~:~ 41 ~ Арабски делници ~:~

• 20 812
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
А подправката 7 подправки е състав от -
черен пипер , бахар , канела , индийско орехче , карамфил , кимион и сомак .
Поне така е написано на опаковките на тази подправка , които се продават в София по арабските магазинчета на Женския пазар .

# 151
определено ---сега за нова година сме там---и ште имам грижата да те информирам-стига да не ти е проблем Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 152
  • по пътеката
дайте определение за сомак или картинка, много ми е познато, мисля си за безбес или анасон , дали е верно?

# 153
Благодаря ти и на теб Марси за топлото посрештане!!!!!

# 154
определено ---сега за нова година сме там---и ште имам грижата да те информирам-стига да не ти е проблем Simple Smile Simple Smile Simple Smile
много ще се радвам даже
Марси това сомак за първи път го 4увам
ДАНИ разговорниците са основно на официалния език или на сирийски или ливански диалект

# 155
  • O.A.E./ Пазарджик
Здравейте само да кажа Laughing
Вече в петък не излизам. Тръгнахме за един парк, минахме през втори, та накрая в трети. Всичко живо беше навън днес.
Утре ще пиша повече.
Дани 2 , Люба също е съгласна, Снежето и тя.  ще ти я пратя на лс.
Добре дошли на новите мами  bouquet
Лека ви вечер и сладка ви раздумка!   Hug

# 156
Дани, забравих да ти благодаря за капучиното  Hug. Обожавам го! Това си ми е ежедневната закуска  Laughing
Марси, браво на теб! Силни жени сме българките  Laughing. И аз като теб заминах при мъж,с когото се познавахме само чрез писма и тел. разговори ( сестра ми се беше запознала с него на морето и той видял моя снимка  Blush). Бях на 19г. , а той от Швеция  Grinning. Е, оставих го 2-3 седмици преди сватбата  Rolling Eyes, но имах страхотни преживявания там и винаги си спомням си спомням с усмивка за времето прекарано там  Laughing. Пък и той си ми прости и ме разбра..
Интересното е, че Швеция страшно много ми хареса, но въобще не можех да си представя да живея за дълго там. Хората са студени и самотни.. а зимата е ужасна  Rolling Eyes, а аз обичам  слънцето и общуването с хора - не мога да се огранича само със семейството. А емирствата като ги видях от самолета не ми харесаха, но си казах,че това е моето място  Laughing, въпреки че не разбирах защо се чувствам така. А то арабското сякаш в кръвта ми  Mr. Green
А и Марси, като каза Алжир - бях 13-годишна , когато получих писмо от алжирец, който желаеше да си кореспондира с мен  #Crazy. Как и откъде беше взел адреса ми и до сега незнам! Ще чета вашите теми за африканските арабски държави с огромен интерес- много ми се иска да опозная нравите и обичаите там.
Малее, никога не съм писала толкова много  Sick
Вече наистина  - лека вечер  Hug

# 157
и на Манел разбира се!!

# 158
а суммак е билка--продава се смляна--кисела е -и замества лимона в много случаи

# 159
Mомичета кокичета ,добра вечер

Така сладко сте се разприкарвали че не устоях да не се включа Blush
Оставих физиката на дъщеря ми и се разписвам

Манел и аз като марси не знам какво е сомак ,
Ама и аз съм завеяна Мислех си че то за нашта подправка бахар ставало дума  ooooh!

зНачи ли че в тези рецепти дето написа се слагат горните подправки   chef

тук при нас са малко различни Например в пилето едни ,в шишчетата и някои други и месото или в марката зависи от худрата която ще се добавя Не е много различно но ще се опитам като заспят децата да потъся нещо по нета

Сания  и от мен мноооооооооооооогооооооооооооо   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Имах една позната от  Абхазия  също се казва Сания   После научих че отишли в Сирия  ,по точно в Дамаск  Ако някой научи за нея да пише на лични   bouquet

Дтти   Извинявай скъпа ,бях в градината и пусках някакви клипчета на Мохамед Амин като намерих твоето звъннване Отговорих ти но късно
Утре ще постим ли   EmbarassedДавай съграсието си да не съм сама

Дани браво за капучиното
Исках да те пиша как се справих със Салма за нощното напикаване ама наистина нямам време Само едно се постарай днес Да разбереш в колко часа се напишква Сложи един часовник до теб и утре ще ти разправям Дано да има резултат  

Весси   много целувки на Тарик   bouquet

Марси    bouquet за смелостта
Аз на времето имах позната рускиня омъжена за тунизиец  но май са се изнесли в Канада ,а бяха в Емиратствата и още една омъженена за алжирец   но незнам къде са сега  bouquet
Някоя мама беше писала че братовчедките и били омъжени за алжирец и мароканец но живеели в Европа В  темата    за Има ли някой омажен за африканец   Спомняш ли си и ти беше писала  

За сега ви оставям ако успея пак ще надникна

# 160
  • по пътеката
веси, ти ме уби, но и аз от много години( на 14) за сефте се сблъсках с арабската азбука и си я харесах! после  имах странна среща в един влак с алжирец от съпротивата! писахме си, пак от алжир (столицата) беш?! после се загуби, може и да не е жив, предвид обстоятелствата по това време , 4е дори и сега!симпати4ен, зеленоок, светъл момък! пак познанства от алжир, ве4е в зората на нета, и то определно тази кореспонденция си беше пътен камък, репер като връщане в миналото, сродна душа! преживях с алжир и големите избивания на хора(по данни 11000 за една нощ), на нападенията, на наводнението и хилядите загинали, земетръса, бомбените атентати, тя ми е като от стар живот!познавам законите за семейството , абе супер ми е интересно и алжирците са ми най- върлите противници за религиозните спорове!а музиката им е супер!

# 161
  • по пътеката
светле, да помня темата за анголеца! но не се сещам мама от форума да е женена за алжирец!
дайте снимка на тоз сомак, я да видя 4и4ко гугъл!

# 162
Момичета,не сте ли поне малко самотни-като изклиучим лубовта на мъжете ви и грижите около децата

# 163
Момичета,не сте ли поне малко самотни-като изклиучим лубовта на мъжете ви и грижите около децата
Ми по някога , но с две деца и трето на път не ми остава много време да го мисля !
Пък и вие тук момичетата сте ми от голяма помощ в това да не ми липсват приятелки !

# 164
Свеар и на ти благодаря за приема:))) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт