Информация за училище ЕСПА

• 89 099
  • 267
  •   1
Отговори
# 135
Добре де аз едно не разбирам в тази тема.
Единият ми син учи в частно училище, такста ни е далеч от тази на ЕСПА. За всяко нещо, което не ми допада, за което смятам, че може да му се намери по-добро решение или просто искам отговор от ръководството - не се притеснявам да звънна \ или да отида на място\ и да задам въпроса в канцеларията. В 90% от случаите лично на директорката, но дори тя да не е там винаги нещата и биват предадени и решени по супер бърз и адекватен начин.

Та това, което не схващам тук е следното - болшинството родители на деца в ЕСПА са хора с възможности и естествено с претенции. Защо не отидохте на срещата с директорката \ така както направи Стела Мария \ и не притиснахте тази жена с исканията си.
Сигурна съм, че дори 20-тина родители да се съберете няма да и стиска да не ви обърне внимание или да ви каже - "Ако не ви харесва хващайте си пътя!"
Каквото и да се говори за въпросната г-жа Немцова, тя очевидно наистина си обича училището и е свързана с него \ а дори и да не го обича - то и носи доходи\.
Лично аз не  бих допуснала детето ми да спи в мухъл и на разтропани дограми, не и ако плащам над 3000Е на година \ че и отгоре май\.
Така че стига нападайте анонимно във форума ръководството, ами се съберете и притиснете ръководството с разумните си искания, от които ще спечелят и вашите деца и бъдещите обитатели на прекрасната \ поне до преди години база\.

# 136
Лени, аз не бях обърнала внимание, но като ходих да плащам таксата, действително имаше мухъл (не в класните и детските стаи, а където е счетоводството, в едно коридорче встрани, може и другаде да е имало, но не съм видяла) и веднага писах на директорката. Лятото ще правят ремонт, както всяко лято, ми отговориха веднага, сградата е стара и има нужда от ежегодна поддържка, която се прави.
На мен не ми е неудобно да си питам за всичко и не съм срещала никога проблем в комуникацията с г-жа Немцова, дори ми се струва, че е изключително отдадена на това училище и много държи и децата, и родителите да са доволни. Търсете комуникация с ръководството, независимо за кое ЧУ става въпрос и не вярвам някой да ви откаже информация или да не отговори на исканията ви и претенциите ви, в крайна сметка това е един от големите плюсове на частното образование, че можем да изискваме повече отколкото от държавното. 

# 137
Мога да ви кажа че никога не бих записала детето си тук.За мен собственичката на това училище е алчна,злобна и неприятна като човек.Как тогава можем да си поверим децата при това положение?Тя не работи за тях-децата,а за парите които взима от техните родители.Лично мои приятели отписаха детето си от това училище поради тези причини.Не сте ли се замисляли защо толкова често учители напускат или са уволнени.Ако толкова милее за децата защо не вземе едно дете от майчин дом което да изучи без пари? newsm78

# 138
  • София
Вчера попаднах на 4-5 обяви за работа на ЕСПА, миналата година по това време - също. Някой тогава отговори, че те се развиват и разширяват и затова се наемат нови преподаватели, а не че има текучество.
Не знам дали това е валидно и тази година.

# 139
Момичета, моят основен критерий и това, по което съдя за училището, е че детето ми се чувства много добре там, а имаме база за сравнение с друга частна градина, в която едва издържа 10 дни и ходеше с рев. В ЕСПА си ходи с желание, после ми разказва подробно какво са правили, събира си разни стикерчета и награди за успехите, притеснява се дали ще е най-добрият, бърбори ми на английски и немски, вълнува се, изобщо е видимо доволен. Всички учителки, които ще му преподават догодина ни бяха представени на родителската и ги харесах. Стига да е доволно детето и да учи с желание, ще си ходи там. Естествено, проверявам и други варианти, в София поне има и други добри частни училища, но засега сме си добре там.

Това, което мен ме притеснява най-вече от мненията тук и което по-скоро бих регистрирала като проблем е подготовката в по-горните класове и затова смятам да следя много изкъсо какво се случва.

Относно директорката, възможно е да е всичко това, не я познавам дотолкова добре, но от срещите се вижда, че много си държи на нивото на училището, много е амбициозна и мотивирана да се развива. Не ми е неприятна като човек, нито ми изглежда злобна, но всичко това са си лични впечатления. А дори да е материална, колко бизнесдами познавате всъщност, които са възвишени и духовни и не се интересуват от парите? Ами тогава нямаше да се занимава с бизнес, щеше примерно да пише стихове. Simple Smile

Ох, няма повече да пиша в тази тема, казах каквото имах неведнъж, не съм някакъв обществен защитник, училището ми харесва, държа под око и други подобни училища, следя темата, за да съм в течение и толкова.

