Коледа идва!

  • 120 583
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 840
  • Мнения: 247
natalyna...искам да ти благодаря за страхотните меденки на Джули   bouquet
Благодарности и от мен!  bouquetКакто много от вас вече се убедиха,това са наистина много лесни за приготвяне и страшно вкусни меденки.
Сърдечно ти благодарим, natalyna Hug
Ето и моите...

# 841
  • Мнения: 3 927
barabana,
дали не си прекалила с какаото?! а може би си ги пекла на силна фурна?!...или са били тънко разточени?!....... аз ги "суша" на не повече от 170-180 градуса, наблюдавам да не цвърчат заради маслото и ги вадя преди да са почнали да покафеняват крайчетата.....
а след като напъха тъмната фигурка в дупката й, натисна ли я цялата бисквитка така че двете смеси да се съединят леко?!
ох, май не ти помогнах......

Фукла, и аз го купих (досега не бях), но не мисля, че е с рецепти от форума........а просто от интернет пространството  Wink

# 842
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Момичета, помагайте Praynig!
Каква трябва да е гъстотата на белтъчната глазура Rolling Eyes?
Почнах да украсявам меденките, но не ми харесва - прекалено грубо и релефно става. На всичкото отгоре не се справям и с фунийките - пробвах и с пекарска хартия, и от найлон - не, и не ooooh!. Опропастих всичката глазура.
То е ясно, че утре ще правя нова, но явно някъде бъркам Confused...

Леле,  benmary 2 , като видях твоите, съвсем се сдухах Tired...как ги направи така финни линиите?

# 843
# 844
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Добре и така ще опитам, но да не би да ми е по-гъста и глазурата newsm78?

# 845
  • Мнения: 7 144
И аз се измъчих с тези фунийки  smile3515. Брийййй толкова ли съм смотана, че 1 час сгъвах две фунийки, нашарках 10 меденки  и се изтърбушиха  #Crazy. за това време да съм направила две питки  Outta Joint.

Та ето това са ми нашарените меденки, повече няма да правя, нямам нерви :



Направих обаче ей такива кошнички от медено тесто за подаръци. мисля да ги напълня с различни сладки и бонбонки и да ги подарявам на роднините :



# 846
  • Мнения: 2 956
И аз най-после украсих меденките. Но след като видях тези на Бенмари направо се чудя дали да ги показвам  Laughing Страхотни са   bouquet
Барабана моите линцерови сладки някои ги мазах целите,някои -не. Нещо точно тогава нямах никакви нерви да се занимавам- особено пък да обирам отстрани. Дано поомекнат- мисля,че на вкус те са най-зле досега.
Снощи правих и други меденки, слепени с крем. Станаха страхотно вкусни,но не съм ги снимала. На вид маааалко се поизложих. Ама всичко ми е за първи път тази година  Blush
След малко снимки на днешните произведения...

Това успях да сътворя!

Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 17:44 от Дика

# 847
  • Мнения: 2 414
Курабийки. С шоколад и овесени ядки
Необходими продукти:

около 80 грама бяло брашно

30 грама неподсладено какао на прах

половин чаена лъжичка сода за хляб

2 щипки сол

50 грама масло, оставено на стайна температура

50 грама захар

1 ванилия на прах

2 супени лъжици фини овесени ядки

30 грама черен шоколад (до 50% съдържание на какао)

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, какаото, содата и солта в средно голяма купа. След това с помощта на миксер разбийте маслото в голям съд докато бухне. Сипете захарта и ванилията и бийте до пълното им смесване.

Добавете пресятите продукти и ги размесете с ръце. Изсипете и овесените ядки. Накрая сложете и едро настъргания шоколад и омесете добре тестото – трябва да стане твърдо.

Загрейте фурната на около 2000 С. Намажете с масло голяма тава за печене.

Намаслете и дланите си, вземете едно средно голямо парче от тестото и го оформете като топче. След това го сложете в тавата и продължавайте така, докато използвате цялото тесто.

Оставяйте разстояние между курабийките, за да не се слепват при печенето. Всяка от тях можете да украсите с по един суров фъстък или бадем, да ги поръсите със счукани орехи или каквото ви хрумне. Печете до потъмняването им, около 15 или колкото е необходимо. Сервирайте охладени.

