Отговори
# 240
Vera, Марков направи ли ти диск със запис?
Ами аз диск със снимки си имам от предните прегледи, но д-р Марков не ми записа нови. Аз и не държах.
При нас са близнаци и на снимки трудно ще се ориентирам кое какво е, защото непрекъснато си пречеха бебетата. Голям стремеж да се покажат като звезди  Mr. Green, докато ги снимат.
Ако си искаш, според мен няма да има проблем да ти запише прегледа.

# 241
Здравейте момичета! Аз да ви се похваля вчера бях на ФМ във Фемина при моята доки,която е специализирала точно това! Абсолютно всичко с бебо е ок,гледахме му дори вените и аортите! Розовият ми щъркел се потвърди,от което съм на седмото небе!!! Heart Eyes
Искам да питам мамите,които вече имат бебче- нали след като започне да рита трябва да се следи да рита всеки ден и е мн важно! Кога трябва да рита вече всеки ден newsm51

# 242
Здравейте и от мен! Към мамите които знаят: на 2D ФМ вижда ли се всичко достатъчно добре (имам предвид за доктора, не за мен) или непременно трябва да е на 3D? Дали на двуизмерното само се отбива номера, т.е. да кажеш 4е си го гледал или наистина се вижда всичко... newsm51

# 243
Здравейте мами,  аз днес следобед съм на преглед при Мазнейкова (ФМ) и доста се вълнувам.
Чудя се някой от вас дали е ходил при нея и имате ли някакви впечатления. Знаете ли как протича прегледа, на 3 или 2Д ехограф ще бъде и колко ще струва.
Също прочетох, че много от вас имат и клипчета, аз дали мога да си поискам да ми напоравят такова?
Благодаря ви преварително Simple Smile)

Аз ще ходя при нея,но след 2 седмици.Знам,че дава диск и мисля ,че струва 80 лв.

# 244
  • Варна
Здравейте и от мен! Към мамите които знаят: на 2D ФМ вижда ли се всичко достатъчно добре (имам предвид за доктора, не за мен) или непременно трябва да е на 3D? Дали на двуизмерното само се отбива номера, т.е. да кажеш 4е си го гледал или наистина се вижда всичко... newsm51

Мисля, че е точно обратното - на 2д се вижда по-добре, разбира се за опитното око на специалиста. А пък 3д и 4д е повече за радост на родителите, тъй като могат по-лесно да се ориентират. Самият факт, че ФМ се прави на 2д, а не на 3д, е доста красноречив

# 245
На мен записа на диск със снимки и клипчета ми се включваше в цената - 70 лв.

Нещо да ви питам - вас къде ви ритат бебоците? Мен си ме рита ниско, около 3-4 пръста под пъпа. Не е ли много ниско?

Аз отговорих онзи ден.Първите дни точно там ритат.След няколко дена вече на различни места, но не над пъпа.

# 246
Да отговоря аз какво мисля да правя и какво знам Simple Smile

1. За кърменето, ще кърмя на поискване, денонощно. Когато бебето плаче. Часове няма да гледам, нощно хранене да замествам с вода, такъв филм няма  Thinking Това от горчив опит !

2. За изкарването на бебока. С Мая се прибрахме на 9 ден от болницата, на 10 ден бяхме на терасата, на 11 ден за 2 часа навън, на 12 ден за цял ден навън Simple Smile

3. За ФМ, прави се на 2D ехограф. 3D и 4D се прави за радост на родителите, не за нещо друго.

4. За ритането, да, когато бебето започне да се усеща хубаво трябва да се усеща всеки ден. Особено последния триместър. Това е изключително важно. А къде и как се усеща бебока зависи от неговото положение, не от нещо друго. Няма първи, няма последни дни.

Ще публикувам списък на нещата когато се раждаше Мая Simple Smile Има и цени, но те са старички  newsm78

# 247
Здравейте на всички! Аз се включвам рядко, защото работя все още и нямям време, но за сметка на това ви чета редовно   Simple Smile.
Tanzen, искам да те попитам колко време предварително трябва да се запиша за ФМ в Селена и трябва ли да търся някой определен доктор? Мислех да ходя другата седмица на 4 D  там и да разгледам, защото съм се насочила там да раждам, но не съм се насочила към никого определено.
Приятен ден на всички мами   bouquet

# 248
На мен ми "шавуркат" почти навсякъде  Laughing. Около пубиса, под пъпа, различно.

# 249
Списък за бебе

I.   За стаята
Y1.  Креватче + скрин – 395
Y2.  Матрак - 47
Y3.  Бебефон - 60
Y4.  Играчка за креватче – 15
N5.  Плот за повиване - 15
N6.  Термометър /стаен/ – 5
N7.  Кошара преносима – 80

