Ноемврийчета 2005 No. 4 - Вси Светии (и рождени дни!)

• 13 473
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
честит рожден ден на роси! пожелавам й да здраво и весело дете!  nbirthday
майче, стискам палци. дано няма проблеми  Praynig
кейти изведнъж снощи се разкиха и за 1 час такава хрема изкара. цяла нощ не е спала. явно от сополките се дави и само плаче. иначе нищо друго й няма. някой давал ли е осциколококцинум, да ми каже дозировка. купих и мисля да й давам. освен това витамин с и капки за нос. нещо друго да ме посъветвате. ще звъня и на лекарката, то е ясно, ама то нея полза много няма.

# 211
 newsm59 ЧРД на Роси!!!! Симка, да ти е жива, здрава и много щастлива и безгрижна малката кукла!!!  newsm59

Майче, стискаме ти силно палци всичко да мине бързо и леко и чакаме да ни кажеш как си веднага щом можеш!  Hug

Яна пие АМ сутрин и вечер все още! Даже песничска са си измислили с татко и за "ме- ме"-то и голяма радост пада  Laughing За моя радост даже вчера в Хит намерих и на Милупа адаптето за деца над една годинка  Mr. Green

Юка, аз само с Осцилококцинум боря началните настинки на Нана. Давам и по една тубичка (шишенце) да си смуче сутрин веднага щом стане....в опаковката си пише колко време преди или след хранене не трябва да се приема. Ако е доста зле (както е при вас) и дава и вечерта по едно шишенце. А капките, които и правя са от 5 мл. физ. разтвор и една ампулка от 1 мг. адреналин смесени в шишенце и капя през 3 часа. Ако продължи до 2-3 дни и е тежка хремата може да добавиш в тези капки и една ампула от 40 мг. гентамицин. За 4-5 дни общо ще сте ОК! Всичко това е по съветите на нашата лекарка, която си викам частно и ни е много близка. За нея смея да кажа, че е светило в работата си (работи в правителствена като неонатолог)

# 212
  • Gabrowo->Sofia
Юка, аз също давам осцилококцунум на Ваньо. Изсипвам топченцата от една тубичка в лъжичка и от ги облиза от там. Една тубичка сутринта и една след обяд. Така три дни. За толкова е опаковката. За хремата не знам какво да те посъветвам вече смених 4-5 неща, последното като крайна мярка е приготвени капки с Коларгол, но рецептата е у нас.

Дано прекъснете боледуването в началото и утре всичко да е ок!

# 213
благодаря за вниманието и загрижеността ви!
оказа се чиста проба мастит. от устата на бебето навлизат гадинки някакви, а кърмата била идеална среда за виреенето им. ще пия антибиотик и до 5 дни ще съм пушка. човекът каза в никакъв случай да не спирам да кърмя.
много, много съм доволна!

# 214
  • София
Юка, за течащото носле на Алекс капвам винтамин С.
Това някъде из форума го прочетох и да ви кажа действа.  Mr. Green
А, иначе при настинка без температура мажем крачета, гръбче
и гърдички с мехлемчето на Хималая при простуда. Сгрява, а има и етерични масла, които спомагат при такива състояния.
За гърлото и остри възпаления освен всичко може да се маже и с Хустажил. Ама избери едно от двете, ако решиш, щото и двете мисля, много ще се сгреете!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РОСИ!
ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ПОСЛУШНА
!
  ura

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 16:01 от muzka1

# 215
Майче, много хубаво, че не се налага да спираш кърменето!

Юка, момичетата са ти дали доста съвети, дано туширате бързо настинката!

# 216
  • София

Честит Рожден Ден на всички ноемврийчета, станали на 2 през последните няколко дни

Майче - дано мине бързо и да не се повтаря Wink
За АМ -от лятото не пие....не го и мъча...яде каши с такова, и 2 пъти на ден яде др десерти с мляко(прясно). В чаша иначе не пие никакво.
Иначе при нас нищо ново, освен, че се мъчи да казва все повече думи, както и се заплесва да драска и рисува....даже ми е нарисувал лети (самолет) и кончи (което трудно прилича на каквото и да е, но щом казва, че е конче - нека е такова Wink) И е станал от 2-3 дни ужасно поспалив, вчера стана в 11, днес в 10 и нещо  Shocked.....
Юка - осцилококцинум съм давала по 1 на ден - 3 дни, но никога не е помагал...капки - ползваме виброцил, по 2 в ноздра 3 пъти дневно....и много стеримар...и за да спи го слагам на възглавница...иначе на равно се мъчи...имаше една мн гадна хрема преди време 2 нощи изкара в количката си на средния наклон...почти изправен направо беше, ама само така спеше.....за хремата съм забелязала, че каквото и да правя е моментно облекчение, докато не си мине от самосебе си нищо не помага....