# 140
Все пак..искрено се надявам, персонала да е наистина толкова "печен",че да ремонтира сградата поне СЛЕД като я напусне, за да може общината да я получи поне във вида в който ЕСПА я е получила преди 15г...
Само да добавя,че това е била една от най-хубавите Дг в околността и навремето Т.Живков е водел делегации в нея да я показва ... Срамота е да се руши при тия такси..
Впрочем..вашите деца я посещават, така,че ..имате право да се вълнувате повече от мен по въпроса  Peace

Гост или не аз пък мога да ви кажа, че когато ЕСПА се прехвърли в зградата в Младост, тя бе в ужасно състояние и деца не бяха посещавали от доста време. Трябваше да бъде направен цялостен ремонт на зградата и тя бе почти напълно престроена.

А последната дума за това кога ще бъде построена новата зграда на ЕСПА е изцяло на г-жа Немцова

# 141
Вчера попаднах на 4-5 обяви за работа на ЕСПА, миналата година по това време - също. Някой тогава отговори, че те се развиват и разширяват и затова се наемат нови преподаватели, а не че има текучество.
Не знам дали това е валидно и тази година.

Персонал в ЕСПА се търси постоянно и има обяви много. Обаче се искат качествени преподаватели които да имат чувство към децата. Да, в ЕСПА изискват повече към учителите с оглед на грижовността към децата, но реално получават в замяна солидно възнаграждение + бонуси и 13та заплата  Simple Smile това го знае всеки работил в ЕСПА 

# 142
Работила съм в ЕСПА отдавна. Не знам сега, дали е достатъчно заплащането, но мога да потвърдя, че изискванията към служителите и преподавателите там наистина са високи. И наистина много от хората не издържат на натоварването и ритъма, още повече че учителите не са свикнали с толкова ангажименти и отговорности.
За сградата също мога да потвърдя, че когато ЕСПА се нанесе, тя се нуждаеше от доста сериозен ремонт, след който "светна". И дограмите се смениха. Не знам сега как е.
И много неприятно впечатление ми правят първите постове на няколко новорегистрирани, чиято единствена цел е била явно да изкажат негативно мнение. Не е зле модераторите да проследят регистрациите.

# 143
Все пак..искрено се надявам, персонала да е наистина толкова "печен",че да ремонтира сградата поне СЛЕД като я напусне, за да може общината да я получи поне във вида в който ЕСПА я е получила преди 15г...
Само да добавя,че това е била една от най-хубавите Дг в околността и навремето Т.Живков е водел делегации в нея да я показва ... Срамота е да се руши при тия такси..
Впрочем..вашите деца я посещават, така,че ..имате право да се вълнувате повече от мен по въпроса  Peace

Гост или не аз пък мога да ви кажа, че когато ЕСПА се прехвърли в зградата в Младост, тя бе в ужасно състояние и деца не бяха посещавали от доста време. Трябваше да бъде направен цялостен ремонт на зградата и тя бе почти напълно престроена.

А последната дума за това кога ще бъде построена новата зграда на ЕСПА е изцяло на г-жа Немцова

ARDI 908, надявам се да не работиш там вече, защото само като прочетох това, което си написала "зграда"/и то няколко пъти/ вместо сграда , никога не бих оставила детото си да го обучаваш. Доста си запозната с подробности и е голяма вероятността да си все още там. Питам се това ли е "качествения" персонал?  

# 144
В ЕСПА сме от 4 години, т.е. от предучилищен клас. Като всяко училище (било то общинско или частно) и това си има кусури, но за мен най-важното е, че за това, за което детето е пратено там - да учи, да има разностранни занимания, да се чувства добре и ние да сме спокойни, това го получаваме там в максимална степен.
И няма много други алтернативи на училището в София - може би едно-две, и то при положение, че говорим само за образователния пакет (и то с компромиси отн. английски и втори западен език, които се учат от детска градина), а не за всички други допълнителни инициативи, които се организират за децата.
Който е в ЕСПА, знае за какво говоря - за многото спорт (и като брой часове и като видове), който е изключително важен за децата, за тематичните седмици и месеци, за екипите от деца, които имат различни задачи и отговорности в рамките на учебната година, за ателиетата по интереси и музиката, за седмиците обучение от англичани, за отборите по математика, часовете по православие, които са действително вълнуващи за децата, възпитанието в уважение към съучениците и на труда на учителя (което идва и от активната работа на родители + учители). Не може, знаете, да се опише цяла една учебна година на най-скъпоценното ви, а още повече и няколко подред в няколко изречения.
За съжаление, постът ми може би ще бъде възприет като рекламиращ тенденциозно позитивните страни на училището и неглижиращ неприятните, като действително недобрата материална база и текучеството на кадри. Но на всички е ясно, че училище за детето си няма да намерите чрез четене на постове в интернет (макар че донякъде дава основни насоки). Всеки трябва да се убеди лично и да усети с онова чувство в корема (има на немски такъв израз), че на това място детето му ще бъде добре.
И понеже на предишна страница мернах, че с плащането на онзи депозит от 1500 евро сме се били предали в ръцете на Немцова да прави каквото си ще, то искам да изкажа лично мнение, което предполагам, че съвпада и със становището на повечето от родителите, че когато става дума за благото на детето ми, няма да ме възпре предплатената сума, от това да търся по-добро решение. Било то чрез разговори с учителския екип, с директора и в краен случай чрез драстичната мярка - преместване. И никой няма да спечели от това - нито семейството, нито ЕСПА!
Предлагам моля, който има да коментира нещо тук, то да го прави конкретно - дова е добре, това е зле, в книжовен стил и с въздържане от прекомерна употреба на епитети.
И всеки, който работи някъде, носейки отговорност знае, че когато каже: "Тук има еди-какъв-си проблем", то въпросът към него веднага ще е: "А Вие какво предлагате за неговото решение?".
С училище ЕСПА имаме сключен договор, в който има 2 страни, и ако има нужда от корекция или допълнение към договора, то това става чрез диалог.

