недоносени дечица 5

• 18 909
  • 313
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Честита Нова Година!
Желая на всички вас и вашите семейства много здраве, щастие, късмет, спокойствие, усмивки и любов! Много сбъднати мечти!

Предлагам всяка мама да направи "отчет" как е нейното съкровище/съкровища  Heart Eyes (а за по-големичките да разкаже нещо инересно).
Например Вики в момента много обича да пипа кабелите и иска да ги изтръгне от стената. Като мънка си взема дълбоко въздух, все едно е бил дълго под вода, а новата ни игра е "дай ми топката- ето ти я" (и се залива от смях като я взема и му кажа благодаря). Все още не се пуска да ходи сам, макар че като не се усети, че никъде не се държи и не е подпрян, прави 2-3 крачки сам.

# 106
Aди беше болна от ангина.Два дни потдържаше температура.Слагам термометъра 38,6 и очите ми се пълнят със сълзи.Тя ме усеща прегръща ме и ми казва:
-Мамо що плачеш,одеве ли ти казах ,че си ми приятелка?
Сега от както ходи на градина,много често използва тази дума и също -обичам те и не те обичам.

# 107
Вики, беше настинал и много ни притесни. А от няколко дни вече ни се усмихва съзнателно, което ни направи МНОГО щастливи. Heart Eyes

# 108
честита 2008 година на всички!!!живот здраве и прекрасни моменти   love001нека дечицата ни са весели и усмихнати и много много да ни радват

# 109
Честита нова година на всички и от нас. )))
Много здраве, щастие и успехи. )))

# 110
Честита нова година на всички, монго здраве и късмет!

# 111
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! НЕКА ИМА САМО ЗДРАВЕ В СЕМЕЙСТВАТА НИ, УСПЕХИ И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЛЮБОВ!

# 112
ЧЕСТИТА НОВА 2008 ГОДИНА ! Да сте живи и здрави, злото да ви забрави. А малките малчугани с проблеми да направят огромна крачка напред, подкрепяни от безмерната майчина обич, всеотдайност и кураж с които ги дарявате!

# 113
  • Варна
Tony19, честита месечинка на адашчето  Hug.

А малките малчугани с проблеми да направят огромна крачка напред, подкрепяни от безмерната майчина обич, всеотдайност и кураж с които ги дарявате!
Присъединявам се към това пожелание!!! (нали не мога да се похваля с дар слово, искаше ми се да пожелая подобно нещо, но не намирах думи  Embarassed)

# 114
Благодаря Viki_76 , много целувки на адашчето от нас  Hug Присъединявам се към пожеланието на elissee   Hug

# 115
Tony19, честита месечинка на адашчето  Hug.

А малките малчугани с проблеми да направят огромна крачка напред, подкрепяни от безмерната майчина обич, всеотдайност и кураж с които ги дарявате!
Присъединявам се към това пожелание!!! (нали не мога да се похваля с дар слово, искаше ми се да пожелая подобно нещо, но не намирах думи  Embarassed)
Еееее, ама верно е пожелание та дрънка! И аз тъкмо щях да мисля хубави думички но онемях...!   bouquet
Честита нова година на всички!  Heart Eyes

# 116
Здравейте, да си напиша молбата и тук.

Калина яде NAN AR, но вече от 2седмици няма доставки, и в следващите 10дни също. Спрели са вноса по не знам какви причини, щели да пускат друго мляко.
Много моля ако на някой не му представлява трудност да провери в близкия до него магазин, или аптека за въпросното мляко и да ми пише ако има.

# 117
Mirama тези дни ще ходя да купувам на Мария Пре Нан , че ми свършва и ще проверя .
Но мисля, че съм виждала само Нан 1, Нан 2 ...
За това мляко не се сещам, но не ми пречи да попитам  Peace

# 118
ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА! Да бъде здрава, спорна и охолна за всички ни:)

Viki 76, за Сашо мога да кажа, че започва да става все по-голямо папагалче. Не е проговорил  все още, свързва от време на време по две думички, повечето му са доста неразбираеми. Никакъв напредък нямаме с гърнето, чудя се как ще го отучвам от памперс това дете. Проблемът е, че не иска да седи на него, нито пък на седалка в тоалетната. Все още не се храни сам с лъжица, проявява интерес само, когато нещо му харесва ужасно много. Досега като че ли най-голямата му беля беше като събори телевизора, слава богу не върху себе си. Оо, и да го похваля, преди няколко дни рязах нокти на крачетата - за първи път процедурата протече мирно и тихо без да се налага да го забавлявам много или пък да му обяснявам хилядократно, че не боли и т.н.

# 119
Хайде и аз да се отчета: Тери от около месец реши, че трябва да лази, ходи да става сам в креватчето - всичко накуп. Иначе бях почнала почти да се отчайвам. Сега ме води на разходка по стаите, обаче все още не смее да се отпусне сам. Плаши се и се стяга като го оставя да стои самостоятелно, без да е подпрян някъде. А с коланите за прохождане усещам как прави и самостоятелни крачки, но после залита. Аз съм доволна, защото онзи ден на 1ви януари трябваше да е рожденият му ден според термина. Преди няколко дни му подхвърляхме една малка топка, както си стоеше в кошарката. Накрая взе да я улавя почти всеки път и много се радваше. Любимото му нещо е да гони баба си (майка ми) по коридора. Но тя си заминава след 2 дни и пак си оставаме самички  Sad. Сигурно ще има да я търси горкия... Cry
С гърнето и ние нямаме кой-знае какъв напредък даже преди се справяше по-добре. Явно го смята за някакво столче, на което го слагаме само да скучае и трябва да му давам играчки постоянно. Загубва интерес и към тях и се мъчи да стане. След няма и 5 минути е свършил голямата работа в памперса  Close
Бърбори някакви неопределени неща, в които ние все търсим истински думи. Мисля, че не влага смисъл дори да изтърси нещо случайно.
Пляска с ръчички, но само когато си поиска. И когато му пея песничката "Хей ръчички..." без да пляскам ме гледа все в ръцете с очакване и накрая започва той да пляска  Laughing. Учим го на "Чао" и "Дай целувка" - няма резултат. Когато кашляме започва да ни имитира  Laughing А това пръцкане с уста - ей, не се отучи от него - хвърля слюнка като гейзер и дори плези език и засилва звука....
Една приятелка се майтапи, че това е мнението му за околния свят  Mr. Green
Зъбките му са 8. От доста време насам не са избивали нови.

Общи условия

Активация на акаунт