# 217
 bdbaloniЧестит рожден ден на Роси! baloni
Иначе при нас нищо ново, освен, че се мъчи да казва все повече думи, както и се заплесва да драска и рисува....даже ми е нарисувал лети (самолет) и кончи (което трудно прилича на каквото и да е, но щом казва, че е конче - нека е такова Wink)

Виктория на всичко което надраска казва че е пате.За приказките-вече си говори почти нормално като голям човек,лошото е само че не млъква по цял ден(не се е метнала на мен).Постоянно обяснява нещо на играчките си и като я наблюдавам отстрани направо ме изумява как попива всичко от нас и го обяснява после на куклите.Когато се опитвам да я науча че стола е стол(примерно) ми отнема доста време докато го запомни,докато ако бегло спомена"я тук има стол" гаранция че вече го е запомнила.Като я изпитвам не обича да отговаря.Може да каже "Дай ми това червеното пиронче!"(има една мозайка от времето на тати и понеже "мозайка"е сложна дума тя си я е кръстила"дъската с цветните пирони"),но като я попитам "Какъв цвят е това?" се прави на приятно разсеяна.

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 14:12 от jmoto

# 218
ЧРД на Роси!!!! Симка, да ти е жива, здрава, щастлива и безгрижна малката сладурана!!! 
Юка, другите майчита са описали как дават осцилоскопцинума. И аз така го давам.
За ношия рожден ден - Кити беше в приповдигнато настроение. В яслата е било добре - поне така съдя от нейните обеснения и от снимките. После в детския клуб, за моя голяма изненада, сиигра, не църка и не мърка. Дори и сама се заигра, а и каките си играеха с нея доста. После ще продължа.

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 14:36 от buba_katinka

# 219
  • София-там нейде в западната част
честит рожден ден на роси   bouquet
майче неприятна работа е твойто,бързо да ти минава
микки   Joy какво съвпадение - Ема вчера вечерта е седнала в мен и понеже редивно целува бебето т.е. тумбака ми,изтърси ннезапно "бебе цоцка и Емааа "  Shocked при което ние с баща и се опулихме яко защото не е говорено це като се роди бебето ще цоцка ... но явно някакси навързват нещата
ето малко снимки от рожденият й ден http://desytka.multiply.com/photos/album/25

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 16:20 от desytka

# 220
baloniЧЕСТИТ 2-РИ РОЖДЕН ДЕН НА ПРИЦЕСА РОСИ! baloni
НА МАМА SIMKA И ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

с удоволствие забелязвам колко са остроумни и съобразителни малките скорпиончета, но ние сме си такива Hug Joy Joy Joy

# 221
Най- накрая смогнах да кача част от снимките от неделя. Ето ги и тях http://www.snimka.bg/album.php?album_id=189943&view=1&photo=1 Паролката е bsuc както обикновено  Wink

Деситка, много сладки снимки! Къде сте празнували?

Майче, браво, че все пак е малкия дявол (сравнително  Confused ). Казах ти, че тези мамолози са може би единствените, които не ти спират кърменето веднага  Wink

# 222
  • София
MILADY много хубаво парти сте си спретнали!!!
Ние имахме същата торта за партито в яслата, само дето исках да ми сложат пеперудки тук и там.
Всичко е много хубаво! А в какъв тоалет е малкото съкровище- истинска малка дама!
Да ви е жива и здрава! Hug

# 223
ха-ха - милейди, супер  Joy

а за мастита - я не ме съжалявайте. аз даже се радвам. мастит изобщо не ми беше хрумвало, че мога да имам. милех си за едни други гадости, дето са с 3 букви. така че сегашното положение е повече от добре дошло! и да знаете, вече ще си правя профилактика поне меднъж годишно  bowuu

# 224
ЧРД НА РОСИ! ДА РАСТЕ ЩАСТЛИВО ДЕТЕ!

Чудeсни снимки!
Майче, хубаво е, че има яснота по въпроса. Бързо да минава.
Да оздравяват и болните дечеца.

Аз си организирах нещата и в четвъртък съм на линия!
Подсещам за 1 декември!

Общи условия

Активация на акаунт