Коледа идва!

• 120 635
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 900
Извинявам се предварително ако вече е писано - на каква температура и колко време печете меденките?

benmary 2 къде са указанията за торбичката за шприцоване?Аз имам голям комплект с форми за шприц,но ми се струва,че ще станат дебели линиите.
Цитирам дословно рецептата:
"Пекат се около 10-15 мин. на 150-160 ˚С Изваждайте веднака след като забележите, че краищата започват да почервеняват. За да се получи хубава кафява глазура отгоре, е нужно да се намажат още топлите меденки с разбито яйце + 1ч.л вода и 1-2 ч.л какао (непременно прецедете сместа). После леко с четка се намазват топлите меденки, като внимаваме да не оставяме следи. Осавят се да изсъхат и се украсяват по желание - най-добре с гллазура от останалите 2 белтъка! "
Eто това ни предостави natalyana за шприца
http://www.n-vcelari.cz/clanek-medove-perniky.htm
Но малко по-нагоре и taneto бе пуснала линк към сайта на д-р Йоткер,със подобна схема,даже там по-добре се вижда.

# 901
  • Някъде на път....
Леле, момичета! Браво!
Страхотни сладки сте направили!   bouquet

# 902
Наталина, имам едно въпросче специално към теб Simple Smile. Колебая се между рецептата ти за меденки за елха и меденки на Джули. Като човек, който ги е правил и двете, кажи ми каква е разликата между двете рецепти във вкуса, консистенцията и т.н.?
За втората рецепта пишеш, че ако се сложи само масло стават по-твърди, а омекват ли като престоят или си остават твърди?

Извини ме ако си отговаряла вече на подобен въпрос, обикновено се ровя в темите, но сега наистина нямам време, ще съм ти много благодарна ако отговориш.   bouquet

# 903
Цитат

benmary 2  би ли ми дала рецептата, не можах да я намеря, а прерових всички страници  Praynig

# 904
  • Czech Republic
Наталина, имам едно въпросче специално към теб Simple Smile. Колебая се между рецептата ти за меденки за елха и меденки на Джули. Като човек, който ги е правил и двете, кажи ми каква е разликата между двете рецепти във вкуса, консистенцията и т.н.?
За втората рецепта пишеш, че ако се сложи само масло стават по-твърди, а омекват ли като престоят или си остават твърди?

Извини ме ако си отговаряла вече на подобен въпрос, обикновено се ровя в темите, но сега наистина нямам време, ще съм ти много благодарна ако отговориш.   bouquet

Tandoori въобще не се колебай, а направо прави меденките на Джули, като съм писала че стават по-твърди от маслото, не означава че стават камък - просто са по--хрупкави(Може да използваш шортъринг вместо масло). Трябва да внимаваш само да не ги препечеш. Меденките за елха стават наистина твърди точно защото са предназначени да издържат дълго време и да се хапват чак когато се разваля елхата. Разликата в вкуса е, че меденките за елхата са по-твърди а като вкус са с повече подправки(аз не обичам силни миризми и са ми малко силни). Ако обче искаш с по-силни подправки, спокойно сложи в меденките на Джули, подправки, каквито ти харесват.  Hug

# 905
Tandoori въобще не се колебай, а направо прави меденките на Джули, като съм писала че стават по-твърди от маслото, не означава че стават камък - просто са по--хрупкави(Може да използваш шортъринг вместо масло). Трябва да внимаваш само да не ги препечеш. Меденките за елха стават наистина твърди точно защото са предназначени да издържат дълго време и да се хапват чак когато се разваля елхата. Разликата в вкуса е, че меденките за елхата са по-твърди а като вкус са с повече подправки(аз не обичам силни миризми и са ми малко силни). Ако обче искаш с по-силни подправки, спокойно сложи в меденките на Джули, подправки, каквито ти харесват.  Hug

Мерси много!   bouquetАз точно тях захванах в момента и се чудя дали като се разточва тестото се разточва с брашно или с мазнина? newsm78

# 906
  • Czech Republic
С брашно, макар че аз имам нова придобивка - силиконово килимче и точилка за разточване и не лепи тестото на тях. Аз лягам, дано нямаш други въпроси! Hug

# 907
С брашно, макар че аз имам нова придобивка - силиконово килимче и точилка за разточване и не лепи тестото на тях. Аз лягам, дано нямаш други въпроси! Hug

Аз тъкмо си купих такова! Ще го пробвам веднага Simple Smile БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО!  bouquet

# 908
Ето ми го тука меденките, голяма съм издънка днеска:
http://community.webshots.com/album/557232865AKOAEO?start=108

Малкия тръгна да се разболява( а май и аз) и така набързо ги намацотих, че нямам думи, ама не станаха чак толкова зле. Направих и едни маслени бисквити, които са със сладко ( приличат на линцеровите на външен вид, но са друга рецепта), ако се получат добре ще напиша рецептата, от една от моите книги са. Засега тестото престоява в хладилника, уж то утре трябва, дано да стане.  Peace

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 22:17 от Tandoori

# 909
Сега ще ги почвам и аз,но първо баклавата и после меденките.  chef

# 910
  • София
Моят Английски коледен кейк е вече напоен /колко се е напоил - ще видим на Коледа  Crazy /, украсен /с марципан Варна/ и опакован за път:

Понеже не знам дали ще имам нет, където отиваме, ви пожелавам ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

# 911
Момичета моля ви помагайте!Онзи ден разглеждах с подробности темичката и се рових и из архивите и някъде харесах много сладкиш който е със два блата като единият е орехов и помежду им има сладко!Еми не съобразих да си запаметя рецептата и днеска я търся напразно  Rolling Eyes
Ще ви бъда благодарна да ми помогнете да направя този поне на изглед страхотен сладкиш!
А имам и въпрос - направих меденките на Джули и днеска ще ги украсявам та въпроса ми е за колко време съхне глазурата?Благодаря ви предварително! Hug

# 912
Моят Английски коледен кейк е вече напоен /колко се е напоил - ще видим на Коледа  Crazy /, украсен /с марципан Варна/ и опакован за път:

Понеже не знам дали ще имам нет, където отиваме, ви пожелавам ВЕСЕЛА КОЛЕДА!

Изглежда великолепно за марципан Варна (явно не се отдава на всеки този майсторлък Grinning) -  newsm10
Поздравления и весели празници!

# 913
  • Czech Republic
Момичета моля ви помагайте!Онзи ден разглеждах с подробности темичката и се рових и из архивите и някъде харесах много сладкиш който е със два блата като единият е орехов и помежду им има сладко!Еми не съобразих да си запаметя рецептата и днеска я търся напразно  Rolling Eyes
Ще ви бъда благодарна да ми помогнете да направя този поне на изглед страхотен сладкиш!
А имам и въпрос - направих меденките на Джули и днеска ще ги украсявам та въпроса ми е за колко време съхне глазурата?Благодаря ви предварително! Hug

Здравей, може би  си гледала моята рецепта за Орехова наслада и е тук - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg9744.html#msg9744   - наистина голяма вкусотия! Hug

Глазурата съхне за няколко минути!

Rumya, страхотно изглежда коледния кейк!  bouquet

# 914
natalyna Hug Hug Hug благодаря ти много!Точно това е сладкиша - ще докладвам после!

Общи условия

Активация на акаунт