Коледа идва!

  • 120 553
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 5 500
Един въпрос към вече правилите Английския коледен кейк: с какво количество ром го заливате на всеки 3-4 дни? Моят го понапръсквам с около 1с.л. и взех да се чудя дали не е малко  newsm78

Аз пък му слагам 4-5 лъжици и се чудя дали не е много  newsm78  Ако може някой, който и преди го е правил да каже, ще сме благодарни, че и аз тази година за първи път го правих. Praynig
Аз винаги смесвах сока на 1 портокал с 3 с л ром и така го поливах през 3-4 дни.

# 466
  • Мнения: 2 724
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=242972.msg5646186#msg5646186
 Невероятен вкус и аромат Peace, заслужава си !

# 467
  • Мнения: 5 500
Исках да попитам Афродита за Английския коледен кекс - ако го направя следващата седмица, мислиш ли, че ще се получи за толкова малко време отлежаване?
Rumya, добре че са ти отговорили вече, че отдавна не бях чела!
Няма проблем за кекса, аз моя го сътворих вчера и смятам, че пак ще стане за Коледа Laughing  chef иначе за него казват, колкото повече седи, толкова по-хубав става Peace

# 468
  • Мнения: 4 358
Котка а дали не мога да ги накисна тези лимонови корички още от тази вечер със захар и ром примерно.
Ще творя сладките в събота.
Ако коричките преседят така със захар  - може пък и да станат - как мислиш newsm78.
Аз няма да правя Щолен, а ще ги използвам като украса за сладките на Зори със джинжифил.

# 469
Един малко тъп въпрос ама ще питам: какво кондензирано мляко ползвате?

# 470
  • Мнения: 2 160
мерси aleks, аз сигурно ще правя на Джемма, че ще се пробвам и къщичка да сътворя Mr. Green
aleks ще ги направя за Коледа, обожавам смокини Wink само дето нямам такава правоъгълна тава и ще съм в кръгла
Fancy N много ми допадна, аз умирам за шоколад ще го боря за Коледа

# 471
  • Мнения: 2 243
Котка а дали не мога да ги накисна тези лимонови корички още от тази вечер със захар и ром примерно.
Ще творя сладките в събота.
Ако коричките преседят така със захар  - може пък и да станат - как мислиш newsm78.
Аз няма да правя Щолен, а ще ги използвам като украса за сладките на Зори със джинжифил.

Не знам дали ще стане. Ти отвори ли пакета, те са толкова ситно нарязани, почти смляни, че за украса от този вид според мен няма да станат. Аз в крайна сметка ги оставих да ги ползвам в сосове за риба или нещо подобно, за друго според мен не вършат работа (е, евентуално, както казваш, ако им се сложи захар - в щолена).

Въобще за мен тези корички се оказаха голям проблем за намиране - в големите магазини нямаше и след като цяла седмица ухажвах една леличка от близко магазинче за подправки, която все чакаше и чакаше да й заредят корички, накрая не ги дочаках и си направих сама. Измих много добре с четка и препарат за съдове 1 лимон и 1 портокал. Обелих им кората и отстраних бялата част. Нарязах ги на малки парченца, сложих им 2-3 лъжици захар и ги бутнах в микровълновата за 2 минути. Разбърках ги, после май за още 1 минута ги сложих, общо взето импровизирано, но не изглеждаха зле, заприличаха малко на сладко. Сложих ги в щолена, когато стигнем до него един ден ще видя какво е станало.  Laughing

# 472
  • Мнения: 4 358
Котка мерси май и аз като теб ще направя. - ще ги оставя за други цели. Не съм отворила пакета - ех така ме е яд, че ги купих. Нищо де - ще потърся сухи плодове за украса.

# 473
  • София
  • Мнения: 2 744
Ивет, да не си избързала с яйцето? Рецептата е перфектна по мое скромно мнение, просто се изисква повече месене, както Наталина писа в един момент брашното добре се усвоява от останалите продукти и няма нужда от нищо допълнително. За съжаление нещо не мога да видя твоите сладки.

Може би по-лесна е рецептата за меденките на Джемма.


Да ви питам - захарните топчета за украса на торти не трябва ли да са мекички? Снощи си играх да украсявам меденките, сложих им сума ти бои (станаха хипер зловещи - едно синьо, жълто, червено, не е за разправяне), сложих им и от тия топчета, но то като го опитах - направо си е зъботрошачка? Кой знае какво са ми продали...

# 474
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Ивет, да не си избързала с яйцето? Рецептата е перфектна по мое скромно мнение, просто се изисква повече месене, както Наталина писа в един момент брашното добре се усвоява от останалите продукти и няма нужда от нищо допълнително. За съжаление нещо не мога да видя твоите сладки.

Може би по-лесна е рецептата за меденките на Джемма.


Да ви питам - захарните топчета за украса на торти не трябва ли да са мекички? Снощи си играх да украсявам меденките, сложих им сума ти бои (станаха хипер зловещи - едно синьо, жълто, червено, не е за разправяне), сложих им и от тия топчета, но то като го опитах - направо си е зъботрошачка? Кой знае какво са ми продали...

Сънчо, Ивет е правила друга рецепта, не моята. Между другото аз знам, че тестото за къщичка трябва да е малко по-различно, защото трабва да е тесто, което не се напуква при печене.  Thinking

Топченцата трябва да са наистина твърди, а не меки! Така че, продали са ти добре! Simple Smile

# 475
  • София
  • Мнения: 2 744
Съжалявам, явно съм се объркала.
Топченцата и на мен ми се видяха читави като външен вид и дата на производство.

Къщичката оттече - дечко ми омете задната страна.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 20:39 от Сънчо

# 476
  • Русе
  • Мнения: 410
Топчетата наистина са адски твърди - чупят зъби и затова аз ги махам и не ги ям.
Някоя майсторка на щолен ще ми каже ли по коя рецепта го прави?

# 477
  • Мнения: 1 471
Не бих казала, че съм майсторка на щолен Laughing, но моя го правих по рецептата на Зъхи, защото беше с най-малко продукти, а аз мааaлко се съмнявах в резултата Embarassed...Ако сега трябваше да го правя, бих избрала тази на aleks Peace

# 478
  • Мнения: 3 034
по рецепта на Джемма ги правих щолените, единият вече го изядохме, страхотен стана, чак не мога да повярвам, че са съвсем като готовите, които съм яла  Peace

# 479
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Момичета, да ви се оплача от декорациите на моя син-
  На него топката му прилича на бомба Sad

Общи условия

Активация на акаунт