Коледа идва!

  • 120 755
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  • Мнения: 2 671
Срам, не срам, да питам - може ли да си спестя ръчното месене на меденките, като ги омеся с кухненския робот?

# 616
  • Мнения: 3 927
За 100-тиците страници съм съгласна  Simple Smile, и аз съм питала в разни теми (дори и в хлебарската, защото си купих машината цели 2 години и нещо след като Raya ме запали по нея), но не и когато въпросът (в случая с глазурата) се коментира през една страница..........

На мен пък търсачката ми работи.....само рядко, т.е. понякога не ми дава резултат.

Rumya,
аз за объркване на тесто, вкл. медено ползвам бъркалките за тесто на миксера - много съм доволна, цапа се малко, а само на края доомесвам на ръка.....

# 617
  • Мнения: 7 091
Срам, не срам, да питам - може ли да си спестя ръчното месене на меденките, като ги омеся с кухненския робот?

А в машина за хляб?  Embarassed Laughing

АМи така де, с мързел към прогрес Simple Smile  bouquet

# 618
  • Мнения: 11 743
ох, в машината за хляб - не знам! Tired
Ако тестото е с много мед и захар, май не е добра идея!Аз в темата за 'машина за хляб' описвах моите перипетии след сладкото от череши,което сътворих в нея.Много хубаво стана, ама захарта се вмъква в пролуките на бъркалките (на осите, на които се закачат бъркалките) и после се засъхва там и ги блокира! ooooh! Голямо киснене в гореща вода последва, за да успея да ги раздвижа.Като помина малко време, пак се бяха застопорили и то много сериозно - мислих, че няма да мога да ги мръдна никога повече, но със зор успях да ги раздвижа.
От цялото това киснене с доста гореща вода, сега се притеснявам да не ми се накъсат гумичките (уплатненията) на осите за бъркалките, щото едва ли са предвидени да се сваряват... Confused
С една дума, според мен - не си правете експерименти...
С миксер, с представка за тесто мисля че ще е по-удачно...

# 619
  • Мнения: 1 878
 Party и аз днес направих меденки  Party добре се получи, отначало се потчаях защото доста течно ми седеше тестото и не се режешехич, лепеше и.... Crazy но добавих (доста  Shocked) брашно и станааааа. До украса този пътняма да стигна защото имам трима гладни мъже в къщи и...почти не останаха сладки след пачането  Crazy а бяха 4 тави  #Crazy само да кажа че ги пекох върху един и същ лист хартия, та чудя се колко пъти бих могла да употребявам една и съща хартия за печене  newsm78 - утре например ако забъркам пак доза дали ще е годна или да не се стискам толкова и да си резна втори лист  Mr. Green

Много се радвам, че ви открих  Hug

# 620
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
румия , тандури- за миксера не знам, но аз опитах в машината за хляб и нищо не стана, блокира програмата, а от меда бъркалката не можеше да се върти и трябваше да кисне после във вряла вода и затова го омесих на ръка

# 621
  • Мнения: 7 091
Ок, значи да не се пробвам Simple Smile Аз сигурно за Нова година ще направя, щото подаръка ми за Коледа е голям и мощен миксер, та ще го оставя той да го забърка Simple Smile  Peace

# 622
  • Мнения: 5 714
Вери, току що забърках твоите коледни меденки. Но... тестото стана малко течно, като кексово  Rolling Eyes Така ли трябва да е? Дали ще стане за разточване като добавя останалата 1/2 чаша брашно след някой и друг ден, като реша да ги пека  newsm78 Помогни, моля  Praynig Иначе е страхотно ароматно и тъмно кафяво на цвят.
Чак сега влизам в темата, извинявай. Птредполагам, че след като си го сложила вече в хладилника се е стегнало. И на мен ми става леко течно при разбъркването. После преди да разточиш, гледай да не прекалиш с брашното, за да не станат твърди. До 1/2 ч.ч. брашно. Иначе е тъмно кафяво, да, заради горената захар.

# 623
  • Мнения: 247
benmary,
не се заяждам, но наистина се чудя на моменти дали четете темите, в които пишете......или само се записвате.....добре, нека наталина си отговаря, щом иска и й харесва всеки ден едно и също - така темата вместо да е 15 е 30 страници.......аз пиша 3-4 пъти и после "много поздрави" 
taneto,
не смятам,че се заяждаш ,но честно казано леко се засегнах от начина по който НИ отговаряш-малко назидателно  ми звучи.Няма и да продължавам с този спор повече,просто ПОМОЛИХ,ако не  затруднявам някого да пусне линк.Бях достатъчно любезна и дори се извиних .Нещо ,което препоръчвам да сториш и ти! Защо да губим време в търсене,още повече ,че имаме  сладки мъници около нас  Simple Smile,които не ни оставят много-много време да се ровим в нета .
Както и  последва имаше жени ,които не се затрудниха  bouquet.Ако толкова ти тежи да пишеш едно и също нещо по няколко пъти-просто премини на следващия постинг и не отговаряй,някой друг  с повече "време за губене" ще отговори вместо теб!Хайде стига вече Simple Smile,да запретнем ръкави ,че Коледа наближава Simple Smile

# 624
  • Мнения: 531
 Ето и моите меденки. За съжаление това остана, май  ще се пече нова доза.

# 625
  • Мнения: 221
sladur4e*2, страхотни са. Аз купих мед и имам голямо желание да изпека подобни меденки. Laughing

# 626
  • Мнения: 3 927
Извинявам се на всички, че чета темите, в които пиша  Simple Smile Peace

с това малко сладкишче:



Ако някой иска точна немска рецепта за малките формички на Zenker - слезте в долната част на страничката......... които се продаваха миналата Коледа в Пикадили Варна, да свирка  Simple Smile

# 627
  • Мнения: 11 743
моите коледни меденки свършиха Tired изядохме ги до една!Сега ще меся ново тесто. Simple Smile

# 628
  • София
  • Мнения: 2 671
Кажете каква марка маргарин използвахте за меденките?

# 629
  • Мнения: 2 243
Кажете каква марка маргарин използвахте за меденките?

Ами аз лично правих меденки по две рецепти - в едната е олио, а в другата няма въобще мазнина.

Иначе където пише масло, слагам масло, не маргарин.

Общи условия

Активация на акаунт