните: ползвали ли сте нещо и моля споделете и за миризмата!
Ето ги продуктите:
http://si-plus.com/index.php?f=3&sub=2

Благодаря предваритено  Hug

# 190
в темичката коментирани ли са продуктите на uriage
не съм я изчела цялата, но в последните страници не се споменава, доколкото четох тази козметика е без парабени, ако имате наблюдения върху нея, споделете моля  Peace

# 191
Аз си взех и почистващата пяна за лице и очи с лавандула на Апивита и съм много приятно изненадана и вече съм решила твърдо,че това е моята козметика.Лицето ми се изчисти за 3 дни от пъпките.Сега съм си взела и тестер на хидратиращият им крем за смесена кожа, утре сутринта ще го пробвам.Аз главно за лице ползвах маските им,много добре почистват и тази с алоето много хубаво хидратира,без да ми омазнява кожата.Обаче и ако кремът ми хареса,ще се доверя изцяло на грижата им за лице.А маските много ме кефят,защото се продават на дозички и може да си купуваш всяка седмица различна.

# 192
  • София
Да се извиня - наложи ми се да прочета наново състава на кремовете на Дарфен - наистина нямат парабени... Обаче пък ми се наложи, защото направих най-накрая алергия към няколко продукта от марката  Confused Като се има пред вид, че досега не съм имала алергии от каквото и да е естество... Явно многото екстракти и масла вътре имат такъв потенциал.

# 193
Pevonia Botanica имат страхотни продукти, лишени не само от парабени, но и от минерални масла и парафин (като основи на кремовете), както и страшно дразнещият детергент Sodium Lauryl(Laureth) Sulfate, използван в геловете за почистване на лице, душ геловете и общо взето всичко, което прави пяна. Pevonia изместват този детергент с екстракт от растението Saponaria Officinalis (сапунче), което прави пяна в допир с вода. Освен, че козметиката е изчистена от вредни химикали, другият съществен плюс на Pevonia са формулите на различнте продукти. Всички активни съставки в тях са микронизирани, за да попаднат точно там, където действието им ще бъде най-адекватно, а не както при повечето производители- активната съставка да не прониква изобщо в кожата.
Продуктите им се предлагат само в салони и спа центрове. Не са евтини, но качеството е високо:)

# 194

Момичета,от къде мога да си купя шампоан на L'OCCITANE -преди бяха в  Мола,а сега някой знае ли въобще дали ги има във Варна ???? Или поне някакъв тел.в техен магазин в България- да си порачам поне   bouquet предварително

Общи условия

Активация на акаунт