Отговори
# 180
И аз така с ходенето до тоалетна, понякога ходя дори през 10-15 минутки. И през нощта ставам 2-3 пъти... А понякога имам чувството, че бебчо ме рита точно в пикочния мехур. Какво ти чувство, направо съм сигурна! Joy
Леко започвам да се разболявааам... и сега съм на терапия с чай, мед и лимон... и гаргара с вода с ябълков оцет - за гърлото, че адски много ме боли  Weary

# 181
Един въпрос към пловдивските мами, къде ще си правите ФМ? на мен док ми препоръча във ВМИ на пещерско Корсимов или Малинова.
Струвало ~ 70лв-  4д и правили и диск.
Десита, аз ходя при доц. Малинова, ходих на 4Д при нея във ВМИ на Пещерско, струва 70 лв. и цената включва и диск. Много мила и любезна жена е.

# 182
едно не си обяснявам Rolling Eyes как може до вчера бях в постоянно очакване на ритник и нямаше никой.а днес от както го усетих сутринта за пръв път до сега не се е спирало и то явни ритници.хем много се радвам ,хем си мисля да не се мъчи нещо ,че не се спира Confused

# 183
И аз много често пишкам, но не през целия ден, а обикновене следобед или вечер. Усешам леки потрепвания ниско долу над срамната кост, но само когато легна по гръб.
Относно болките, и аз ги имам от няколко дни, затова повече си полежавам и си пия но-шпа и магнерич. Като чета, че и при вас е така, се успокоявам, че явно е нормално за този период от бременността. ЯВно бебетата вече ни натежават.

# 184
И аз много често пишкам, но не през целия ден, а обикновене следобед или вечер. Усешам леки потрепвания ниско долу над срамната кост, но само когато легна по гръб.
Относно болките, и аз ги имам от няколко дни, затова повече си полежавам и си пия но-шпа и магнерич. Като чета, че и при вас е така, се успокоявам, че явно е нормално за този период от бременността. ЯВно бебетата вече ни натежават.
Преди една седмица го усещах бебо само като легна по гръб, но след 4-5 дни и през деня често.

# 185
  • София
Аз пък вече съвсем се пошашавих, вече незнам какво усещам един път си мисля че е бебо, друг път си мисля че не е.....Откачена история, просто не съм сигурна дали са ми червата, стомаха, болните ми бъреци или бебо вече незнам.. Ще чакам и аз един по-силен шет за да се похваля Simple Smile

Сега се връщам, уж бях само до козметичката, пък реших и да се подстрижа и в един магазин да влезна, в друг да погледна и от обяд чак сега се прибирам Simple Smile Много се уморих обяче, незнам днес какво ми стана, чевствам се като самосвал, имам чувството че съм глътнала балон Simple Smile Така ми се е подул корема, че направо незнам. Ние живеем на 4 етаж и нямаме асаньор и едвам съм ги качила тия стълби, 3 пъти спирах, абе положението е плачевно Confused Аз сега ходя като патка, пък незнам какво ще е в 8-ми и 9-ти месец, тогава сигурно с крик ще трябва да ме надигат от леголото Simple Smile Laughing

Надявам се утре да съм по-добре Simple Smile Стискайте палци всичко да е наред с бебо, утре в 17,30 съм на ФМ, вече нямам търпение Simple Smile

# 186
И моята док си мислеше, че имам цистит, но изследванията ми са супер-няма никакви бактерии и т.н., така че просто си се радвам на "бременните" удоволствия Simple Smile
Вие имате ли проблеми с разширените вени и как ги решавате? Какви кремове могат да се мажат сега?

# 187
КРИСИ честито!  Wink И аз днес се притесних да не му е станало нещо щото такива ритници не бях получавала, и някои дни толкова на рядко го усещам а има дни като днес в които не  е спирало, мисля че е нормално в някои дни да е по-активно бебето, в други не Simple Smile
doly и аз след работа или дълга разходка или ако се уморя ходя като патка  Laughing, клатя се наляво и дясно, а вчера като бях цял ден на работа краката ми бяха станали като пънове, ама така ще е.
А за пишкането задължително по 2 -3 пъти през ноща Simple Smile

# 188
Aquariel ти много ме зачуди с твоите кръвни групи и теории Wink.

Аз се порових малко и намерих интересни неща.

По принцип твоята кръвна група А+ според тази информация е една от най-разпространените - 34% от хората в света я имат, като можеш да получаваш кръв от 0-, 0+, A - и А+.

Права си обаче, че има и по индивидуално деление на А групата, но то е по друг параметър.

У хората аглутиноген А не е хомогенен, а се среща в няколко варианта, от които по-важно значение при кръвопреливане имат вариантите А1 и А2. Затова в практиката се налага и тяхното определяне, въз основа на което кръвните групи на АВ0 системата стават шест: А1, А2, В, А1В, А2В и 0. Кръвните групи от АВ0-системата не са разпределени равномерно в човешката популация. Данните за нашата страна показват следното разпределение:

Група 0 - 32.1% Група А - 44.1% (над 80% в нея са група А1) Група В - 15.4% Група АВ - 8.1%

Ето и цялата статия...

