Декоративни свещи

• 44 636
  • 314
  •   1
Отговори
# 120
Марче, това вътре макарони ли са?

Талятели са.

Може ил янкой да преведе рецептата за  прозрачните свещи? Случайно да имате идея откъде се купува глицерин, танин?  Laughing

# 121
Марче, за теб винаги!

Глицериновите свещи се правят по следният начин:
Смесват се при нагряване 5 грама желатин, 25 мл глицерин и 20 мл вода до получаването на прозрачен разтвор.След това се добавя 2 гр танин, предварително разтворен в 10 мл глицерин  с нагряване.Полученият разтвор се кипва; появилата се в началото мътнина постенно изчезва.Разтвора трябва да кипи докато не се изпари водата.После от получената маса се изливат свещи.Глицериновите  свещи са прозрачни като стъкло, горят спокойно и без дим и не разпространяват никаква миризма.

Танин и глицерин може би има по аптеките.

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 12:25 от Анонимен

# 122
  Кампари, приготвената с глицерин свещ твърда ли става, или задължително следва да се излее в някаква съдинка?

# 123
lenochka,не знам.
Това е превод на един постинг от  по-надолу.Мисля, че да.Това са май онези свещи, които се продават в чашки, по магазините за един лев с някакви китайски боклучета набутани в тях.

уф, с тоя ник си помислих, че си рускиня, която ей сега ще ме разпердушини набързо заради руския ми... Crazy

# 124
Благодаря ти, Кампарита Simple Smile)
Аз съм доволна от руския ти  Laughing

# 125
Марче, кога да си донеса бележника да ми пишеш шестицата? Mr. Green

# 126
Хайде и тук да се запиша.Вчера направих първата си свещ и много ми допадна това заниятие/само нерви да имаш да чакаш да съхне.Дъщеря ми беше оцветила едни камъчета/чакъл от улицата/в най различни цветове.Взех една шепичка пуснах ги в една чаша и залях с парафин,получи се странна свещ,но на мен взе,че ми хареса.Парафина е чудесен за обработка и смятам да си извадя длетата и да го почвам.
Зарибихте мееееее момичета Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 127
Ати, geniko, пробвах и на двете ви съветите за правене на свещички с форми за сладки. Есетствено станаха, било много лесно  Flutter
Пък и най-накрая изхарчих розовия восък, доста бях насъбрала от предни провали  Mr. Green

# 128
Къдрокоске, много ти благодаря за обяснението и за хубавите думи, както и на всички други момичета!  bouquet Hug
vanda, много ми харесаха свещите ти  Heart Eyes, особено тази с папура и едни в кафява "опаковка", която оприличих на кокосов орех, ама малко съм недоскиф, та може и да бъркам...

# 129
  • София
Fancy,мн. си ти е сладурска тигровата свещ. newsm51И на мен една свещ не ми излезе от калъпа,иначе се беше хубаво отлепила.И айде наново претопявай.И идеята и се загуби и всичко отиде.
Vanda,мн.са ти готини свещите.Поздравления smile3525
Патенцето браво и на теб.
Марчето,перфектни са направо  bouquet
Ей мн. интересно за тези глицериновите свещи.В аптеките ги продават вс. съставки.

# 130
  Кампари, че преводът ти си е много добър Laughing/не съм рускиня, ама езика го поназнайвам добре Blush/

# 131
Здравейте,момичета.  wavey
След почивката вчера днес реших да се заема със свещоправенето.
Ама много идеи ми напират,та да видя от коя ще започна.

Имам питане. Някой беше попитал предишната страница,ама отговор не видях да има.
Как да закрепя някои неща да останат по ръба на формата,докато наливам парафина? Имам една роза,която увяхна вече,но мислех да сложа листчетата в свещ,ама как да ги закрепя,та да не потънат в средата.

Ани69, би ли показала тази твоя странно-хубава свещ? Това с шарените камъчета ме заинтригува.

# 132
# 133
Момичета никъде не мога да намеря танин.Обиколих сумати аптеки и няма никъде.Някоя от вас ако знае аптека в София където със сигурност има да каже.Много олеми красоти сте направили очите ми станаха  #Crazy .Продължавайте в същия дух.

# 134
Нищо не разбрах от това.
Немския ми е  Sick
Дали има някоя мама,която шпреха немски да ни помогне?

От моите свещи днес нищо не стана.  Tired Crazy Tired
Много неща мислех,но първо свещите ми свършиха,после изпълнението се прецака...Изобщо... ooooh! ooooh! ooooh!
Напълних само една раковинка с парафин,та и аз си имам като вашите.

Общи условия

Активация на акаунт