# 145
Записвам се да чета темата,интересно ми е как е в тази частна градина/училище

Последна редакция: пт, 19 юни 2009, 16:51 от Дея`

# 146
Здравейте, мами,

а имате ли представа какво е заплащането на учителите в ЕСПА...?

# 147
Заплащането на учителите в ЕСПА е според усилията и издръжливостта им. Ако г-жа Немцова те харесва, ти дава възможност да работиш още и още и още...и накрая получаваш малко повече пари от останалите си колеги. Ако не те харесва, ти удържа коледните или просто не ти плаща адекватно допълнителните часове, които ти вече си изработил. Аз напуснах през изтеклата учебна година 2008 - 2009, защото г-жа Немцова е човек, с много авторитарен стил на управление, разбирам, че тя е собственик и това се самоналага, но все пак... Смятам, че елементарното уважение към човека и зачитането на личните му потребности за почивка са едни от най-важните условия за нормални трудови взаимоотношения. Учителите в ЕСПА си тръгват към 19 - 20 часа, а понякога и по-късно, зависи от ангажиментите им. Когато цял ден е бил с децата, вечерите и в събота и неделя учителят пише информации (това е 4-ри пъти годишно) и тогава в тези дни просто не се спи, всички ходят като "зомбита" из коридорите. А всеки петък учителите стоят до късно на така нар. "петъчни сбирки", които ти отнемат правото да планираш пътуване или просто след тежката седмица да се отпуснеш в компанията на семейството си. И тук идва болната тема на всички учители от ЕСПА - не се толерират хора със семейства. Трябва да си на 1000 % отдаден на ЕСПА, да няма нещо по-важно за теб, което е просто абсурдно, но се самоналага в ЕСПА.  И така по естествен път настъпва моментът, в който ти си тръгваш или тя те изхвърля, с оправданието, че си нелоялен.
В края на моята изповед бих искала да споделя, че децата в ЕСПА са наистина много умни, талантливи, те са добри хора и за мен бе истинско удоволствие да работя с тях. И сега ми липсват...В момента работя в съвсем различна сфера и след горчивия си опит в ЕСПА мисля, че ще се откажа от преподавателската дейност.
Пожелавам на всички мами здраве, търпение и любов, с които да продължат да обичат и да подкрепят децата си!

# 148
Ми незнам какво е заплащането,но отново търсят учители,след всяка учебна година всички си тръгват.Толкова ли не могат да се намерят за тях компетентни учители незнам????????????????????????????????????  Или пак се разширяват?????????????

30.06.2009     София      Детски учител                                                      - поверително -
 30.06.2009    София    Преподавател по български език и литература         - поверително -
 30.06.2009    София    Преподавател по математика         - поверително -
 30.06.2009    София    Преподавател по история             - поверително -
  30.06.2009    София    Начален учител                                      - поверително -
  30.06.2009    София    Преподавател по английски език         - поверително -

# 149
    17.07.2009      София      Начален учител      ЧСОУ ЕСПА
     17.07.2009    София    Преподавател по български език и литература    ЧСОУ ЕСПА
     17.07.2009    София    Преподавател по история    ЧСОУ ЕСПА
     17.07.2009    София    Преподавател по немски език    ЧСОУ ЕСПА
     17.07.2009    София    Преподавател по английски език    ЧСОУ ЕСПА
     17.07.2009    София    Преподавател по испански език    ЧСОУ ЕСПА
     16.07.2009    София    Касиер - счетоводител    ЧСОУ ЕСПА

Общи условия

Активация на акаунт