Ябълков сладкиш с канела и бисквити

  • 133 301
  • 462
  •   1
Отговори
# 270
  • При децата ми
  • Мнения: 7 338
Аелис, точна като всеки път! Благодаря ти че се отзоваваш толкова бързо!  bouquet Да ви питам, проблем ли е, че бисквитите са с дупка? Thinking

# 271
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
Няма проблем , че са с дупка - пак ще е вкусен сладкиша Wink.

# 272
  • Мнения: 7 518
Днес и аз го направих за първи път. Сложих,стафиди,орехи и доволно количество канела,а отгоре нароних шоколадови люспички.Стана божествен Heart Eyes Вкъщи вече мирише на Коледа!
Благодаря за рецептата  bouquet

Стафидите и орехите къде ги слагате? Някой беше писал и за локум че слага,върху бисквитите или ябълките,или в тестото?

# 273
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 584
Слагала съм орехи и локум над ябълките, преди да залея със сместа.

# 274
  • Мнения: 56
Здравейте!
Днес и аз направих сладкиша. Божествен е на вкус!
Утре ще направя опит да го снимам, но много ми е кофти фотоапарата и не прави хубави снимки.
Сложих много орехи и купих локум, но го забравих. Ще стои за следващия път.
Фукла , благодаря ти за чудесната рецепта. Heart Eyes  bouquet

# 275
  • При децата ми
  • Мнения: 7 338
Такааа, да се отчета сега и аз: направих сладкиша, стана хубав, дори не успях да го снимам, но имам един въпрос (пак): Отгоре самата, коричка, която се образува при печенето се напука доста, при вас така ли се получава? Изглеждаше така, сякаш отгоре е залят с белътци... Или пък аз много съм го пекла, но въпреки това вътре беше чуден, добре изпечен и вкусен! Следвашия път, когато правя ще взема бисквити без дупка, ще сложа и орехи, да пробвам и така.

# 276
  • Мнения: 1 796
Здравейте момичета.Вчера направих сладкиша(или поне опитах),но ето какво се получи:1.Бисквитите ми се залепиха за тавата и не успях да ги изчопля(сега тавата заедно с бисквитите съм накиснала с вода, че да мога поне да я измия).2.Заливката попи надолу и отгоре останаха само леко заляти ябълки.3.Иначе е много вкусно.
Някой има ли идея защо стана така?

# 277
  • Мнения: X
Здравейте момичета.Вчера направих сладкиша(или поне опитах),но ето какво се получи:1.Бисквитите ми се залепиха за тавата и не успях да ги изчопля(сега тавата заедно с бисквитите съм накиснала с вода, че да мога поне да я измия).2.Заливката попи надолу и отгоре останаха само леко заляти ябълки.3.Иначе е много вкусно.
Някой има ли идея защо стана така?
Тъй като това е един от любимите ми сладкиши,по мое мнение:1.Пробвай сл. път да застелеш тавата с пекарска хартия,гарантирам,че нищо няма да ти залепне.Макар,че доколкото си спомням аз го правя без,и не ми е залепвал.Сложи ли разтопено масло на дъното,за да попият бисквитите в него.
2. може би тестото от заливката ти е станало по-рядко и затова е изтекло надолу.Трябва да е гъстичко,като за кекс.Все пак яйцата варират,затова е хубаво брашното да не се слага точно до прашинка,а да се коригира при нужда.

Hrispa76,точно този сладкиш не ми се е напуквал,но виж мъфините ми редовно са разпукани .Предполагам,че градусите са му дошли в повече,и времето за печене също.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 11:33 от Анонимен

# 278
  • Мнения: 1 796
Да,разтопих маслото и го сложих на дъното на тавичката.А заливката и на мен ми се видя малко рядка.Ама аз сложих бисквити закуска,дали не са дошли дебелички newsm78.Ама другия път ще сложа чаени бисквити и ще сложа отдолу хартия за печене.

# 279
  • Мнения: X
Да,разтопих маслото и го сложих на дъното на тавичката.А заливката и на мен ми се видя малко рядка.Ама аз сложих бисквити закуска,дали не са дошли дебелички newsm78.Ама другия път ще сложа чаени бисквити и ще сложа отдолу хартия за печене.
Със закуска не съм правила,и на мен ми се виждат дебели и сухи за този сладкиш.Чаени му вървят идеално. Peace

# 280
  • Мнения: 5 221
Кристина, и аз мисля, че сместа ти е рядка - трябва да е много гъста, по-гъста от тесто за кекс. И бисквитите Закуска са много дебели и не могат да попият хубаво маслото, пробвай с чаени - най-добре става, с обикновени също не е добре.

Понякога и на мен ми се разчупва отгоре, не знам защо се получава така, може би ако се пече на твърде висока температура.

# 281
  • Мнения: 56
Ето го и моят сладкиш.


Извинявам се за лошата снимка. Embarassed

Правих го с б-ти Роден край с масло. стана божествен на вкус и не залепна.

# 282
  • Мнения: 1 798
Сладкиш с мирис на Коледа! Heart Eyes

Фукла   bouquet

# 283
  • Ispania
  • Мнения: 4 527
Някой може ли да ми каже, продуктите от пьрва страница за какьв размер тава са Thinking Embarassed?

# 284
  • Мнения: 56
Някой може ли да ми каже, продуктите от пьрва страница за какьв размер тава са Thinking Embarassed?

Вал, някъде пишеше 28см., но моята тава е 30 и пак се получи добре.

Общи условия

Активация на акаунт