II.  За разходка
Y1.  Количка + чанта - 205
Y2.  Комплект пелени за разходка – 15
Y3.  Термобокс - 10
N4.  Столче за кола – 80
N5.  Дрънкалка за количка – 15
N6.  Кенгуро - 60

III. За къпане
Y1.  Анатомична вана със стойка - 27
Y2.  Леген - 3
Y3.  Канче за поливане - 3
Y4.  Сапунерка - 1
Y5.  Термометър /воден/ - 5
Y6.  Кошче за мръсни дрешки - 10
Y7.  Хавлии (2бр) – 18 (1x8, 1x10)
N8.  Кофа - 5

IV.  За папане за бебо
Y1.  Комплект на Avent за новородено - 41
Y2.  Стерилизатор на Avent - 45
Y3.  Лигавник (2бр) – 3 (2x1.50)
Y4.  Лъжичка (Chicco) - 6.50

V.   За папане на мама
Y1.  Помпа за кърма Avent /ръчна/ – 90
Y2.  Подложки за гърди (6бр) /постоянни/ - 17

VI.  Бельо
Y1.  Комплект спално бельо + обиколници (2бр) – 70 (2x35)
Y2.  Лятно чувалче за спане без ръкави – 11.50
Y3.  Непромокаема подложка (2бр) – 7 (2x3.50)
Y4.  Пелени (4компл) - 20

VII. Дрешки
Y1.  Kомплект за изписване - 30
Y2.  Боди тип потник (3бр) – 11
Y3.  Боди с къс ръкав (3бр) – 11
Y4.  Боди с дълъг ръкав (3бр) – 11
Y5.  Ританки (3бр) – 9
Y6.  Гащеризон (5бр) - 40
Y7.  Шапка - 1
Y8.  Ръкавички - 1
Y9.  Чорапки (3бр) - 3
Y10. Камизолка с дълъг ръкав (3бр) - 12
Y11. Камизолка с къс ръкав (3бр) - 12

VIII.Козметика
Y1.  Сапун - 1
Y2.  Мляко Bubchen /400мл/ - 10
Y3.  Крем против подсичане Bubchen - 6
Y4.  Шампоан Bubchen /400мл/ - 9
Y5.  Клечки за уши с ограничител - 3
Y6.  Мокри кърпи /70бр/ - 6
Y7.  Памперси - 25
Y8.  Прах за пране и омекотител - ?

IX.  Аптечка
Y1.  Спирт - 1
Y2.  Физиологичен разтвор - 1
Y3.  Антибиотична пудра /небацетин/ - 5
Y4.  Памук - 1
Y5.  Стерилна марля - 1
Y6.  Капки против колики - 5
Y7.  Чай против колики - 5
Y8.  Гармастан - 5

# 250
nino4i, обаждаш се по телефона и ги питаш кога има свободен час. те ти казват. Ако имаш предпочитания към определен доки, тогава търсиш час при него/нея. но те всички са добри, така че както си прецениш  Wink

# 251
Благодаря Tanzen, ще се обадя. Но странно - вчера звънях 4-5 пъти по различно време, но никой не ми вдигна  newsm78 Ще пробвам пак, мерси за бързия отговор!

# 252
Здравейте и от мен.
Ритка, добър списък, само да кажа че играчките няма да са нужни съвсем в началото. Лигавник и лъжичка ми потрябваха чак като започнахме пюретата. Grinning
Помпа за кърма определено ще си купя, много ми се иска да кърмя по-успешно този път.
Аз качих в албума ни първите 2 дрешки, които купих, знам, че албума ще е по-полезен като започнем с по-големите покупки, ама не се сдържах  Embarassed

Аз след малко ще ходя да ми мерят бебето за БХС, така че пак ще си го видя Grinning
На ФМ ще ходя след седмица, две, дано да ми потвърдят пола.

И аз усещам бебо в ляво под пъпа, но още е доста слабо.

Айде, лек ден на всички.

# 253
Лъжичката е абсолютно необходима в началото, я за водичка, я за Вигантол, я за нещо друго Wink

А иначе има излишни неща да, списъка за това бебо ще бъде ревизиран Wink

# 254
Лъжичката е абсолютно необходима в началото, я за водичка, я за Вигантол, я за нещо друго Wink

А иначе има излишни неща да, списъка за това бебо ще бъде ревизиран Wink

Хе, хе, права си, бях забравила за Вигантола Laughing

Общи условия

Активация на акаунт