# 848
  • Мнения: 2 414
Ароматни и лесни курабийки

Необходими продукти:

200 грама масло

3 кафени чаши овесено брашно

1 кафена чаша захар, (може и кафява)

1 ванилия

половин чаена лъжичка сол

Начин на приготвяне:

Разтопете леко маслото и го разбийте със захарта, ванилията и солта, докато сместа бухне. Омесете постепенно и внимателно с овесеното брашно. Покрийте тавичката, в която ще печете със специална термоустойчива хартия, без да я омазнявате.

С помощта на чаена лъжичка слагайте от сместа върху хартията. Печете във фурна при 350 градуса до златисто, обикновено са нужни 8-10 минути.

Изчакайте да изстинат напълно, преди да ги отлепите от хартията. С приготвената смес ще направите около 100 курабийки.

Можете да добавите към тестото парченца млечен шоколад или ядки по избор. А ако желаете, слепете ги с течен шоколад или конфитюр след като изстинат.

# 849
  • Мнения: 2 414
Печени смокини в карамелен сос


Снимка: CB
Необходими продукти:

18 пресни смокини
6 с.л. канела
100 гр. нерафинирана захар
100 мл. порто
6 топки сладолед карамел
50 гр. масло

Начин на приготвяне:

Измийте смокините, след което ги подсушете. Разрежете ги на кръст без да разделяте парченцата едно от друго.

В тиган разтопете маслото, намалете огъня на минимум и сложете смокините в разтопеното масло. Поръсете ги със захарта и на слаб огън ги обръщайте докато се карамелизират.

Махнете смокините от тигана и сложете в него портото и канелата.

Бъркайте с дървена шпатула докато алкохолът се изпари. Сложете смокините в чинии, полейте ги със соса и сервирайте с топка сладолед.

# 850
  • Мнения: 2 414
Печени круши с мляко и канела


Снимка: CB
Необходими продукти:

8 круши
500 мл. мляко
250 гр. кафява захар
100 гр. масло
канела

Начин на приготвяне:

Обелете крушите, извадете сърцевината им и ги подредете в тава. В тенджера сложете маслото, млякото, захарта и канелата. Варете докато захарта и маслото се разтопят. Полейте крушите в тавата с получената смес и печете около 25 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Сервирайте студени.

# 851
  • Мнения: 2 414
Сладкиш “Жадната монахиня”

Това е съвсем истински сладкиш. Кекс. И заглавието му е съвсем оригинално, моментът с монахинята си е съвсем истински. Не знаем за какво е зажадняла въпросната божия служителка, вдъхновила сладкиша. Може би за сладко. И си заслужава, много е вкусен, направете го, направо да зажаднеете. Може би като тази дама, ей тук. Да ви е сладко.

Необходими продукти:

5 яйца
3 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч.брашно
1 бакпулвер
125 гр. масло
1 ч.ч. вода
3 с.л. какао
3 с.л. коняк или ром
1 ч.ч. счукани бадеми

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с 1 ч.ч. захар като с непрекъснато бъркане се прибавят брашното, бакпулвера и счуканите бадеми. Получената смес се излива в тава намазана с олио или покрита с хартия за печене. Печете около 30 минути на 150 градуса. Оставете получения блат да изстине, след което го нарежете с нож на ромбчета.

В тенджерка кипнете водата и прибавете останалата захар, маслото, какаото и коняка. Оставете сиропа да ври 5 минути, след което полейте нарязания блат с него. Сервирайте изстудено, по желание с бита сметана и парченца плодове.

# 852
  • Мнения: 3 927
marieta,
не знам.....аз моята я правих на око и резнах фунийката така, че да излиза по-дебела линийка....за по-тънка нямам рисувателни умения, а и все пак трябва по-бързо да се украсяват, я  Wink
За първи път пробвам с фунийка, предни години драсках с пликче найлоново, но дебело.....а една година със спринцовка - срам, срам Embarassed.....

Зори, открадвам идеята за купичките  Simple Smile
ще пробвам да опаковам малките чашки за крем-карамел обаче....

# 853
  • Мнения: 1 030
Момичета,сигорно сте писали,ама  с кво оцветявате глазурата за меденките? newsm78
Не ми се сърдете ама не видях никъде да е писано. ooooh!
Ровя се от три дена по-темата и много ми допаднаха за приготвяне.  chef

# 854
  • София
  • Мнения: 2 518
Зори, какво е това медено тесто? Има ли нещо по-специфично при оформянето и печенето на кошничките?

Общи условия

Активация на акаунт