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%B … D1%83%D0%BF%D0%B0

Иначе аз чакам първо бебче, а първото сигурно ритниче усетих в 20 седмица и 1 ден. Така че търпение мами, всичко е наред  Hug

# 189
  • Русе
Здравейте мамчета  Hug !!!
Днес си купих крема на Икаров против стрии,защото май няма да ми се размине без тях.Само него имаха в аптеката.Аз съм качила 7-8кг от началото и вече се притеснявам,че до края ще станат много.Аз съм висока (187см)и не ми личат особенно,но всичко ми се лепи на дупето  Embarassed .За цигарите-колкото и да ме е срам и аз не мога да спра да ги пуша  Embarassed .По въпроса за иследванията-в 10г.с. ми пуснаха пълни кръвни иследвания+кръвната група.Источиха ми 4 шишенца кръв.На следващата консултация пак ми пуснаха кръв и урина,но само от пръстчето ми взеха няколко капки кръв и от тогава на всяка консултация все така,но аз ходя на частно все пак.Доки ми пуска иследванията обаче по ЗК и нищо не плащам.Това е от мен за сега.Лека вечер на всички и само положителни емоции   bouquet !!!

# 190
  • в илюзия
Здравейте  Hug
До сега съм гладила и8 сега седнах да прочета докъде сте стигнали с темичката и да ви кажа , че ходих при АГ-то и ми каза да не спирам папаверина и магнерича. А пък иначе не спира да ме боли.  Confused Каза ми и ако не спре да отида при един лекар в София , понеже утре си тръгвам .
Аз си мисля , че папаверина приспива бебо.
Иначе за пишкането аз пишкам само през деня все още не се будя нощем.
Awake честита рожденничка. Да ти е жива и здрава. newsm59

# 191
hrisi-pisi благодаря ти за подробната информацията  thumbsup, статията ще я прочета в къщи, защото сега съм на работа. Тия кръвни групи са голяма хамалогия  newsm78 #Crazy ама ще ги видя тази вечер Simple Smile
И доки ми каза че за първа бременност ми е рано да усещам ритничета, но аз си ги усещам поне от 10 дена (ако преди това съм си въобразявала) а днес вече съм сигурна, не е ли рано  newsm78, ама то е индивидуално за всеки Simple Smile

# 192
Здравейте ,момичета.

И аз  2 дни нямах комп.Явно лошото време се отразява пагубно.
Да ви кажа че днес бях на преглед в МД при док.дето ми прави серклажа.Тя ми огледа бебка(потвърди ,че е момиче)и каза,че всичко е идеално.Измери ми и шийката 2,6 см. което значи че за 1,5 месеца не е мръднала.Изписами и някакви глобули за Ентерококите които се приготвят специално,защото с антибиотик през устата няма да ги изтребя,а били много опасни.

И аз днес цял ден съм на вън и ми беше много приятно,защото не беше много студено.

Колкото до честото пишкане и аз съм така.Сутринта докато ме караше мъжо до МД както изобщо не ми се пишкаше,така изведнъж щях да се изпусна от ритник на бебка и след това получих и контракция и направо едвам стигнах без да свърша работата по пътя.
Аз пия Утрогестан И Магнерот(по добър е от Магнерич) за контракциите.
ПКК и урина се пускат по веднъж всеки триместър.Аз досега имам 2 изследвания.Искайте си да ви изследват, имате право.

Арона,,пишкането може и да е от контракции,така,че си поискай изследвания.Не може да те лекуват на сляпо.

Aquariel ,явно ще живееш в Надежда 6 щом си близо до Северния.Може живот и здраве да се срещаме там с децата.

Awake честита рожденничка newsm59.Да ти е жива и здраве и само да те радва.

# 193
  • Пловдив
Awake честита ти рожденничка ! Да ти е жива и здрава и много да ви радва и да помага за бебока  Wink  bouquet
Доли дог, Акварел, всичко ще е наред с прегледите, ще видите!!!  Hug Praynig Hug Що се отнася до това дали е рано за ритничета - аз ги усещам още от 15-16 седмица. При мен плацентата е по задна стена и съм сравнително слабичка и с малък корем, а съм чела, че и това има значение... newsm78
Десита79, аз си ходя при моя Док - Троянчев. Той си има 3 и 4 Д и всеки път си ми прави клипче на флашката...
Що се касае до изследванията, мисля че и на мен вече ми е време за втора порция, ама нямам време да стигна до ЖК, че все ни се разминават графиците с нея. Ще се постарая тази седмица, ама да видим...

# 194
Здравейте, момичета!

Аз надниквам в темите ви, когато сваря. Но много малко време ми остава напоследък за писане във форума...
Терминът ми е на 7 април. Засега, слава богу, се чувствам добре, като изключим, разбира се, обичайните неразположения - честото пишкане, подутите глезени, киселини (дааа, вече имам киселини...). Моят корем вече е доста голям (според една приятелка това е така, защото ми е за втори път) и понапълнях, но не знам точно с колко килограма.
А инак усещам ритниците на бебо още 3-ия от месец, но и това май е характерно за втората бременност. Ами май това е засега...
Пожелавам ви да сте здрави! Пазете се и си почивайте!  Heart

Общи условия

Активация на акаунт